cudowne tabletki na zmarszczki ? - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 19:28   #961
miziowa
Raczkowanie

GG do miziowa
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

Cytat:
Napisane przez trojka Pokaż wiadomość
Ja ja, ja używam
Dzienna dawka to 0,30ml czyli trzeba by zakupić w MAzidłach maciupką łyżeczkę-miareczkę, ja mam taką 0,15. Pine nie tylko dobre na pysk, ale daje też niezłego kopa, na mnie działa dużo mocniej niż kawa.
znalazłam też takowe dawkowanie :
z forum :http://www.laboratoriumurody.pl/foru...opic.php?t=569

Proponowane dawkowanie pine bark extract w celu uzyskania efektów:

Doustnie -- 1.5 to 3.0 mg dziennie na kg masy ciała
Dożylnie -- 5 to 10 mg dziennie
Zewnętrznie – w stężeniu 0.5% raz dziennie lub częściej

czyli jak dla mnie ,i jak schudnę to jakieś 90 mg na dzień

ze względu na wrodzoną oszczędnośc to wolę wersję Trojki

i znalazłam kopalnię informacji

http://www.laboratoriumurody.pl/foru...enol,t552.html

i po przeczytaniu wątku o pycnogenolu okazuje sie ,że :: Ciężar właściwy extraktu z Pine Bark 0,33 g\ml
W łyżce miarowej 0,15 ml jest ok. 40 mg pine bark.

czyli Trojka ma rację

Edytowane przez miziowa
Czas edycji: 2008-01-08 o 20:36 Powód: dopisanki ,doklejanki
miziowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 22:58   #962
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miziowa Pokaż wiadomość
cóż mogę powiedzieć poza tym ,że jest to oczywista oczywistość

a tak na serio ,to przeczytałam o tym w opiniach mazidłowych i chyba gdzieś na wizażu spotkałam się z taką opinią ,dodatkowo :
Pycnogenol ma także inne pozytywne działania, które zostały udowodnione dzięki badaniom. Jednym z nich jest wzmożenie krążenia krwi w naczyniach, co zwiększa dostarczanie potrzebnych substancji i tlenu do komórek. Skóra przez to staje się lepiej odżywiona i jędrniejsza.
oraz:
Drugi tor działania tego „hitu kosmetologii” to leczenie cellulitu – pycnogenol uszczelnia ścianki naczyń włosowatych oraz niweluje zaburzenia mikrokrążenia, które są główną przyczyną powstawania cellulitu. Skóra na udach i pośladkach staje się jędrna i jedwabiście gładka.
O fajnie dziękuję za info

A czy ktoś już może wypróbował to na sobie?? jakie efekty??
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 12:25   #963
boogusia
Przyczajenie

witam!! wracam do tego wątku co jakiś czas i widzę ,że mowa w nim znowu o konkretach. MIZIOWA!!!! bardzo proszę napisz jeszcze raz co mam kupić, gdzie mam kupić(albo szukać) no i za ile -chodzi oczywiście o pyknogenol w proszku? nie wiem czy dobrze zrozumiałam. nie krzycz ,że to tu gdzieś jest ja po prostu nie mam czasu na prześledzenie całego wątku. A w ogóle to fajnie że ten wątek znowu ożył.
boogusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 12:33   #964
miziowa
Raczkowanie

GG do miziowa

Cytat:
Napisane przez boogusia Pokaż wiadomość
witam!! wracam do tego wątku co jakiś czas i widzę ,że mowa w nim znowu o konkretach. MIZIOWA!!!! bardzo proszę napisz jeszcze raz co mam kupić, gdzie mam kupić(albo szukać) no i za ile -chodzi oczywiście o pyknogenol w proszku? nie wiem czy dobrze zrozumiałam. nie krzycz ,że to tu gdzieś jest ja po prostu nie mam czasu na prześledzenie całego wątku. A w ogóle to fajnie że ten wątek znowu ożył.
nie będę krzyczeć ,pisałam o pycnogenolu czyli pine bark ,do kupienia tu :http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
cena coś około 30 pln za 50 g
Stary 2008-01-10, 10:53   #965
boogusia
Przyczajenie

Miziowa!!B aaardzo dziękuję. Za jakiś czas napiszę o efektach działania.
boogusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 21:49   #966
lubelskifull
Przyczajenie

Witam wszystkich
jestem nowa na forum przeczytalam troche i bardzo mi sie podoba a co sadzicie o kapsulkach ellseve lub cos podobnego ,ponoc rewelacja i prasuja zmarszczki
moze ktos stosowal?
lubelskifull jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 17:33   #967
Klara02
Zadomowienie

Witaj na najlepszym forum
Nie znam tych kapsulek ale jesli prasuja zmarszczki to chetnie wyprobuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-26, 12:21   #968
lubelskifull
Przyczajenie

Angry Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

dzieki za powitanie
znalazlam te kapsulki ale sa strasznie drogie okolo 140zl 30 kaps a pani w aptece powiedziala ze modelki aktorki tego uzywaja stac je na to bo mnie na razie nie wiec odpuszcze i kupilam na to konto omega3 musi wystarczyc ale jesli ktos bierze ellseve to niech sie podzieli czy to faktycznie za ta cene to rewelka
pozdrawaiam
Stary 2008-01-30, 11:04   #969
Klara02
Zadomowienie

140 zlotych na miesiac? Jedna dziennie?
W necie nie moge znalezc info, moze podaj linka. Chetnie zobacze sklad
Jak ktos bierze to pisac prosze o efektach
Stary 2008-01-30, 11:25   #970
Yolla
Rozeznanie

Hej
Coś mi się wydaje, ze lubelskifull pomyliła nazwy
Nie chodzi przypadkiem o tabletki Evelle?? Kosztują mniej więcej 140 zł.
Tu jest link, gdzie podany jest skład: http://sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=913

Pozdrawiam
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 18:27   #971
ewla
Raczkowanie

A co sądzicie o tabletkach Novita? Są reklamowane, podobno wypiję przed snem i wstaję "jak nowa"
ewla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 11:24   #972
lubelskifull
Przyczajenie

witam
no pewnie ze pomylilam nazwy, ale dobrze ze mnie poprawilas a tak wogole to co o nich sadzicie?
Stary 2008-02-10, 13:50   #973
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewla Pokaż wiadomość
A co sądzicie o tabletkach Novita? Są reklamowane, podobno wypiję przed snem i wstaję "jak nowa"
Ja pochłaniam właśnie drugie opakowanie tej Novity. Wrażenia mam mieszane, więc raczej będzie ostatnie...
Pozytywy: niezły skład to ma Rzeczywiście może czuję się w miarę energiczna i wypoczęta, mimo że nie śpię najlepiej i trochę za krótko. Przez pierwsze kilkanaście dni zaobserwowałam zmniejszenie worów podocznych, ale nie jestem pewna, czy to od Novity czy od jogi, którą zaczęłam praktykować w tym samym czasie, czy może od czegoś innego. Teraz nie ma tego efektu
Negatywy: na cerę nie mają wpływu. Nie podoba mi się smak i sama forma, picie substancji słodzących i barwników codziennie nie wchodzi w grę na dłuższą metę.
Ogólnie działanie chyba na poziomie placebo jednak
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 10:17   #974
Klara02
Zadomowienie

Yolla dzieki za linka do Evelle- skrzyp, vit C oraz E i ta sosna (pyknogenol???) Moze to cos daje. Ale troche drogo. Mozna za te pieniadze nakupic suplementow w podobnych dawkach (tyle ze w kilku tabletkach) na caly kwartal
Stary 2008-02-11, 12:14   #975
Yolla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klara02 Pokaż wiadomość
Yolla dzieki za linka do Evelle- skrzyp, vit C oraz E i ta sosna (pyknogenol???) Moze to cos daje. Ale troche drogo. Mozna za te pieniadze nakupic suplementow w podobnych dawkach (tyle ze w kilku tabletkach) na caly kwartal
Dokładnie tak
jakiś czas temu brałam pycnogenol - dokładnie ten, tylko w większych opakowaniach - http://www.i-apteka.pl/p/pl/7797/pyc..._tabletek.html ---> w tym jest 25 mg, a w Evelle tylko 10 mg wyciągu.
Tu oczywiście trzeba działac długofalowo, a ja wzięłam tylko jedno opakowanie, a teraz ciąża i nie mogę
Jak dla mnie najlepszym wygładzaczem i nawilżaczem - ujrzałam to na własnej facjacie był Oli-Femin.
Jak tylko będę mogła to sięgnę po te oba preparaty na pewno jeszcze raz
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 21:46   #976
bachab
Raczkowanie

Witam, właśnie znalazłam ten wątek i jestem oszołomiona waszą wiedzą.
Wiem na pewno, ze w poniedziałek pognam do apteki po omega 3 i zrobię zakupy u limari.
Mam pytanie do trojki i innych dziewczyn, które łykają pine barke.
Kiedy najlepiej go łykać? Po posiłku czy przed? Skoro jak napisała trojka daje lepszego kopa od kawy to może lepiej łykać go rano?

Edytowane przez bachab
Czas edycji: 2011-06-20 o 08:13
bachab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 11:15   #977
miziowa
Raczkowanie

GG do miziowa

Cytat:
Napisane przez bachab Pokaż wiadomość
Mam pytanie do trojki i innych dziewczyn, które łykają pine barke.
Kiedy najlepiej go łykać? Po posiłku czy przed? Skoro jak napisała trojka daje lepszego kopa od kawy to może lepiej łykać go rano?
ja go biorę tak do godz 12 .moim zdaniem działa bo kawy nie piję wogóle i daję radę co do efektów wizualnych to trudni ni coś powiedziec gdyż kwasuję sie i co rusz mnie coś podrażni
Stary 2008-02-17, 11:46   #978
bachab
Raczkowanie

Mizioaw bardzo dziękuję za odpowiedź
A łykasz przed czy po posiłku? Ja dzisiaj spróbowałam i jest okropne w smaku Czy są jakieś sposoby żeby poradzić sobie z tym smaczkiem??
Stary 2008-02-22, 13:20   #979
bachab
Raczkowanie

Dzisiaj łyknęłam pine bark przed jedzeniem. Żołądek mi się zbuntował Teraz juz wiem na pewno że tylko po jedzeniu
Stary 2008-03-05, 18:47   #980
natalii86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj a aptece uzupełnić moje tabletkowe zapasy i trafiłam na wielce zorientowaną pania farmaceutkę. Gdy chciałam Linomag powiedziała że maść jest owszem ale o tabletkach nie słyszała . Gdy chciałam tokovit 400 zrobiła tak i spytała czy to dla mnie i czemu sobie taka krzywdę robię i kto mi tak doradził. Poszłam do innej apteki i mam wszystko bez głupich uwag .

Teraz tylko muszę rozplanować jak te wszyskie specyfiki przyjmować .
to mnie teraz wystraszylas, chcialam dzis kupic tokovit e400,ale niestety nie bylo, korcze dlaczego ta farmaceutka w ten sposob zareagowala??ta wit e moze mi krzywde zrobic,czy cio??;/
pozdrawiam ;]
natalii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 08:30   #981
Klara02
Zadomowienie

Vit E w duzych dawkach moze wywolac rozne dolegliwosci (bole glowy,nudnosci, zmeczenie, oslabienie miesni). Ale to sporadyczne przypadki. Bez glupich uwag mozna kupic tokovit 200 i brac 2 tabletki
Stary 2008-03-11, 13:18   #982
konspiracja
Zakorzenienie

Dziewczyny witam na forum. Podczytuję sobie już długo i pałam coraz gorętszym uczuciem do wizażu zaopatrzyłam sie w solidny arsenal suplementów i ... no właśnie - potrzebuję pomocy specjalistek. Otóż: rano łykam h-pantoten, wit c, tokovit e 200 * 2kapsułki i MSM forte.
wieczorem falvit ( mam jeszcze pozostalość ) i jedna kapsulkę kawasów tłuszczowych omega 3. no i wlaśnie. od jakiegoś czasu zaczęłam mieć sensacje z żołądkiem. czy to mozliwe że to z przedawkowania wit e? czytalam,że nie można przedawkować, że z ewntualnego nadmiaru żolądek sie sam oczyszcza. czy to możliwe ze właśnie tym są spowodowane moje dolegliwości? bo najpierw myślalam że to reakcja po antybiotyku, po chorobie, ale to co jakis czas powraca... czy ktoraś wie jaka jest dopuszczalna dzienna dawka wit e? i czy to ona moze być winowajcą? pozdrawiam Was serdecznie.
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 11:07   #983
aga007
Raczkowanie

Witam serdecznie bardzo ciekawy temat. Po przeczytaniu całości mam pytanie na które nie znalazłam odpowiedzi. Zaczęłam przyjmować prwparat MSM i przyjmuję tę wyższą zalecaną dawkę czyli 2 kapsułki 2razy dziennie + 2 tabletki vit C 200 mg 2 razy dziennie. Ciekawa jestem czy nie przesadzam ponieważ znalazłam jeszcze taką opinię że podnosi ciśnienie choć ja nie miałam problemów ze spaniem, a czy jest jeszcze jakiś preparat który dobrze się uzupełnia z MSM bo zauważyłam, że dziewczyny łączą go bardzo różnie. Chodzi o to, żeby nie przesadzić. DZiękuję za pomoc.
aga007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 17:45   #984
aga007
Raczkowanie

Już znalazłam, że dziewczyny biorą maksymalnie 3 kapsułki dziennie. Ja mam skórę dość wrażliwą i płytko unaczynioną, ale bez popękanych naczynek i dobrze nawilżoną czy połączenie MSM z Actve- life Anti Age było by dobre cz może z tokovitem 400 lub tokovit A+E albo omega 3 co wybrać
Stary 2008-03-14, 08:01   #985
konspiracja
Zakorzenienie

hallo aga007 ja najbardziej wierzę w tokovit 400. Ale czy ktoraś ze specjalistek mogłaby nam pomóc? czy MSM tokovit i omega 3 to nie za dużo? jaki jest próg dopuszczalności?
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 09:12   #986
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
hallo aga007 ja najbardziej wierzę w tokovit 400. Ale czy ktoraś ze specjalistek mogłaby nam pomóc? czy MSM tokovit i omega 3 to nie za dużo? jaki jest próg dopuszczalności?
Omega i Tokovit 400 to może byc za dużo. CHyab że masz bardzo suchą/ wrażliwą skórę. wtedy śmiało.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 10:23   #987
aga007
Raczkowanie

Oj dziękuję dziewczyny za podpowiedź. Czyli mogę do MSM dołączyć Tokovit 400 będę wdzięczna za potwierdzenie Moja buźka zbliża się do 40 więc już nie ma tak dużych tendencji do przetłuszczania się jak parę lat temu, ale w ubiegłym roku stwierdziłam, że odważniki przyczepiły mi się do policzków i ciągną je do dołu.
Stary 2008-03-17, 10:40   #988
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga007 Pokaż wiadomość
Oj dziękuję dziewczyny za podpowiedź. Czyli mogę do MSM dołączyć Tokovit 400 będę wdzięczna za potwierdzenie Moja buźka zbliża się do 40 więc już nie ma tak dużych tendencji do przetłuszczania się jak parę lat temu, ale w ubiegłym roku stwierdziłam, że odważniki przyczepiły mi się do policzków i ciągną je do dołu.

Możesz
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 14:36   #989
aga007
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za odpowiedź już nie mogę się doczekać efektów
Stary 2008-03-20, 13:49   #990
survive
Przyczajenie

Witam i dołączam do grona. Od jakiegos czasu podczytuję to forum, i dopiero tu dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak MSM. Trochę więc podrążyłam w internecie i mam niejasność, a to dlatego, że MSM to raz metylosiarczanmetanu a innym razem metylosulfanylometan, ale "najlepsze" to dopiero jest to: (wklejam)

Metylosulfonylometan (MSM) w suplementach diety
Kategoria: Aktualności, Higiena Żywności, Komunikaty
Autor: Halina Romik

Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Gdańsku w związku z pismem Głównego Inspektora Sanitarnego znak: GIS-BŻ-Ż-4230-46/JC/08 z dnia 22.02.2008r. przedstawia stanowisko dotyczące wprowadzania do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej preparatów, które zawierają w swoim składzie m.in. składnik - metylosulfonylometan (MSM).
Zgodnie z opinią z dnia 7 stycznia 2008 r. Narodowego Instytutu Leków w Warszawie produkty zawierające w swoim składzie metylosulfonylometan nie spełniają wymagań dla suplementów diety, ze względu na brak merytorycznego uzasadnienia dla uzupełnienia codziennej diety tym związkiem oraz brak danych o bezpieczeństwie jego stosowania.
Biorąc pod uwagę powyższe należy stwierdzić, że preparaty zawierające w swoim składzie MSM, nie mogą być wprowadzane do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jako środki spożywcze.

I co Wy na to?
survive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości