cudowne tabletki na zmarszczki ? - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-22, 22:34   #601
Yolla
Rozeznanie

Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

Cytat:
Napisane przez paula78
a juz mialam nadzieje ze znalazła w jakies internetowej aptece

przejrzalm dzisiaj chyba wszytskie ,plus 5 w moim miescie i nic.w tygodniu objade kolejne
Anti-age przed chwilą nalazłam tu http://www.aptekarodzinna.pl/index.p...odkat=&subkat=

Ja kupiłam sobie Pycnogenol firmy Unia, za 120 tabletek zapłaciłam 74 zł. W tabletce jest 25 mg pycnogenolu i biorę po 3 dziennie , akurat starczy na 40 dni Szukałam tego w jakiejś aptece internetowej, ale nie znalazłam - ja swój kupiłam w Cefarmie.

Znalazłam jeszcze coś takiego http://vitamarket.pl/sklep/p250-Na-t...x-2-gramy.html ciekawe ile w tym jest pycnogenolu
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 08:45   #602
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
Napisane przez Yolla
Anti-age przed chwilą nalazłam tu http://www.aptekarodzinna.pl/index.p...odkat=&subkat=

Ja kupiłam sobie Pycnogenol firmy Unia, za 120 tabletek zapłaciłam 74 zł. W tabletce jest 25 mg pycnogenolu i biorę po 3 dziennie , akurat starczy na 40 dni Szukałam tego w jakiejś aptece internetowej, ale nie znalazłam - ja swój kupiłam w Cefarmie.

Znalazłam jeszcze coś takiego http://vitamarket.pl/sklep/p250-Na-t...x-2-gramy.html ciekawe ile w tym jest pycnogenolu
Ta oferta z Apteki Rodzinnej jest nieaktualna... na początku kwietnia zamówiłam Anti Age, a 2 dni później dostałam od nich maila, że niestety tego nie mają, nie uaktualnili strony. Próbowałam znowu po świętach, bo ciągle to mają na stronie - pomyślałam, że może już jest. Znowu to samo: brak aktualizacji na stronie, Anti Age brak.
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 10:12   #603
L_V
Zakorzenienie

Z tego co wiem najbardziej opłacalnym zakupem jest chyba Anti Age firmy Active Life, ze względu na największą zawartość pycnogenolu w tabletce - chyba ok 30 mg.
Złe wiadomości to takie, że aby osiągnąc optymalne rezultaty, trzeba brac 60-70 mg dziennie, a wieć 2 tabletki, co wychodzi raczej mało ekonomicznie. W PL nie mamy preparatów zawierających większe dawki pycnogenolu, a szkoda.

JAkiś czas temu któraś z WIzażanek pisała chyba, że trochę pycnogenolu znajduje się w herbatce "na trudne dni" firmy Bio-Active, ale na pewno nie ma tam 30mg
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 11:21   #604
paula78
Zakorzenienie

tak, anti age zawiera najwieksza dawke pycnogenolu 30 mg a i tak nigdzie go nie ma

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 11:29   #605
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
tak, anti age zawiera najwieksza dawke pycnogenolu 30 mg a i tak nigdzie go nie ma
No ma być po 10 maja Czekamy.
Stary 2006-04-23, 12:32   #606
Yolla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaretka02
Ta oferta z Apteki Rodzinnej jest nieaktualna... na początku kwietnia zamówiłam Anti Age, a 2 dni później dostałam od nich maila, że niestety tego nie mają, nie uaktualnili strony. Próbowałam znowu po świętach, bo ciągle to mają na stronie - pomyślałam, że może już jest. Znowu to samo: brak aktualizacji na stronie, Anti Age brak.
ha... tak sobie właśnie myślałam, że może być coś nie tak, bo nigdzie nie ma, a raptem tu sie uchowało...
Stary 2006-04-23, 17:49   #607
kasia5558
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy czytalyscie ta wypowiedz Basi o anti age i wyciagu z pestek winogron tej samej firmy? ja juz sie tak napalilam na to, a tu takie bum jak cegla na glowe:/ zobaczcie:
http://www.biochemiaurody.fora.pl/viewtopic.php?t=53
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 20:56   #608
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5558
Dziewczyny, czy czytalyscie ta wypowiedz Basi o anti age i wyciagu z pestek winogron tej samej firmy? ja juz sie tak napalilam na to, a tu takie bum jak cegla na glowe:/ zobaczcie:
http://www.biochemiaurody.fora.pl/viewtopic.php?t=53
Znam tą opinię. Niestety jest to JEDYNY w polsce preparat zawierający jako taką dawkę pycnogenolu, więc albo to albo nic.
Stary 2006-04-23, 21:27   #609
kasia5558
Wtajemniczenie

Hmmm...
dlatego co raz czesciej zastanawiam sie nad skorzystaniem z jakiejs zagranicznej apteki - tylko ze kompletnie sie na tym nie znam
jest tyle fajnych rzeczy, pycnogenol, q10... no i BIOTYNA o ktorej caly czas marze...
zadna z was nie miala takich pomyslow?:p
Stary 2006-04-24, 06:38   #610
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5558
Hmmm...
dlatego co raz czesciej zastanawiam sie nad skorzystaniem z jakiejs zagranicznej apteki - tylko ze kompletnie sie na tym nie znam
jest tyle fajnych rzeczy, pycnogenol, q10... no i BIOTYNA o ktorej caly czas marze...
zadna z was nie miala takich pomyslow?:p
Aaach....biotyna Oczywiście że myślałam o tym, boje się tylko że jak mi przyjdzie płacić za shipping to zemdleję

Ale być może pojadę w te wakacje do UK, to zobaczę co mają w swoich aptekach. Tylko problem polega na tym, że zupełnie nie znam nazw ich suplementów.
Stary 2006-04-24, 22:39   #611
geva
Przyczajenie

Biotyna??? inaczej wit.H??? dobra tez na skore i przeciwko zmarszczkom?
geva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-25, 08:30   #612
WAgulek
Raczkowanie

..."Dziewczyny początkujące z MSM - na początku stosowania możecie się czuć jak na "detoksie" - i dokładnie to bedzie się działo z Waszymi organizmami. Moga wystąpić lekkie zaburzenia snu, objawy grypopodobne, wzmożone pragnienie, suchość ust, bóle głowy, wzdęcia, zatwardzenie - lub w odwrotną stronę
Nie przerażać się , tylko zmniejszyć dawkę i pić duuuuuuzo wody te objawy są [ale nie musza wcale si epojawic] oznakiem, że MSM czysci nasz organizm z toksyn. Mi osobiscie przytrafiły się zaburzenia snu i ....wzdęcia, ktore po kilku dniach ustąpiły. teraz nie czuje juz zupełnie nic
Jednakże brak jakichkolwiek objawów nie oznacza ze MSM nie działa.[/quote]..."

Dzięki L V za ta informację, bo ja biorę MSM od jakiś 2-3 tygodni już chyba i własnie zaczęło coś byc ze mną nie tak-nie znając przyczyny-bo chora nie jestem-a tu dziwne objawy-bóle głowy-owszem(ale biorę na noc bromergon, wiec na niego zwalilam-mimo, ze wczesniej nie dokuczal mi tak)trochę inne niż zwykle sprawy klozetowe, oprycha na ustach, wypryski tam, gdzie wczesniej nie występowały, dokladnie suchośc w ustach i pragnienie okropniaste-ciągle kombinuję, co ja takiego zjadlam,z e tka mi się chce pić-a to może ten MSM mnie oczyszcza na maxa? pewnie jest z czego;-)Dzięki za ta cenną informację, przeczekam i mam nadzieje, ze będzie dobrze.pozdrawiam.
WAgulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 08:30   #613
Klara02
Zadomowienie

