cudowne tabletki na zmarszczki ? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-16, 14:02   #151
Akina
Akina

GG do Akina
Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?

Cytat:
Napisane przez Amelianna
Potwierdzam, tokovit E 400 jest na receptę. Nawet na stronie hasco-leku przy opisie tego produktu jest o tym napisane
A mi Pani w aptece sprzedała bez recepty bez żadnego problemu - może też zależy gdzie pójdziemy
Akina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 14:12   #152
Pitipel
Zadomowienie

Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

Cytat:
Napisane przez Akina
A mi Pani w aptece sprzedała bez recepty bez żadnego problemu - może też zależy gdzie pójdziemy
Tak, od tego bardzo wiele zależy

Edytowane przez Pitipel
Czas edycji: 2005-11-16 o 17:33
Pitipel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 17:00   #153
Amelianna
Zadomowienie

GG do Amelianna

przypuszczam, ze tak, zwłaszcza apteki sieciowe nie chcą bez recepty sprzedawać
Amelianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-17, 12:17   #154
ewunia2
Zadomowienie

Kochane może Wy wiecie czy np ta omega 3 może uczulać i jakby to się mogło przejawiać, odkąd zaczęłam ich używać (od soboty) całe ciało mnie swędzi , oprócz twarzy, ja niewiem czy to od nich ale dzisiaj myślałam, co zmieniłam ostatnio i wyszło że biorę te tabletki i od tygodnia nie umiem wytrzymać. Nie mam żadnej wysypki , nic - po prostu szukam przyczyny, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, może wiecie co to????
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-17, 13:13   #155
Marita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Kochane może Wy wiecie czy np ta omega 3 może uczulać i jakby to się mogło przejawiać, odkąd zaczęłam ich używać (od soboty) całe ciało mnie swędzi , oprócz twarzy, ja niewiem czy to od nich ale dzisiaj myślałam, co zmieniłam ostatnio i wyszło że biorę te tabletki i od tygodnia nie umiem wytrzymać. Nie mam żadnej wysypki , nic - po prostu szukam przyczyny, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, może wiecie co to????
Trudno mi powiedziec czy omega3 ciebie uczula ,musialabys odstawic wszystko i brac same kapsulki z omega zeby sprawdzic .U mnie odkad biore omege3 nie mam uczulen
Marita5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-17, 15:39   #156
Abuba
Zadomowienie

Kochane Kobietki!

Strasznie lubię to uczucie, gdy wchodzę na forum, trafiam na jakiś temat i mnie poraża. Czuję, jakbym przechodziła do następnego kręgu wtajemniczenia

Pitipel, Noor - jesteście moimi kolejnymi guru

A teraz przeczytam wszystko jeszcze ze dwa razy, wczytam się w biochemię...Muszę to wszystko przetrawić...

Do tej pory tak sobie "połykiwałam" niezbyt regularnie Alphol, poczytywałam o diecie Dr Budwig (bo kiedyś znalazłam przypadkowo), bałam się suplementować omega w ciązy (niestety nie wiedziałam, że byłoby to korzystne dla inteligencji mojego szkraba...) .

Teraz czuję się zmotywowana i podekscytowana, że to wszystko działa. Tylko ja taka niecierpliwa jestem...
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-17, 16:38   #157
Sylwiasta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Kurcze, nic takiego sie ze mna nie dzieje a zajadam juz omega 3 troche. Powiedzialabym, ze wrecz odwrotnie - wreszcie sie nie wysuszam i nie drapie suchej sciagnietej skory (nawet na lydkach - a to juz duzy sukces!)Moze to jakis inny skladnik tabletek Cie uczula? A moze jakis dziwny kosmetyk albo co zjadlas?
Rada Marity jest bardzo dobra- to chyab jedyny sposob aby stwierdzic uczulenie konkretnie na omega 3.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-17, 18:31   #158
Marita5
Raczkowanie

Tak Sylwio -na mnie omega napewno nie dziala uczulajaco
Odkad ja biore pozbylam sie uczulenia na czekolade i nie wysypuje mnie po niej .Co prawda jadam ja bardzo rzadko i w malych ilosciach,ale kiedys wystarczyla jedna kostka czekolady zebym na drugi dzien miala wysypke na twarzy .Omege biore od pol roku i zero uczulen
Stary 2005-11-17, 21:38   #159
Sylwiasta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marita5
Odkad ja biore pozbylam sie uczulenia na czekolade i nie wysypuje mnie po niej .Co prawda jadam ja bardzo rzadko i w malych ilosciach,ale kiedys wystarczyla jedna kostka czekolady zebym na drugi dzien miala wysypke na twarzy
No ja po czekoladzie, to zazwyczaj mialam "wysypke" w postaci wysypu wielkich bolacych pryszczoli ale teraz jadam moze 1, 2 kawalki i to tej killerowej czyli Lindt 70,80 albo i 99 % kakao - glownie dla antyoxydantow
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-18, 06:28   #160
ewunia2
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki. Nie pozostaje mi nic innego jak odstawić omegę,jak się okaże, że swędzenie przeszło to będę zmuszona z niej zrezygnować. Właśnie najlepsze jest to , że ja nie zmieniłam stylu jedzenia, proszku do prania, kosmetyków, żeli do kąpieli, nie mam pojęcia więc szukam. Ponadto mam wielkie problemy ze spaniem przez to swędzenie - tylko się męczę . Dziękuję kobitki
Stary 2005-11-18, 13:28   #161
Marita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwiasta
No ja po czekoladzie, to zazwyczaj mialam "wysypke" w postaci wysypu wielkich bolacych pryszczoli ale teraz jadam moze 1, 2 kawalki i to tej killerowej czyli Lindt 70,80 albo i 99 % kakao - glownie dla antyoxydantow
Sylwia
Ja dla sprawdzenia pochlonelam cala tabliczke czekolady w ciagu jednego dnia bo jakos nie moglam uwierzyc ,ze juz nie mam wysypki .Odkad pamietam mialam tak zawsze po ciastkach z czekolada badz jakimkolwiek wyrobie czekoladowym tylko u mnie to byly takie drobne pecherzyki swedzace z przezroczystym plynem.W kazdym razie dla mnie omega 3 to najlepsze "lekarstwo" jakie znalazlam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-19, 18:26   #162
frostis
Raczkowanie

GG do frostis
Wink Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?

ja tez lykam omega 3,tzn olej z ryby(1 kapsulka,0.4 mg omega3); do tego 1 lyzka oleju z lnu;1 lyzka oleju z pestek dyni; witaminy;i teraz zima echinacea;jest tego troche
kiedys lykalam evelle przez 3 mce,zero efektow.
zastanawiam sie nad innehov,te co w nazwie maja gestosc.troche drogie,ale moze warto.

a tak swoja droga,to ja jestem zywym przykladem,ze retinol jest najlepszy na zmarszczki.mialam zniszczona skore od opalania i retinol mi bardzo pomogl,ladnie wygladzil cere,wyrownall koloryt.nawet sladu juz nie mam po dawnych zniszczeniach od slonca.polecam zorac,ale mocny ,retin a ,tez dobry,mniej inwazyjny.
frostis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 18:34   #163
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frostis
a tak swoja droga,to ja jestem zywym przykladem,ze retinol jest najlepszy na zmarszczki.mialam zniszczona skore od opalania i retinol mi bardzo pomogl,ladnie wygladzil cere,wyrownall koloryt.nawet sladu juz nie mam po dawnych zniszczeniach od slonca.polecam zorac,ale mocny ,retin a ,tez dobry,mniej inwazyjny.
Retin A, zorac to retinoidy. To nie to samo, co preparaty z retinolem
Stary 2005-11-19, 19:32   #164
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frostis
ja tez lykam omega 3,tzn olej z ryby(1 kapsulka,0.4 mg omega3); do tego 1 lyzka oleju z lnu;1 lyzka oleju z pestek dyni;
Cześć suplemenciary!!!
pisałam niedawno Wam o tym, jak to przyjmowanie preparatów zawierających olej z dyni wyregulowało mi derę (nie tłuściła się tak wściekle). Zbadałam sprawę i oto co dla Was mam:
http://www.farmacja.gal.com.pl/farmacja_prostogal.php
60 kaps/11zł, dawka 2x2 kaps
http://www.farmacja.gal.com.pl/farmacja_prostamer.php

