![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
Ja też ma raczej suchą skórę i po miesiącu brania Omegi muszę powiedzieć, że widzę minimalna poprawę. Mam zamiar brać Omegę długo, to pewnie i efekty będa większe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
O rany, to ja pędzę do apteki po ta Omegę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
O rany, to ja pędzę do apteki po tą Omegę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Dzisiaj w sieci natknęłam się na Cedrus - olej z orzeszków cedru syberyjskiego firmy Alter Medica.
Oto opis: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Od ponad tygodnia łykam zestaw: Omega 3, Tokovit E 400 i Anti Age. Zauważyłam jak do tej pory, że szybciej przetłuszczają mi się włosy, muszę je teraz myc codziennie, a nie co drugi dzień jak bylo wcześniej.
Powinnam zjadac tylko 1 tabletkę Omegi (zamiast 2) czy raczej pozostac przy tej ilości, ale dołożyc jeszcze MSM? Co będzie lepsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy modyfikować dzienną dawkę?
![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Omega Hasco Leku oraz wit.E łykam co drugi dzień. I nie wiem czy to jest dobrze czy zle, po prostu tak mi wystarcza - skórę mam wtedy dobrze nawilżoną, taką "śliską", zużywam mniej balsamu do ciała niż zwykle, a włosy i cera, przy stosowaniu tych suplementów co drugi dzień- pozostają bez zmian, jeśli chodzi o przetłuszczanie.
Po co mam łykać na siłę kapsuły omega codziennie - żeby się potem odtłuszczać MSM..? Co za dużo to niezdrowo ![]() pozdrawiam
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze zmian w nawilżeniu skóry nie widzę, spróbuję chyba łykac 1 Omegę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
![]()
hejka
![]() własnie wróciłam z apteki i kupiłam sobie linomag, a na dokładke dermorutin: to takie cudo z wit.C, rutyną, beta karotenem i wit.E http://vitamarket.pl/sklep/p1082-DER...dego-dnia.html czyli mam wszystko co mnie interesuje ciekawe jak sie to odbije na mojej cerze, trzymajcie za mnie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
połykam regularnie linomag+ogórecznik+anti age+wit.E i ostatnio przetłuszczaja mi sie włosy i czoło (reszta sucha jak była) czy to może być wpływ łykania tych tabletek ?
zawsze miałam włosy przesuszające się, a teraz końcówki suche, a reszta włosów po jednym dniu do mycia, chciaz zazwyczaj myłam je co 3-4 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() U mnie "wystąpiło" dokładnie to samo - łącznie z nagle przetłuszczającym się czołem i inwazją na nim jakichś grudek (ni to zakórniki, ni to krostki), mimo, że dotąd było zupełnie czyste i pozbawione takich "niespodzianek". Przetłuszczanie włosów i czoła pojawiło się po zwiększeniu dawki omega-3 z 1 do 2 g dziennie i niestety nie zniknęło wcale po przejściu na Linomag (a czekałam cierpliwie 2 miesiące). Dlatego teraz pozostałam tylko przy ogóreczniku. To niestety jeszcze jeden dowód na to, że organizm ludzki nie znosi unifikacji i nie ma "rzeczy" optymalnie dobrej dla każdego - wszystko (w tym pielęgnacje i suplementację) trzeba dopasować do siebie. A jakie efekty dała Twoja walka kwasami z czołem?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Noor, Lysanel mnie potwornie wysuszył, skóra z czoła łuszczyła się i wałkowała, okropne uczucie
![]() potem smarowałam brevoxylem miejscowo i zdecydowanie najbardziej mi pomógł, a teraz regularnie co drugi dzień na noc smaruje się lotionem Pauli 2% BHA - jest dużo lepiej, choc jeszcze nie do końca skończyłam walkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Lysanel i Paula u mnie odpadły w przedbiegach (zwłaszcza Pauli żałuję, bo jej BHA jakby stworzone na takie problemy, ale na salicylany mam alergię). Ja się za to azelainuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Oj odpukuj i to szycbciutko
