|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Palisz, palilas/es? | |||
| Tak, pale codziennie |
|
171 | 15,30% |
| Pale tylko na imprezach (lub innych niecodziennych okazjach) |
|
162 | 14,49% |
| Nie pale i nigdy nie palilam |
|
585 | 52,33% |
| Nie pale, ale kiedys palilam |
|
200 | 17,89% |
| Głosujący: 1118. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: przyznac sie... kto pali papierochy? a kto nie? (sonda)
Jako nastolatka nie ulegałam wpływom i postanowiłam sobie, że nawet nie spróbuję papierosa do 18 roku życia. Byłam taka z siebie dumna, że po osiemnastce...zaczęłam palić.
No, popalać raczej, raz na jakiś czas. A potem poszłam na studia, gdzie w nałóg tytoniowy wciągnęłam się dosyć solidnie, regularnie wypalałam 2-3 paczki tygodniowo. Miałam nawet pewien cięzki okres w życiu, kiedy parę miesięcy spędziłam wypalając po paczce czerwonych Marlboro dziennie! A potem, rzeczywiście, jakoś papierosy przestrały mi smakować... Chyba przedawkowałam. Nie dotykałam ich przez dobre dwa miesiące. Oczywiście wróciłam (bo jednak lubię zapalić przy drinku), ale to już są zupełnie nieporównywalne ilości. Teraz palę tylko, kiedy gdzieś wychodzę (choć wtedy istotnie potrafię sporo, pół paczki w ciągu jednego wieczoru), ale na codzień jakoś ochoty nie mam. Nie palę w domu (to pomaga), ani w samochodzie (też bardzo pomaga, bo kiedyś zabijałam w ten sposób czas na przystankach). Trudno mi uwierzyć w fizyczny nałóg nikotynowy, bo biorąc pod uwagę ile wypaliłam w życiu papierosów, nie dałoby rady ot tak, stracić ochotę. Nałóg jest czysto psychiczny, po prostu istnieje splot okoliczności, w których z przyzwyczajenia sięgamy po faję, niczym psy Pawłowa (ja, np. na przystanku), jeśli coś zmienić w tych okolicznościach, to i brakuje miejsca dla papierosa.Nie składam deklaracji, że od któregoś tam wyznaczonego dnia nie wypalę już ani jednego papierosa, bo to nieskuteczne, lepiej powiedzieć sobie "dziś nie będę paliła" i potem jutro i pojutrze... I tak mija czas bez papierosów.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Nie pale, ale kiedys palilam
i niech tak pozostanie. |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Nie pale..i nie zamierzam tego zmienic bo juz sama mysl powoduje ze mnie odrzuca poprostu..
w domu tata truje..starczy Marushka ostatnio mialam okazje ale nie probowalam..powiem ze jednak zapach tego tytoniu jablkowego byl o niebo lepszy niz samego tytoniu..przynajmniej dalo sie posiedziec w takim towarzystwie ![]()
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
w Liceum jako nastolatka popalałam po kątach ale szybko mi przeszło
papierosom mówie NIE
Edytowane przez Kiya Czas edycji: 2005-08-28 o 01:52 Powód: literówka |
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Palilam w okolicach matury i poczatkiem studiow. Potem mi przeszlo
Teraz nie pale, ale jak jestem mocno wstawiona, to nie recze za siebie
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Palacz od 12 roku życia, pijak piwska od 14 roku życia. Uwielbiam drążek i sporty extremalne. Płetwonurek od 10 lat w tym 3 podczas nauki na Politechnice - praca zarobkowa (dzięki mnie Warszawianki mają ciepłą i czystą wode). Płuca zdrowe - prognozowana śmierć - wypadek samochodowy...
Samo życie....
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
paliłam do połowy 3 klasy LO, teraz już nic
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Zaznaczylam odpowiedz 4
Nie pale juz jakies 3 lata,wczesniej sobie popalalam,bywalo ze schodzila paczka dziennie,ale palilam przewaznie w pracy(stres) Czasami lubie sobie zapalic w towarzystwie przy piwie ale nie zdarza sie to czesto rzucialm bo mi szkoda bylo kasy i cery-wole wydac na kosmetyki,a papierosy w Stanach drogie no i moj TZ nie lubi palacych kobiet,w sumie jak go poznalam to powoli zaczelam rzucac. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raróg
|
Ja palę od dwóch lat i mam swoje jedyne ulubione, po innych jest mi niedobrze. Mam zamiar rzucić, próbowałam ze dwa razy, ale jakoś tak...
Długo się opierałam, w liceum prawie wszyscy kopcili, tylko nie ja, a pod koniec studiów coś mnie wzięło.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
nigdy.. nigdy.. nigdy.. Precz z tym paskudztwem!
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Nie palę i nigdy nie paliłam
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cóż moge powiedzieć, palę z 9 lat (mam 24), raz miałam przerwę 14 miesięczną, teraz znowu niestety przesadzam z papierosami. Nie palę w domu, tylko "na powietrzu", 15 papierosow dziennie. Jutro moja mama ma urodziny i chcę zrobić jej prezent i nie palić. Wprawę w rzucaniu mam więc niebędzie tak źle. Już od miesiąca się psychicznie przygotowuję do tego kroku,więc to nie będzie spontanicznee i nieprzemyślane. Skończyć z paleniem jest bardzo, bardzo trudno przez ogólną dostępność papierochów i wielość palaczy. No i siłę uzależnienia. Ogólnie zawsze palacze trzymają się razem i wytwarza się między nimi specyficzna nić porozumienia, jakaś więź. Tego mi będzie brak. A tak poza tym to uważam, że papierosy to największa głupota: niemiłosiernie śmierdzą, kosztuja majątek i jeszcze zabijaja. I wcale palenie nie jest zawsze takie przyjemne. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
nie palę, nie próbowałam, nie paliłam. Sądząc po sondzie- jak narazie 50% nas nie paliło - NO JESTEM Z WAS DUMNA
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podpalałam w przeszłości
. Dokładniej mając chyba 17 lat na wakacjach postanowiłyśmy z koleżanką kupić paczkę, nauczyć się palić i być takie "cool" . Trwało to palenie kilka miesięcy, ale to było około 4 papierosów dziennie. Czasami żaden. Póżniej już tylko na imprezie. I od bardzo długiego czasu już nic, a nie nie palę i nie zamierzam.
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
ja już zagłosowałam
nigdy nie paliłam i jakoś specjalnie nie ciągnęło mnie do tego (na szczęście)
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja palilam raz (miesiac temu w Grenadzie, w dzielnicy arabskiej, wczesniej balam sie sprobowac), chociaz moj TZ mial okazje kilkakrotnie, m.in. w Egipcie. To moje bylo z anyzku, nie kazdy to lubi, moj TZ nie, ale w sziszy smakowalo mu bardzo wlasnie niesamowicie orzezwiajace!przypomnialo mi sie, ze ejszcze inna nazwa na to jest "fajka wodna" o chyba w Polsce pod taka nazwa sie pojawia
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobalo sie, prawda? mysle, ze taka fajka moglaby byc dobra alternatywa dla papierochow, albo na kuracje odwykowa problem tylko z nia jest taki, ze, hehe, raczej z nia "na dymka" sie nie wyskoczy
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Palę i Nigdy Nie Paliłam i Nie Zamierzam Palić ... |
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko czasem zapalę, ale naprawde bardzo rzadko
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Jesli miałabym powiedziec ogolnie to byłabym niepaląca, ale zaznaczyłam odpowiedz drugą bo czesto mi sie zdarza zapalic do alkoholu, a jeszcze czesciej pale w okresach gorszego nastroju lub po prostu stresu, no ale uzalezniona nie jestem
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
5 lat paliłam pół paczki dziennie. Pół roku nie pale dla TŻ. Rzuciałam z dnia na dzień i nie miałam z tym najmniejszego problemu, chyba to była po prostu dobra motywacja, bo wcześniej o rzucaniu nie było mowy. Wiem, że dopóki mój Misiek mnie wspiera palić nie bede
. A może nawet w ogóle palić nie bede
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, mam nadzieję, że będziesz mnie podziwiać już do końca życia
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaznaczylam odpowiedz pierwsza, ale ciiiiiii
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
nigdyn ie paliłam nie pale i palić nie bede. nie podoba mi sie "zapach" papierosów i osób palących, jak sie ten smród po wszystkich ubraniach rozchodzi, fuuuu
|
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
pale od 5 lat z małymi przerwami, ostatnie 3 tyg palę bardzo duzo- ze względu na obecna sytuacje, ale mam nadzieje ze w koncu sie zmobilizuje i rzuce to badziewie
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też,i całą resztę
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Nie palę i nie paliłam...
Papierochy brrrrr
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

No, popalać raczej, raz na jakiś czas. A potem poszłam na studia, gdzie w nałóg tytoniowy wciągnęłam się dosyć solidnie, regularnie wypalałam 2-3 paczki tygodniowo. Miałam nawet pewien cięzki okres w życiu, kiedy parę miesięcy spędziłam wypalając po paczce czerwonych Marlboro dziennie!
A potem, rzeczywiście, jakoś papierosy przestrały mi smakować... Chyba przedawkowałam.

->

Etap oceaniczny