http://www.hasco-lek.pl/produkt.php?...fe53b0fa3fdd3d
30 kaps 11,50 dawka dzienna nieustalona (trzeba by sprawdzić na opakowaniu)
Jest też wersja 60 kaps
http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/144
cena i dawka w linku
http://www.aptekanowa.pl/product_inf...ts_id=427.html
cena i dawka w linku
http://66.249.93.104/search?q=cache:...=pl&lr=lang_pl
cena i dawka w linku
olej z dyni 2x1-2 łyżki; dostępny w sklepach spożywczych i z żywnością naturalną;
CO NAJLEPIEJ? Jak myślicie? Bo ja nie wiem - kupić olej, czy suplement? Rady upraszam się, rady!!!
Stary 2005-11-19, 20:02   #165
frostis
Raczkowanie

GG do frostis

uscislajac swoja wypowiedz o retinolu musze dopisac ,iz mialam krem ROC z retinolem i wit c.musze przyznac,ze naprawde dobry,lepszy od vichy.ale dopiero retin a dal czadu mojej skorze,potem przeszlam na zorac,ale to juz extremalna jazda ,wiec wrocilam do retinu.
ciezko na poczatku,ale warto sie przemoc.
a moze dziewczyny polecicie mi cos na wzrok,bo ostatnio mam uczucie ciaglego zmeczenia i klucia w oczach.
badalam u okulisty,podobno wszytko jest w porzadku.
czytalam,ze na wzrok dobra jest wit a, ale latwo ja przedawkowac.
Stary 2005-11-19, 20:18   #166
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

oj ciezko doradzic Piti ciezko....ja bym chyba jednak postawila na olej,poniewaz mozna go spokojnie wprowadzci do codziennej diety calej rodziny,mozna go dodawac prawie do wszystkiego,no i ostatnio zastanawialam sie,ze jakby przyszlo mi jesc wszystkie suplementy,ktore chce i uwazam ze powinnam to skonczylabym na 5 tabletkach 2 razy dziennie,psychicznie jakos mi to nie pasuje,bo mam wsteret do tabletek,dlatego zamiast niektorych suplementow staram sie wprowadzc dany skladnik do codziennej diety (w miare mozliwosci oczywiscie).....
mi natomiast nasuwa sie pytanie czy z omega 3 mozna przesadzic? czy mozna przedawkowac jak np w przypadku witamin.Ja zajadam omege od jakiegos tygodnia,ale ostatnio przeanalizowalam co jem i wyszlo mi,ze wszelkie owoce moza to jem 4-5 razy w tygodniu i to w roznycj formach.Poczawszy od gotowanych,pieczonych,gri llowanych,smazonych skonczywszy na zupelnie surowych jak sushi czy ostrygi....no wlasnie czy nie pochopnie postapilam zaczynajac lykac omege??? kurcze moze lepiej jakis inny suplement wprowadzic skoro i tak wszelkich olejow roslinnych mam duzo....boje sie zebym nie przegiela
sunapee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 20:30   #167
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunapee
oj ciezko doradzic Piti ciezko....ja bym chyba jednak postawila na olej,poniewaz mozna go spokojnie wprowadzci do codziennej diety calej rodziny,mozna go dodawac prawie do wszystkiego,no i ostatnio zastanawialam sie,ze jakby przyszlo mi jesc wszystkie suplementy,ktore chce i uwazam ze powinnam to skonczylabym na 5 tabletkach 2 razy dziennie,psychicznie jakos mi to nie pasuje,bo mam wsteret do tabletek,dlatego zamiast niektorych suplementow staram sie wprowadzc dany skladnik do codziennej diety (w miare mozliwosci oczywiscie).....
mi natomiast nasuwa sie pytanie czy z omega 3 mozna przesadzic? czy mozna przedawkowac jak np w przypadku witamin.Ja zajadam omege od jakiegos tygodnia,ale ostatnio przeanalizowalam co jem i wyszlo mi,ze wszelkie owoce moza to jem 4-5 razy w tygodniu i to w roznycj formach.Poczawszy od gotowanych,pieczonych,gri llowanych,smazonych skonczywszy na zupelnie surowych jak sushi czy ostrygi....no wlasnie czy nie pochopnie postapilam zaczynajac lykac omege??? kurcze moze lepiej jakis inny suplement wprowadzic skoro i tak wszelkich olejow roslinnych mam duzo....boje sie zebym nie przegiela

Czeeść, sunapee
http://www.primanatura.com/czytelnia/omega-3.htm
Nie wiem, czy to wyjaśni Twoje wątpliwości, ale zajrzyj
Stary 2005-11-19, 21:09   #168
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez Pitipel
Czeeść, sunapee
http://www.primanatura.com/czytelnia/omega-3.htm
Nie wiem, czy to wyjaśni Twoje wątpliwości, ale zajrzyj
dzieki Ci Wielka Kobieto)))) wyjasnilo i to duuuuuuuzo po przeanalizowaniu mojego sposobu zycia i odzywiania wyszlo na to,ze nawet konska dawka omega w polaczeniu z rybami nie jest w stanie mi zaszkodzic
sunapee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 21:20   #169
ewunia2
Zadomowienie

Talking Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?

A ja jestem barddzo rozczarowana jestem już prawie pewna , że ta omega 3 mnie uczuliła, mam prawie całe opakowanie, od dwóch dni nie zarzywam i swędzenie zmniejszyło się przynajmniej o 70%.I co teraz ze mną???? ja też chcę mieć fajną gambę bez zmarszczek, jędrną i przez pryszczoli. Kochane pomóżcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-20, 00:52   #170
Marita5
Raczkowanie

Piti
Nie pamietam gdzie pisalas ,ze zaczynasz zazywac olej z dyni
Ostatnio czytalam ,ze kapsulki z lnem Ci sluza ,a tu taka nowina
Kurde...Piti czy Ty zrezygnowalas z kapsulek z lnem na rzecz oleju z dyni czy dodatkowo chcesz sie suplementowac?

Ja bym polecala jednak olej z dyni ,a nie kapsulki z olejem bo jak pomyslec ile tych oslonek w ciagu dnia sie zjada........
Ja juz sama zaczynam sie zastanawiac nad iloscia bo zrobil sie juz niezly pakiet suplementow ,a wszystko w opakowaniach ,ktore zjadamy--nie za duzo tego tworzywa?
Stary 2005-11-20, 00:59   #171
Marita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frostis

Ewciu czy dlugo uzywasz Zoracu lub Retinu A ?
Niedawno moja kolezanka bardzo narzekala na to ,ze dala sie namowic na stosowanie Retinu i ogromnie tego zaluje Twierdzi,ze skore przez to ma cienka jak pergamin
Jak to jest w koncu z uzywaniem Retinu lub Zoracu ? Czy faktycznie skora staje az tak cienka

Pytanie to kieruje nie tylko do Ewy ,ale takze do Piti i innych uzytkowniczek tych preparatow.Jaka macie Wy opinie?
Stary 2005-11-20, 08:58   #172
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunapee
dzieki Ci Wielka Kobieto)))) wyjasnilo i to duuuuuuuzo po przeanalizowaniu mojego sposobu zycia i odzywiania wyszlo na to,ze nawet konska dawka omega w polaczeniu z rybami nie jest w stanie mi zaszkodzic

To świetnie!!! Cieszę się bardzo. To wcinaj rybki, bierz omegę i... piękniej!!!!
Stary 2005-11-20, 09:02   #173
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marita5
Piti
Nie pamietam gdzie pisalas ,ze zaczynasz zazywac olej z dyni
Ostatnio czytalam ,ze kapsulki z lnem Ci sluza ,a tu taka nowina
Kurde...Piti czy Ty zrezygnowalas z kapsulek z lnem na rzecz oleju z dyni czy dodatkowo chcesz sie suplementowac?

Ja bym polecala jednak olej z dyni ,a nie kapsulki z olejem bo jak pomyslec ile tych oslonek w ciagu dnia sie zjada........
Ja juz sama zaczynam sie zastanawiac nad iloscia bo zrobil sie juz niezly pakiet suplementow ,a wszystko w opakowaniach ,ktore zjadamy--nie za duzo tego tworzywa?
Nie, nie chcę zrezygnować z oleju lnianego bo to przecież Oerga, dyniowy chcę dołożyć.
A w tedy pisałam właśnie, że kiedyś brałam i poważnie się zastanawiam, czy nie wrócić do tego dobrego zwyczaju. Lenna mi o tym przypomniała
- dziękuję!!!
Waham się miedzy dynią i cynkiem Hasco leku a prostogalem. Olej w butelce zakupię po wypłacie, hmmm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-20, 09:05   #174
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marita5
Ewciu czy dlugo uzywasz Zoracu lub Retinu A ?
Pytanie to kieruje nie tylko do Ewy ,ale takze do Piti i innych uzytkowniczek tych preparatow.Jaka macie Wy opinie?
Marita, jazda na biochemię! Tam masz wszystko wypisane czarno na białym.
Uwrażliwienie skóry to początkowy etap; później jest już tylko lepiej i lepiej.
Oczywiście przy założeniu, ze na dzień uzywamy filtrów.
Stary 2005-11-20, 10:22   #175
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez ewunia2
A ja jestem barddzo rozczarowana jestem już prawie pewna , że ta omega 3 mnie uczuliła, mam prawie całe opakowanie, od dwóch dni nie zarzywam i swędzenie zmniejszyło się przynajmniej o 70%.I co teraz ze mną???? ja też chcę mieć fajną gambę bez zmarszczek, jędrną i przez pryszczoli. Kochane pomóżcie
Spróbuj wersji lnianej, czyli oleju z lnu, albo mielonego siemienia lnianego (1 łyzka dziennie).

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 10:56   #176
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Noor
Spróbuj wersji lnianej, czyli oleju z lnu, albo mielonego siemienia lnianego (1 łyzka dziennie).
ewentualnie przerzuc sie na olej z pestek dyni
Stary 2005-11-20, 11:09   #177
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez Pitipel
ewentualnie przerzuc sie na olej z pestek dyni
Ale ón chyba nie ma omegaczy

Ten Hasco-Lek ma sporo cynku, bez dodatkowej suplementacji miedzią trochę bałabym sie go łykać dłużej. A prostenal, jak widzę, ma likopen

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 11:13   #178
frostis
Raczkowanie

GG do frostis
Wink Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?

Marita 5, mi te kremy(najpierw RENOVA;potem retin a,potem zorac,potem znowu retin a ) przepisala znajoma dermatolog.ona jest tu bardzo znana i ceniona i powiedziala mi,ze nie ma na zmarszczki nic lepszego niz retinoidy.ja mieszkalam prawie 8 mcy w tajlandii i tam sie ciagle opalalam.nigdy nie bylam spieczona na raka,czy poparzona od slonca,ale opalona.jak pojechalam do londynu i opalenizna stopniowo zaczela schodzic ,to zauwazylam ,ze to skorze zrobilo wiele zlego. i zaczelam uzywac normalne kremy ze sklepow "przeciwzmarszczkowe" np antigravity clinique.
potem przyjechalam ze swoim menem spowrotem do sztokholmu i spotkalam sie z ta znajoma dermatolozka. ona mi przepisala renova. na poczatku skora sie luszczyla i byla podrazniona.wiec zrezygnowalam z codziennego smarowania i robilam to ,co drugi ,trzeci dzien. i bylo juz dobrze.tylko trzeba sie zaopatrzyc w dobry krem odzywczy.ja uzywam nanobase yamamouchi.
buzie mam super wygladzona,bez zmarszczek(mam 30 lat), bez przebarwien (a wczesniej byly).
jedyne czego retinoidy nie zlikwidowaly,to zmarszczki wargowo-nosowe.ale ja jestem przewrazliwiona na ich punkcie i widze je,choc podobno sa normalne jak u innych ludzi. planuje za rok,dwa botox tam zrobic.
a retinoidy polecam.
Stary 2005-11-20, 12:02   #179
cornflake
Przyczajenie

Jeśli chodzi o tabletki firmy Elanda, Omega 3 to można je kupić w aptece internetowej podaję adres: http://www.sklep.vena-vita.wkrakowie...oducts_id=1281
koszt przesyłki 4,50
Zamawiam u nich często, rzetelna firma.
cornflake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 12:12   #180
Pitipel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Noor
Ale ón chyba nie ma omegaczy
Ano ni ma
Ten z likopenem mi sie podoba, ale to taki bardziej specjalistyczny preparat. Chyba zdecyduję się na prostogal - jest najzwyklejszy i ma największą dawkę - 350 mg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości