Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 06:03   #3241
vvitaminka
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Witam kobietki, oj nie było mnie kilka dni, ale miałam taka grype żołądkową, że wolałam was nie pozarażać.

Obiecuje, ze wszystko w weekend nadrobię, życzę Wam miłego dnia buziaki

Mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie
Stary 2011-06-10, 06:40   #3242
bacharybnik
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Witam
Miałam ciężką noc Na wieczór jak wzięłam dupka tak rozbolał mnie znowu żołądek że nie umiałam wytrzymać z bólu a po 10-15 minutach już przytulałam kibelek (). Zmartwiło mnie to że później jakiś czas plułam krwią. Całą noc nie mogłam spać bo było mi strasznie niedobrze jak tylko się położyłam. Jak dałam sobie wysoko poduszkę i położyłam się na boku to trochę było lepiej.
Zaraz muszę jechać do okulisty z dzieckiem a cały czas mi niedobrze. Rano nie biorę tego duphastonu bo wiem że jak coś zjem to znowu polecę przytulać kibelek tylko mam nadzieję, że nic się nie stanie przez to że go nie wezmę!

17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek

Edytowane przez bacharybnik
Czas edycji: 2011-06-10 o 06:48
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 07:46   #3243
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam Was Kochane
u mnie dziś też ciężka noc była trzęsło mnie z zimna jak nie wiem później zmierzyłam temp i hmmm 37,7 tylko że najlepsze jest to że nic mi nie jest i nic mnie nie boli;/ ale pół nocy nie spałam

Basia nic się nie stanie dziś masz wizytę to powiesz co i jak i moze da Ci luteine zamiast dupka

Witaminka pewnie że o Tobie pamiętamy

Daria i Basia trzymam mocno za Wasze wizyty

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 07:54   #3244
Nita6
Zakorzenienie

łoch
ale nialam nadrabiania , ale nie mam lapka wiec nie siedze tak czesto
dzisiaj tz mi zostawil swojego wiec moze uda sie byc w miare na bierząco

TOTO - Tak ja mialam plamienia na poczatku ciazy , lekarka kazala sie oszczedzac , i bralam luteine , potem dolozyla mi dupka na moje zyczenie .

Bacha - nic ci nie bedzie ze nie wzielas dupka , wyjasnij to z lekarzem bo moze lepiej jak bedziesz brala luteine

ah no i nie wiem co dalej komu napisac

trzymam za wszystkie kciuki co maja dzisiaj wizyty

ja dzisiaj ide do knajpy na posiadowke z ludzmi z pracy , dwoch sie zwolnilo ode mnie z dzialu i robia imprezke pozegnalna , ha ha to sobie ide wieczorkiem
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 07:55   #3245
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry!

Ja zaraz muszę iść po jakąś bułkę i potem jadę na robienie paznokci

Daria16071989 czyli razem z Basią idziecie, trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści

kasiahexe koniecznie powiedz lekarzowi o tym guzku, bo nigdy nic nie wiadomo. Ale jak miałaś już to, to możliwe że to samo wynikło.

A co do psów... to niekoniecznie tak jest. Wiem, że dużo zależy od charakteru psa. Ale my staraliśmy się szkolić Pestkę metodą 'pozytywną', nie zawsze nam wychodziło - przed wszystkim przez to że nie byliśmy/jesteśmy konsekwentni. Ale sikania w domu oduczyliśmy jej tylko metodą nagradzania za zrobienie na dworze, a nawet jak nie zdążyliśmy jej wypuścić, a ona czekała pod drzwiami i piszczała to dostawała nagrodę. Przestała całkowicie sikać w domu po jakiś dwóch tygodniach. A zdarzało jej się po prostu jak nas nie było.
A sprawy gryzienia i niszczenia, to co zniszczyła, to była raczej nasza wina - po prostu jak zaczynała to nie reagowaliśmy. Zaczęliśmy dopiero potem, a teraz jak podchodzi z zębami do czegoś - np. szafki drewnianej - i powiemy 'zostaw' to odchodzi i nawet nie próbuje. Ja stara się zwrócić naszą uwagę gryzieniem i chęcią niszczenia, dajemy jej jej zabawkę (mamy ich sporo pochowanych w różnych miejscach) i wtedy odwraca uwagę od niszczenia.

bacharybnik dobrze, że nie wzięłaś dziś rano, na pewno nic się nie stanie, tym bardziej że idziesz do lekarza. Moja koleżanka miała duże problemy z żołądkiem właśnie po duphastonie, nawet na gastroskopię potem ją kierowali. Może lekarz przepisze Ci luteinę dowcipną (ona nie mogła bo ciągle miała infekcje). trzymamy kciuki

vvitaminka
bidulko pewnie że nie zapomniałyśmy
Stary 2011-06-10, 07:56   #3246
Nita6
Zakorzenienie

musze posprzatac w domku , tak wiecie , dokladnie z podlogami prochami , na pincus glancus
takze bede zagladac co jakis czas
Stary 2011-06-10, 08:02   #3247
Kasiorek211
Zadomowienie

Cześć dziewczynki.
Basiu - dzisiaj wizyta, mam nadzieję, że lekarz coś poradzi. Pij chociaż kochana, no i weź ze sobą jednak coś do przegryzienia w razie jak by Ci się słabo z głodu zrobiło. Czekamy na info po wizycie o trzymam kciuki.

Daria - daj znać jak po wizycie.
A tak wogóle to dzisiaj dopiero się zorientowałam jaka jestem ciemna masa: jak pisałaś, że "obcinałaś" kogoś to myślałam, że tak się jemu bardzo przyglądałaś i zastanawiałam się po kiego grzyba Ty się ludziom tak przyglądasz. Dopiero dzisiaj jakoś się jarnęłam, że Ty przecież fryzjerką jesteś więc faktycznie obcinasz Szybko kojarzę fakty co?

A muffinki wczorajsze wyszły takie pyszniutkie te z brzoskwinią były najnajnaj. Dziś TŻ ma urodzinki i dostałam polecenie zrobienia tym razem wytrawnych. Może tym razem uda mi się zrobić zdjęcie zanim TŻ pochłonie wszystki (wczoraj aparat nie zdążył się naładować - jeszcze ciepłe poszły).
Pewnie dopiero w poniedziałek odezwę się do Was, ale obiecuję że postaram się czytać w miarę na bieżąco. Dziś wielkie przygotowania a jutro impreza urodzinkowa. No a w niedzielę pewnie będę musiała zacząc przygotowania do piątkowego wyjazdu.

Ale się rozpisałam Aha, i jak w razie przeskoczycie na 3 część wątku moje perszingi to prosze mnie poinformować bo będę Was szukała nie wiadomo gdzie.

Buziaki
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 08:08   #3248
kasiahexe
Zadomowienie

DZIEN DOBEREK )

Inutil we wtorek mam wizyte u GP i napewno im powiem ale juz bardzo duzo sie naczytałam o takich guzkach i zmiany rakowe nie bolą a mnie ona zawsze napierdziela i własnie czytałam ze takie guzki czesto sie powiekszaja przed @ lub w ciazy :/

a dzisiaj lepeij sie czuje chyba bo jeszcze nie wstałam w z łózeczka hihi

Basiu popros o zamienieni dupak na luteine
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:17   #3249
millefiorikk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to millefiorikk

Hej,
wpadlam dzis na chwilke zeby sie przywitac, nadrobic zaleglosci (nie bylo mnie 2 dni) i zdac relacje jak sie u mnie sprawy potoczyly.
No i dziewczyny... mialyscie racje.
Po powaznej rozmowie (twarda bylam, no i przed oczami mialam wciaz ten topor od Toto, hehe) okazalo sie ze moj facet przyznal sie do tego, ze strasznie to wszystko przezyl i dlatego byl taki oschly i kazal mi sie szybko wziac w garsc... No moze i racja...
Co do zdrady... oczywiscie sie nie przyznal a ja juz pewnie nigdy nie dowiem sie jak bylo naprawde... Ale ten cien niepewnosci pozostal i pozostanie juz na zawsze. A ja?
Wlasnie nadrabiam wszystkie zaleglosci - generalne sprzatanie, troche papierkowej roboty, dzis ide do mojej szefowej porozmawiac o powrocie do pracy. Zycie toczy sie dalej, w koncu to do mnie dotarlo a najwieksza w tym Wasza zasluga, kochane Zycze wszystkim milego dnia, potem wroce bo mam wiele zaleglosci w czytaniu

http://www.flickr.com/photos/millefiorikk/
millefiorikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:32   #3250
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez vvitaminka Pokaż wiadomość
Witam kobietki, oj nie było mnie kilka dni, ale miałam taka grype żołądkową, że wolałam was nie pozarażać.

Obiecuje, ze wszystko w weekend nadrobię, życzę Wam miłego dnia buziaki

Mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie
nie zapomniałyśmy, no jak?! już lepiej się czujesz?

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam
Miałam ciężką noc Na wieczór jak wzięłam dupka tak rozbolał mnie znowu żołądek że nie umiałam wytrzymać z bólu a po 10-15 minutach już przytulałam kibelek (). Zmartwiło mnie to że później jakiś czas plułam krwią. Całą noc nie mogłam spać bo było mi strasznie niedobrze jak tylko się położyłam. Jak dałam sobie wysoko poduszkę i położyłam się na boku to trochę było lepiej.
Zaraz muszę jechać do okulisty z dzieckiem a cały czas mi niedobrze. Rano nie biorę tego duphastonu bo wiem że jak coś zjem to znowu polecę przytulać kibelek tylko mam nadzieję, że nic się nie stanie przez to że go nie wezmę!

17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

millefiorikk, dobrze, że pewne kwestie sobie wyjaśniliście. Rozmowa to podstawa w związku. Oby Wam się ułożyło!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:40   #3251
agatkaa1
Zakorzenienie

millefiorikk Witaj Kochana dobrze że sobie wyjaśniliście co i jak teraz już będzie tylko lepiej

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 08:45   #3252
millefiorikk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to millefiorikk

Lucy1111, agatkaa1
dziekuje

http://www.flickr.com/photos/millefiorikk/
millefiorikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:52   #3253
agatkaa1
Zakorzenienie

Lucy a Ty jak tam?? ja się martwię czy przez tą gorączkę w nocy nie rozreguluje mi się cykl znów bo wzięłam aspirynę w nocy ahhh

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-06-10, 08:59   #3254
Nita6
Zakorzenienie

Millrfiorik - dobrze ze sobie wyjasniliscie , tak jest zycie toczy sie dalej
Stary 2011-06-10, 09:14   #3255
Ania ania23
Wtajemniczenie

no to i ja się dołączam do tych co miały ciężką noc-ja miałamdo tego stopnia ciezką, że wstałam dopiero przed 10. teraz siedze z kawą, nawet w łazience jeszcze nie byłam bo jestem normalnie jak taki "tłuman" mąż wrócił coś po 4 rano a na 7 poszedł spowrotem Jeszcze mi się Diego zsikał i mimo starcia cuchnie oj to nie będzie mój dzień(
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 09:14   #3256
Nita6
Zakorzenienie

są tu jakies kibicki NBA ?
wlasnie ogladam 5mecz finałów,

w przerwach będe sprzątać , bo gora już lśni
Stary 2011-06-10, 09:22   #3257
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Lucy a Ty jak tam?? ja się martwię czy przez tą gorączkę w nocy nie rozreguluje mi się cykl znów bo wzięłam aspirynę w nocy ahhh
sama nie wiem, wiesz? wczoraj od 18:00 mnie mdliło, ale nie chciałam Wam pisać, abyście nie pisały, że to ciąża. Później bolał mnie brzuch tak na okres, do tego stopnia, że na noc profilaktycznie włożyłam podpaskę. Ale nic. Teraz też mnie boli brzuch. dosyć mocno. w dodatku śniło mi się, że zrobiłam test i miałam dwie krechy. Ciężko to znoszę

aha, no i pierwszy raz zbadałam sobie szyjkę. nie znam się na tym, ale wyczułam, że jest taka spulchniona i tak dosyć nisko. Wyczytałam, że to na okres

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-06-10 o 09:24
Stary 2011-06-10, 09:28   #3258
Ania ania23
Wtajemniczenie

kiedyś trenowałam koszykówkę, ale nigdy nie lubiłam jej ogladac w tv, jestem namiętną fanka siatkówki-też trenowałam i dzieki temu mam teraz bardzo poważne problemy z kolanem nawet na zwykły wypad w góry muszę trenowac nogę i konsultowac z doktórkiem

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
sama nie wiem, wiesz? wczoraj od 18:00 mnie mdliło, ale nie chciałam Wam pisać, abyście nie pisały, że to ciąża. Później bolał mnie brzuch tak na okres, do tego stopnia, że na noc profilaktycznie włożyłam podpaskę. Ale nic. Teraz też mnie boli brzuch. dosyć mocno. w dodatku śniło mi się, że zrobiłam test i miałam dwie krechy. Ciężko to znoszę
Biedulko Lucy, wytrzymaj jeszcze troszkę Coś mi sie wydaje,że w niedzielę to będzie feta:
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 09:29   #3259
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

aha, no i pierwszy raz zbadałam sobie szyjkę. nie znam się na tym, ale wyczułam, że jest taka spulchniona i tak dosyć nisko. Wyczytałam, że to na okres
ja już też nie wiem nic z tego zmierzyłam temp rano tylko że zawsze mierzę o 7.30 a dziś budzik dzwoni walnęłam nim tylko i spałam dalej później po 8 obudził mnie tel i mówię zmierzę tak tylko nie będę jej brać pod uwagę no i co 36,9 i chodzi mi to po głowie nie wiem co mam myśleć o tym ehhh apetytu brak jakoś

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 09:33   #3260
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
ja już też nie wiem nic z tego zmierzyłam temp rano tylko że zawsze mierzę o 7.30 a dziś budzik dzwoni walnęłam nim tylko i spałam dalej później po 8 obudził mnie tel i mówię zmierzę tak tylko nie będę jej brać pod uwagę no i co 36,9 i chodzi mi to po głowie nie wiem co mam myśleć o tym ehhh apetytu brak jakoś
kurde, niech już będzie ta niedziela. Dzisiaj idę do rossmanna, to kupię test.
Apetytu tez jakoś nie mam. Z ledwością wcisnęłam drożdżówkę. No i nic mi się nie chce. Najchętniej położyłabym się do łóżka.

Nito, mój właśnie ogląda jakiś mecz
Stary 2011-06-10, 09:38   #3261
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, niech już będzie ta niedziela. Dzisiaj idę do rossmanna, to kupię test.
Apetytu tez jakoś nie mam. Z ledwością wcisnęłam drożdżówkę. No i nic mi się nie chce. Najchętniej położyłabym się do łóżka.

Nito, mój właśnie ogląda jakiś mecz
ja po tej nocy też jestem jakaś niedorąbana no ale nic dziwnego skoro połowę jej nie przespałam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-06-10, 09:42   #3262
Lucy1111
Zakorzenienie

w moim wątku decoupażowym zamieściłam zdjęcia deseczki, którą wczoraj zrobiłam możecie zobaczyć
Stary 2011-06-10, 09:52   #3263
Nita6
Zakorzenienie

klask i:kla ski:k laski:: oklaski:klaski :klas ki:
Cytat:
w moim wątku decoupażowym zamieściłam zdjęcia deseczki, którą wczoraj zrobiłam możecie zobaczyć

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

p.s
wczoraj byłam na wygibasach dla ciężarnych , kurcze fajne są takie zajęcia
Stary 2011-06-10, 10:04   #3264
Toto1
Zadomowienie

Dzien doberek pieknosci
Ja jeszcze w wyrku... Kolejna bezsenna noc..

Vitaminka no to dadrabiaj kochana szybko bo tutaj posty sie pojawiaja z predkoscia swiatla

Basiulka trzymam kciuki odezwij sie szybko bo sie martwic bedziemy

Daria slonko ty tez daj znac co i jak

Cytat:
Witam Was Kochane
u mnie dziś też ciężka noc była trzęsło mnie z zimna jak nie wiem później zmierzyłam temp i hmmm 37,7 tylko że najlepsze jest to że nic mi nie jest i nic mnie nie boli;/ ale pół nocy nie spalam
Moze to przez to ze cie gardlo wczoraj zaczelo bolec? nie daj sie mala!

nita milej imprezki i sie nie schlaj za mocno
Powiedz mi tylko prosze Jak dlugo mialas te plamienia i czym one byly spowodowane?

Inutil jak kulanie idzie? Pochwal sie pazurkami potem

Kasiorku a z jakiego przepisu robilas? No i co w koncu na ta impreze robisz?

millefiorikk grunt to rozmowa no i dobrze ze jednak toporek nie byl potrzebny

Ufff dzisiaj duszno strasznie jest...
No i temp znowu mi skoczyla tym razem do 37,1... Chyba zaczynam przychylac sie do waszej teorii...

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 10:05   #3265
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
klask i:kla ski:k laski:: oklaski:klaski :klas ki:

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

p.s
wczoraj byłam na wygibasach dla ciężarnych , kurcze fajne są takie zajęcia
ja chciałabym w przyszłości chodzić na basen na zajęcia dla ciężarnych
Stary 2011-06-10, 10:07   #3266
agatkaa1
Zakorzenienie

Lucy ja też chcę już niedzielę!!!!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-06-10, 10:10   #3267
Nita6
Zakorzenienie

TOTO - ja te plamienia mialam moze ze dwa tygodnie , ale caly czas byly takie same , nie za duzo , takie w kolorze toffi.
jak wiesz ja zaszlam w ciaze 2 tyg po zabiegu wiec moze jeszcze sie czyscilam
w twoim przypadku to moze byc rowniez czyszczenie to sie czesto zdarza na poczatku ciazy.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

chyba lepiej sprawdzic czy jest ciaza czy nie bo jesli pojawi sie krew to trzeba jechac do szpitala bo wiadomo jest to niebezpieczne , bo u Ciebie to teraz nie wiadomo czy jak przyjdzie krew to @ czy raczej to gorsze.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
ja chciałabym w przyszłości chodzić na basen na zajęcia dla ciężarnych

tez myslalam o basenie ale boje sie infekcji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 10:10   #3268
Lucy1111
Zakorzenienie

toto, ale byłyby jaja, gdyby każdej z testujących w niedzielę wyszły dwie krechy
Stary 2011-06-10, 10:12   #3269
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość

Moze to przez to ze cie gardlo wczoraj zaczelo bolec? nie daj sie mala!

Ufff dzisiaj duszno strasznie jest...
No i temp znowu mi skoczyla tym razem do 37,1... Chyba zaczynam przychylac sie do waszej teorii...
z tym że to gardło mnie nie bolało tylko czułam tak jakby taki osad na nim był ale w życiu nie miałam gorączki od gardła

hihi My jesteśmy dobre lekarki i dobre diagnozy stawiamy sama sie niebawem przekonasz i nic się nie stresuj wszystko będzie dobrze a stratę dzidzi weź po prostu za przypadek i myśl pozytywnie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
toto, ale byłyby jaja, gdyby każdej z testujących w niedzielę wyszły dwie krechy
mi nie wyjdą

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-06-10, 10:15   #3270
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
z tym że to gardło mnie nie bolało tylko czułam tak jakby taki osad na nim był ale w życiu nie miałam gorączki od gardła

hihi My jesteśmy dobre lekarki i dobre diagnozy stawiamy sama sie niebawem przekonasz i nic się nie stresuj wszystko będzie dobrze a stratę dzidzi weź po prostu za przypadek i myśl pozytywnie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

mi nie wyjdą
no to wyjdą tej, która się tego najmniej spodziewa, czyli Toto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości