![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
Cytat:
z forum :http://www.laboratoriumurody.pl/foru...opic.php?t=569 Proponowane dawkowanie pine bark extract w celu uzyskania efektów: Doustnie -- 1.5 to 3.0 mg dziennie na kg masy ciała Dożylnie -- 5 to 10 mg dziennie Zewnętrznie – w stężeniu 0.5% raz dziennie lub częściej czyli jak dla mnie ,i jak schudnę to jakieś 90 mg na dzień ![]() ze względu na wrodzoną oszczędnośc to wolę wersję Trojki ![]() i znalazłam kopalnię informacji ![]() http://www.laboratoriumurody.pl/foru...enol,t552.html i po przeczytaniu wątku o pycnogenolu okazuje sie ,że :: Ciężar właściwy extraktu z Pine Bark 0,33 g\ml W łyżce miarowej 0,15 ml jest ok. 40 mg pine bark. czyli Trojka ma rację ![]() Edytowane przez miziowa Czas edycji: 2008-01-08 o 20:36 Powód: dopisanki ,doklejanki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy ktoś już może wypróbował to na sobie?? jakie efekty?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Przyczajenie
|
witam!! wracam do tego wątku co jakiś czas i widzę ,że mowa w nim znowu o konkretach. MIZIOWA!!!! bardzo proszę napisz jeszcze raz co mam kupić, gdzie mam kupić(albo szukać) no i za ile -chodzi oczywiście o pyknogenol w proszku? nie wiem czy dobrze zrozumiałam. nie krzycz ,że to tu gdzieś jest ja po prostu nie mam czasu na prześledzenie całego wątku. A w ogóle to fajnie że ten wątek znowu ożył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cena coś około 30 pln za 50 g |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
jestem nowa na forum przeczytalam troche i bardzo mi sie podoba a co sadzicie o kapsulkach ellseve lub cos podobnego ,ponoc rewelacja i prasuja zmarszczki moze ktos stosowal? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Witaj na najlepszym forum
![]() Nie znam tych kapsulek ale jesli prasuja zmarszczki to chetnie wyprobuje ![]()
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
![]()
dzieki za powitanie
znalazlam te kapsulki ale sa strasznie drogie okolo 140zl 30 kaps a pani w aptece powiedziala ze modelki aktorki tego uzywaja stac je na to bo mnie na razie nie wiec odpuszcze i kupilam na to konto omega3 musi wystarczyc ale jesli ktos bierze ellseve to niech sie podzieli czy to faktycznie za ta cene to rewelka pozdrawaiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
140 zlotych na miesiac? Jedna dziennie?
W necie nie moge znalezc info, moze podaj linka. Chetnie zobacze sklad ![]() Jak ktos bierze to pisac prosze o efektach ![]()
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Coś mi się wydaje, ze lubelskifull pomyliła nazwy ![]() Nie chodzi przypadkiem o tabletki Evelle?? Kosztują mniej więcej 140 zł. Tu jest link, gdzie podany jest skład: http://sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=913 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o tabletkach Novita? Są reklamowane, podobno wypiję przed snem i wstaję "jak nowa"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Przyczajenie
|
witam
no pewnie ze pomylilam nazwy, ale dobrze ze mnie poprawilas a tak wogole to co o nich sadzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywy: niezły skład to ma ![]() ![]() Negatywy: na cerę nie mają wpływu. Nie podoba mi się smak i sama forma, picie substancji słodzących i barwników codziennie nie wchodzi w grę na dłuższą metę. Ogólnie działanie chyba na poziomie placebo jednak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Yolla dzieki za linka do Evelle- skrzyp, vit C oraz E i ta sosna (pyknogenol???) Moze to cos daje. Ale troche drogo. Mozna za te pieniadze nakupic suplementow w podobnych dawkach (tyle ze w kilku tabletkach) na caly kwartal
![]()
![]() |
#975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jakiś czas temu brałam pycnogenol - dokładnie ten, tylko w większych opakowaniach - http://www.i-apteka.pl/p/pl/7797/pyc..._tabletek.html ---> w tym jest 25 mg, a w Evelle tylko 10 mg wyciągu. Tu oczywiście trzeba działac długofalowo, a ja wzięłam tylko jedno opakowanie, a teraz ciąża i nie mogę ![]() Jak dla mnie najlepszym wygładzaczem i nawilżaczem - ujrzałam to na własnej facjacie był Oli-Femin. Jak tylko będę mogła to sięgnę po te oba preparaty na pewno jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Witam, właśnie znalazłam ten wątek i jestem oszołomiona waszą wiedzą.
Wiem na pewno, ze w poniedziałek pognam do apteki po omega 3 i zrobię zakupy u limari. Mam pytanie do trojki i innych dziewczyn, które łykają pine barke. Kiedy najlepiej go łykać? Po posiłku czy przed? Skoro jak napisała trojka daje lepszego kopa od kawy to może lepiej łykać go rano? Edytowane przez bachab Czas edycji: 2011-06-20 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Mizioaw bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() A łykasz przed czy po posiłku? Ja dzisiaj spróbowałam i jest okropne w smaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj łyknęłam pine bark przed jedzeniem. Żołądek mi się zbuntował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Vit E w duzych dawkach moze wywolac rozne dolegliwosci (bole glowy,nudnosci, zmeczenie, oslabienie miesni). Ale to sporadyczne przypadki. Bez glupich uwag mozna kupic tokovit 200 i brac 2 tabletki
![]()
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam na forum. Podczytuję sobie już długo i pałam coraz gorętszym uczuciem do wizażu
![]() wieczorem falvit ( mam jeszcze pozostalość ) i jedna kapsulkę kawasów tłuszczowych omega 3. no i wlaśnie. od jakiegoś czasu zaczęłam mieć sensacje z żołądkiem. czy to mozliwe że to z przedawkowania wit e? czytalam,że nie można przedawkować, że z ewntualnego nadmiaru żolądek sie sam oczyszcza. czy to możliwe ze właśnie tym są spowodowane moje dolegliwości? bo najpierw myślalam że to reakcja po antybiotyku, po chorobie, ale to co jakis czas powraca... czy ktoraś wie jaka jest dopuszczalna dzienna dawka wit e? i czy to ona moze być winowajcą? pozdrawiam Was serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie bardzo ciekawy temat. Po przeczytaniu całości mam pytanie na które nie znalazłam odpowiedzi. Zaczęłam przyjmować prwparat MSM i przyjmuję tę wyższą zalecaną dawkę czyli 2 kapsułki 2razy dziennie + 2 tabletki vit C 200 mg 2 razy dziennie. Ciekawa jestem czy nie przesadzam ponieważ znalazłam jeszcze taką opinię że podnosi ciśnienie choć ja nie miałam problemów ze spaniem, a czy jest jeszcze jakiś preparat który dobrze się uzupełnia z MSM bo zauważyłam, że dziewczyny łączą go bardzo różnie. Chodzi o to, żeby nie przesadzić. DZiękuję za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Już znalazłam, że dziewczyny biorą maksymalnie 3 kapsułki dziennie. Ja mam skórę dość wrażliwą i płytko unaczynioną, ale bez popękanych naczynek i dobrze nawilżoną czy połączenie MSM z Actve- life Anti Age było by dobre cz może z tokovitem 400 lub tokovit A+E albo omega 3 co wybrać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
hallo aga007 ja najbardziej wierzę w tokovit 400. Ale czy ktoraś ze specjalistek mogłaby nam pomóc? czy MSM tokovit i omega 3 to nie za dużo? jaki jest próg dopuszczalności?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Omega i Tokovit 400 to może byc za dużo. CHyab że masz bardzo suchą/ wrażliwą skórę. wtedy śmiało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Oj dziękuję dziewczyny za podpowiedź. Czyli mogę do MSM dołączyć Tokovit 400 będę wdzięczna za potwierdzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź już nie mogę się doczekać efektów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
Witam i dołączam do grona. Od jakiegos czasu podczytuję to forum, i dopiero tu dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak MSM. Trochę więc podrążyłam w internecie i mam niejasność, a to dlatego, że MSM to raz metylosiarczanmetanu a innym razem metylosulfanylometan, ale "najlepsze" to dopiero jest to: (wklejam)
Metylosulfonylometan (MSM) w suplementach diety Kategoria: Aktualności, Higiena Żywności, Komunikaty Autor: Halina Romik Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Gdańsku w związku z pismem Głównego Inspektora Sanitarnego znak: GIS-BŻ-Ż-4230-46/JC/08 z dnia 22.02.2008r. przedstawia stanowisko dotyczące wprowadzania do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej preparatów, które zawierają w swoim składzie m.in. składnik - metylosulfonylometan (MSM). Zgodnie z opinią z dnia 7 stycznia 2008 r. Narodowego Instytutu Leków w Warszawie produkty zawierające w swoim składzie metylosulfonylometan nie spełniają wymagań dla suplementów diety, ze względu na brak merytorycznego uzasadnienia dla uzupełnienia codziennej diety tym związkiem oraz brak danych o bezpieczeństwie jego stosowania. Biorąc pod uwagę powyższe należy stwierdzić, że preparaty zawierające w swoim składzie MSM, nie mogą być wprowadzane do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jako środki spożywcze. I co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.