![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
Witaj Klaro Kochana,
zrobilam juz akupy, ale bez Omega 3 i Hpantotenu,bowiem Panie w danym momencie nie dysponowały. dziś wybieram sie do sklepu zielarskiego i pobliskiej apteki. Kupię Omega 3 polecane pzrez Ciebie. dzięki serdeczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
zawartość jednej kapsułki Hascoleku
18% kwasu eikozapentaenowego (EPA) 12% kwasu dokozaheksaenowego (DHA) czyli musisz zjeść 10 żeby mieć 3g EPA 600 mg DHA 300 mg więc starczą 3 - 4 tabletki a ja pisałam o zwykłym tranie np. w butelce firmy Lysi, a 100 ml ma EPA, n-3 C20:5 - 7g DHA, n-3 C22:6 - 11g wystarczy sobie przeliczyć najlepszy na rynku to omega3 Olimpu
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Ale ja wole kapsulke lyknac, po tranie w plynie mi sie "odbija"
![]() A Omega 3 Hasco to lykam 1 na 2 dni! I wystarcza absolutnie. Suche partie juz nie sa suche. Te tlustawe sie dodatkowo nie uaktywnily. Wlosy w normie (kiedy zaczynalam od 2 kapsulek dziennie, potem jednej dziennie) musialam kazdego dnia myc wlosy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
Witam Sympatyczne Dziewczyny,
zebrac sie na mogę po specjalnie zakupy, ale dzis to załatwię i zaczynam kuracje. Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny witam cieplutko
![]() Switezianko ![]() Klaro Droga a czym sie różni Omega 3 Olimpu od Omega 3 Hasco ![]() Wczoraj byłam w mojej aptece i tam Omega 3 kosztuje 17 zł za 120 tabl. ![]() Wróciłam i pytam kochane o co tu chodzi ![]() ![]() Podejrzewam,ze to chyba chodzi o skład ale prosze o konsultacje ![]() ![]()
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Omega 3 to omega 3
![]() ![]()
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ze też nie pomyslałam o tym ![]()
Edytowane przez nika672 Czas edycji: 2007-03-27 o 12:05 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
Klaro
![]() Nikuś Kochana i co tam znalazlas ciekawego, bo ja tez dzis zamierzam zakończyc te zakupy na raty. Sama jestem zła na siebie, ale zawsze cos nas ogranicza, raz czas, raz dostawa towaru, a czasem finanse, ale cóż czego nie robi sie dla piekna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Dla piekna i zdrowia!
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście Klaro Droga, dla zdrowia przede wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
KLARA to jakiś cud musiał sie stać, bo taka ilość omega 3 ( 1 tabletka co 2 dzień)nie ma żadnego wpływu na organizm. Dorosła kobieta potrzebuje około 6-7g omega3 dziennie.
A co do dawki i preparatu omega 3 to tzw. NNKT i mądrzy naukowcy od lat badają ile kazdemu człowiekowi tego potzreba. To nie są jakieś kapsułki na cerę, to są NIEZBĘDNE NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2007-03-27 o 17:06 Powód: zapomniałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pingwinku zgadzam sie z Toba ![]() ![]() Najbardziej zaskoczył mnie fakt,ze powinnam brac go 2 razy dziennie od 2 do 5 kapsułek. ![]() I tu mam pytanie do Klary jak to sie dzieje,ze Tobie wystarcza 1 na 2 dni ![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]()
![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Serdecznie Was praepraszam, ze mnie wystarcza 1 kapsulka Omega 3 na 2 dni! Przepraszam tez, ze jak bralam wiecej to mi sie wlosy przetluszczaly. Bardzo mi przykro, ze nie wygladam na to, ze mi 30 stuknela! Nie moge przebolec, ze tak niezdrowo schudlam 12 kg! Nie wiem czy mi wybaczycie, ze nie jedzac miesa urodzilam 2 zdrowych dzieci (kazde 4 kg). Przepraszam, ze organizm ludzki i zycie nie jest zamkniete w sztywnych ramach i nie jest czarno- bialo i ksiazkowo.
![]() |
#914 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ja tam biorę sobie do serca Twoje rady, doceniam to, że chce Ci się dzielić swą wiedzą i poświęcać nam czas na tym wątku. Ja osobiście w tej materii jestem ciemna jak tabaka w rogu, a panie w aptece... Ech... szkoda gadać. Kupiłam te Omega 3 z Hasco, łykam od ponad tygodnia tabletkę dziennie i wydaje mi się, że wynikające z suchości skóry łuszczenie jak gdyby się uspokajało. Serio. Bardzo mnie to cieszy. Dziękuję za radę - bez Ciebie nie kupiłabym tych tabletek. Ani żadnych innych w sumie, więc tym większa moja wdzięczność. A właśnie - skórę i włosy mam suche jak pieprz, więc nawet jeśli zaczną się trochę przetłuszczać, to mnie nie zrazi. Buziaki najszczersze. ![]() A tran nieodmiennie kończy się u mnie... takim dużym kolorowym ptakiem. ![]()
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Klara trochę nie rozumiem o co chodzi. Dla mnie możesz brać nawet pół tabletki raz na tydzień. Najważniejsze, ze jesteś zadowolona, ale pozwól, ze ja będę mówić o faktach i badaniach a nie o jednym przypadku.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Wiedźma
|
Czekajcie...
A czy to nie jest tak, że te niezbędne kwasy dostarczamy organizmowi w pożywieniu, a te z tabletek są dodatkowe? Bo ja dotychczas tabletek nie jadłam i żyłam jakoś. I zdrowa jestem i w ogóle...
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ja nie rozumiem o co Ci chodzi? Nigdy nie korzystałam z różnych suplementów. Staram sie zdrowo odżywiać i dostarczac wszystkiego niezbędnego organizmowi poprzez pozywienie. I podobnie jak Sabbath; zdrowa jestem i w ogóle..............I nie zażywając nawet 1 tabletki omega3 na 2 dni nie wyglądam na 40 lat ale nie robie z tego sensacji. Napisałas mi ,zebym wpisała w google omega 3 i tam sie wszystkiego dowiem. Otworzyło mi sie jakies forum i tam pisze,ze powinno sie zażywać około nawet 12 tabletek podczas kuracji ![]() Stąd moje zdziwienie. Logiczne jest,ze każdy organizm inaczej reaguje na każda rzecz która wprowadzamy do organizmu. Nawet te same perfumy inaczej pachna na kazdej z nas ![]() ![]() Dlatego uważam ,ze Pingwin ma racje trzeba mówic o faktach a każda z nas ma sobie przystosowac organizm do własnych potrzeb. Biore od wczoraj po 2 tabletki,poniewaz zaczela mi sie wysuszac skóra. Dlatego korzystam z konsultacji tego wątku za co dziekuję i pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
witam
wkleję arykuł o omega3, może coś wyjaśni http://super-sylwetka.pl/meandry_odzywiania_1.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Wtajemniczenie
|
Klaro Droga,
powtórzę za Sabbath - Twoje rady sa dla nas bardzo cenne i chcemy z nich korzystać. Wymieniamy się spostrzeżeniami - choc moje doświdcazenia i spostrzeżenia w tej dziedzinie są bardzo mikre. Ale Twoje rzeczowe wytłumaczenia bardzo mi pomogły w doborze specyfików. Trzymaj sie cieplutko i nie denerwuj się - rzeczywiście każda z nas jest inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
ale się naczytałam!!!!!!!!!!!! - lecę jutro po Omega 3 -
33 latka i super wrażliwa cera na wszystko ![]() jedyne co mogę używać bez większych wulkanów na twarzy to oliwka Hipp ( ostatni szał wizażowy ) i krem do pupek niemowlęcych Hipp ![]() sprawiedliwość : zmarchy i pryszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() a podobno po dziecku miały pryszcze przejść ! - dziecko lat 9 - a tu nic nie przechodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Przyczajenie
|
![]()
Mnie ta suplementacja niezbędnymi kwasami tłuszczowymi (Omega 3) w ogóle nie służy. Jakoś włosy słabsze mi się robią (chociaż podobno powinno być odwrotnie) i odkąd zaczęłam brać te suplementy popadłam w poważne tarapaty. Myślę, że to nie tylko mój organizm tak na to reaguje, bo po co niby MSM kobietki dodatkowo biorą?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez zażywam Omega 3 ,na razie nie narzekam.Dobrze sie czuje. ![]()
![]() |
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
hellou
![]() ![]()
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj a aptece uzupełnić moje tabletkowe zapasy i trafiłam na wielce zorientowaną pania farmaceutkę. Gdy chciałam Linomag powiedziała że maść jest owszem ale o tabletkach nie słyszała
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz tylko muszę rozplanować jak te wszyskie specyfiki przyjmować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczyny,
ja nabyłam ostnio Oil Femini, ktory zawiera kilka form kwasow Omega - tak doradziłą mi Pani farmaceutka. Od 2 tygodni ów specyfik nie spowodowała u mnie oczekiwanych rezultatow, wręcz pzreciwnie zaczeły mi sie łamac paznokcie i to straszliwie od samej prawie nasady, mało to estetyczne i komfortowe, w dodatku boli. Musze poszukac chyba innych suplementów i tu bardoz liczę na Wasze nieocenione rady. Ściskam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Przyczyna lamliwosci paznokci musi byc inna. Nic (poza jakimis zracymi substancjami bezposrednio na plytke) nie spowoduje takiego oslabienia paznokci w tak krotkim czase. Nawet glodowka odbija sie na organizmie pozniej. Przyczyna musi byc cos co zaszlo wczesniej. Zastanow sie, czy nie chorowalas 1-3 miesiace temu. Moze sie odchudzalas?
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Klaro Kochana,
dobrze, że znow jesteś. Z paznokaciami iw łosami to u mnie krucho i zdaje sobie sprawe, że jest to powodem nieregularnego spozywania posiłkow, a także braku ich urozmaicenia. Może mogłabys mi podpowiedziec, co powinnam umiescic w swojej diecie, by wzmocnic paznokcie i włosy? Ściskam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
Dietetykiem nie jestem, ale z tego co mi wiadomo to w diecie lub w suplementacji dla dobra wlosow i paznokci powinne byc: witaminy (z naciskiem na A,B oraz E), kwas foliowy, cynk, zelazo, zielona herbata, wyciag ze skrzypu (oraz pokrzywy- wlosy). Zdrowa, roznorodna dieta chyba jest oczywista? Wazywa, owoce, nabial, RYBY, mieso. Wszystkiego po troche
![]() Fatalnie mi sie pisze, bo wlasnie zapuszczam paznokcie na slub (nie moj ![]() ![]()
![]() |
#930 |
Wiedźma
|
Klaro, wyobraź sobie, że mi te Twoje wynalazki pomogły. Może i nie działają, może nawet działać nie mają prawa, ale jakimś cudem skóra przestała mi się łuszczyć i problem z suchymi skórkami zniknął.
Używam kwasów omega z Hasco, które polecałaś. Plus Anti Age i Capivit. Jestem autentycznie uszczęśliwona, a wdzięczność to mi się dosłownie uszami wylewa. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.