![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Lenno ,widze ,ze jest tu informacja o pascie dr Budwig
![]() Nie wiem czy Ty robilas ja z olejem lnianym czy z siemieniem bo oryginalny przepis jest z olejem lnianym tloczonym na zimno.Ja znam ta paste i kiedys przez ok poltora miesiaca ja jadlam ,ale nic nie zauwazylam w poprawie skory ![]() Moze za krotko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Dziękuję bardzo za pomoc... jak to dobrze,że jesteście !!! Kupię więc Omega3 z Elandy oraz Anti Age z Active Life. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
![]()
Pogubiłam się ... eh ale ze mnie blondynka.
Muszę sobie to podsumować. Zalecana dzienna dawka: - oleju rybiego to 2g (w tym EPA+DHA= 650mg) - wit E 400mg - pycnogenolu ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
A dokładniej: Najbardziej optymalna, polecana dawka na co dzien to: 2g oleju rybiego dziennie, ktora to dawka powinna zawierac conajmniej 650mg kwasow EPA+ DHA (ilosc kapsulek bedzie zalezna od rodzaju preparatu, szukaj takich o najwiekszej ilosci g w jednej kapsulce). EPA max. dziennie - 1000-3000mg DHA max. dziennie - 700-2000mg za Biochemią Urody
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
![]()
Norr dziękuję bardzo!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robię pastę i z olejem tłoczonym na zimno i z mielonym siemieniem ![]() Nie wiem czy półtora miesiąca to za krótko, ja czuję efekty po kilku dniach. Ktoś na forum Łuskiewnika pisał też, że po tygodniu z pastą Budwig wyczyściło go z trądzika. Problemem jest na pewno jakość oleju lnianego, większość dostępnych w handlu jest po prostu ..... warta ![]() Mi udało się kupić taki w ciemnej butli, przechowywany w lodówce; za następnym razem zamówię świeżo tłoczony z Oleofarmu (było o nim na biochemii). Jeśli wierzyć teoriom dr Budwig, to efekty 'lnianej diety' zależą od porządnego zmiksowania tej pasty - i ja się do tego stosuję, tak naprawdę wychodzi mi nie pasta, ale szarawa bryja ![]() Co do kwasu hialuronowego - jest szansa na wspólne zamówienie z forumowiczem z biochemii, jeśli wypali - możesz się dołączyć do zamówienia, spadają wtedy znacznie koszty przesyłki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Lenno
![]() Pisze po raz 3 bo nic nie udaje mi sie wyslac ![]() Ja do miksowania pasty dodawalam troche jogurtu naturalnego bo bez tego bylo bardzo suche i ciezko sie miksowalo. Czy na forum Luskiewnika ta osoba,ktora tak szybko uzyskala efekty rowniez dodawala mielone siemie? Moze to jest lepsza wersja jesli o skutecznosc chodzi ![]() Bardzo chetnie sie dopisze do zamowienia na kwas ![]() Podaj mi szczegoly na PW. Moj zakup to nic pewnego wiec wole sie dopisac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
No nareszcie !!!! musialam bardzo skrocic wiadomosc -poprzednie nie daly sie wyslac
![]() Ja tez uzywalam do pasty oleju na zimno tloczonego w butelce z ciemnego szkla,ale mozliwe ze dodatek tego mielonego siemienia podnosi wartosc tej pasty ![]() Kurcze.... macie tak szybko efekty ,a ja nie mialam po takim okresie stosowania ![]() Rusze teraz z nowa wresja te pasty i zobacze jak bedzie ![]() Zaraz popatrze na forum Luskiewnika i poczytam co tam o pascie pisza ludziki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Marita, PW już wysłałam
![]() Ten watek na forum Luskiewnika to ten: http://free4web.pl/3/2,70147,162905,...1FF1B86D20C0D5 i przepis tam podany jest bez mielonego siemienia, ale w oryginalnym przepisie siemie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Lennus
![]() Wlasnie sie tam zarejestrowalam i czytam ,a tu na forum mam ciagle trudnosci z wyslaniem wiadomosci prywatnej i tu na forum ![]() Do Ciebie po kilku podejsciach udalo mi sie wyslac wiadomosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
![]()
Kobietki ja to mam zapłon
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
No dobrze, co w takim razie z inną supelmentacją? Tzn. ,czy dostarczajac organizmowi tylko tych wybranych składników, "odzywiamy" go wystarczjąco?
Czy bierzecie tez jakies innne witaminy, wieloskładnikowe, np vitafem ,czy vitaral, etc. Czytałam, ze nie powinno sie dostarczac tylko wyselekcjonowanych składników, bo odbywa sie to kosztem innnych witamin. Jak to jest? I jeszcze jedno, co to jest MSM? ;-))) Pzodrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile z was zauwazylo przetluszczenia po omedze?
kusi mnie ale sie boje :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Raczkowanie
|
Info o MSM:
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jak będziesz miała taka reakcje na Omega-3, to po odstawieniu minie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Zakupiłam Omegę 3 , ale niestety ja mieszkam chyba na wiosze ![]() ![]() ![]() W poniedziałek przejdę się do zaprzyjaźnionej apteki i spojrzę na Omegę bo widziałam ostatnio chyba 200 kaps. za 22 zł no ale nie pamiętam z jakiej firmy no i jakie dawki tam są.A ponadto za miesiąc Mikołaj to wydębię od męża ładny zestawik suplementów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Akina
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
Ojejku Noor ... przestraszyłaś mnie nie na żarty- w moim betakarotenie irmy chance jest 10mg Betacarotenum w tabl. więc jeśli dawka wynosi 1mg to strasznie przedawkowuję, tak ??? Już się pogubiłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
a wybierając omegę czy zresztą co innego także - patrz zawsze na dawkę!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz kochana ja obleciałam wszystkie apteki w mojej miejscowości (wiocha jak się patrzy hahaha) i wszędzie mi powiedziano, że to na receptę. No ale dzisiaj idę do innej w miejscu gdzie pracuję to się okaże. Odnośnie omegi to też patrzałam na dawki ale niezauważyłam, że one są podane dla 4 kapsułek - więc jak zobaczyłam wysoką dawkę to się ucieszyłam ale jak w domu się wczytałam to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic z tego nie rozumiem... Sprawdzę aż u siebie; u mnie sprowadzali na zamówienie i aptekarka nawet nic nie wspomniała o recepcie... ![]() Zaś omega 3 powinna mieć 100 mg - tak ma Hasco leku Omega3 forte, osławiona Elanda, której nigdzie nie ma ![]() całuski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tokovit E 400 jest na receptę. ogólnie wszystkie wit.E w dawce 400 są na receptę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma to jak fachowiec... Czyli to mnie się udało po prostu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam, tokovit E 400 jest na receptę. Nawet na stronie hasco-leku przy opisie tego produktu jest o tym napisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to masz szczęście, ja nawet witaminy PP (do mojego serum) nie dostanę bez recepty i muszę ciągle o nią prosić lekarkę, pewnie tak do końca życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NA receptę lepiej zresztą, bo wtedy grosiwo płacisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, na receptę taniutkie są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Dzienna dawka beta karotenu jest wyższa, bo organizm z niego syntetyzuje "właściwą" witaminę A (z góry przepraszam chemiczki za użycie w ten sposób tej nomenklatury) ![]() Zwykle dzienne zapotrzebowanie na beta karoten określa się na poziomie 6 mg, ale ja przyjmuję 10, a żółta zrobiłam sie kiedyś po trzech tygodniach przyjmowania 18 mg (na wyraźne zalecenie okulistki zresztą). "Beta-karoten lub "prowitamina A" jest postacią witaminy A, występującą w pomarańczowych, żółtych i ciemnozielonych warzywach i owocach. Chodzi tu o "wstępną postać" witaminy A, co oznacza, że jej właściwości jako witaminy A zostają uruchomione dopiero po przekształceniu jej w organizmie w witaminę A (=retinol). Ponieważ organizm przetwarza tylko tyle beta-karotenu, ile potrzebuje, nie przyczynia się on do tworzenia zbyt wysokich koncentracji retinolu. Dlatego może być traktowany jako bezpieczna postać witaminy A. Magazynowanie nadmiernych koncentracji beta-karotenu może jednak przydawać skórze pomarańczowożótego zabarwienia. Nie jest ono jednak niebezpieczne i znika po zaprzestaniu przyjmowania witaminy." http://www.rochewitaminy.pl/subpage9.htm
![]() |
![]() |
#150 | |
Akina
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.