Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 20:17   #91
katalinka17
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Estrello wysłałam ci PW.
Jenny jak narazie chyba żadna z piszących na tym wątku nie bierze ślubu na OgrodachMiejmy nadzieje, że ktoś się odezwie

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 08:33   #92
azakowana
Zakorzenienie

Moja znajoma miała ślub w tym Kościele. Na podłodze rozłożony był czerwony dywan, po bokach ułożone stojaki z kwiatami i pod nimi ułożone takie fale z tiulu czy organzy. na dywanie porozsypywane płatki róż. Wątpię czy któraś osoba kościelna zrobiłaby taka dekorację. Ale pewna nie jestem.
Najlepiej będzie jak zapytasz Księdza To nic nie boli
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 10:30   #93
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny czy wy też musicie w ramach przygotowania do ślubu kościelnego jechać na jakiś dzień skupienia do Jedrzejowa??
Bo nam ksiądz o tym mówił, tak jakby to było obowiązkowe.....

SYN
Stary 2008-02-20, 10:46   #94
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja tam kurczę nic nie wiem na temat nauk, dni skupienia itp. Na stałe mieszkam w Lublinie, więc nie w głowie mi zapierdzielać gdzieś tam na dni skupienia - jeśli będę je robić to tylko tu.
Z tego co wiem w wielu parafiach jest to obowiązek - ale chyba obojętnie gdzie.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 11:17   #95
katalinka17
Zadomowienie

Ja kurs przedmałżeński mam skończony.
Też właśnie studiuję poza Ostrowcem, tż ma szkołe wtedy gdy jest ten dzień skupienia....nie pasuje nam termin................... .....ja nic nigdy o czymś takim nie słyszałam, jestem niedoinformowana

SYN
Stary 2008-02-20, 12:15   #96
azakowana
Zakorzenienie

Ja na stałe mieszkam teraz w Gorlicach. Wszystkie dokumenty mamy zbierane w tutejszej parafii, i Proboszcz zażyczył sobie również, abyśmy poszli na Dzień Skupienia. Z tym że u nas wystarczy przejść do głównego Kościoła - tam są te dni organizowane. Podobno w Ostrowcu cześć Księży wysyła młodych właśnie do Jędrzejowa. Może da się uprosić księdza, żebyście nie musieli tam jechać. Wytłumaczcie, że w ten dzień albo pracujecie albo macie zajęcia.
Stary 2008-02-20, 13:31   #97
katalinka17
Zadomowienie

Acha, w sumie pocieszyłyście mnie, bo myślałam, że to tylko dotyczy jednej parafii.Ciekawe na czym polega ten Dzień skupienia, wiem, że trwa to od 9 do 14, płaci się coś ok 10-20zł i jest jeden posiłek, herbatka itd

SYN

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 16:39   #98
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jenny21 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny z Ostrowca. Ja wprawdzie pochodze z innej czesci Polski, ale tak sie zlozylo, ze slub bede brala w Ostrowcu. Mam pytanie do dziewczyn majacych zamiar brac slub w kosciele Milosierdzia Bozego. Czy przypadkiem kosciol nie jest ozdabiany przez jakas zakrystianke? Bo na stronie widzialam takie standardowe przyozdobienie kosciola i zastanawiam sie czy szukac kogos do tego czy oplaca sie kogos wewnatrz kosciola i ta osoba moze juz przygotowuje dekoracje. Moze ktoras z Was wie cos na ten temat.
Ja bede miec slub w tej parafii,ale szczerze mowiac jeszcze sie nie orientowalam jak to jest ze zdobieniem kosciola.Tylko cos mi chodzi po glowie,ze kamerzystka mowila,ze ladnie przuoydabiaja ten kosciol i tak jakby wynikalo z tego,ze faktycznie robi to koscielna lub ktos taki,a nie pary mlode...
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 18:23   #99
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Acha, w sumie pocieszyłyście mnie, bo myślałam, że to tylko dotyczy jednej parafii.Ciekawe na czym polega ten Dzień skupienia, wiem, że trwa to od 9 do 14, płaci się coś ok 10-20zł i jest jeden posiłek, herbatka itd
My idziemy na Dzień Skupienia w tą niedzielę, z tym że tu gdzie mieszkam, w Gorlicach. Myslę jednak, że wszędzie wygląda to podobnie, więc jak wrócę to wam opowiem jak było
Stary 2008-02-20, 18:42   #100
katalinka17
Zadomowienie

Czekam na relacje

SYN
Stary 2008-02-24, 12:28   #101
azakowana
Zakorzenienie

No to ja już jestem po Dniu Skupienia.
Nie wyglądało to aż tak tragicznie jak mysleliśmy z narzeczonym.
Zaczęło się mszą. Potem przyszła jakaś starsza pani, która opowiadała nam o różnych rzeczach, których pewnie sama do końca nie rozumie. Chodziło głównie o NMPR. Wspomniała tylko, że są inne metody antykoncepcji ale oczywiście zakazane przez Kościół i że ona nam o nich nie będzie opowiadała bo z nimi kojarzą się tylko straszne rzeczy - jako przykład podała jedynie wkładkę domaciczną . Pełno było wniosków, że osoba stosująca co innego niż NMPR nie jest prawdziwym Katolikiem i takie tam. Często zaprzeczała w swoich tezach sama sobie, ale nikt nie chciał dyskutować na ten temat bo chcieliśmy aby się to jak najszybciej skończyło.
Potem przyszła kolej na następną starszą panią, nauczycielkę emerytowaną, która opowiadała o tym jak wzmacniać miłość w małżeństwie, o rozmowach między ludźmi i o wspólnych obiadach
Skończyła tym, że jak obiecaliśmy na ślubie że będziemy się kochać do końca życia, to nieważne co otrzymamy od drugiej osoby, czy dobro czy zło, to mamy ją kochać, szanować i nie porzucić - tylko rozmawiać z nia jak najwięcej.
Najbardziej uderzyło nas to, że one obie to gadały jak do jakiś gówniarzy, którzy w ogóle nie wiedzą z czym się wiąże małżeństwo.
No ale jak już na początku napisałam nie było aż tak tragicznie. Wszystko to razem z mszą trwało 2,5 godziny bez przerwy. Nie płacilismy za to nic. Na końcu podpisali nam karteczki i się skończyło.
Nie wiem czy wszędzie ten Dzień Skupienia wygląda tak samo, ale wydaje mi się, że nie powinien się wiele różnić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-25, 15:40   #102
pta7marta7
Przyczajenie

Smile gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cześć Ostrowiakom i nie tylko!

Mam ogromne pytanie. Potrzebna m,i dobra fryzjerka i wizażystka (makijaż ślubny). Czy mozecie mi polecić kogoś z Ostrowca?
Byłam u jednej fryzjerki (niedaleko Plusa) przed weselem kolegi, zrobiła mi loki, ale niestety po godz 12 miałam już prawie całkiem rozprostowane :/ A mnie teraz potrzebna jest fryzura naprawde bardzo mocna, bo to na mój własny śłub, mam już gotowy wzór fryzurki potrzebuję tylko dobrego wykonawcę. No io oczywiście dobra wizażystka, która mi zrobi makijaż odpowiedni do urody, cery i chwili, no i trwały, taki na całą noc.

Acha i...wycięto

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-25 o 16:11 Powód: post pod postem/handel
pta7marta7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:04   #103
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a dostałyście od swoich proboszczów takie "indeksy" na nauki przedmałżeńskie - bo podobno musimy je mieć, a mój proboszcz nawet o tym nie beknął.
Stary 2008-02-25, 20:32   #104
azakowana
Zakorzenienie

U nas nie było problemu z naukami, bo kurs przedmałżeński mamy ważny z liceum jeszcze Na szczeście
Stary 2008-02-25, 20:40   #105
pta7marta7
Przyczajenie