![]() na mnie Paula działa ok, nie widzę jakichś niepożądanych efektów, mam nadzieję, że będzie dobrze, choc pewnie u mnie nigdy az tak idealnie jak przed ciążą - wtedy nawet podkładu nie używałam, bo miałam cerę idealną, no ale walka z hormonami robi swoje, teraz przynajmniej chcę wrócic do stanu sprzed Juvitu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Madlaine, mnie Linomag też przetłuścił
![]() Muszę w końcu zamówić ten Anty Age Unipharm, bo może zostanę, tylko przy tym. Co do szalejących hormonów po ciąży, to też tego doświadczyłam. Też mi wtedy pomógł brevoxyl ![]() Teraz używam Lysanel Activ i jak dla mnie wysusza mniej niż brevoxyl (co pyszczydło, to inna reakcja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
tylko, że ja po ciązy jestem juz 3 lata
![]() ![]() ale linomag odstawiam i licze po cichutku na poprawę, mnie o dziwo Brevoxyl nie wysusza i niech tak zostanie, bo jak przestanie działać, to nie wiem, czym będe moje czółko paćkać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak trochę offtopicowo... gdzie kupiłyście kosmetyki Pauli? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
W sklepie na ich europejskiej stronie internetowej
http://www.paulaschoice-eu.com/shop/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Biore od 3 tygodni Tokovit 400 , do tego klasyczna witaminke a i zauwazyłam rzecz przedziwną.
Miałam na duzym palcu u stopy zgrubiała, sucha skore, ktorej usuwanie metodami zewnetrznymi(scieranie, kosmetyczka, etc) przynosilo efekty tylko czasowe, na chwilke i znow to samo. Prawdopoodbnie urzadziłam sie tak ktorymiś z butów, nawet nie wiem jakimi... Ostatnio patrze, a tam w zasadzie nic nie ma! Nowa, gładak skorka, jak u niemowlaka. Jakby procesy rogowacenia jakos sie normalizowały. jestem w szoku. To widac naocznie i musi to byc zwiazane z owa witamina e, ktora w takiej, a nie innej dawce leczniczej zadziałała. Wiodocznie tego potrzebował moj organizm. Poza tym mnie syfkow sie robi, widze to. jeszcze niestety skora jest sucha na łokciach, kolanach i ramionkach tez. Ale to pewno tez sie unormuje. Polecam! ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym na możliwość wystąpienia silniejszego przetłuszczania przy takiej dawce omega-3 zwraca też uwagą B. Kwiatkowska na Biochemii.
![]() |
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]() To niestety jeszcze jeden dowód na to, że organizm ludzki nie znosi unifikacji i nie ma "rzeczy" optymalnie dobrej dla każdego - wszystko (w tym pielęgnacje i suplementację) trzeba dopasować do siebie. (To już bedzie trzeci raz)
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Ja wcinam linomag i omegę już drugi miesiąc ( wkrótce zacznie się 3) i nie zauważylam żadnych zmian na plus ani na minus. Nic mi się nie przetłuszcza, a po balsam muszę sięgać po każdym prysznicu (zresztą przy takiej wodzie jaką mam to nie dziwota). W każdym razie póki co efektów brak.
Może to jeszcze za krótko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ miałam jeszcze końcówkę dużego opakownia omega 3 dlatego zamiast 3 linomagów biorę 2 do śniadania, a do kolacji jedną omegę 3. Do obydwu dawek po 1 kaspułce tokovitu 200. Mam nadzieję, że to się nie gryzie (tj. linomag i omega3)? Nie wyczytałam tego w tym wątku. Linomag to olej roślinny, a omega 3 Lysi to rybka, czyli dwa źródła cennych substancji (mam nadzieję).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piti rozszyfruj mi prosze ten skrót MSM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.