![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
izzolda, a co Ci się działo po Anti Age? Ja też brałam 1 opakowanie ale więcej nie kupię chyba bo tak mi instynkt podpowiada.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Izzolda, podpinam sie pod pytanie Kasiulki. I czy to byl anti age - pyknogenol, czy ten drugi (z czyms tam z czerwonego wina itd) ?
![]() |
#723 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dzieki za odp. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
|Ja brałam anty age czyli pyknogenol.
Pozaty jak już wspomninałam gdzieś wyczytałam na BU że ten preparat może się wcale nie wchłaniać przez te dodatki. http://www.biochemiaurody.fora.pl/viewtopic.php?t=53 Ja miałam poważne problemy żoładkowo jelitowe min bo o innych nie bede pisała. Podobno niedługo ma być pycnogenol czysty w formie sproszkowanej w sklepie mazidła-ja czekam na te formę. Pycnogenol znajduje sie tez w pestkach winogron czyli i w oleju z niego ![]()
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Dzieki Izzolda. Ja mam teraz swietny pyknogenol Unii, czysty chemicznie ekstrakt z kory sosny srodziemnomorskiej. Jest dobry a z dodatkow ma: laktoze, celuloze, skrobie, olej kokosowy i barwniki, niestety.
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
No to super
![]() Ja weszłaś w jego posiadanie ![]()
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
W posiadanie pyknogenolu Uni weszlam w prosty sposob. Poszlam do apteki i zaplacilam 29zl
![]()
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Chyba już wiem który-bierze się 2 tabletki dziennie?
To mnie do niego zniechęciło.
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Taki w plastikowym "sloiczku" i bialo zielonym pudeleczku. bierze sie 2-3 ale malutkie (jak mala vit C) zielone tabletki.
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Czytam i czytam Wasze wiadomości i sie zastanawiam, kiedy od ich nadmiaru dostane bzika. Ale to cudownie ze mozna tak poogadac.Jestem nowa użytkowniczka, mam 46 i swira na punkcie starzenia!!! Wy jestescie mlodsze, zapewne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Klaro a ile tableteczek jest w opakowaniu? A nazwa to po prostu Pyknogenol i tyle?!
![]() AntiAge biorę od miesiąca i nie widzę, nic dobrego, wysypało mnię strasznie na dekolcie, a nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało i mam po nim koszmarną zgagę trwającą kilka do kilkunastu godzin ![]() ![]() Wykończę jeszcze drugie opakowanie, bo kupiłam je ze względu na przebarwienia, na razie plamy jak były tak i są na swoim miejscu w stanie nie zmienionym, buuuu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Teraz jak przeczytałam odpowiedź Trojki nt. Anti Age to sobie przypomniałam że miałam cały wypryszczony dekolt.
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Witajcie, bardzo się cieszę, że trafiłam na ten wątek, który jest dla mnie kopalnią wiedzy jeśli chodzi o witaminy i suplementy. Po zapoznaniu się z Waszymi wypowiedziami stwierdziłam, że zakupię kwasy Omega 3 i witaminę E, gdyż zmarszczki zaczęły się pojawiać i trzeba coś z tym zrobić. W związku z tym mam pytanie (pewnie głupie, ale mnie to gryzie). Czy po tych kwasach trzeba skórę traktować wysokimi filtrami? Grożą przebarwienia jak po AHA? Staram się nakładać filtr za każdym razem, jeśli przebywam poza domem, ale przyznaję się bez bicia, że kiedy jest pochmurny dzień i siedzę w domu nie nakładam filtra. Czy łykając te kwasy będę do tego zmuszona?
Może przyda się komuś kalkulator przeliczający mg na international units (w sklepie oglądałam opakowania wit. E i na każdym była jednostka IU i zero informacji o mg). Jest tam też sporo informacji o witaminie E, ale dla Was pewnie to nic nowego ![]() http://getyoure.com/iu/?mnItemNumber=1487 Jeszcze jedno pytanie, czy łykając omegę i wit. E mogę zażywać Centrum, czy to już będzie za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
tornado
Nie przyjmowanie suplementów w postaci witamin, czy kwasów tłuszczowych nie narzuca stosowania filtrów, nie nabawisz się przebarwień, nie ma obawy ![]() Nie wiem jaki jest skład Centrum i w jakich dawkach przyjmujesz wit. E - musisz sobie policzyć ile łacznie jej będzie biorąc oba preparaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Basiu, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Jeśli chodzi o filtry to stosuję od lutego Avene 50+, na naczynka na noc Diroseal - od kwietnia, od czasu do czasu Juvit, pod oczy Active C - kończę opakowanie, na noc zamówiłam sobie wychwalany na wizażu pro-retinol minuit Yves Rocher. No i szczerze mówiąc nie widzę rezultatów - głownie chodzi mi o naczynka oraz oczy. Mam wrażenie, że bruzdy pod oczami się wręcz powiększyły. Myślę, że ma na to wpływ brak wspomagaczy od środka.
Edytowane przez tornado Czas edycji: 2006-07-28 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie - mam do wyboru dwie wersje witaminy E - naturalną i syntetyczną. Jest różnica w działaniu? Którą wybrać? Przyznam, że syntetyczna jest znacznie tańsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.berkeleywellness.com/html/ds/dsVitaminE.php
W wymienionym atrykule jest też mowa o tym, że naturalna wit. E jest lepiej przyswajalna i zatrzymywana przez organizm niż syntetyczna. Biorąc taką samą dawkę obydwu form witamin, nasz organizm przyswaja dwukrotnie więcej naturalnej niż syntetycznej. Naturalna forma zawiera "d-alpha-toopherol" lub "mieszankę tokoferoli". Jeszcze jeden ciekawy link na ten temat: http://www.vitamins-nutrition.org/vi...in-e-form.html Tornado, jakie dokładnie preparaty masz na myśli? Ja kupuję Tokovit 200 - w mojej aptece cena ok. 10 PLN. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa, zasugerowałam się tą syntetyczną, gdyż tylko na niej (400jm.) było dodatkowo napisane, że antyoksydant. Pewnie żeby się lepiej sprzedawała. ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niestety nie ma żadnych bardziej szczegółowych informacji. Czy któraś wie może, jak przyjmować taką sproszkowaną wersję? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
justynaroberto
Acha to inna nazwa pycnogenolu. Jednak od stosowania tego preparatu doustnie skutecznie odstrasza mnie cena ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście cena jest bardzo wysoka. Swoją drogą jestem ciekawa, jaka powinna być dzienna dawka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez muszę odstawić Omega 3, choć skóra na twarzy jest bardzo ładna - delikatna, pory zwężone, nawet peeling robię znacznie rzadziej...po prostu 36-letnie niemowlę ;-)))...ale błyszczę się okropnie. Nie pomagają bibułki (jakby nie zbierały tej warstwy), puder matujący...po prostu nic. Wyglądam jak powleczona warstewką masła. Kupię Linomag...zobaczymy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
izzolda faktycznie, nie zwróciłam uwagi, że to aż 10 gram
![]() Za 900 mg AntiAge wychodzi 16PLN, a tu w formie proszku za 10000 mg tylko 29PLN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.drugdigest.org/DD/DVH/Her...2BBark,00.html Dla zainteresowanych podaję link do strony, gdzie można poczytać na jego temat oraz o zalecanych dawkach, w zależności od oczekiwanych efektów. Już przymierzam się do zakupów ![]() Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2006-08-09 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
basia, to jak kupisz i zjesz, daj znać, jakie walory smakowe. Należy to zmieszać z wodą, czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Smoku ponoć w smaku nie za ciekawe, ale można rozpuścić w wodzie, zamknąć oczy i do dna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.