Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 14:23   #3841
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Kurcze, ci lekarze to są do niczego. Dopiero z forum dowiaduję się, że można coś takiego zbadać. Chyba musimy zapytać nasze specjalistki po co to się mierzy i kiedy.

Tż ma umowę do końca lipca i chce żebym przyjechała jak podpisze już kolejną - stałą. Ale namawiam go, żeby nie czekał tylko zaczął szukać dla nas lokum. A co do badań, to denerwuje mnie, że trzeba samemu się wszystkiego dowiadywać.
nie marudź! i tak mamy lepiej niż u Toto
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:37   #3842
shehzadi
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
nie marudź! i tak mamy lepiej niż u Toto
Wybacz, mam dzisiaj dzień narzekania . Już Was nie denerwuję, ciężarówki . Chociaż jeszcze nie wiecie jak ja potrafię narzekać. Jak zobaczę II kreski, to będziecie dopiero miały mnie dosyć.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:37   #3843
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
nooo a mnie pochlonely anilki... matko jak mnie wciaglo

kochana moja.. pudelka robie na zmowienie indywidualne kazde pudelko na poczatku jest koloru naturalnego czyli dupnego .. maluje wg upodoban klientki no i proponuje jednak na priva skrobnac do mnie - co to za pudelko mialoby byc, do czego itp. przygotowanie takiego gadzetu trwa ok 2 tyg. lzebranie materialu plus lakier niestety schnie dluuugo..
poza tym przesylki do polski jezdza co miesiac bo poczta nie oplaca sie wysylac. a tak moja mama jest u mnie i jadac do pl zabralaby i stamtad juz wyslala..

no to co? testowania sie nie skonczyly jednak czekamy wiec na jutro towarzyszko test masz w domu??

ojjjjj sie nie smutaj... juz niedlugo dolaczysz? ile to juz zostalo? miesiac? poltora?

Alfahelisa a czemu sie smutasz? gadaj zaraz pomozemy...

zaraz bedzie laaanie.... brak objawow ciazowych nie oznacza problemow!!!!!! ciesz sie dziewczyno!! a nie szukaj dziury w calym..ach te baby no

szalona no!!

apropos strachow.... kurcze sie zastanawiam jak to ze mna bedzie...kasiorek ty masz ten sam orzech do zgryzienia co??
w pierwszej ciazy odliczalam czas do 12 tyg... a teraz kurcze bede trzesla portkami najpierw do 21 a potem....kto wie??

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

mi tez nie.......

maaatko ja to sie w ogole na tych badaniach nie znam... ciemnogrod normalnie..

w wiatrakowie nie chodzi sie do ginekologa do 35 roku zycia.. w sensie na kontrole.. idzie sie tylko jak cos dolega.. i to trzeba skierowanie.. wyobrazcie sobie ze glupiej cytologii tu nie robia!
a w ciazy jak wszystko jest ok to dwa razy podstawowe badania krwi, toxo, i cukier... to wszystko. posiewu z szyjki?? heh delicje..
ciekawe jak mnie teraz potraktuja..musze gdziesz odszukac posty gdzie pisalyscie co trzeba zbadac..
a bo mi Tż jedzie do Krk do piątku i tak przez jeszcze 4 tyg ,
ja wracam jutro do pracy i znów się tyranie zacznie, plus wstawanie przed 5 i wycieczki pociągiem ,
się w work będą się pytać co mi, a z racji, że nasz referat ma plagę ciąż i urodzeń to wszyscy twierdzą, że ja też same baby i plotkują (zaufana osoba wywiad mi zdała) i pewnie jak wrócę to się dowiem "eee myślałam, że w ciąży jesteś i już nie wrócisz..." albo mnie zczają z góry do dołu (chyba muszę obcisłą bluzkę ubrać coby ploty obciąć)
i w sumie to nie wiem czy mówić czy nie, bo cholera mógłby ktoś docenić, że kurde prawie w pracy poroniłam (ale na to nie ma co liczyć, wogóle masakra jest tam teraz)

a na badaniach się znam (najbardziej tych wiruso - bakteryjnych czyli wymazach i przeciwciałach) bo mam mikrob-wykształcenie tyle, że nie pracuję w zawodzie. Ale miesiąc praktyk na "moczach", koleżanka na "szyjkach", a inna "na ropach" miałam milusio było (dobrze, że mnie na pasożyty nie dali o ile wiecie gdzie się tych jajeczek "szuka")
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:56   #3844
Toto1
Zadomowienie

Cytat:
narkotyki macie legalne, a cytologii nie robią?!! coś jest nie tak w tym kraju... a tak narzekam na Polskę. Już nie będę
haha no tak. nie robia. za duzo jaraja i nie maja czasu na takie glupoty jak cytologia
ale cos kosztem czegos... tutaj np nie czeka sie na specjaliste dluzej niz jeden dzien... i nie ma prywatnych lekarzy. do kazdego specjalisty idzie sie ze skierowaniem od rodzinnego... ale migusiem jak cos sie dzieje to ci pomagaja.. o ile nie trafi ci sie doktor idiota.. ten rodzinny oczywiscie bo to od niego zalezy czy wysle cie do spec czy nie...

Cytat:
Wybacz, mam dzisiaj dzień narzekania . Już Was nie denerwuję, ciężarówki . Chociaż jeszcze nie wiecie jak ja potrafię narzekać. Jak zobaczę II kreski, to będziecie dopiero miały mnie dosyć.
no to ja kochana zycze sobie zebys juz nas denerwowala tymi ciazowymi nastrojami damy radeeeeee

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Ania Ania gdzie jestes!!! co mam teraz z tymi aniolkami zrobic?? zostawic na balkonie niech schna czy piec je??? HELP

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:07   #3845
agatkaa1
Zakorzenienie

toto Ania pisała wcześniej że możesz na powietrze wystawić i tam niech sobie schnie a możesz też do piekarnika to już zależy od Ciebie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:12   #3846
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

no to co? testowania sie nie skonczyly jednak czekamy wiec na jutro towarzyszko test masz w domu??

Nie mam testu w domu bo po co?
Nie nakręcaj się błagam... Brzuch mnie boli coraz bardziej ...
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:14   #3847
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Alfahelisa ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego można badać. I po co to się robi? Nie wiesz? Skoro niski progesteron może być przyczyną poronienia to chyba powinni go standardowo badać, za każdym razem.
Progesteron to hormon uważany za "ciążowy" wydzielany w fazie lutealnej przez ciałko żółte(tj w jajniku miejsce po uwolnieniu komórki jajowej), przygotowuje org do ciąży (ma szereg właściwiości - pro ciążowych, zmniejsza odp immunologiczną matki, znosi skurcze, org zwiększa produkcję sub odżywczych przez endometrium) . Gdy nie dojdzie do zapłodnienia progesteron spada i wywołuje krwawienie. Niski progesteron może uniemożliwić zajście w ciążę przez min skrócenie fazy lutealnej, jednym z objawów niskiego moga być plamienia poprzedzające okres.
Gdy dojdzie do zapłodnienia, HCG produkowana przez zagnieżdżony zarodek stymuluje ciałko żółte do stałej produkcji progesteronu, aż do któregoś tygodniu kiedy prod progesteronu przejmuje łożysko. Spadek progesteronu w ciąży spowoduje krwawienia i zagrożenie poronieniem.

Stąd właśnie w luteinie i duphastonie jest progesteron (właściwie to jakieś progesteronowo podobne chyba ) bo to jeden kluczowych hormonów do utrzymania ciązy
Mi inny lekarz powiedział, że tylko w niewielu przypadkach zagrożonych ciąż winą będzie sam tylko niski progesteron, dostarczanie progesteronu z zew pomoże tylko jeśli jest to jedyna przyczyna, ale obecnie medycyna jedyne co może to dostarczać progesteron na inne rzeczy ma wpływ tylko natura.

Żeby nie było tak fajnie to hormon jest wydzielany pulsacyjnie, badając można więc trafić w dołek albo szczyt wydzielania, tu jest ryzyko, że się będzie płakać bo jest niski, a on tym czasem sobie spokojnie wzrośnie.
Z tego co wiem to luteina podnosi poziom progesteronu wykrywanego w laboratorium, duphaston mimo, że działa to nie będzie wykryty w laboratorium z racji innej jego struktury, przy duphastonie pokazany będzie więc tylko poziom naturalnego,przy luteinie swój plus ten z luteiny.
Wiem, że często się go bada na początku przy in-vitro, tu chyba z racji "sztuczności" zajścia w ciążę.
Nie wiem może lekarze wychodzą z założenia, że skoro już się zaszło to poziom progesteronu jest ok, albo że skoro się łyka luteinę albo duphaston to wystarczy?
To w sumie tak skrótowo.
Zawsze trzeba brać poprawkę na różne wahania, bo przecież układ hormonalny to sieć wzajemnych powiązań
U mnie z racji niskiego jego poziomu tuż przed poronieniem jest to jeden z podejrzanych. Ale ponoć bywa tak, że w jednym cyklu będzie on niski (bo coś tam mu zaburzyło), a w kolejnym będzie juz dobry.

w ramach ciekawostki progesteron podwyższa temperaturę, stąd spadek prog. pod koniec cyklu=spadek temp ciąża=progesteron na stałym poziomie=wyższa temp (w dużym uproszczeniu) to dla tych co mierzą :P
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-12, 15:17   #3848
Toto1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
toto Ania pisała wcześniej że możesz na powietrze wystawić i tam niech sobie schnie a możesz też do piekarnika to już zależy od Ciebie
wiem wiem madralo ale na jak dlugo i na ile stopni do tego piekarnika

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Nie mam testu w domu bo po co?
Nie nakręcaj się błagam... Brzuch mnie boli coraz bardziej ...
ja?? nakrecac sie??? w zyciu to kiedy po ten test idziesz??

Stary 2011-06-12, 15:22   #3849
agatkaa1
Zakorzenienie

Toto pisała coś o 50 stopniach albo sie mylę??zaraz przelecę te wątki i jak znajdę to napiszę

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
w ramach ciekawostki progesteron podwyższa temperaturę, stąd spadek prog. pod koniec cyklu=spadek temp ciąża=progesteron na stałym poziomie=wyższa temp (w dużym uproszczeniu) to dla tych co mierzą :P
no chyba nie koniecznie bo ja temp miałam 36,5-36,6 a w dniu spodziewanej @ skoczyła mi na 37,1 i @ przyszła więc nie do końca tak jest wszystko zależy od organizmu

toto

Toto
mąki kartoflanej się używa do mniejszych elementów ponieważ jest drobniejsza i lepiej się skleja. Najlepiej jak masa schnie na powietrzu bo nie pęka, i teraz jest dobry na to moment. Tylko jak zaczynasz suszyc nie stawiaj na ostrym słońcu dopiero jak sie zrobi skorupka to można, bo będzie inaczej pękac. Ja zwykle suszyłam w piekarniku (solną) w temp max 50 stopni C. A co do masy samoutwardzalnej to ją suszyłam zawsze w suszarce do warzyw i grzybów Fajne jest to, że jak nie zużyjesz solnej całej to w folię i do lodówki i może leżec, a jak wyschnie to skruszyc dolac wody i lepic, nic się nie marnuje

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:31
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:36   #3850
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

ja?? nakrecac sie??? w zyciu to kiedy po ten test idziesz??
hihihihiihi na pewno nie dziś jeszcze nie zwariowałam, zaraz filmik sobie "załanczam" i pizzę pochłonę
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:44   #3851
franio
Zadomowienie

Witam Mamy, ja tu gościnnie z podforum Zrób to sama- biżuteria z taką informacją i prośbą:
otóż wizażanki z biżuteryjnego grupowo wspierają akcję pomocy dla małej Melanii. Mela ma 3 latka i jest chora na rzadką chorobę genetyczną, achondroplazję (karłowatość). Jest szansa leczenia, ale wiadomo, łączy się to z dużymi kosztami.
Może któraś z Was zechce się przyłączyć do akcji? Zbierane są fundusze na opercję dla dziewczynki poprzez aukcje allegro. W ten weekend na aukcjach pojawi się wiele przedmiotów podarowanych przez biżuteryjki (naprawdę jest o co powalczyć- biżuteria wykonana technika sutasz, wire- wrapping, beading, filigrany a także inne rękodzieło)
Pomóc można poprzez udział w licytacjach, a najbardziej przez rozpowszechnianie informacji- linkowanie, udostępnianie na facebooku i innych portalach, forach
A teraz zestaw linków:
aukcje allegro http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22087392&p=1
więcej o Melanii i o akcji http://podarujwzrost.blogspot.com/
no i nasz bizuteryjny wątek na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=535658
Prosimy o pomoc, podarujmy wzrost małej Melanii
No i mam nadzieję, że mnie nie pogonicie, że Wam się wcinam w rozmowę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ulotka drugaw.jpg (59,8 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez franio
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:45
franio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:56   #3852
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Toto pisała coś o 50 stopniach albo sie mylę??zaraz przelecę te wątki i jak znajdę to napiszę

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

no chyba nie koniecznie bo ja temp miałam 36,5-36,6 a w dniu spodziewanej @ skoczyła mi na 37,1 i @ przyszła więc nie do końca tak jest wszystko zależy od organizmu
przecież napisałam, że to w "dużym uproszczeniu"
występuje przecież zmienność osobnicza, plus wahania w samym poziomie hormonu
a może ci progesteron zaczął spadać, a po implantacji nastapił skok w stężeniu progesteronu - to akurat są moje wolne przemyślenia
Jedno co wiem na pewno biologia (obojętnie jaka) wcale nie jest dla nas przewidywalna
zaznaczam ja tu piszę to co wiem sama lub to co sobie sama wywnioskuję - na szczęście w dobie internetu wszystko można zweryfikować.
Doobra to tylę jadę sobie kupić bilet miesięczny PKP, bo zaczynam wchodzić w (na?) swój "konik" i będę przynudzać
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2011-06-12, 16:02   #3853
Ania ania23
Wtajemniczenie

Toto może suszyc i w piekarniku i na powietrzu. W piekarniku trzeba suszyc na 50 stopniach ok 3 godziny przez 3 dni. A na powietrzu troszkę dłużej to jeszcze zależy od gabarytów andżelsów ich grubości itd
Ja włąsnie wróciłam z lodzików mniaaam
totuś zapomniałam jak masz piekarnik na gaz to nie wolno suszyc masy solnej

Edytowane przez Ania ania23
Czas edycji: 2011-06-12 o 16:07
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:05   #3854
shehzadi
Zadomowienie

Alfahelisa dzięki Ci wielkie za informacje. Chyba następnym razem zbadam to ustrojstwo na wszelki wypadek.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:09   #3855
Lucy1111
Zakorzenienie

dzięki Franio za informacje. biedna Mela takie słodkie maleństwo. Postaram się pomóc! wypatrzyłam fajną broszkę na aukcji
Stary 2011-06-12, 16:15   #3856
Toto1
Zadomowienie

Agatku nie chcialo mi sie szukac postu

Franio och tak mi przykro...zawsze mnie serce boli jak dziecko cierpi.. przylaczylabym sie chetnie ale nie mieszkam w PL ..
mam nadzieje ze uda wam sie zebrac tyle ile potrzebujecie..

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
Toto może suszyc i w piekarniku i na powietrzu. W piekarniku trzeba suszyc na 50 stopniach ok 3 godziny przez 3 dni. A na powietrzu troszkę dłużej to jeszcze zależy od gabarytów andżelsów ich grubości itd
Ja włąsnie wróciłam z lodzików mniaaam
totuś zapomniałam jak masz piekarnik na gaz to nie wolno suszyc masy solnej
dziekowac dziekowac bede suszyla na powietrzu jednak bo nie mam farbki bialej...a sklepy dopiero od wtorku u nas otwarte wiec w tym czasie niech sie szkraby susza

Stary 2011-06-12, 16:18   #3857
franio
Zadomowienie

Cytat:
dzięki Franio za informacje. biedna Mela takie słodkie maleństwo. Postaram się pomóc! wypatrzyłam fajną broszkę na aukcji
Dziękuję w imieniu Meli
Dziś i w następnych dniach mają pojawić się nowe rzeczy na aukcjach, na pewno warto zaglądać
pozdrawiam ciepło
Stary 2011-06-12, 17:06   #3858
kasiahexe
Zadomowienie

dalej mi zle (( ide chyba spac (((

Lucy nie robi sie bety a zchecia bym poszła
a do lekarza ide dopiero za tydzien w poniedziałek bo w 5 tygodniu tam jeszcze nic nie widac a ja chce juz zobaczyc serduszko

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:11   #3859
natalia21
Zadomowienie

Hej dziewczynki
juz wróciłam do domu

Toto mnie pytałaś co z moimi staraniami :P ja do sierpnia musze sie wstrzymac bo Tż nie ma :P
Ale od lutego sie staraliśmy i nic :/
Może kiedyś i mi sie uda

5.01.2011 [*] Mój aniołek
natalia21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-12, 17:19   #3860
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dalej mi zle (( ide chyba spac (((

Lucy nie robi sie bety a zchecia bym poszła
a do lekarza ide dopiero za tydzien w poniedziałek bo w 5 tygodniu tam jeszcze nic nie widac a ja chce juz zobaczyc serduszko
a przypomnij mi w którym jesteś tygodniu?
ja też będę czekać na wizytę, może nawet 2 tygodnie. Nie wiem jak to wytrzymam.
Cytat:
Napisane przez natalia21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
juz wróciłam do domu

Toto mnie pytałaś co z moimi staraniami :P ja do sierpnia musze sie wstrzymac bo Tż nie ma :P
Ale od lutego sie staraliśmy i nic :/
Może kiedyś i mi sie uda
a gdzie Twój tż? tez wyjechał do pracy?
Stary 2011-06-12, 17:23   #3861
bacharybnik
Zadomowienie

Witam
Weszłam na forum tylko na chwilkę bo jestem u mamy, jak będę w domu to nadrobię zaległości.

MAM ZŁE WIADOMOŚCI OD DARII!!!!!
Po południu daria napisała mi SMSa że zaczęła krwawić. Od razu jej odpisałam, że ma jechać do szpitala. Około 16:50 biedaczka była już w szpitalu. Przed chwilą mi napisała, że ma poronienie rozpoczynające. Dobrze, że pojechała do szpitala bo jest pod opieką lekarzy i może uda się uratować ciążę. Biedaczka jest załamana

"Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę
Ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę
Jestem przy Tobie od pierwszego grama
Tyś moje dziecko, a ja…Twoja mama"

17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:25   #3862
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
a przypomnij mi w którym jesteś tygodniu?
ja też będę czekać na wizytę, może nawet 2 tygodnie. Nie wiem jak to wytrzymam.
5t2c jak narzie biore luteinke ale chce wymusic badanie progesteronu na tych angielskich głupkach :/

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam
Weszłam na forum tylko na chwilkę bo jestem u mamy, jak będę w domu to nadrobię zaległości.

Po południu daria napisała mi SMSa że zaczęła krwawić. Od razu jej odpisałam, że ma jechać do szpitala. Około 16:50 biedaczka była już w szpitalu. Przed chwilą mi napisała, że ma poronienie rozpoczynające. Dobrze, że pojechała do szpitala bo jest pod opieką lekarzy i może uda się uratować ciążę. Biedaczka jest załamana

17.09.2006 Kamilek

O kurrrrrrrrrrr............ ......... nieeeeeeeeeeeee dlaczego tak sie dzieje ((((((((((((((

Daria kochana przytulam Cie bardzo mocno :::*********

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-06-12, 17:29   #3863
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
o nie dlaczego?!!
Stary 2011-06-12, 17:29   #3864
Toto1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia21 Pokaż wiadomość
Może kiedyś i mi sie uda
uda sie uda....

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Witam

17.09.2006 Kamilek
Boze............ nieeeeeeeee..... az sama sie poryczalam... Basiu informuj nas prosze

Stary 2011-06-12, 17:30   #3865
Cookie24
Zadomowienie

Niestety, nie udało sie uratowac dziecka Darii........... Boze tak mi przykro, Musimy ja wesprzec teraz bardzo mocno
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:32   #3866
Lucy1111
Zakorzenienie

jak to? skąd wiesz?!!
Stary 2011-06-12, 17:33   #3867
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Niestety, nie udało sie uratowac dziecka Darii........... Boze tak mi przykro, Musimy ja wesprzec teraz bardzo mocno

:przytu l:

ja pierd........ dlaczego tak sie dzieje ????????????? dlaczego???????????

LIVKA jest juz z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-12, 17:33   #3868
Cookie24
Zadomowienie

Napisała mi , ze pecherzyka juz nie ma... Jutro ma przyjechac na zastrzyk poniewaz ma grupe krwi ujemną... Tyle wiem na razie.... Koszmar jakis....
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:34   #3869
Lucy1111
Zakorzenienie

Kur*a, jakie to życie jest popier**lone!! takie niesprawiedliwe!! dlaczego ją to znowu spotkało?!!
Stary 2011-06-12, 17:35   #3870
natalia21
Zadomowienie

Daria strasznie mi przykro ;(
KUR WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

5.01.2011 [*] Mój aniołek
natalia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości