|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Wybacz, mam dzisiaj dzień narzekania
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wracam jutro do pracy i znów się tyranie zacznie, plus wstawanie przed 5 i wycieczki pociągiem ![]() się w work będą się pytać co mi, a z racji, że nasz referat ma plagę ciąż i urodzeń to wszyscy twierdzą, że ja też ![]() ![]() ![]() i w sumie to nie wiem czy mówić czy nie, bo cholera mógłby ktoś docenić, że kurde prawie w pracy poroniłam (ale na to nie ma co liczyć, wogóle masakra jest tam teraz) a na badaniach się znam (najbardziej tych wiruso - bakteryjnych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale cos kosztem czegos... tutaj np nie czeka sie na specjaliste dluzej niz jeden dzien... i nie ma prywatnych lekarzy. do kazdego specjalisty idzie sie ze skierowaniem od rodzinnego... ale migusiem jak cos sie dzieje to ci pomagaja.. o ile nie trafi ci sie doktor idiota.. ten rodzinny oczywiscie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Ania Ania gdzie jestes!!! co mam teraz z tymi aniolkami zrobic?? zostawic na balkonie niech schna czy piec je??? HELP |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
toto Ania pisała wcześniej że możesz na powietrze wystawić i tam niech sobie schnie a możesz też do piekarnika
![]() ![]()
#3846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy dojdzie do zapłodnienia, HCG produkowana przez zagnieżdżony zarodek stymuluje ciałko żółte do stałej produkcji progesteronu, aż do któregoś tygodniu kiedy prod progesteronu przejmuje łożysko. Spadek progesteronu w ciąży spowoduje krwawienia i zagrożenie poronieniem. Stąd właśnie w luteinie i duphastonie jest progesteron (właściwie to jakieś progesteronowo podobne chyba ![]() ![]() Mi inny lekarz powiedział, że tylko w niewielu przypadkach zagrożonych ciąż winą będzie sam tylko niski progesteron, dostarczanie progesteronu z zew pomoże tylko jeśli jest to jedyna przyczyna, ale obecnie medycyna jedyne co może to dostarczać progesteron na inne rzeczy ma wpływ tylko natura. Żeby nie było tak fajnie to hormon jest wydzielany pulsacyjnie, badając można więc trafić w dołek albo szczyt wydzielania, tu jest ryzyko, że się będzie płakać bo jest niski, a on tym czasem sobie spokojnie wzrośnie ![]() Z tego co wiem to luteina podnosi poziom progesteronu wykrywanego w laboratorium, duphaston mimo, że działa to nie będzie wykryty w laboratorium z racji innej jego struktury, przy duphastonie pokazany będzie więc tylko poziom naturalnego,przy luteinie swój plus ten z luteiny. Wiem, że często się go bada na początku przy in-vitro, tu chyba z racji "sztuczności" zajścia w ciążę. Nie wiem może lekarze wychodzą z założenia, że skoro już się zaszło to poziom progesteronu jest ok, albo że skoro się łyka luteinę albo duphaston to wystarczy? To w sumie tak skrótowo. Zawsze trzeba brać poprawkę na różne wahania, bo przecież układ hormonalny to sieć wzajemnych powiązań ![]() U mnie z racji niskiego jego poziomu tuż przed poronieniem jest to jeden z podejrzanych. Ale ponoć bywa tak, że w jednym cyklu będzie on niski (bo coś tam mu zaburzyło), a w kolejnym będzie juz dobry. ![]() w ramach ciekawostki progesteron podwyższa temperaturę, stąd spadek prog. pod koniec cyklu=spadek temp ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2011-06-12 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zakorzenienie
|
Toto pisała coś o 50 stopniach albo sie mylę??zaraz przelecę te wątki i jak znajdę to napiszę
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() toto Toto mąki kartoflanej się używa do mniejszych elementów ponieważ jest drobniejsza i lepiej się skleja. Najlepiej jak masa schnie na powietrzu bo nie pęka, i teraz jest dobry na to moment. Tylko jak zaczynasz suszyc nie stawiaj na ostrym słońcu dopiero jak sie zrobi skorupka to można, bo będzie inaczej pękac. Ja zwykle suszyłam w piekarniku (solną) w temp max 50 stopni C. A co do masy samoutwardzalnej to ją suszyłam zawsze w suszarce do warzyw i grzybów Fajne jest to, że jak nie zużyjesz solnej całej to w folię i do lodówki i może leżec, a jak wyschnie to skruszyc dolac wody i lepic, nic się nie marnuje
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-06-12 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zadomowienie
|
Witam Mamy, ja tu gościnnie z podforum Zrób to sama- biżuteria z taką informacją i prośbą:
otóż wizażanki z biżuteryjnego grupowo wspierają akcję pomocy dla małej Melanii. Mela ma 3 latka i jest chora na rzadką chorobę genetyczną, achondroplazję (karłowatość). Jest szansa leczenia, ale wiadomo, łączy się to z dużymi kosztami. Może któraś z Was zechce się przyłączyć do akcji? Zbierane są fundusze na opercję dla dziewczynki poprzez aukcje allegro. W ten weekend na aukcjach pojawi się wiele przedmiotów podarowanych przez biżuteryjki (naprawdę jest o co powalczyć- biżuteria wykonana technika sutasz, wire- wrapping, beading, filigrany a także inne rękodzieło) Pomóc można poprzez udział w licytacjach, a najbardziej przez rozpowszechnianie informacji- linkowanie, udostępnianie na facebooku i innych portalach, forach A teraz zestaw linków: aukcje allegro http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22087392&p=1 więcej o Melanii i o akcji http://podarujwzrost.blogspot.com/ no i nasz bizuteryjny wątek na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=535658 Prosimy o pomoc, podarujmy wzrost małej Melanii No i mam nadzieję, że mnie nie pogonicie, że Wam się wcinam w rozmowę ![]()
robię biżu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336103 Edytowane przez franio Czas edycji: 2011-06-12 o 15:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() występuje przecież zmienność osobnicza, plus wahania w samym poziomie hormonu ![]() a może ci progesteron zaczął spadać, a po implantacji nastapił skok w stężeniu progesteronu - to akurat są moje wolne przemyślenia ![]() Jedno co wiem na pewno biologia (obojętnie jaka) wcale nie jest dla nas przewidywalna zaznaczam ja tu piszę to co wiem sama lub to co sobie sama wywnioskuję - na szczęście w dobie internetu wszystko można zweryfikować. Doobra to tylę jadę sobie kupić bilet miesięczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3853 |
Wtajemniczenie
|
Toto może suszyc i w piekarniku i na powietrzu. W piekarniku trzeba suszyc na 50 stopniach ok 3 godziny przez 3 dni. A na powietrzu troszkę dłużej to jeszcze zależy od gabarytów andżelsów ich grubości itd
![]() Ja włąsnie wróciłam z lodzików ![]() ![]() totuś zapomniałam jak masz piekarnik na gaz to nie wolno suszyc masy solnej ![]()
Edytowane przez Ania ania23 Czas edycji: 2011-06-12 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zadomowienie
|
Alfahelisa dzięki Ci wielkie za informacje.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
dzięki Franio za informacje. biedna Mela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Zadomowienie
|
Agatku
![]() ![]() Franio och tak mi przykro...zawsze mnie serce boli jak dziecko cierpi.. przylaczylabym sie chetnie ale nie mieszkam w PL .. mam nadzieje ze uda wam sie zebrac tyle ile potrzebujecie.. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś i w następnych dniach mają pojawić się nowe rzeczy na aukcjach, na pewno warto zaglądać ![]() pozdrawiam ciepło
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
dalej mi zle
![]() ![]() Lucy nie robi sie bety a zchecia bym poszła ![]() a do lekarza ide dopiero za tydzien w poniedziałek bo w 5 tygodniu tam jeszcze nic nie widac a ja chce juz zobaczyc serduszko ![]()
#3859 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() juz wróciłam do domu ![]() Toto mnie pytałaś co z moimi staraniami :P ja do sierpnia musze sie wstrzymac bo Tż nie ma :P Ale od lutego sie staraliśmy i nic :/ Może kiedyś i mi sie uda ![]()
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też będę czekać na wizytę, może nawet 2 tygodnie. Nie wiem jak to wytrzymam. a gdzie Twój tż? tez wyjechał do pracy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Weszłam na forum tylko na chwilkę bo jestem u mamy, jak będę w domu to nadrobię zaległości. MAM ZŁE WIADOMOŚCI OD DARII!!!!! Po południu daria napisała mi SMSa że zaczęła krwawić. Od razu jej odpisałam, że ma jechać do szpitala. Około 16:50 biedaczka była już w szpitalu. Przed chwilą mi napisała, że ma poronienie rozpoczynające. Dobrze, że pojechała do szpitala bo jest pod opieką lekarzy i może uda się uratować ciążę. Biedaczka jest załamana ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę Ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę Jestem przy Tobie od pierwszego grama Tyś moje dziecko, a ja…Twoja mama" 17.09.2006 Kamilek
07.11.2010[*] Mój Aniołek 10.02.2011[*] Mój Aniołek |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
O kurrrrrrrrrrr............ ......... nieeeeeeeeeeeee dlaczego tak sie dzieje ![]() Daria kochana przytulam Cie bardzo mocno ::: ![]()
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zadomowienie
|
uda sie uda....
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zadomowienie
|
Niestety, nie udało sie uratowac dziecka Darii........... Boze tak mi przykro, Musimy ja wesprzec teraz bardzo mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zakorzenienie
|
jak to? skąd wiesz?!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja pierd........ dlaczego tak sie dzieje ????????????? dlaczego???????????
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Zadomowienie
|
Napisała mi , ze pecherzyka juz nie ma... Jutro ma przyjechac na zastrzyk poniewaz ma grupe krwi ujemną... Tyle wiem na razie....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
Kur*a, jakie to życie jest popier**lone!! takie niesprawiedliwe!! dlaczego ją to znowu spotkało?!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() KUR WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.