Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 12:45   #3631
Cookie24
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

ufffffffff jaka ulga teraz czeka na konsultację. Ale wszystko oki : jupi:
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:45   #3632
Toto1
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

ufffffff az mnie ciarki przeszly glupia lekarka no!!!! brak slow.
Boze jak dobrze.... modlitwy wysluchane

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:47   #3633
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!
Darii dzidziuś jest caly i zdrowyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

klask i:kla ski:k laski:
Ufffffff
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:48   #3634
Cookie24
Zadomowienie

Az sie cala trzese, ta baba to masakra jakas, tak narazic dziwczyne na nerwy nooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!:mur :
Stary 2011-06-11, 12:49   #3635
Alfahelisa
Zakorzenienie

ja widziałam, że tak będzie klask i:
po tym co nas spotkało czasami ciężko wierzyć, że będzie ok ale tak BĘDZIE czego wszystkim (sobie równiez a co :P) życzę
teraz Daria czas na relaks i odpoczynek a Tż niech usługuje w końcu ciężarna jesteś

lekarka niepotrzebnie straszyła, z resztą nie można tak przesądzać to jest biologia czasem na początku pare dni w jedna czy w drugą robi ogromną różnicę w wielkości, do tego dodać różny sprzęt i tyle

no, ale z drugiej strony to też przeciez trzeba dmuchać na zimne, lepiej sie upewnić teraz niż później mieć ogromne kłopoty zdrowotne... i lekarze powinni wszystko szczegółowo sprawdzać i jak sie da to walczyć o zdrowa ciążę
heh tyle nerwów i to 9 miesięcy trwa
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2011-06-11 o 12:59
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:13   #3636
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!
Darii dzidziuś jest caly i zdrowyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Aż mi ulżyło, uffffff
To teraz Daria będzie musiała zmienić lekarza!!!

No to teraz mogę iść już posprzątać mieszkanie, cały czas siedziałam przy kompie i czekałam na wiadomość od Darii

"Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę
Ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę
Jestem przy Tobie od pierwszego grama
Tyś moje dziecko, a ja…Twoja mama"

17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek

Edytowane przez bacharybnik
Czas edycji: 2011-06-11 o 13:19
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:16   #3637
Toto1
Zadomowienie

maaaatko jaka burza sie zaczela... walnelo az sie alarmy powlaczaly na ulicy.... a ja sie booooooooojeeeeeeeeeeee. kto do mnie przyjdzie??

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:20   #3638
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
maaaatko jaka burza sie zaczela... walnelo az sie alarmy powlaczaly na ulicy.... a ja sie booooooooojeeeeeeeeeeee. kto do mnie przyjdzie??
chyba ma najblizej ale to znowu 10 kg ziemniaków bedzie sie nalezało hihi

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:24   #3639
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
Ja z miłą chęcią bym do Ciebie pojechała, po drodze bym wstąpiła do mojego Tż-ta bo już go nie widziałam dwa miesiące A jeszcze muszę czekać prawia miesiąc

"Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę
Ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę
Jestem przy Tobie od pierwszego grama
Tyś moje dziecko, a ja…Twoja mama"

17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:24   #3640
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!

no, w końcu mogę spokojnie jechać na te imieniny...

normalnie powinna powiedzieć tej lekarce, że nie mówi się takich rzeczy jeśli nie jest pewna... masakra po protu, brak słów

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś na liste wpisze co??
z nickiem bez imienia 25lat (aniołek 25.06.2011) - kibicująca , a starająca się (mam nadzieję o ile jakiejś chlamydii nie posiadam tfu tfu coby nie zapeszyć) koniec lipca - sierpień
zaraz wpisuję

A ja lubię burzę, daj troche
Stary 2011-06-11, 13:31   #3641
Cookie24
Zadomowienie

Widze Shehzadi , chyba biedulka nadrabia zaległości i czyta....

teraz spokojnie moge isc obiadek gotowac ufffff tyle nerwow od rana ze szok .........

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-11, 13:45   #3642
Ania ania23
Wtajemniczenie

wiec tak to jest lekarka Darii a to jest sposób na nią:t asaczek: ja bym babę chyba rozniosła, k***** jedna ciaza pozamaciczna, tak nastraszyc dziewczynę!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Daria kochana przytulam Cię!!!
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:05   #3643
shehzadi
Zadomowienie

Cześć dziewczynki! Tż poszedł na piwo z kumplami, więc nadrabiam te 22 strony! A miałyście się ograniczać.

Biedna Daria. Zabiłabym tę lekarkę gołymi rękoma! Szkoda, że mnie tu wczoraj nie było, to bym może trochę Darię pocieszyła. Jak ja poszłam do lekarza w 6 tyg. to babka nic nie mogła znaleźć na USG, ale od razu mi powiedziała, że to na pewno dlatego, że ma zły sprzęt. Później w szpitalu też mi lekarz mówił, że zawsze trzeba 2 razy sprawdzić na dwóch różnych aparatach. Daria, odpoczywaj teraz po stresach.

agatkaa, Toto no trudno, na testach oszczędzicie . Do następnego razu . To teraz tylko Lucy została do testowania, tak?

Muszę skorzystać z czasu wolnego i trochę popracować . Wpadnę później. Trzymajcie się dzielnie.

Aha, zapomniałam napisać - Basia gratulacje! Cieszę się, że wszystko jest ok.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:54   #3644
Ania ania23
Wtajemniczenie

a ja właśnie zrobiłam trzeci test owu i kreska jest mocniejsza niż dwa poprzedni ale jeszcze nie tak silna jak kontrolna. Więc chyba sie owu zbliża
Stary 2011-06-11, 15:06   #3645
natalia_23
Zakorzenienie

uf jednak my miałyśmy rację że z Darii maleństwem wszystko dobrze, jesteśmy lepsze od lekarzy
a do tej lekarki to brak słów, jak jej się coś nie podobało to mogła powiedzieć że zaprasza do szpitala na dyżur że tam lepszy sprzęt i lepiej widać a nie od razu taka gatka

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:25   #3646
millefiorikk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to millefiorikk

Wlasnie wrocilam z zakupow, szybko nadrabiam zaleglosci ... ufff!
Mialyscie racje, jestescie lepsze od lekarzy!
Daria, odpoczywaj i nie stresuj sie

http://www.flickr.com/photos/millefiorikk/
millefiorikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:30   #3647
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez millefiorikk Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z zakupow, szybko nadrabiam zaleglosci ... ufff!
Mialyscie racje, jestescie lepsze od lekarzy!
Daria, odpoczywaj i nie stresuj sie
no to ba!!! może otworzymy jakiś gabinet? tylko hmmm musiałybyśmy przyjmowac wszystkie a to byłoby troche krępujace dla naszych pacjentek swoja droga jak leżałam w Polce to wiadomo szpital kliniczny i byłam badana przy 10 lekarzach, na szczęście nie jakiś studentach tylko lekarzach ginekologach którzy sie doktoryzowali. Miałam bardzo dobrą opiekę. Choc w sumie niczego sie od nich w sprawie # konkretnego nie dowiedziałam
Stary 2011-06-11, 15:34   #3648
millefiorikk
Raczkowanie

Po tym co przeszlam tutaj w szpitalu zadne zachowanie lekarzy mnie juz nie zaskoczy
a gabinet juz istnieje, tyle ze... wirtualnie

Stary 2011-06-11, 15:37   #3649
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
uf jednak my miałyśmy rację że z Darii maleństwem wszystko dobrze, jesteśmy lepsze od lekarzy
a do tej lekarki to brak słów, jak jej się coś nie podobało to mogła powiedzieć że zaprasza do szpitala na dyżur że tam lepszy sprzęt i lepiej widać a nie od razu taka gatka

To coo ? zakładamy działalność albo stronę internetowa tematyczną hihihihh i bedziemy mialy dyzury na zmianę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-11, 15:43   #3650
Daria16071989
Zadomowienie

A więc jestem
Na sam początek dziękuje Wam bardzo Kochane za wsparcie i za wszystko co zrobiłyście dla mnie Dziękuję bardzo naprawdę!!
Nita nic nie zabrałam do szpitala,pomyślałam dokładnie tak jak Ty i nie zabrałam kompletnie nic ;p
A więc tak,zajechałam do szpitala,zadzwoniłam do mojej gin i powiedziała że mam iść do Pani położnej,ona już wszystko wie co ma robić. Poszłam,wypytała mnie o wszystko i kazała iść się zarejestrować,a następnie przyjść do niej. Zrobiłam co kazała,wróciłam i kazała mi czekać aż mnie wezwą do laboratorium. Czekałam,poszłam-babka pobrała mi krew i kazała czekać około godziny,ale trwało to nieco dłużej. Wyszła na korytarz z gabinetu i powiedziała,proszę obie panie na usg(była ze mną inna babka) poszliśmy. Przed windą ją zapytałam czy już jest wynik,powiedziała,że tak ale nic więcej nie chciała mi powiedzieć,tylko dziwnie się na mnie spojrzała. Ale ja ją zapytałam co z tym wynikiem i odpowiedziała,że ciaża jest ale trzeba określić w którym miejscu. Od razu się wystraszyłam i zaczęłam ryczeć. Weszliśmy na porodówkę bo tam robiono mi usg i czekałam na korytarzu,aż wkońcu moja gin wyszła i mnie zawołała do gabinetu. Poszłam do niej,a ona do mnie tak: mój kolega Panią przebada bo musi zrobić badanie inny lekarz żeby potwierdzić,że nie ma w macicy pęcherzyka ciążowego. Ja zaczęłam jeszcze bardziej ryczeć,a ona powiedziała,że nie mam płakać. Weszłam do tego gabinetu a tam już siedział facet,kazał mi się rozebrać i położyć,wklepał moje dane i od razu po włożeniu tego czegoś do usg powiedział,że jest pęcherzyk ciążowy, ja z radości aż się poryczałam. On się uśmiechnął i powiedział jest ciąża,na to weszła moja gin i powiedziała: i co? A on jej odpowiedział jest pęcherzyk ciążowy podał wymiary i wiek ciąży A ona: o super i uśmiechnęła sie do mnie i powiedziała,że tak jak się umawiałyśmy za dwa tygodnie mam przyjść na wizytę. Ubrałam się i z radości aż zaczęłam wszędzie dzwonić. Musiałam chwilkę poczekać za papierami z bety i zdjęciami z usg. I z radością leciałam do windy i na dół..i do chaty
Moja gin mi powiedziała wczoraj,że nic nie widzi w macicy,a dzisiaj na karcie wpisała tak: W badaniu usg.10.06.2011 niejednoznaczny obraz pęcherzyka ciążowego. Więc nie wiem o co tu chodzi ;/ To wkońcu widziała cos czy nie?? ;/
A tamten co mnie badał wpisał mi tak.W jamie macicy echo pęcherzyka ciążowego GS ok 4,5mm tj.poniżej 5 tyg ciąży. Ciąża potwierdzona. Kosmowka-cała jama,cech oddzielenia nie stwierdzam. Jajniki obustronnie sonograficznie bez zmian. Zatoka Douglasa-wolna..
BetaHCG wynik 778,2 mlU/ml.. Ale ja mam w jakiś innych normach chyba bo lekarz mi powiedział,że to norma na 4/5 tydzień ciąży..
Nie ważne to zresztą,ważne że jest wszystko dobrze Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję kochane

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A o nerwach przy tym wszystkim nie wspomnę nawet :/ ehh..co ja przeżyłam dzisiaj,aż momentami mi się słabo robiło i od tych nerwów wymiotować mi sie chciało ;/ Nigdy wiecej takiego stresu. Aaaa i sorki za tak długi post ale chciałam jak najdokładniej opisać wszystko

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:47   #3651
Cookie24
Zadomowienie

wspaniale, ze wszystko sie dobrze skonczylo, tylko szkoda tych zszarganych nerwów i płaczu...... Zmienisz lekarza ? Całuje Cie jeszcze raz, teraz odpoczywaj

Czyli lekarka sie obronila wypisujac karte ? hmmm
Stary 2011-06-11, 15:50   #3652
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daria16071989 Pokaż wiadomość
A więc jestem
Na sam początek dziękuje Wam bardzo Kochane za wsparcie i za wszystko co zrobiłyście dla mnie Dziękuję bardzo naprawdę!!
Nita nic nie zabrałam do szpitala,pomyślałam dokładnie tak jak Ty i nie zabrałam kompletnie nic ;p
A więc tak,zajechałam do szpitala,zadzwoniłam do mojej gin i powiedziała że mam iść do Pani położnej,ona już wszystko wie co ma robić. Poszłam,wypytała mnie o wszystko i kazała iść się zarejestrować,a następnie przyjść do niej. Zrobiłam co kazała,wróciłam i kazała mi czekać aż mnie wezwą do laboratorium. Czekałam,poszłam-babka pobrała mi krew i kazała czekać około godziny,ale trwało to nieco dłużej. Wyszła na korytarz z gabinetu i powiedziała,proszę obie panie na usg(była ze mną inna babka) poszliśmy. Przed windą ją zapytałam czy już jest wynik,powiedziała,że tak ale nic więcej nie chciała mi powiedzieć,tylko dziwnie się na mnie spojrzała. Ale ja ją zapytałam co z tym wynikiem i odpowiedziała,że ciaża jest ale trzeba określić w którym miejscu. Od razu się wystraszyłam i zaczęłam ryczeć. Weszliśmy na porodówkę bo tam robiono mi usg i czekałam na korytarzu,aż wkońcu moja gin wyszła i mnie zawołała do gabinetu. Poszłam do niej,a ona do mnie tak: mój kolega Panią przebada bo musi zrobić badanie inny lekarz żeby potwierdzić,że nie ma w macicy pęcherzyka ciążowego. Ja zaczęłam jeszcze bardziej ryczeć,a ona powiedziała,że nie mam płakać. Weszłam do tego gabinetu a tam już siedział facet,kazał mi się rozebrać i położyć,wklepał moje dane i od razu po włożeniu tego czegoś do usg powiedział,że jest pęcherzyk ciążowy, ja z radości aż się poryczałam. On się uśmiechnął i powiedział jest ciąża,na to weszła moja gin i powiedziała: i co? A on jej odpowiedział jest pęcherzyk ciążowy podał wymiary i wiek ciąży A ona: o super i uśmiechnęła sie do mnie i powiedziała,że tak jak się umawiałyśmy za dwa tygodnie mam przyjść na wizytę. Ubrałam się i z radości aż zaczęłam wszędzie dzwonić. Musiałam chwilkę poczekać za papierami z bety i zdjęciami z usg. I z radością leciałam do windy i na dół..i do chaty
Moja gin mi powiedziała wczoraj,że nic nie widzi w macicy,a dzisiaj na karcie wpisała tak: W badaniu usg.10.06.2011 niejednoznaczny obraz pęcherzyka ciążowego. Więc nie wiem o co tu chodzi ;/ To wkońcu widziała cos czy nie?? ;/
A tamten co mnie badał wpisał mi tak.W jamie macicy echo pęcherzyka ciążowego GS ok 4,5mm tj.poniżej 5 tyg ciąży. Ciąża potwierdzona. Kosmowka-cała jama,cech oddzielenia nie stwierdzam. Jajniki obustronnie sonograficznie bez zmian. Zatoka Douglasa-wolna..
BetaHCG wynik 778,2 mlU/ml.. Ale ja mam w jakiś innych normach chyba bo lekarz mi powiedział,że to norma na 4/5 tydzień ciąży..
Nie ważne to zresztą,ważne że jest wszystko dobrze Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję kochane

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A o nerwach przy tym wszystkim nie wspomnę nawet :/ ehh..co ja przeżyłam dzisiaj,aż momentami mi się słabo robiło i od tych nerwów wymiotować mi sie chciało ;/ Nigdy wiecej takiego stresu. Aaaa i sorki za tak długi post ale chciałam jak najdokładniej opisać wszystko

Matko ale się wnerwiłam jak to czytałam , dobrze że wszystko jest dobrze Czy Ty do tej lekarki prywatnie chodzisz czy państwowo?
Stary 2011-06-11, 15:52   #3653
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
wspaniale, ze wszystko sie dobrze skonczylo, tylko szkoda tych zszarganych nerwów i płaczu...... Zmienisz lekarza ? Całuje Cie jeszcze raz, teraz odpoczywaj

Tak myślę żeby zmienić,ale muszę najpierw kogoś poszukać,a to może trochę potrwać ponieważ tu u nas nie ma dobrych gin,jedynie ta co do niej chodziłam była "najlepsza"
A co do obrony lekarki to powiem Ci,że tak właśnie zrozumiałam to,że się wybroniła ;/

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-06-11, 15:53   #3654
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaa powinna napisać mam ch.... usg i wyłudzam za wizytę 100zł
Stary 2011-06-11, 15:54   #3655
millefiorikk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Taaaa powinna napisać mam ch.... usg i wyłudzam za wizytę 100zł
neska brawo!!!

Stary 2011-06-11, 15:55   #3656
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Matko ale się wnerwiłam jak to czytałam , dobrze że wszystko jest dobrze Czy Ty do tej lekarki prywatnie chodzisz czy państwowo?
Ja chodzę do niej prywatnie ;/

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-06-11, 15:56   #3657
millefiorikk
Raczkowanie

No normalnie jak czytam posta Darii to szczeka mi opada! Niektorym powinno sie zabro nic wykonywania zawodu.
Daria, nie daj sie, dzielna dziewczyna jestes i tyle!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-11, 15:57   #3658
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez millefiorikk Pokaż wiadomość
neska brawo!!!
Przepraszam Was ale mnie poniosło jeszcze zanim Daria opisała dokładnie sytuację wolałam się nie wypowiadać bo wiadomo jak jest, najlepiej jak są info z pierwszej ręki ....
Stary 2011-06-11, 15:58   #3659
Ania ania23
Wtajemniczenie

o nigdy więcej Daria do niej nie idź, żebyś miała nawet do lekarza godzinię jechac....znajdź sobie kogoś konkretnego, kto ma w gabinecie dobre uSG i jest zawsze pod tel. A tak wogóle to dali Ci jakieś progesterony???

eg Neska ja popieram to co napisałaś, takich wyłudzaczy jest niestety więcej, ja znam taką za✂✂✂ista specjalistkę, która ma za✂✂✂isty sprzęt i u co trzeciej pacjentki stwierdza, że dziecko ma zespół Downa!!!!!!! także są i przypadki, ze najlepszym sprzętem się nie potrafią posługiwac!!

Edytowane przez Ania ania23
Czas edycji: 2011-06-11 o 16:01
Stary 2011-06-11, 16:03   #3660
neska951
Zakorzenienie

Dobra to dla rozluźnienia , co moje drogie koleżanki sądzą o męskich aktach

http://www.kciuk.pl/Anatomia-morders...-tylko-a56535/

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
o nigdy więcej Daria do niej nie idź, żebyś miała nawet do lekarza godzinię jechac....znajdź sobie kogoś konkretnego, kto ma w gabinecie dobre uSG i jest zawsze pod tel. A tak wogóle to dali Ci jakieś progesterony???

eg Neska ja popieram to co napisałaś, takich wyłudzaczy jest niestety więcej, ja znam taką za✂✂✂ista specjalistkę, która ma za✂✂✂isty sprzęt i u co trzeciej pacjentki stwierdza, że dziecko ma zespół Downa!!!!!!! także są i przypadki, ze najlepszym sprzętem się nie potrafią posługiwac!!
A ciekawa jestem jak ten naciągacz robi usg w 12 tc? Jak jest w stanie na nim określić wady płodu?!?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości