![]() |
#151 | |
Akina
|
Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
Cytat:
![]() Edytowane przez Pitipel Czas edycji: 2005-11-16 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
przypuszczam, ze tak, zwłaszcza apteki sieciowe nie chcą bez recepty sprzedawać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Kochane może Wy wiecie czy np ta omega 3 może uczulać i jakby to się mogło przejawiać, odkąd zaczęłam ich używać (od soboty) całe ciało mnie swędzi , oprócz twarzy, ja niewiem czy to od nich ale dzisiaj myślałam, co zmieniłam ostatnio i wyszło że biorę te tabletki i od tygodnia nie umiem wytrzymać. Nie mam żadnej wysypki , nic - po prostu szukam przyczyny, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, może wiecie co to????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Kochane Kobietki!
Strasznie lubię to uczucie, gdy wchodzę na forum, trafiam na jakiś temat i mnie poraża. Czuję, jakbym przechodziła do następnego kręgu wtajemniczenia ![]() Pitipel, Noor - jesteście moimi kolejnymi guru ![]() A teraz przeczytam wszystko jeszcze ze dwa razy, wczytam się w biochemię...Muszę to wszystko przetrawić... Do tej pory tak sobie "połykiwałam" niezbyt regularnie Alphol, poczytywałam o diecie Dr Budwig (bo kiedyś znalazłam przypadkowo), bałam się suplementować omega w ciązy (niestety nie wiedziałam, że byłoby to korzystne dla inteligencji mojego szkraba...) ![]() Teraz czuję się zmotywowana i podekscytowana, że to wszystko działa. Tylko ja taka niecierpliwa jestem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rada Marity jest bardzo dobra- to chyab jedyny sposob aby stwierdzic uczulenie konkretnie na omega 3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Tak Sylwio
![]() ![]() Odkad ja biore pozbylam sie uczulenia na czekolade i nie wysypuje mnie po niej .Co prawda jadam ja bardzo rzadko i w malych ilosciach,ale kiedys wystarczyla jedna kostka czekolady zebym na drugi dzien miala wysypke na twarzy .Omege biore od pol roku i zero uczulen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dla sprawdzenia pochlonelam cala tabliczke czekolady w ciagu jednego dnia bo jakos nie moglam uwierzyc ,ze juz nie mam wysypki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
![]()
ja tez lykam omega 3,tzn olej z ryby(1 kapsulka,0.4 mg omega3); do tego 1 lyzka oleju z lnu;1 lyzka oleju z pestek dyni; witaminy;i teraz zima echinacea;jest tego troche
kiedys lykalam evelle przez 3 mce,zero efektow. zastanawiam sie nad innehov,te co w nazwie maja gestosc.troche drogie,ale moze warto. a tak swoja droga,to ja jestem zywym przykladem,ze retinol jest najlepszy na zmarszczki.mialam zniszczona skore od opalania i retinol mi bardzo pomogl,ladnie wygladzil cere,wyrownall koloryt.nawet sladu juz nie mam po dawnych zniszczeniach od slonca.polecam zorac,ale mocny ,retin a ,tez dobry,mniej inwazyjny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałam niedawno Wam o tym, jak to przyjmowanie preparatów zawierających olej z dyni wyregulowało mi derę (nie tłuściła się tak wściekle). Zbadałam sprawę i oto co dla Was mam: http://www.farmacja.gal.com.pl/farmacja_prostogal.php 60 kaps/11zł, dawka 2x2 kaps http://www.farmacja.gal.com.pl/farmacja_prostamer.php http://www.hasco-lek.pl/produkt.php?...fe53b0fa3fdd3d 30 kaps 11,50 dawka dzienna nieustalona (trzeba by sprawdzić na opakowaniu) Jest też wersja 60 kaps http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/144 cena i dawka w linku http://www.aptekanowa.pl/product_inf...ts_id=427.html cena i dawka w linku http://66.249.93.104/search?q=cache:...=pl&lr=lang_pl cena i dawka w linku olej z dyni 2x1-2 łyżki; dostępny w sklepach spożywczych i z żywnością naturalną; CO NAJLEPIEJ? Jak myślicie? Bo ja nie wiem - kupić olej, czy suplement? Rady upraszam się, rady!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
uscislajac swoja wypowiedz o retinolu musze dopisac ,iz mialam krem ROC z retinolem i wit c.musze przyznac,ze naprawde dobry,lepszy od vichy.ale dopiero retin a dal czadu mojej skorze,potem przeszlam na zorac,ale to juz extremalna jazda ,wiec wrocilam do retinu.
ciezko na poczatku,ale warto sie przemoc. a moze dziewczyny polecicie mi cos na wzrok,bo ostatnio mam uczucie ciaglego zmeczenia i klucia w oczach. badalam u okulisty,podobno wszytko jest w porzadku. czytalam,ze na wzrok dobra jest wit a, ale latwo ja przedawkowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
oj ciezko doradzic Piti ciezko....ja bym chyba jednak postawila na olej,poniewaz mozna go spokojnie wprowadzci do codziennej diety calej rodziny,mozna go dodawac prawie do wszystkiego,no i ostatnio zastanawialam sie,ze jakby przyszlo mi jesc wszystkie suplementy,ktore chce i uwazam ze powinnam to skonczylabym na 5 tabletkach 2 razy dziennie,psychicznie jakos mi to nie pasuje,bo mam wsteret do tabletek,dlatego zamiast niektorych suplementow staram sie wprowadzc dany skladnik do codziennej diety (w miare mozliwosci oczywiscie).....
mi natomiast nasuwa sie pytanie czy z omega 3 mozna przesadzic? czy mozna przedawkowac jak np w przypadku witamin.Ja zajadam omege od jakiegos tygodnia,ale ostatnio przeanalizowalam co jem i wyszlo mi,ze wszelkie owoce moza to jem 4-5 razy w tygodniu i to w roznycj formach.Poczawszy od gotowanych,pieczonych,gri llowanych,smazonych skonczywszy na zupelnie surowych jak sushi czy ostrygi....no wlasnie czy nie pochopnie postapilam zaczynajac lykac omege??? kurcze moze lepiej jakis inny suplement wprowadzic skoro i tak wszelkich olejow roslinnych mam duzo....boje sie zebym nie przegiela |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czeeść, sunapee ![]() http://www.primanatura.com/czytelnia/omega-3.htm Nie wiem, czy to wyjaśni Twoje wątpliwości, ale zajrzyj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
![]()
A ja jestem barddzo rozczarowana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Piti
![]() Nie pamietam gdzie pisalas ,ze zaczynasz zazywac olej z dyni ![]() ![]() Ostatnio czytalam ,ze kapsulki z lnem Ci sluza ,a tu taka nowina ![]() Kurde...Piti czy Ty zrezygnowalas z kapsulek z lnem na rzecz oleju z dyni czy dodatkowo chcesz sie suplementowac? ![]() ![]() Ja bym polecala jednak olej z dyni ,a nie kapsulki z olejem bo jak pomyslec ile tych oslonek w ciagu dnia sie zjada........ ![]() Ja juz sama zaczynam sie zastanawiac nad iloscia bo zrobil sie juz niezly pakiet suplementow ,a wszystko w opakowaniach ,ktore zjadamy--nie za duzo tego tworzywa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedawno moja kolezanka bardzo narzekala na to ,ze dala sie namowic na stosowanie Retinu i ogromnie tego zaluje ![]() ![]() Jak to jest w koncu z uzywaniem Retinu lub Zoracu ? Czy faktycznie skora staje az tak cienka ![]() Pytanie to kieruje nie tylko do Ewy ,ale takze do Piti i innych uzytkowniczek tych preparatow.Jaka macie Wy opinie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To świetnie!!! Cieszę się bardzo. To wcinaj rybki, bierz omegę i... piękniej!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w tedy pisałam właśnie, że kiedyś brałam i poważnie się zastanawiam, czy nie wrócić do tego dobrego zwyczaju. Lenna ![]() - dziękuję!!! ![]() Waham się miedzy dynią i cynkiem Hasco leku a prostogalem. Olej w butelce zakupię po wypłacie, hmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwrażliwienie skóry to początkowy etap; później jest już tylko lepiej i lepiej. Oczywiście przy założeniu, ze na dzień uzywamy filtrów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Ten Hasco-Lek ma sporo cynku, bez dodatkowej suplementacji miedzią trochę bałabym sie go łykać dłużej. A prostenal, jak widzę, ma likopen ![]()
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
![]()
Marita 5, mi te kremy(najpierw RENOVA;potem retin a,potem zorac,potem znowu retin a ) przepisala znajoma dermatolog.ona jest tu bardzo znana i ceniona i powiedziala mi,ze nie ma na zmarszczki nic lepszego niz retinoidy.ja mieszkalam prawie 8 mcy w tajlandii i tam sie ciagle opalalam.nigdy nie bylam spieczona na raka,czy poparzona od slonca,ale opalona.jak pojechalam do londynu i opalenizna stopniowo zaczela schodzic ,to zauwazylam ,ze to skorze zrobilo wiele zlego. i zaczelam uzywac normalne kremy ze sklepow "przeciwzmarszczkowe" np antigravity clinique.
potem przyjechalam ze swoim menem spowrotem do sztokholmu i spotkalam sie z ta znajoma dermatolozka. ona mi przepisala renova. na poczatku skora sie luszczyla i byla podrazniona.wiec zrezygnowalam z codziennego smarowania i robilam to ,co drugi ,trzeci dzien. i bylo juz dobrze.tylko trzeba sie zaopatrzyc w dobry krem odzywczy.ja uzywam nanobase yamamouchi. buzie mam super wygladzona,bez zmarszczek(mam 30 lat), bez przebarwien (a wczesniej byly). jedyne czego retinoidy nie zlikwidowaly,to zmarszczki wargowo-nosowe.ale ja jestem przewrazliwiona na ich punkcie i widze je,choc podobno sa normalne jak u innych ludzi. planuje za rok,dwa botox tam zrobic. a retinoidy polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o tabletki firmy Elanda, Omega 3 to można je kupić w aptece internetowej podaję adres: http://www.sklep.vena-vita.wkrakowie...oducts_id=1281
koszt przesyłki 4,50 Zamawiam u nich często, rzetelna firma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten z likopenem mi sie podoba, ale to taki bardziej specjalistyczny preparat. Chyba zdecyduję się na prostogal - jest najzwyklejszy i ma największą dawkę - 350 mg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.