Yolla, ja tez kupuje ten Unii, tyle ze pakowany po 30 tabletek.
Stary 2006-04-25, 08:31   #614
WAgulek
Raczkowanie

Coś żle zrobilam z tym cytatem-nie wyszlo mi-ale trudno.
Stary 2006-04-25, 09:15   #615
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geva
Geva, tak, wit H - chyba raczej ma większy wpływ na włosy i paznokcie niż na skórę, ale przyznam że nie zgłębiałam wpływu biotyny na skórę to nie wiem
Stary 2006-04-25, 09:16   #616
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WAgulek
..."
Dzięki L V za ta informację, bo ja biorę MSM od jakiś 2-3 tygodni już chyba i własnie zaczęło coś byc ze mną nie tak-nie znając przyczyny-bo chora nie jestem-a tu dziwne objawy-bóle głowy-owszem(ale biorę na noc bromergon, wiec na niego zwalilam-mimo, ze wczesniej nie dokuczal mi tak)trochę inne niż zwykle sprawy klozetowe, oprycha na ustach, wypryski tam, gdzie wczesniej nie występowały, dokladnie suchośc w ustach i pragnienie okropniaste-ciągle kombinuję, co ja takiego zjadlam,z e tka mi się chce pić-a to może ten MSM mnie oczyszcza na maxa? pewnie jest z czego;-)Dzięki za ta cenną informację, przeczekam i mam nadzieje, ze będzie dobrze.pozdrawiam.
Wagulek, trzymam kciuki, przetrzymasz. A potem już będzie lepiej, objawy powiny szybko ustąpić
Stary 2006-04-25, 10:09   #617
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez geva

Cytat:
Napisane przez L_V
Geva, tak, wit H - chyba raczej ma większy wpływ na włosy i paznokcie niż na skórę, ale przyznam że nie zgłębiałam wpływu biotyny na skórę to nie wiem
Nie tylko zmarszczki przecież szpecą skórę (może nawet one najmniej, bo czasem dodają uroku i charakteru )
Jeśli chodzi o interesujące nas "obszary", niedobór witaminy H może powodować wypadanie i siwienie włosów, łupież, rozdwajanie się paznokci, zaburzenia pigmentacji skóry, stany zapalne i złuszczanie naskórka na podłożu zapalnym, rumień, wysypki, chorobliwie wzmożoną czynność gruczołów łojowych, a więc łojotok, trądziki i skłonności do łojotokowego zapalenia skóry, a także częste nawroty i rzuty łuszczycy i skórnych chorób autoimmunologicznych.
Aktywność biologiczną wykazuje tylko prawoskrętna D-biotyna. Unieczynnieniu ulega pod wpływem utleniaczy. Znaleźć ją można w drożdżach, wątrobie, mące sojowej, orzechach, migdałach, brązowym ryżu, sardynkach, mleku, pyłku kwiatowym, żółtku jaj (natomiast białko zawiera awidynę, która uniemożliwia jej wchłanianie ). Należy do grupy witamin B (B7) i pewna jej ilość jest syntetyzowana przez bakterie i grzyby symbiotyczne żyjące w naszych jelitach. Syntezę tę można zwiększyć podając np. związki siarki (ciekawe, czy MSM tak działa? ).

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 08:13   #618
gwiazda666
Raczkowanie

Dziewczyny pomozcie pliss!!!!
Zakupilam omege forte z Hasco leku i MSM Fote Olimpu.
Skora mi sie przetluszcza---jak to wszystko dawkowac
ja myslalam o tak 2 razy dziennie po jednej omegi i tak samo MSM .
Myslicie ze bedzie tak ok?
gwiazda666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 08:30   #619
!violet!
Raczkowanie

Nie wiem jak z MSM, ale jeśli chodzi o Omegę forte to jedna kapsułka zawiera 1g czyli to jest dzienna dawka. Jedna kapsułka wystarczy.
!violet! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-26, 14:01   #620
Klara02
Zadomowienie