Kochani, ja napradę bardzo was proszę o pomoc. Czy salon fryzjerski "Marta" jest ok.? Bo może tam bym poszła. A obok otworzyli teraz salon kosmetyczny, czy ktoś wie czy tam robią makijaż?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-25, 20:41   #106
katalinka17
Zadomowienie

Ja tak samo jak zakowana mam ważne nauki przedmałżeńskie.
Czeka nas jeszcze ten Dzień Skupienia.
A na deserek starcie z moim kochanym proboszczem, odebranie dokumentów, bo bierzemy ślub w innej parafii niż nasze.

marto ja już polecałam na tym wątku makijażystkę, ma salon koło przychodni Medyk, na al. jana pawla II, siostra była malowana do ślubu, ja do studniówki i byłyśmy obie bardzo zadowolone.

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-02-25 o 20:43 Powód: dopis
Stary 2008-02-25, 20:58   #107
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja już pisałam, że salon Marta jest ok.
Ja również mam ważne nauki z liceum, ale mój men nie i nie chcę go zostawiać samego.
Stary 2008-02-26, 07:48   #108
7sambra11
Raczkowanie

Marto, salon "Marta" jest ok, kilka razy sie tam czesalam rowniez na wesela i fryzury trzymaja sie tak, ze wichura nie rozwali ;-)
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:38   #109
pta7marta7
Przyczajenie

Dzięki Wam wszystkim. Na makijaż się już umówiłam koło "MARTY" mam nadzieję ze ładny będzie, pani ładnie i mądrze mówiła, zrobi mi makijaż delikatny ale dodatkowo go utrwali żeby się trzymał całą noc
Stary 2008-02-26, 20:40   #110
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pta7marta7 Pokaż wiadomość
Dzięki Wam wszystkim. Na makijaż się już umówiłam koło "MARTY" mam nadzieję ze ładny będzie, pani ładnie i mądrze mówiła, zrobi mi makijaż delikatny ale dodatkowo go utrwali żeby się trzymał całą noc
Marto, a kiedy bedziesz miala tam probny? Ciekawa jestem jak wyjdzie i czy bedziesz zadowolona. Daj znac jak sie udal. Ja tez ciagle poszukuje wizazystki i sama cwicze makijaz zeby w razie czego samej sie umalowac.
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 15:00   #111
linaaaa
Raczkowanie

Najlepszy zespoł to Orion. Byłam na 3 weselach na których grał ten zepół i jest rewelacyjny. Najważniejsze jest to ze muzyka jest na żywo, po prostu rewelacja.
linaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:43   #112
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny a bukiet gdzie będziecie zamawiały??

SYN
Stary 2008-03-06, 20:16   #113
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Chyba w Adonisie koło Plusa. Kupowałam tam kilka okazjonalnych bukietów i wiem, że robią je śliczne.
Stary 2008-03-07, 08:28   #114
azakowana
Zakorzenienie

Ja byłam w Adonisie i powiedziałam, że nigdy tam już nie pójdę, a tym bardziej po bukiet ślubny Pan był dla mnie bardzo nie miły i w ogóle to co on mi zaproponował baaardzo mi się nie podobało. Bukiet zamówiłam na Polnej w kwiaciarni koło Kościoła na Ogrodach. Pani bardzo miła. Podobno niedawno tam otworzyli (dokładnie nie wiem bo nie mieszkam teraz w Ostrowcu). Zrobi mi dokładnie to co sobie umyśliłam. Siostra mi mówiła ze bardzo ładne te bukiety jej wychodzą.
A to pochwale wam się, że wreszcie po ogromnych trudach znalazłam osobę, która mi tort upiecze a jutro idziemy zamówić obrączki
Stary 2008-03-07, 13:39   #115
linaaaa
Raczkowanie

Piękne kwiaty i zawsze świeże są w kwiaciarni w Wąskiej Uliczce
linaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 15:24   #116
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Ja byłam w Adonisie i powiedziałam, że nigdy tam już nie pójdę, a tym bardziej po bukiet ślubny Pan był dla mnie bardzo nie miły i w ogóle to co on mi zaproponował baaardzo mi się nie podobało. Bukiet zamówiłam na Polnej w kwiaciarni koło Kościoła na Ogrodach. Pani bardzo miła. Podobno niedawno tam otworzyli (dokładnie nie wiem bo nie mieszkam teraz w Ostrowcu). Zrobi mi dokładnie to co sobie umyśliłam. Siostra mi mówiła ze bardzo ładne te bukiety jej wychodzą.
A to pochwale wam się, że wreszcie po ogromnych trudach znalazłam osobę, która mi tort upiecze a jutro idziemy zamówić obrączki

No to super, tort też ważny!

Co do kwiaciarni, to chyba tak jak ty zamówie na ogrodach koło kościoła, ta pani wcześniej pracowała na jana pawła II, mojej siostrze robiła bukiet ślubny, wyszedł bardzo ładny.

SYN
Stary 2008-03-07, 16:33   #117
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Z tymi kwiatami w Wąskiej się nie zgodzę - kupiłam kiedyś bukiet urodzinowy dla mamuśki u nich i pupa - róże klapnęły po 1 dniu.
Stary 2008-03-27, 13:15   #118
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Przepraszam Dziewczyny, że tak późno odpisuje.
CO DO SALI:
Estrello, widzę, że do ślubu sporo czasu, więc spokojnie możesz się rozejrzeć za salą.
Powiem tak, wybrałam lokal na Boksycce, ponieważ moja siostra miała już tam wesele, wszyscy byli bardzo zadowoleni, jedzenia dużo, wszystko smaczne, i plusem jest to, że płaci się za to co poszło, i nawet jak ktoś odwoła w ostatniej chwili przyjazd, to nie przepadną pieniądze, bo nie płacimy przed weselem tylko po.
Marzył mi się Smyków, ale termin tylko na 13 września, i już jedno wesele będzie tam w tym dniu, a my chcemy mieć lokal tylko dla siebie więc odpada.
co do posadzki na Bokscycce, to muszę przyznać, że panie zadbały o to, żeby ludzie się nie ślizgali, była wypastowana specjalną pastą i posypana cukrem czy czymś.
Z tego co mówił właściciel to w zimę idzie mniej napojów, za wesele w święta wesele wyniosło im tylko 110zł/os.
Na pewno jeśli będą wolne terminy polecałabym na SMykowie, bo piękna okolica, lokal chyba też niczego sobie, poza tym pokoje gościnne.Z drugiej strony troche za daleko od O-ca, bo 15 km w jedną stronę.
CO DO ORKIESTRY:
Ja mam zaklepanego Dj'a z Kielc także ten problem mam z głowy.Jest rewelacyjny, i tańszy od orkiestry.Będziemy mieli karaoke i prezentacje naszych zdjęc od dzieciństwa aż do teraz
CO DO KAMERZYSTY:
Na pewno nie polecam Gierczaka, na kasetę ze studniówki czekaliśmy chyba 2 miesiące i poziom realizacji nijaki bo wszystkim szkołom robił takie same.Zero inwencji i pomysłów.
Jeśli macie kogoś zaufanego to chętnie skorzystam bo niby mam zaklepanego ale słyszałam o nim niepochlebne opinie.Nazwiska nie pamiętam, chyba na S.

Katalinka mam prośbę jeśli możesz to podeślij mi namiary na tego DJ'a
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 15:34   #119
katalinka17
Zadomowienie

Aniu nie ma sprawy, wysłałam ci PW, daj znać czy czy cię zainteresował
Kiedy data ślubu??

SYN
Stary 2008-03-28, 19:02   #120
Becioolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez linaaaa Pokaż wiadomość
Najlepszy zespoł to Orion. Byłam na 3 weselach na których grał ten zepół i jest rewelacyjny. Najważniejsze jest to ze muzyka jest na żywo, po prostu rewelacja.
Linaaaa, wlasnie zastanawiamy sie nad Orionem, ale nie wiem jak jest z oczepinami i czy bawia gosci.Jakie sa Twoje wrazenia po weselach z Orionem?
Becioolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości