![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Estrello wysłałam ci PW.
Jenny jak narazie chyba żadna z piszących na tym wątku nie bierze ślubu na Ogrodach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Moja znajoma miała ślub w tym Kościele. Na podłodze rozłożony był czerwony dywan, po bokach ułożone stojaki z kwiatami i pod nimi ułożone takie fale z tiulu czy organzy. na dywanie porozsypywane płatki róż. Wątpię czy któraś osoba kościelna zrobiłaby taka dekorację. Ale pewna nie jestem.
Najlepiej będzie jak zapytasz Księdza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wy też musicie w ramach przygotowania do ślubu kościelnego jechać na jakiś dzień skupienia do Jedrzejowa??
Bo nam ksiądz o tym mówił, tak jakby to było obowiązkowe..... |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja tam kurczę nic nie wiem na temat nauk, dni skupienia itp. Na stałe mieszkam w Lublinie, więc nie w głowie mi zapierdzielać gdzieś tam na dni skupienia - jeśli będę je robić to tylko tu.
Z tego co wiem w wielu parafiach jest to obowiązek - ale chyba obojętnie gdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Ja kurs przedmałżeński mam skończony.
Też właśnie studiuję poza Ostrowcem, tż ma szkołe wtedy gdy jest ten dzień skupienia....nie pasuje nam termin................... .....ja nic nigdy o czymś takim nie słyszałam, jestem niedoinformowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja na stałe mieszkam teraz w Gorlicach. Wszystkie dokumenty mamy zbierane w tutejszej parafii, i Proboszcz zażyczył sobie również, abyśmy poszli na Dzień Skupienia. Z tym że u nas wystarczy przejść do głównego Kościoła - tam są te dni organizowane. Podobno w Ostrowcu cześć Księży wysyła młodych właśnie do Jędrzejowa. Może da się uprosić księdza, żebyście nie musieli tam jechać. Wytłumaczcie, że w ten dzień albo pracujecie albo macie zajęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Acha, w sumie pocieszyłyście mnie, bo myślałam, że to tylko dotyczy jednej parafii.Ciekawe na czym polega ten Dzień skupienia, wiem, że trwa to od 9 do 14, płaci się coś ok 10-20zł i jest jeden posiłek, herbatka itd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Czekam na relacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
No to ja już jestem po Dniu Skupienia.
Nie wyglądało to aż tak tragicznie jak mysleliśmy z narzeczonym. Zaczęło się mszą. Potem przyszła jakaś starsza pani, która opowiadała nam o różnych rzeczach, których pewnie sama do końca nie rozumie. Chodziło głównie o NMPR. Wspomniała tylko, że są inne metody antykoncepcji ale oczywiście zakazane przez Kościół i że ona nam o nich nie będzie opowiadała bo z nimi kojarzą się tylko straszne rzeczy - jako przykład podała jedynie wkładkę domaciczną ![]() Potem przyszła kolej na następną starszą panią, nauczycielkę emerytowaną, która opowiadała o tym jak wzmacniać miłość w małżeństwie, o rozmowach między ludźmi i o wspólnych obiadach ![]() Skończyła tym, że jak obiecaliśmy na ślubie że będziemy się kochać do końca życia, to nieważne co otrzymamy od drugiej osoby, czy dobro czy zło, to mamy ją kochać, szanować i nie porzucić - tylko rozmawiać z nia jak najwięcej. Najbardziej uderzyło nas to, że one obie to gadały jak do jakiś gówniarzy, którzy w ogóle nie wiedzą z czym się wiąże małżeństwo. No ale jak już na początku napisałam nie było aż tak tragicznie. Wszystko to razem z mszą trwało 2,5 godziny bez przerwy. Nie płacilismy za to nic. Na końcu podpisali nam karteczki i się skończyło. Nie wiem czy wszędzie ten Dzień Skupienia wygląda tak samo, ale wydaje mi się, że nie powinien się wiele różnić. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Ostrowiakom i nie tylko!
![]() Mam ogromne pytanie. Potrzebna m,i dobra fryzjerka i wizażystka (makijaż ślubny). Czy mozecie mi polecić kogoś z Ostrowca? Byłam u jednej fryzjerki (niedaleko Plusa) przed weselem kolegi, zrobiła mi loki, ale niestety po godz 12 miałam już prawie całkiem rozprostowane :/ A mnie teraz potrzebna jest fryzura naprawde bardzo mocna, bo to na mój własny śłub, mam już gotowy wzór fryzurki potrzebuję tylko dobrego wykonawcę. No io oczywiście dobra wizażystka, która mi zrobi makijaż odpowiedni do urody, cery i chwili, no i trwały, taki na całą noc. ![]() Acha i...wycięto Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-25 o 16:11 Powód: post pod postem/handel |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a dostałyście od swoich proboszczów takie "indeksy" na nauki przedmałżeńskie - bo podobno musimy je mieć, a mój proboszcz nawet o tym nie beknął.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
U nas nie było problemu z naukami, bo kurs przedmałżeński mamy ważny z liceum jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Kochani, ja napradę bardzo was proszę o pomoc. Czy salon fryzjerski "Marta" jest ok.? Bo może tam bym poszła. A obok otworzyli teraz salon kosmetyczny, czy ktoś wie czy tam robią makijaż?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Ja tak samo jak zakowana mam ważne nauki przedmałżeńskie.
Czeka nas jeszcze ten Dzień Skupienia. A na deserek starcie z moim kochanym proboszczem, odebranie dokumentów, bo bierzemy ślub w innej parafii niż nasze. marto ja już polecałam na tym wątku makijażystkę, ma salon koło przychodni Medyk, na al. jana pawla II, siostra była malowana do ślubu, ja do studniówki i byłyśmy obie bardzo zadowolone. Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2008-02-25 o 20:43 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja już pisałam, że salon Marta jest ok.
Ja również mam ważne nauki z liceum, ale mój men nie i nie chcę go zostawiać samego. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Marto, salon "Marta" jest ok, kilka razy sie tam czesalam rowniez na wesela i fryzury trzymaja sie tak, ze wichura nie rozwali ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Dzięki Wam wszystkim. Na makijaż się już umówiłam koło "MARTY" mam nadzieję ze ładny będzie, pani ładnie i mądrze mówiła, zrobi mi makijaż delikatny ale dodatkowo go utrwali żeby się trzymał całą noc
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Marto, a kiedy bedziesz miala tam probny? Ciekawa jestem jak wyjdzie i czy bedziesz zadowolona. Daj znac jak sie udal. Ja tez ciagle poszukuje wizazystki i sama cwicze makijaz zeby w razie czego samej sie umalowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Najlepszy zespoł to Orion. Byłam na 3 weselach na których grał ten zepół i jest rewelacyjny. Najważniejsze jest to ze muzyka jest na żywo, po prostu rewelacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a bukiet gdzie będziecie zamawiały??
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Chyba w Adonisie koło Plusa. Kupowałam tam kilka okazjonalnych bukietów i wiem, że robią je śliczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w Adonisie i powiedziałam, że nigdy tam już nie pójdę, a tym bardziej po bukiet ślubny
![]() A to pochwale wam się, że wreszcie po ogromnych trudach znalazłam osobę, która mi tort upiecze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Piękne kwiaty i zawsze świeże są w kwiaciarni w Wąskiej Uliczce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super, tort też ważny! ![]() Co do kwiaciarni, to chyba tak jak ty zamówie na ogrodach koło kościoła, ta pani wcześniej pracowała na jana pawła II, mojej siostrze robiła bukiet ślubny, wyszedł bardzo ładny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Z tymi kwiatami w Wąskiej się nie zgodzę - kupiłam kiedyś bukiet urodzinowy dla mamuśki u nich i pupa - róże klapnęły po 1 dniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katalinka mam prośbę jeśli możesz to podeślij mi namiary na tego DJ'a |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Aniu nie ma sprawy, wysłałam ci PW, daj znać czy czy cię zainteresował
![]() Kiedy data ślubu?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Linaaaa, wlasnie zastanawiamy sie nad Orionem, ale nie wiem jak jest z oczepinami i czy bawia gosci.Jakie sa Twoje wrazenia po weselach z Orionem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.