Omegi, zwlaszcza przy przetluszczaniu, wystarczy 1 kapsulka. MSM mozesz 2, zapytaj L_V specjalistki od MSM
Stary 2006-04-26, 16:43   #621
Yolla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klara02
Yolla, ja tez kupuje ten Unii, tyle ze pakowany po 30 tabletek.
no ja od razu zaplanowałam długofalowo
W tej aptece znalazłam pycnogenol pakowany po 60 i 120 tabletek, ale producenta to nie byli łaskawi dopisać, myślę jednak, że chyba chodzi o ten z Unii.
http://www.apteka4u.pl/dane_produktu...oducts_id=1516

Chętnie spróbowałabym tego MSM, ale to chyba dopiero w następnym m-cu.

Pozdrówka
Stary 2006-04-27, 10:18   #622
kasia5558
Wtajemniczenie

Co do MSM, ja zazywam rano do sniadania na raz 2 tabletki
Stary 2006-04-27, 12:24   #623
WAgulek
Raczkowanie

Ja też MSM zazywam od razu 2 tabletki-po obiadku.
Stary 2006-04-28, 08:00   #624
geva
Przyczajenie

Wink Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

Witam serdecznie ja niestety musze MSM przerwac... wogole nie spie... i czuje sie tak jakbym miala wlaczone turbo... boje sie ze mnie rozniesie...sprobuje jeszcze pozniej ...zrobie przerwe..pare dnibiore narazie tylko Merz...
Stary 2006-04-30, 12:32   #625
geva
Przyczajenie

Hallo witam serdecznie... widze ze wszyscy wyjechali... tyle dni wolnego... zycze milego i slonecznego wypoczynku.. nie zapomijcie prosze o "cudownych tabletkach na zmarszczki"wezcie z soba..pa pa
Stary 2006-04-30, 12:34   #626
crumb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Noor
Znaleźć ją można w drożdżach, wątrobie, mące sojowej, orzechach, migdałach, brązowym ryżu, sardynkach, mleku, pyłku kwiatowym, żółtku jaj (natomiast białko zawiera awidynę, która uniemożliwia jej wchłanianie ).
Awidyna znajduje się w surowym białku jaj; ugotowane jajko nie utrudnia wchłaniania biotyny

Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii)
"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
crumb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 12:35   #627
paula78
Zakorzenienie

ja siedze na miejscu pogoda taka ze nawet na spacer psa szkoda wypuscic:-/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 13:02   #628
Iwonalodz
Zakorzenienie

Wink Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

Ja też jestem choć miałam całkiem inne plany, ale ta pogoda posłusznie melduje, że biorę wciąż te same tabletki, które brałam, ale chyba muszę omege brać, co drugi dzień, bo włosy i cera z mieszanych zaczynają mi "iść" w kierunku tłustych najwyżej jak się lato skończy to wrócę do tej dawki
Aaa no i smaruje się też Juvitem, który na razie mnie nie zapycha ale kto go tam wie, co będzie za czas jakiś
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 17:46   #629
kaemka
Rozeznanie

Mam pytanie do suplementujących się MSM z Olimpu:
Kupiłam MSM i się zastanawiam, czy zjadacie kapsułkę razem z otoczką, czy też proszek ze środka wysypujecie na łyżeczkę np. i tak zjadacie? Mnie sie wydaje, że można całość, ale ta kapsułka jakaś taka duża jest, więc może należy jednak wyjadać tylko środek ?
Stary 2006-04-30, 18:34   #630
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez crumb
Awidyna znajduje się w surowym białku jaj; ugotowane jajko nie utrudnia wchłaniania biotyny
To prawda, awidyna aktywnie wiąże biotynę tylko wtedy, gdy występuje w surowym jajku, natomiast jej zdolność do wiązania biotyny zanika po jego ugotowaniu, a nawet już w 85°C.
Podałam tę informację jako ciekawostkę, nie sądziłam - oczywiście, jak zwykle niesłusznie - że interesują was takie szczegóły

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2006-05-01 o 09:38
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości