|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
w 1 dzien wyższych temp
#213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No tak ale musimy być twarde i wszystko znieść nawet najgorsze cierpienie a później zostanie Nam to wynagrodzone w uśmiechu Naszym pociech
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten skok to chyba musi być o min 0,2 tak??
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno wszystko się ułoży... Wiem, że trzeba walczyć ale wiem też, że czasem trzeba po prostu na chwilę odpuścić, dać odetchnąć drugiej osobie...ja tak zrobiłam, mam nadzieję, ze wyjdzie mi to na dobre. Jak będzie Ci się chcialo płakać to pisz - popłaczę razem z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
płakać to mi się chce cały czas. Mam poprostu dość tej bezradności, on twierdzi, że nic się nie zmieniło,ja jednak i to nie tylko moja opinia, ostatnio nawet teściowa mi to powiedziała i moja siostra, że on przesadza. Ja się do niego nie odzywam, trzymam na dystans, nawet nie wiem gdzie on teraz jest pojechał do pracy i powinien juz być, ale dzwonić nie będę, niech robi co uwważa za słuszne jest dorosły. Jestem bezsilna, nie zamierzam się kłocić ani juz o tym rozmawiać, poprstu żyje obok niego od kilku dni, chce mi się płakać płacze, ale on nie widzi...;(
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
przyjechał... dam później znać co i jak... ![]()
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=agatkaa1;27034712]
Mam tak samo i kompletnie nie wiem o co chodzi, mam wrażenie że on nie chce mieć dziecka robi wszystko na przekór mnie ja chodzę proszę a on to ma ![]() ![]() /QUOTE] Tym bardziej myślę, że oni potrzebują czasu ...i rozmowy. Tylko takiej szczerej, której oni tez będą chcieli. Nie łatwo o taką, wiem bo sama na nią czekam. TŻ struga przede mna twardziela a do mojej koleżanki, która nie dawno powiedziała nam ,że jest w ciąży powiedział, ze ma nadzieję, że ich dzidzius będzie zdrowy. Mówił to z kołkiem w gardle i łzami w oczach... ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
________________ 17.09.2006 Kamilek 07.11.2010[*] Mój Aniołek 10.02.2011[*] Mój Aniołek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kasiorek211;2703493 9]
Cytat:
![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-05-20 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
tak
#221 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=agatkaa1;27035056]
Cytat:
To, że są problemy z zajściem w ciążę to nie wina! I napewno nie w 100% zależy od kobiety. Moja siostra nie mogła zajść w ciążę, później poroniła, a na koniec okazało się, że to jego plemniki są zbyt słabe do zapłodnienia... I co to jego wina? Nie, przecież nikt sobie sam tego nie zrobił!!! A jesli chodzi o wykrycie owulacji to są w aptekach testy owulacyjne. Obsługuje się je tak jak ciążowe, wykrywają stężenie czegoś tam (nie pamiętam już bo stosowałam je dosyć dawno) co podwyższa się ok 72 godzin przed owulacją, w ulotkach wszystko jest opisane ładnie. Więc jeśli to kwestia uspokojenia siebie, to myślę że możesz spróbować. Chociaż z drugiej strony tak jak już dziewczyny pisały - psychika często nie pozwala zajśc w ciążę! ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-05-20 o 18:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może potrzebna Wam jest taka mała burza, by oczyścić atmosferę w związku? Kochacie się, to jest najważniejsze! Dajcie sobie trochę czasu. ************************* * Byliśmy w centrum handlowym, bo Tż musi kupić spodnie wizytowe na chrzest. Ale jestem taka zła, że normalnie ![]() Chudzina z niego taka, że w każdych wyglądał jak dziecko wojny ![]() Normalnie mam dosyć. Nie kupiliśmy oczywiście żadnych spodni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Znalazłam na stronie skarbmamy.pl taką informację na temat tej temperatury. Wklejam, może komuś się przyda (i przepraszam, że taki długi post ![]() Metoda termiczna. Jest to metoda jednowskaźnikowa, podczas stosowania której wykorzystywane są pomiary tzw. podstawowej temperatury ciała (p.t.c.). Warunki pomiaru p.t.c.: po kilkugodzinnym śnie (co najmniej 3 godz.), tuż po przebudzeniu się; codziennie o tej samej porze (wahania nie powinny przekraczać + 1 godz.), w tym samym miejscu (w pochwie, odbytnicy lub w jamie ustnej - pod językiem), tak żeby zbiornik rtęci termometru ze wszystkich stron był otoczony błoną śluzową; przez co najmniej 5 minut w pochwie lub odbytnicy, a pod językiem przez minimum 8 minut; wynik pomiaru p.t.c. winien być od razu zapisany na karcie obserwacji cyklu, a każdy cykl zapisany na osobnej karcie. Można pominąć pomiary p.t.c. w czasie 4 pierwszych dni cyklu. Ponadto na karcie obserwacji cyklu należy odnotowywać wydarzenia mogące zmieniać p.t.c.: zmiana ustalonej godziny jej pomiaru, zmiana termometru, objawy choroby infekcyjnej (katar, kaszel, bóle gardła, bóle mięśniowe itp.), stosowane leki, wypity wieczorem alkohol, duże obciążenia psychiczne lub fizyczne. Metoda termiczna ścisła ogranicza się do korzystania z pomiarów p.t.c. i pozwala jedynie na rozpoznanie okresu niepłodności poowulacyjnej niezależnie od długości cyklu. Rozpoczyna się on 4 dnia znamiennie podwyższonej p.t.c., tzn. podwyższonej co najmniej o 0.2° C przez cztery kolejne dni w porównaniu z dniami poprzedzającymi. Jeżeli skok temperatury jest niewyraźny, wówczas koniec okresu płodności oznacza się za pomocą tzw. linii granicznej (wg T. Kramarek). Jest to linia, jaką przeprowadza się przez najniższe punkty ustalonej temperatury fazy wyższej, z pominięciem punktów przejścia temperatur z poziomu niższego na wyższy i spadku przedmiesiączkowego. Kolejne 3 dni wyższej temperatury, kończące okres płodności, powinny znajdować się na lub powyżej linii granicznej z poprzedniego cyklu. Okres niepłodności utrzymuje się aż do następnej miesiączki. W związku z rozwojem metod pozwalających na rozpoznawanie niepłodności przedowulacyjnej, bywa obecnie stosowana niemal wyłącznie u kobiet z krótkimi cyklami, kiedy i tak nie ma niepłodności przedowulacyjnej. Metoda termiczna rozszerzona, oprócz rozpoznawania niepłodności poowulacyjnej (jw.), uwzględnia wyznaczanie okresu niepłodności przedowulacyjnej na podstawie znajomości czasu trwania co najmniej 6-12 poprzednich cykli lub fazy niskiej temperatury. Taka kalkulacja jest stosowana także w metodach objawowo-termicznych (zob.), ale łącznie m. in. z obserwacją objawu śluzu, co daje im przewagę efektywności.
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
nie no...... tak to byc nie moze. czy wy nie mozecie mniej pisac??
Wy tak zawsze?? ![]() ![]() pozwolcie robaki ze nie bede do kazdej osobiscie pisac ![]() ciesze sie ze wszystkie wyniki mamusiom wyszly super, gratuluje nowej fasolce ![]() ![]() ![]() ![]() ja mialam ostatnie dwa dni..coz... kiepskie... wiecie dziwne to bo jak sama siedze w domu to jest git.. a jak TZ jest ze mna to mnie wszystko irytuje, probuje sie usmiechac.. zyc normalnie.. ale jednak najlepiej mi samej, kiedy chce to placze, kiedy chce to sie wnerwiam i nikt mnie nie pyta "co sie stalo"?? kochany jest ogromnie, wspiera mnie stara sie zrozumiec... ale kiedy ja sama siebie nie rozumiem!! oberwalo mu sie wczoraj.. za free... szkoda mi go... wczoraj mialam pierwsza probe wyjscia z domu...i cieeeezko mi bylo.. chyba jeszcze za wczesnie .... apropos temperatur i innych madrych rzeczy... dla mnie to ciemna magia ![]() no i dzieki temu ustrojstwu okazalo sie ze mam wczesna owulacje bo juz 10 dc... i sie udalo ![]() ![]() aaa i mam ja do was pytanie.. nie zabijcie mnie smiechem ![]() ![]() skonczyl mi sie juz polog. od dwoch dni nie krwawie..... czekam na @... i pytanie za 100 punktow.. czy po pologu, przed wystapieniem pierwszej @ wystepuje juz owulacja?? pytam bo nie chce niespodzianek hahah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A owulacja jak najbardziej pojawia się jeszcze przed @, mamy tu na forum nawet dowód (nie powiem rzeczowy ale osobowy owszem). Także kochana - samo życie ![]() Tylko z tego co mi sie wydaje to powinnysmy przez jakis czas uważać z ciążą, jednak troszkę sie działo więcej niż u dziewczyn z wcześniejszym# |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Toto wydaje mi się, że wystąpić może.
Kochane normalnie nie wiem co bym bez Was zrobiła, nawet nie mam komu się zwierzyć, poprostu nie umiem. Moje cierpienia odnośnie nie odzywania się chyba nie poszły na marne, przyjechal to od razu przyszedł do mnie i chciał porozmawiać, przeprosił, powiedział, że nie wie co mu się działo, że postara się zmienić, nigdy tak źle między nami nie było, chyba zauważył, że miarka się przebrała. Powiedział, że jest mu ciężko, jego siostra jest w ciąży wszsycy się tym zachwycają nie patrząc na nasze uczucia i ciężko mu, tym bardziej, że juz dzidzia byłaby z nami ![]() Przepraszam, że piszzę tak chaotycznie ale dalej trochę nerwy trzymają. Jeszcze raz Wam kochane dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiorek ale też miałaś takie elektroniczne?? u mnie w aptece kosztują 20zl za 5szt ale nie wiem jakie to są A już znalazłam na allegro ale hmmm 109zl
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-05-20 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam takie zwykłe, paskowe (jak nie ma owu to I a jak się zbliża to pojawiają się II). Ale są skuteczne napewno, koleżanka w 1 cyklu ich stosowania zaszła w ciążę, chociaż wcześniej jakoś się nie składało. Ciekawe jak to cenowo wygląda z tymi elektronicznymi. Oj, dużo kosztują... tym bardziej, że robić test najwyżej z tych 5 szt i wystarczy. Te u Ciebie pewno test paskowe. Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-05-20 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
dla wszystkich które mają gorsze dni
![]() ![]() Właśnie przeczytałam, że w 2 trymestrze może delikatnie ciągnąć bo więzadła macicy się rozciągają, ok rozumiem, ale troszkę ?? Przy ronieniu mnie mniej bolało jak miałam skurcze... Raczej jestem z tych twardych jeśli chodzi o ból, dlatego jestem w szoku jak to boli a gdzie tam do porodu, ło matko. Może ten stres mi to potęguje. Zaczynam schizować że jednak jest coś nie tak ![]() ![]() ![]() Ja nigdy żadnych pasków nie używałam ale metode termiczno-objawową mam obcykaną, stosowałam kilka lat, więc jak coś piszcie, może coś pomogę.
5.01.2011[*] 08.03.2015[*] Mikołaj 19.11.2011 ![]() Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2011-05-20 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
TOTO
oczywiscie ze moze wystąpić ja zaszłam w ciąże 2tyg po #, gdzie po 6 tygodniach nie dostawałam @ poszłam do gin do kontroli i co sie okazało ? Fasolka juz sie zagnieździła |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
agatko ja swoje testy kupowalam w holandii
![]() ![]() wiem kasiorku ze powinnysmy uwazac ![]() ![]() vitaminko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Dobranoc, ja zmykam już spać
![]() _______________ 17.09.2006 Kamilek 07.11.2010[*] Mój Aniołek 10.02.2011[*] Mój Aniołek |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
a ja sie wykąpałam , wymasowałam tą "magiczna" gabką
teraz wtarłam mazidła na rostepy , pomasowałam troszke jeszcze no i ogladam kocham cie polsko TŻ-a dzisiaj nie ma wiec zaraz ewakuuje sie na góre i tam załacze tv |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
za pół godziny na polsacie puszczą "siedem dusz". Fantastyczny film, bardzo wzruszający! płakaliśmy z tż na nim. POLECAM!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() basiu a ty co tak wczesnie spac?? ja czekam na TZ wypadaloby jakas kolacje zmatowac,,, ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
hej Kobietki!
Jak wracam z pracy to tylko Was podczytuje, tyle piszecie ![]() Agatka- rozumiem Cię, u nas zazwyczaj jest tak, że to ja pierwsza wyciągam rękę na zgodę. Z moim Tż nie idzie się normalnie pokłócic, bo to oaza spokoju. Ja mogę wrzeszczec, a on po prostu przetaje się odzywac i tyle Wie, że to najbardziej mnie denerwuje i to jego sposób. Inutil- cieszę się, że ty się cieszysz i zazdroszczę tych mdłości U mnie @ całą parą ![]() Amilcia - super Mamusiu!!! Cieszę się bardzo i mocno 3mam kciuki za Was ![]() Lucy- fajnie, że masz wsparcie w Babci U nas nikt poza mną i Tż nie wiedział ( to był dopiero 5 tydz)Najpierw sie z tego cieszyłam, a teraz trochę żałuję, bo nawet nikt nie wie przez co przeszliśmy i ciągle się doputują kiedy bedzie nas troje itp jest mi naprawdę ciężko tego słuchac i mam ochote im powiedziec, ale z drugiej strony nie chce martwic zwłaszcza moich rodziców ![]() Natalia- cieszę się , że wszystko się wyjasniło i nie denerwuj się Kochana. Będzie dobrze ![]() Kasiorek -Ja też się wczoraj spłakałam. Jakoś w tym ostatnim cyklu tak sie nastawiłam, że sięudało a tu nic A poza tym to już 3 miesiące po @ i nie mogę o tym zapomniec Czasem jak mnie najdzie to mogę ryczec pół wieczora Wczoraj zauważył to mój Tż Tylko, że ja nie potrafię z nim jakoś o tym juz rozmawiac On uwaza, że powinnismy o tym zapomniec i czasem wydaje mi się, że on uważa, ze nic sie nie stało Wiem, ze ma mnie dosyc jak o tym mówię Nie mozemy sie ostatnio dogadac ![]() Ale się rozpisałam Miłego wieczorku a raczej juz dobrej nocki ![]()
#239 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Nowy dzień nowe postanowienia. Muszę ostro zluzować, bo do wszystkiego tak strasznie emocjonalnie podchodzę, potem kiepsko śpię, zaczełam mieć znów spotkania z kibelkiem (właśnie takie spotkanie zaliczyłam), mało jem. Wczoraj położyłam się wieczorem, mąż mnie trochę rozśmieszał i momentalnie brzusio się rozluźnił, schizol ze mnie ![]() Dobrego dnia, ja mykam do Katowic
#240 |
Zakorzenienie
|
natalia - bo po dupsku będę bić
może faktycznie chodźmy na te ćwiczenia one są pewnie relaksacyjne i odprężające - Tobie by dobrze zrobiły Nie ma się co schizować , bo co nam to daje , napewno nie pomaga tylko jak cos to moze tylko zaszkodzić Ja też czasem mam takie myśli ale zaraz staram sie je wyganiać , nie chcę żęby maluszek w brzusiu czuł napięcie i nerwy . Kawka ? ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Tak Tak sobota i wszystkie sobie smacznie śpią mój budzik ( córcia) wstał o 7ej wiec calkiem nieźle juz po śniadanku , po prysznicu , idę włosy przywołać do porządku bo znajomi mają wpasć po południu . Dość ze grubas to jeszcze zmora ? nie nie , chociaż włosy wyszykuje życzę Wam udanego upalnego weekendu mam zachciankę , spacer po plaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.