Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 20:32   #1981
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

Cytat:
Napisane przez slonneczko123p Pokaż wiadomość
mogę się dołączyć
i od razu mam problem 25 maja miałam wywołane farmakologicznie poronienie (wg OM 9 tc), na kontrolne badanie po 7 dniach kazali mi przyjść z wynikiem bhcg, czy spada, dziś zrobiłam i wynik jest chyba za duży, wyszedł aż 3 506 mlU/ml w pon ide do gina dopiero
Witak Kochana bardzo mi przykro ale ściskam CIę mocno i
A beta spada powoli nic dziwnego że jeszcze jest tak wysoka bo dopiero tydzień minął

Ja też poinformowałam już Tż-ta że potrzebuję foremki hihi i będą muffiny

A ja się wystraszyłam bo biegłam do drzwi i tak lekko sobie podskoczyłam a tu jak mnie nagle jajnik zaczął kłuć i teraz mnie podbrzusze boli

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:35
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:35   #1982
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II

aha, wiecie co przytrafiło mi się parę dni temu? (zapomniałam Wam napisać). Do sklepu przyszła dziewczyna w ciąży. Wydawała mi się znajoma, więc myślę i myślę, skąd ją znam? No i wymyśliłam! Otóż leżałyśmy razem na sali w II dzień świąt Bożego Narodzenia, gdy poroniłam Pamiętam jak rano przyszedł do niej lekarz i mówił, że jest wszystko w porządku (chyba była na podtrzymaniu), ona się tak cieszyła... .A ja wyłam z rozpaczy
Jak ją zobaczyłam, to wszystko do mnie wróciło. Przypomniałam sobie każdą minutę spędzoną w szpitali

Kasiaexe, mam gratulować?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:40   #1983
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
no to teraz mam stresa czy się sprawdzi bp on naprawdę potrafi być nieprzyjemny ...
Toz chyba mnie nie opluje? Ja juz miałam do czynienia z nie miłymi doktorami-specjalista w dziedzinie usg genetycznego (z grzeczności nazwiska nie wymienię tutaj) po zrobieniu usg popatrzył na moją zaryczaną twarzyczke i stwierdził: zrobi pani tą amniopunkcję to sie pani dowie czy to down. Ale ja widzę, że nic z tego nie będzie.
Albo jedna z pań położnych tuż przed porodem, poproszona przeze mnie, aby zamknęła jednak drzwi do gabinetu, w którym siedziałam rozkraczona i "świeciłam", która popatrzyła na mnie jak bym poprosiła conajmniej o drinka z parasolką i ... bąknęła pod nosem, że przecież po korytarzu tylko same kobiety i lekarze chodzą...

Więc jestem gotowa na to, że nie koniecznie ucieszy się moja wizytą.

Ale spoko spoko, dam se radę!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
mogę się dołączyć
i od razu mam problem 25 maja miałam wywołane farmakologicznie poronienie (wg OM 9 tc), na kontrolne badanie po 7 dniach kazali mi przyjść z wynikiem bhcg, czy spada, dziś zrobiłam i wynik jest chyba za duży, wyszedł aż 3 506 mlU/ml w pon ide do gina dopiero
Hej, Miałaś zabieg łyżeczkowania? Tydzien to bardzo krótko. Ja nie sprawdzałam tak wczesnie bety. Moim zdaniem spokojnie idź do lekarza. Jest jeszcze bardzo wcześnie i nawet jeśli cokolwiek sie dzieje to napewno można interweniować. Spokojnie.Tak jak dziewczyny piszą dobrze by było porównać betę z kolejnym pomiarem - to więcej powie niż pojedynczy wynik. Wiesz ile miałaś w okolicach #?

No i witaj u nas

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:45
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:49   #1984
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Toz chyba mnie nie opluje? Ja juz miałam do czynienia z nie miłymi doktorami-specjalista w dziedzinie usg genetycznego (z grzeczności nazwiska nie wymienię tutaj) po zrobieniu usg popatrzył na moją zaryczaną twarzyczke i stwierdził: zrobi pani tą amniopunkcję to sie pani dowie czy to down. Ale ja widzę, że nic z tego nie będzie.
Albo jedna z pań położnych tuż przed porodem, poproszona przeze mnie, aby zamknęła jednak drzwi do gabinetu, w którym siedziałam rozkraczona i "świeciłam", która popatrzyła na mnie jak bym poprosiła conajmniej o drinka z parasolką i ... bąknęła pod nosem, że przecież po korytarzu tylko same kobiety i lekarze chodzą...

Więc jestem gotowa na to, że nie koniecznie ucieszy się moja wizytą.

Ale spoko spoko, dam se radę!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Hej, Miałaś zabieg łyżeczkowania? Tydzien to bardzo krótko. Ja nie sprawdzałam tak wczesnie bety. Moim zdaniem spokojnie idź do lekarza. Jest jeszcze bardzo wcześnie i nawet jeśli cokolwiek sie dzieje to napewno można interweniować. Spokojnie.

No i witaj u nas
Biedaku mam podobne przeżycia Daj tylko znak sygnał kiedy masz wizytę

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
aha, wiecie co przytrafiło mi się parę dni temu? (zapomniałam Wam napisać). Do sklepu przyszła dziewczyna w ciąży. Wydawała mi się znajoma, więc myślę i myślę, skąd ją znam? No i wymyśliłam! Otóż leżałyśmy razem na sali w II dzień świąt Bożego Narodzenia, gdy poroniłam Pamiętam jak rano przyszedł do niej lekarz i mówił, że jest wszystko w porządku (chyba była na podtrzymaniu), ona się tak cieszyła... .A ja wyłam z rozpaczy
Jak ją zobaczyłam, to wszystko do mnie wróciło. Przypomniałam sobie każdą minutę spędzoną w szpitali
:głasiu:

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Hej, Miałaś zabieg łyżeczkowania? Tydzien to bardzo krótko. Ja nie sprawdzałam tak wczesnie bety. Moim zdaniem spokojnie idź do lekarza. Jest jeszcze bardzo wcześnie i nawet jeśli cokolwiek sie dzieje to napewno można interweniować. Spokojnie.Tak jak dziewczyny piszą dobrze by było porównać betę z kolejnym pomiarem - to więcej powie niż pojedynczy wynik. Wiesz ile miałaś w okolicach #?
No właśnie mój gin powiedział że jeśli nie dzieje się nic z tych rzeczy o których pisałam w punktach to bez sensu robić wcześniej niż po miesiącu od # i się stresować, tzn chodzić na pobrania i cąły czas przypominać sobie o #a jak darłam się na niego że dlaczego następna beta za miesiąc to powiedział że mi wolno spada i bez sensu żeby wcześniej robić...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:53
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:51   #1985
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Kasiaexe, mam gratulować?
tego jeszcze nie wiem :/ ale jak jutro test wyjdzie pozytywny to chyba 3 testy sie nie moga mylić :
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:52   #1986
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil a na jakim trybie pieczesz i na którym poziomie
eee, na środku w piekarniku - góra i dół

Cytat:
Może to okrutnie zabrzmi, ale organizm kobiety i natura w naturalny sposób dokonują selekcji słabszych organizmów i stąd większość #
Brzmi okrutnie, tylko dlaczego jak przychodzi co do czego nie jesteśmy w stanie tego tak do końca zrozumieć i zaakceptować??

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Zostawić Was na chwilkę
Ja dziś już nie wyrabiam i marzę żeby ten dzień się skończył rano zawroty głowy teraz hmm....głowa mnie boli nogi ręce cierpną masakra jakaś nie wiem czy przez tą pogodę taka jakaś przybita jestem czy przez co a jak zjem to mam zgagę jak tralala
Ty jakaś niewyraźna jesteś....

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Kasiu mam nadzieję, że nas dziewczyny nie kopnął za te emigracyjne tematy . Może masz skypa albo jakiś komunikator, to nie będziemy im tu OT robić.
eee, gadajcie sobie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a mnie dziś masakrycznie głowa boli od 14 juz, a powiedziałam sobie nie będę łykać tych Ibupromów (bo tylko to na mnie w miarę działa) bo te leki to trucizna i zmowa koncernów ooo
co ciekawe głowa boli mnie zwykle tak 1 tygodniu czasem częściej myślę,
a przez 8t 2d mojej ciąży głowa nie bolała mnie ani razu zadziwiające ciekawe czemu akurat tak
zwykle miewam bóle napięciowe, czasem migreny, od wady wzroku też możliwe i od wahań hormonów przed okresem,a w ciąży nic a nic
Masuj mocno dużego palca od nogi - naprawdę pomaga

Cytat:
Totuś - tak oczywiście, a później mamusia mnie uświadomiła, że to nie bocian mnie podrzucił...!!!
Ale serio - jak można być takim ciemniakiem, żeby przez tyle czasu nie zorientować się, że jest się w ciąży ( właściwie to w 7 tc się dowiedziałam)
hhi, ja zazdroszczę, wolałabym nie wiedzieć od początku... A niestety u mnie @ była zawsze na czas... jak w zegarku...

Cytat:
mogę się dołączyć
pewnie że możesz... a robiłaś wcześniej betę?? bo ona spada powoli chyba, a minął dopiero/albo aż tydzień.
Stary 2011-06-02, 20:54   #1987
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
Zasnanawiasz sie jak w ciaze zaszlas czy dlaczego tak pozno na to wpadlas ?

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
kurde faktycznie zapomnialam o tym hihih moze i mi cos sie nalezy ;-) musze chyba zaczac ciagnac od nich za ten caly podatek co im place hihi
Mój Tż mówi to samo . "Idź na bezrobotne to odbierzesz chociaż częściowo to, co mi zabierają w podatkach"

Cytat:
Totuś - tak oczywiście, a później mamusia mnie uświadomiła, że to nie bocian mnie podrzucił...!!!
Ale serio - jak można być takim ciemniakiem, żeby przez tyle czasu nie zorientować się, że jest się w ciąży ( właściwie to w 7 tc się dowiedziałam)
Spoko, spoko. Ja po prostu Nie Wierzyłam w tę ciążę, bo mój Tż pali, a poza tym "to był tylko jeden raz bez zabezpieczenia" i "tyle ludzi ma dziś problemy z zajściem, że na pewno za pierwszym razem nie zajdę".

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja wogóle doskonale się czułam w czasie ciąży, na poczatku mnie tylko trochę brzuch pobolewał no i piersi roosły wszystko super, USG i badania książkowe strasznie się cieszyłam zero mdłości za to duuży apetyt ogólnie świetnie, a tu nagle krew, skurcze, szpital i wszystko pękło jak bańka mydlana w ciągu jednego dnia...
To jest właśnie najgorsze, że # przychodzi znienacka.

słonneczko witaj! Bardzo mi przykro, że i Ciebie to spotkało.
Lucy to miałaś niemiłe spotkanie. W tym momencie zaczęłam dziękować Bogu, że nie mam pamięci do twarzy.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 20:56   #1988
Toto1
Zadomowienie

Cytat:
mogę się dołączyć
Witaj tak mi przykro... O becie nic nie wiem wiec sie nie bede wypowiadac..

Cytat:
Dobry wieczór!! wróciłam z pracy 1,5h wcześniej (odebrałam sobie nadgodziny), a Wasze wypociny czytałam z godzinę :/

Wiecie co? Kupiłam dzisiaj w rossmannie test. Chyba zrobię jutro, tylko mnie nie bijcie!!
Jestem bardzo niepewna, bo od ponad tygodnia codziennie czuję lekki ból podbrzusza. Poza tym moja miesiączka w maju trwała.....3dni!! gdy zwykle trwa 5! czy to nie dziwne? ech, już sama nie wiem co o tym myśleć

cieszę się, że wyniki masz dobre

Ja w takim razie też się czaję na te Wasze mufiny na wypłatkę kupię foremki.
Kochana a ktory to dc?
Normalnie sypia sie nam te fasolki jak was tak czytam to mordka mi sie cieszy

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:00   #1989
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
eee, na środku w piekarniku - góra i dół

Ok dzięki , mam mam nadzieję ostanie pytanie czy ta foremka jak ma 3 cm głębokości to nie jest za płytka?

No właśnie Lucy kolejna fasolka?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:06
Stary 2011-06-02, 21:06   #1990
kasiahexe
Zadomowienie

a ja własnie pochłonelam pół muffinka hihi i truskawki z jogurtem naturalnym zeby troche dietetycznie bylo
Stary 2011-06-02, 21:08   #1991
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
a ja własnie pochłonelam pół muffinka hihi i truskawki z jogurtem naturalnym zeby troche dietetycznie bylo
DOBRE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 21:10   #1992
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana a ktory to dc?
Normalnie sypia sie nam te fasolki jak was tak czytam to mordka mi sie cieszy
Cytat:
Ok dzięki , mam mam nadzieję ostanie pytanie czy ta foremka jak ma 3 cm głębokości to nie jest za płytka?

No właśnie Lucy kolejna fasolka?
nie wiem kurde, nie mogę Was za często czytać, bo się tylko nakręcam, aż płakać mi się chce To dopiero 17dc. Może ten ból mi się tylko wydaje?! może do głowy już dostałam?;( ech, do dupy to wszystko...

Mam kryzys
Stary 2011-06-02, 21:12   #1993
Ania ania23
Wtajemniczenie

łaaa wróciliśmy i ja też biegałam, ale tylko przez 1 km bo mnie podbrzusze rozbolało:/ cosik nie tak, mój tż trzasnął 5 km

Słoneczko witaj! ja miałam zabieg w 9 tyg, tydzień po zabiegu testy już nie wskazywały obecności hcg ale moze dlatego, że miałam puste jajo plodowe

Alfahelisa - przy takim samopoczuciu to nic tylko w ciążę zachodzic
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:14   #1994
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem kurde, nie mogę Was za często czytać, bo się tylko nakręcam, aż płakać mi się chce To dopiero 17dc. Może ten ból mi się tylko wydaje?! może do głowy już dostałam?;( ech, do dupy to wszystko...

Mam kryzys
kochana zaden test Ci nic nie pokaze w 17dc tylko jeszcze bardziej sie nakrecisz niepotrzebnie :/
musisz zaczać myśleć ze co ma być to bedzie i głowa do góry jak sie miało udac to sie udało
Stary 2011-06-02, 21:14   #1995
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam kryzys
ej piekna, testu nie rób- za wcześnie-wyjdzie Ci jedna kreska i kryzys będzie jak stąd do USA albo jeszce dalej. Moze sie dzidź mości i dlatego boli? spokojnie widzisz jak ja dzielnie czekam niedzieli??
Stary 2011-06-02, 21:19   #1996
Lucy1111
Zakorzenienie

ściska mi gardło i chce mi się ryczeć. Ale mam dół. A Tż zaraz wróci do domu z pracy idę do wanny.

jutro jedziemy do domu. Nita, Natalia - będę bliżej Was
Stary 2011-06-02, 21:20   #1997
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

Mam kryzys
Kochana mam tak samo tyle że u mnie dziś 20dc ehhh ale czekam spokojnie

zmykam spać papa DOBRANOC

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:23
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:21   #1998
slonneczko123p
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witaj, bardzo mi przykro że do nas dołączyłaś, zostań z nami wspieramy się nawzajem, płaczemy, cieszymy się .....

jeśli chodzi o bete to ważne jest jaką miałaś przed poronieniem, najważnejsze, że spada
już dawno miałam coś napisać, bo od jakiegoś czasu Was czytam

Cytat:
Witaj
słoneczko kochane beta spada bo jest mniejsza niż w 9 tyg, beta u niektórych kobiet spada wolno , mi mój gin kazał zrobić dopiero po miesiącu (albo i nawet po 6 tyg) od #i miałam ponad 70 więc tez dość sporo, następne badanie bety zlecił po następnym miesiącu i wynik 15 . Mój gin kazał się obserwować i natychmiast się zgłosić do niego gdy
1 bardzo boli brzuch
2 jest gorączka
3 jest bardzo duże krwawienie
4 krwawienie lub upławy mają bardzo nieprzyjemny zapach
5 miesiączka się nie zjawi za 6 tyg

to mi bardzo pomogło, dziękuję. nie mam żadnych z tych objawów, na szczęście, tylko wystraszyłam się że będzie konieczne łyżeczkowanie, a ja nie chcę

Cytat:
Napisane przez alfahelisa Pokaż wiadomość
ja bym proponowała zrobić 2 raz choćby jutro, tak za 2 dni i więcej było by chyba lepiej wtedy było by widać czy hormon spada i w jakim tempie
jak HCG była duża wcześniej to potrafi dość długo spadać a w 9tc HCG jest z tego co pamiętam duuużo większa niż te 3tys więc myślę, że spada
a wg moich norm w 8 - 9 tc powinno być od 32 do 150tys
a 3,5 tys to u mnie 4 - 5 tydzien ciąży wydaje mi sie, że po tygodniu taka beta ma prawo jeszcze wyjsć ale to tylko moja opinia to badanie dopiero przede mną ja mam zrobić 2 tyg po...
była spora przed #, 18 maja było 41 938,1 i rosła

Cytat:
Napisane przez agatkaa1
Witak Kochana bardzo mi przykro ale ściskam CIę mocno i
A beta spada powoli nic dziwnego że jeszcze jest tak wysoka bo dopiero tydzień minął

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211

No i witaj u nas
nie miałam zabiegu łyżeczkowania, tylko wywołane poronienie proszkami dopochowowymi. zrobiłam tą bete bo tak kazali i czy spada. i widać że spada tylko straaaasznie wolno. chyba naprawdę niepotrzebnie się zdenerwowałam

Cytat:
Napisane przez intuil
pewnie że możesz... a robiłaś wcześniej betę?? bo ona spada powoli chyba, a minął dopiero/albo aż tydzień.

robiłam 18 maja, czyli 7 dni przed # i to że ona rosła to o niczym nie świadczyło

Cytat:
Napisane przez shehzadi
słonneczko witaj! Bardzo mi przykro, że i Ciebie to spotkało.

Cytat:
Napisane przez Ania ania23
Słoneczko witaj! ja miałam zabieg w 9 tyg, tydzień po zabiegu testy już nie wskazywały obecności hcg ale moze dlatego, że miałam puste jajo plodowe

ja też miałam puste jajo, był pęcherzyk a nie było w środku zarodka.

Cytat:
Napisane przez Toto1

ja się czuje oszukana przez bete, jej mierzenie okazało się zdradliwe, rosła, a dziecko nie rosło, więc też bym wolała o niej nic nie wiedzieć. następnym razem nie będę jej mierzyć a do gina pójdę najwcześniej w 9 tyg gdy natura i tak zrobi co będzie chciała.....

córka lipiec 2012
Aniołek 26.05.2015- 5tc
slonneczko123p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:21   #1999
Nita6
Zakorzenienie

Lucy - nie rób testu bo jak cie tu jutro dopadniemy z Natalią to dostaniesz po dupsku

U mnie też beta bardzo bardzo rosła , i był pusty pęcherzyk po tygodniu się coś pojawiło i potem w 11tc lekarz mi powiedział ze jest pusto !!! na nastepny dzien zabieg , ale szybko poszło.

Edytowane przez Nita6
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:23
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:25   #2000
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:

ja się czuje oszukana przez bete, jej mierzenie okazało się zdradliwe, rosła, a dziecko nie rosło, więc też bym wolała o niej nic nie wiedzieć. następnym razem nie będę jej mierzyć a do gina pójdę najwcześniej w 9 tyg gdy natura i tak zrobi co będzie chciała.....
wiesz co jak byłam u lekarza to mi powiedział, że beta nie bedzie wiarygodna bo mimo pustego pęcherzyka ona rośnie. Wiarygodne jest tylko USG nie powiedział Ci lekarz tego?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

kurcze widzę, że większośc z nas miała puste pecherzyki ja w pierwszej ciaży miałam zarodek ale niestety nie biło serce
Stary 2011-06-02, 21:28   #2001
Lucy1111
Zakorzenienie

tż dzwonił, jest w sklepie i kupuje piwo, bo ma ochotę. poprosiłam o loda. A co

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

slonneczko123p witaj
Mam dzisiaj podły nastrój, co tak rzadko się zdarza w moim przypadku, całe szczęście dziewczyny dobrze Cię przyjęły
Stary 2011-06-02, 21:30   #2002
slonneczko123p
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
wiesz co jak byłam u lekarza to mi powiedział, że beta nie bedzie wiarygodna bo mimo pustego pęcherzyka ona rośnie. Wiarygodne jest tylko USG nie powiedział Ci lekarz tego?
jak byłam pierwszy raz na usg w 4 tyg (od zapł.) to był duży pęcherzyk ok 12 mm ale gin nic w środku nie zobaczył, powiedział że to może za wcześnie i żebym przyszła za 2 tyg, jak zapytałam czy robić bete tak na wszelki wypadek to powiedział że można. zrobiłam w jednym tyg, rośnie, to ulga, w drugim też rośnie, czyli jest ok, ale na usg po tych 2 tyg, ciągle nic, dał skierowanie do szpitala z podejrzeniem pustego jaja żeby potwierdzili, nawet mówił że to tylko tak pisze i że to może nie być to, że mają lepszy sprzęt i niech sprawdzą. nic mi wprost nie powiedział

Lucy1111 tak bardzo ładnie mnie przyjęły
i przeczytałam jaki masz nastrój, myślałam co Ci napisać żeby Cię pocieszyć, przychodzi mi tylko do głowy cierpliwość i zajęcie się czymś żeby nie mysleć, ale wiem że to łatwo tak napisać

córka lipiec 2012
Aniołek 26.05.2015- 5tc

Edytowane przez slonneczko123p
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:35
Stary 2011-06-02, 21:31   #2003
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:

Mam kryzys
Kochana, nie smuć się. I nie nakręcaj. Kasiahexe dobrze napisała, co ma być to będzie.

Tę betę to czasami o kant tyłka potłuc. Ja miałam w tych dolnych granicach normy, dzidzia była. Wy miałyście puste pęcherzyki i wysoką betę. I jak tu w to wierzyć?

Edytowane przez shehzadi
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:33
shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:34   #2004
Ania ania23
Wtajemniczenie

dziewczynki miłych snów do sklikania
własnie byłam w łazience - @ sie zaczęła:

Edytowane przez Ania ania23
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:43
Stary 2011-06-02, 21:34   #2005
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:
jak byłam pierwszy raz na usg w 4 tyg (od zapł.) to był duży pęcherzyk ok 12 mm ale gin nic w środku nie zobaczył, powiedział że to może za wcześnie i żebym przyszła za 2 tyg, jak zapytałam czy robić bete tak na wszelki wypadek to powiedział że można. zrobiłam w jednym tyg, rośnie, to ulga, w drugim też rośnie, czyli jest ok, ale na usg po tych 2 tyg, ciągle nic, dał skierowanie do szpitala z podejrzeniem pustego jaja żeby potwierdzili, nawet mówił że to tylko tak pisze i że to może nie być to, że mają lepszy sprzęt i niech sprawdzą. nic mi wprost nie powiedział
jak nie był pewny to dobrze ci poweidzial

mi w ciąży z nicolą od razu wypisał - aborcja , i jak przyszłam do szpitala z nastawieniem na usunięcie okazało się że nie jest to ciąża do usunięcia , Nicola ma 4,5 roku , zdrowa jak rybka
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:35   #2006
Toto1
Zadomowienie

Moze dlatego tej bety tutaj nikt nie robi... Bada sie ja tylko jak trzeba wykluczyc ciaze, mi raz robili przed podaniem antybiotyku na helicobactera

Lucy rybko za wczesnie.. Nie rob bo i tak nie wyjdzie..

A powie mi ktos ile po ewentualnym zaplodnieniu mozna juz tesciora zrobic? Bo ja nie moge dni cyklu liczyc...

Stary 2011-06-02, 21:44   #2007
slonneczko123p
Raczkowanie

Cytat:
Moze dlatego tej bety tutaj nikt nie robi... Bada sie ja tylko jak trzeba wykluczyc ciaze, mi raz robili przed podaniem antybiotyku na helicobactera

Lucy rybko za wczesnie.. Nie rob bo i tak nie wyjdzie..

A powie mi ktos ile po ewentualnym zaplodnieniu mozna juz tesciora zrobic? Bo ja nie moge dni cyklu liczyc...
14 dni? czyli w dniu spodziewanej @ ja zrobiłam 10 po zapł. i 12 i nic nie wychodziło, jak zrobiłam w ostatnim dniu @ której nie było wyszły dwie kreski.

Dziękuję Wam bardzo, uspokoiłam się i teraz mogę w spokoju jechać na podlasie na wesele, wracam w niedziele udanego łikendu

córka lipiec 2012
Aniołek 26.05.2015- 5tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 22:00   #2008
Toto1
Zadomowienie

Cytat:
14 dni? czyli w dniu spodziewanej @ ja zrobiłam 10 po zapł. i 12 i nic nie wychodziło, jak zrobiłam w ostatnim dniu @ której nie było wyszły dwie kreski.

Dziękuję Wam bardzo, uspokoiłam się i teraz mogę w spokoju jechać na podlasie na wesele, wracam w niedziele udanego łikendu
No niby tak ale sek w tym ze ja nie wiem kiedy powoinna byc @...

Stary 2011-06-02, 22:08   #2009
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
ściska mi gardło i chce mi się ryczeć. Ale mam dół. A Tż zaraz wróci do domu z pracy idę do wanny.

jutro jedziemy do domu. Nita, Natalia - będę bliżej Was
no to zapraszamy w nasze strony może nasz klimat poprawi ci nastrój

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Lucy - nie rób testu bo jak cie tu jutro dopadniemy z Natalią to dostaniesz po dupsku

U mnie też beta bardzo bardzo rosła , i był pusty pęcherzyk po tygodniu się coś pojawiło i potem w 11tc lekarz mi powiedział ze jest pusto !!! na nastepny dzien zabieg , ale szybko poszło.
tak tak jestem za nie robić testu, bo cię dopadniemy a kobity w ciąży potrafią być agresywne

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
jak nie był pewny to dobrze ci poweidzial

mi w ciąży z nicolą od razu wypisał - aborcja , i jak przyszłam do szpitala z nastawieniem na usunięcie okazało się że nie jest to ciąża do usunięcia , Nicola ma 4,5 roku , zdrowa jak rybka
Nita a co ci się dokładnie działo w pierwszej ciąży ??

zbieram się do snu jutro mam wizytę u gin !!! stresior mi się włącza

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2011-06-02 o 22:09
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:18   #2010
Lucy1111
Zakorzenienie

ja się też kładę. Powoli mi przechodzi...

Dobranoc!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości