E-papierosy :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa?
Tak 66 65,35%
Nie 26 25,74%
Nie wiem 9 8,91%
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 08:11   #361
aniolek_22
Raczkowanie

Dot.: E-papierosy :)

Cytat:
Napisane przez darusrysz Pokaż wiadomość
a ja zakupiłam na święta mojemu e-papierosa wczoraj z CIggera za 99zł Pani na stoisku powiedziała że to nowość i że ma standardowej wielkości baterię, zobaczymy czy da rade rzucić zwykłe papierosy, fajnie że w zestawie był liquid podobno z tych premium
Standardowa pojemność to znaczy jaka??? Są naprawdę różne. Czasami niższa cena jest wynikiem własnie słabszych baterii czy jakości liquidu.
aniolek_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 09:05   #362
darusrysz
Przyczajenie

1100 jest a liquid to blackline
darusrysz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 13:54   #363
Ercola
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, mam pewien problem związany z e-papierosem, może ktoś miał podobnie i mi pomoże. Palę e-papierosa od około miesiąca i mniej więcej od tygodnia, za każdym razem jak zapalę bolą mnie płuca i serce Stosowałam wyłącznie liquidy 6-tki, nigdy nie stosowałam tych z większym stężeniem nikotyny. Dodam, że gdy paliłam zwykłe papierosy, nie miałam takich dolegliwości. O co chodzi, może ktoś miał podobne objawy ? P.S zapomniałam dopisać, że używam liquidów Ebull, a papieros to model Ebull Joytech.

Edytowane przez Ercola
Czas edycji: 2013-12-19 o 13:55
Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 13:36   #364
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam pewien problem związany z e-papierosem, może ktoś miał podobnie i mi pomoże. Palę e-papierosa od około miesiąca i mniej więcej od tygodnia, za każdym razem jak zapalę bolą mnie płuca i serce Stosowałam wyłącznie liquidy 6-tki, nigdy nie stosowałam tych z większym stężeniem nikotyny. Dodam, że gdy paliłam zwykłe papierosy, nie miałam takich dolegliwości. O co chodzi, może ktoś miał podobne objawy ? P.S zapomniałam dopisać, że używam liquidów Ebull, a papieros to model Ebull Joytech.
A jak często palisz? Bo jezeli przesiadłaś się dopiero z analoga,to moze 6jest za słaba i palisz dużo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-23, 19:57   #365
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
może palisz go za dużo? albo te liquidy są jakieś lewe. Mój tż tak czasem miewał gdy palił jakieś najtańsze, najpodlejsze.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-24, 23:18   #366
StudzeKisiel
BAN stały

Mi ostatnio przypadł do gustu koncentrat brzoskwiniowy
StudzeKisiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-24, 23:22   #367
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StudzeKisiel Pokaż wiadomość
Mi ostatnio przypadł do gustu koncentrat brzoskwiniowy
to coś innego niż liquid?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-24, 23:24   #368
StudzeKisiel
BAN stały

Pani mi mówiła, że dodaje się to do liquidu, więc sobie wymieszałam jak mi smakowało najbardziej i jestem zadowolona
Stary 2013-12-25, 10:30   #369
201607111050
Konto usunięte

Od tygodnia siedzę na forach o e-paleniu i poległam

Szukam czegoś na start.
Palę do paczki dziennie (czasem, chociaż rzadko 1/3 paczki, czasem paczka ledwo mi wystarcza ), papierosów 0.6mg nikotyny.

Myślę nad tym zestawem
http://sklep.cigito.pl/e-papierosy-c...111967000.html
ewentualnie
http://sklep.cigito.pl/e-papierosy-c...2go-basic.html
I liquidami Boge/Dekang z tej samej strony. 11mg chyba

Dobry wybór?
Coś jeszcze warto dokupić na początek?

Generalnie zależy mi żeby bateria trzymała te 10h, gdy jestem w pracy i żeby mieć zapasową sztukę w razie czego.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 22:37   #370
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
Od tygodnia siedzę na forach o e-paleniu i poległam

Szukam czegoś na start.
Palę do paczki dziennie (czasem, chociaż rzadko 1/3 paczki, czasem paczka ledwo mi wystarcza ), papierosów 0.6mg nikotyny.

Myślę nad tym zestawem
http://sklep.cigito.pl/e-papierosy-c...111967000.html
ewentualnie
http://sklep.cigito.pl/e-papierosy-c...2go-basic.html
I liquidami Boge/Dekang z tej samej strony. 11mg chyba

Dobry wybór?
Coś jeszcze warto dokupić na początek?

Generalnie zależy mi żeby bateria trzymała te 10h, gdy jestem w pracy i żeby mieć zapasową sztukę w razie czego.
Nie znam tej marki, wiec nic mądrego Ci nie powiem. Paliłam tyle, co Ty i 11 mg było dla mnie ciut za słabe. Palę 18. odradzam kupowania od razu wielu liquidow jednej marki. Daj sobie czas na testowanie roznych.

Koniecznie kup zapasowe grzałki.

Stary 2013-12-26, 00:52   #371
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
Nie znam tej marki, wiec nic mądrego Ci nie powiem. Paliłam tyle, co Ty i 11 mg było dla mnie ciut za słabe. Palę 18. odradzam kupowania od razu wielu liquidow jednej marki. Daj sobie czas na testowanie roznych.

Koniecznie kup zapasowe grzałki.

18 nie za mocna? Ja pale tylko mentole, jedną konkretną markę, innych nie ruszam. Na lighty to już w ogóle nie patrze nawet

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 01:10   #372
holaseniorita
Raczkowanie

Ja zalapalam się na akcje darmowych e-paperosow jednorazowych na esmokingworld i mentol całkiem smaczny, a 18-stka. Jeden poszedl jako prezent pod choinkę dla palacza

Często na funku jestem, Sorry.

Edytowane przez holaseniorita
Czas edycji: 2013-12-26 o 01:12
holaseniorita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 11:40   #373
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
18 nie za mocna? Ja pale tylko mentole, jedną konkretną markę, innych nie ruszam. Na lighty to już w ogóle nie patrze nawet
Każdemu co innego pasuje, dlatego też nie kupuj wszystkich liquidów tej samej mocy, może kup sobie na początek dwie-trzy różne. I zobacz, która Ci pasuje najbardziej.

Ja wystartowałam od 11-12, była za słaba (bardzo długo paliłam, żeby zaspokoić głód nikotynowy), chwilę paliłam 25 (i wtedy faktycznie paliłam tyle, co normalnych fajek), teraz mam 18. Na 12 zamierzam przejść w przeciągu paru miesięcy.

Na początku łatwo ponoć przesadzić - e-fajka nie drapie tak w gardło, nie tworzy wokół Ciebie ciężkiej chmury, dużo można "spalić" bez negatywnych doznań...i podtruć się nikotyną. Ja doświadczyłam lekkiego bólu głowy mojego pierwszego dnia z e-fają. Byłam tak zachwycona, że nie moglam się od niej odkleić.

25 jest na tyle mocna, że od razu to czujesz (to takie nikotynowe mrowienie charakterystyczne) i nie będziesz "pykać" godzinami, dlatego mi się wydaje najlepsza na początek dla osoby, która dopiero "przesiada się" z analogów.

Ale to jest bardzo indywidualna sprawa, to, co najlepsze dla jednej osoby, dla innej będzie kiepskim wyborem. Więc nie masz innego wyboru-musisz trochę pobawić się w królika doświadczalnego i sprawdzić, co w Twoim przypadku spisze się najlepiej. Plus tego taki, że testowanie jest bardzo przyjemne.

Mam do Was pytanie...wciąż poszukuję dla siebie wymarzonych liquidów ^^. Uwielbiam słodkie liquidy, nie ma poziomu słodyczy, którego nie akceptuję, im bardziej landrynka z karmelem i posłodzoną watą cukrową, tym jestem szczęśliwsza. Macie jakieś super-mega-ultra-uber słodziaki, które polecacie (informacje o liquidach, które były dla Was zbyt słodkie też mile widziane...będę wiedziała, co kupić )? A może jakieś super-mega-ultra-uber mieszanki?

Aktualnie pykam poziomkę z p1 oraz cafe latte z Liqueen, są pycha, ale szukam czegoś słodszego.
Stary 2013-12-26, 12:20   #374
201607111050
Konto usunięte

Ślicznie dziękuje za pomoc!
Stary 2013-12-27, 14:09   #375
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Na początku łatwo ponoć przesadzić - e-fajka nie drapie tak w gardło, nie tworzy wokół Ciebie ciężkiej chmury, dużo można "spalić" bez negatywnych doznań...i podtruć się nikotyną. Ja doświadczyłam lekkiego bólu głowy mojego pierwszego dnia z e-fają. Byłam tak zachwycona, że nie moglam się od niej odkleić.
No nie wiem, ja po opróżnieniu połowy klirka 18mg zatrułam się, miałam trzęsiawkę i wymioty Normalnie palę 11mg.

Nie znam mega słodziaków ale ostatnio pojawiają się na all mieszanki, nawet niezłe

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 14:14   #376
StudzeKisiel
BAN stały

Cytat:
Każdemu co innego pasuje, dlatego też nie kupuj wszystkich liquidów tej samej mocy, może kup sobie na początek dwie-trzy różne. I zobacz, która Ci pasuje najbardziej.

Ja wystartowałam od 11-12, była za słaba (bardzo długo paliłam, żeby zaspokoić głód nikotynowy), chwilę paliłam 25 (i wtedy faktycznie paliłam tyle, co normalnych fajek), teraz mam 18. Na 12 zamierzam przejść w przeciągu paru miesięcy.

25 jest na tyle mocna, że od razu to czujesz (to takie nikotynowe mrowienie charakterystyczne) i nie będziesz "pykać" godzinami, dlatego mi się wydaje najlepsza na początek dla osoby, która dopiero "przesiada się" z analogów.

Ale to jest bardzo indywidualna sprawa, to, co najlepsze dla jednej osoby, dla innej będzie kiepskim wyborem. Więc nie masz innego wyboru-musisz trochę pobawić się w królika doświadczalnego i sprawdzić, co w Twoim przypadku spisze się najlepiej. Plus tego taki, że testowanie jest bardzo przyjemne.

Mam do Was pytanie...wciąż poszukuję dla siebie wymarzonych liquidów ^^. Uwielbiam słodkie liquidy, nie ma poziomu słodyczy, którego nie akceptuję, im bardziej landrynka z karmelem i posłodzoną watą cukrową, tym jestem szczęśliwsza. Macie jakieś super-mega-ultra-uber słodziaki, które polecacie (informacje o liquidach, które były dla Was zbyt słodkie też mile widziane...będę wiedziała, co kupić )? A może jakieś super-mega-ultra-uber mieszanki?

Aktualnie pykam poziomkę z p1 oraz cafe latte z Liqueen, są pycha, ale szukam czegoś słodszego.
Może brzoskwinia albo melon, arbuz? U mnie jest akurat stoisko, gdzie można sobie spróbować danego smaku Może poszukaj takiego stoiska, u mnie rozstawili się w Polo niedawno.
Stary 2013-12-27, 23:14   #377
kaska013121
Przyczajenie

Witam, czy moze ktos mi odpowiedziec na pytanie czy grzalka z volisha ego3 crystal3 po wczesniejszym usunieciu knota bedzie pasowac do volisha atom ?
kaska013121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 12:32   #378
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
A jak często palisz? Bo jezeli przesiadłaś się dopiero z analoga,to moze 6jest za słaba i palisz dużo?

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
może palisz go za dużo? albo te liquidy są jakieś lewe. Mój tż tak czasem miewał gdy palił jakieś najtańsze, najpodlejsze.
Spróbowałam palić nieco rzadziej i jest lepiej, jak regularnie ćwiczę to też jak by ten ból w klatce jest o wiele mniejszy, nie wiem czy to ma jakieś powiązanie A uzywam liquidów z Ebulla, może czas spróbować czegoś innego, bo przez te bóle zaczęłam popalać znów zwykłe fajki

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 20:21   #379
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Spróbowałam palić nieco rzadziej i jest lepiej, jak regularnie ćwiczę to też jak by ten ból w klatce jest o wiele mniejszy, nie wiem czy to ma jakieś powiązanie A uzywam liquidów z Ebulla, może czas spróbować czegoś innego, bo przez te bóle zaczęłam popalać znów zwykłe fajki
Moze tez inny liquid sprobuj. Ostatnio ktos mowil, ze ma tak po p1

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 14:36   #380
aniolek_22
Raczkowanie

Na początek zmień liquid. Bardzo dużo moich znajomych miało podobne odczucia, ale jak sobie dopasujesz dawkę i jakość olejku to powinno pomóc. Sprawdzałaś czy nie jesteś uczulona na którykolwiek składnik liquidu?
Spotkałam się wiele razy z opinią, że takie objawy to reakcja organizmu na brak substancji smolistych w analogowych papierosach. Ale to zależy od organizmu.
aniolek_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 08:38   #381
_Aneta
Zakorzenienie

Dziewczyny, na ile wam wystarcza buteleczka liquidu? Pytam z ciekawości, już nie palę e-fajki. Bo u mnie i tż to były maksymalnie 3 dni... Jakoś to paliliśmy i paliliśmy bez umiaru... I też wam ten olejek paruje? Jak zostawialiśmy załóżmy do połowy napełniony na noc to rano była 1/4 albo i mniej. Zrobiliśmy raz doświadczenie i owinęliśmy fajkę szczelnie folią i faktycznie podziałało, nic nie ubyło.

Niestety wróciłam do zwykłych fajek, elektroniczna mi smakowała i bardzo ją sobie chwaliłam, dopóki nie przeliczyłam ile wydaję na te olejki. Nie spotkałam tańszych niż 10 zł (w stacjonarnych sklepach), kupowaliśmy różne, ale średnio koszt jednej buteleczki wynosił tyle co paczka papierosów, którą też miałam te powiedzmy 3 dni. Doliczając ile olejków wylaliśmy (szybko nam się nudziły smaki, ciągle kupowaliśmy inne, niestety nie wszędzie były testery i naprawdę spoooooooro się okazywało obrzydliwych) to zwyczajnie nam się to nie opłacało
Stary 2014-01-09, 08:52   #382
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Mój ostatnio zakosił mi e-papierosa i z nagła przestał palić. Mówi że czasem się nim zaciągnie i tyle. Nie wiem, czy to jego ciche noworoczne postanowienie, w każdym razie trzymam kciuki za niego, bo trochę już wytrwał.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 09:03   #383
201607050913
Konto usunięte

Aneta może problem był w fajce, mi nic nie paruje. Liquid mały starcza mi na tydzień. Może kup sobie mocniejszy? Jak wdychalam słabszy to też ciagnelam bez opamietania, niedopalona chodziłam i dużo więcej mi schodzilo.

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:05
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:33   #384
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Aneta może problem był w fajce, mi nic nie paruje. Liquid mały starcza mi na tydzień. Może kup sobie mocniejszy? Jak wdychalam słabszy to też ciagnelam bez opamietania, niedopalona chodziłam i dużo więcej mi schodzilo.
Oboje z tż mieliśmy inne fajki i w obu było to samo właśnie
Chociaż może i fajka była powodem, bo i moja i jego była "składana" - atomizer i ogólnie cała "góra" z Volisha, a bateria inna, nawet nie wiem z czego. Właśnie też podejrzewałam za słabe liquidy, ale paliłam takie o mocy 11-12, kupiłam kilka 18 z różnych firm ale wszystkie były za mocne i strasznie mi szły po gardle W końcu odpuściłam i od jutra rzucam wszystko, ani e-fajki ani zwykłych
Stary 2014-01-09, 09:58   #385
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Oboje z tż mieliśmy inne fajki i w obu było to samo właśnie
Chociaż może i fajka była powodem, bo i moja i jego była "składana" - atomizer i ogólnie cała "góra" z Volisha, a bateria inna, nawet nie wiem z czego. Właśnie też podejrzewałam za słabe liquidy, ale paliłam takie o mocy 11-12, kupiłam kilka 18 z różnych firm ale wszystkie były za mocne i strasznie mi szły po gardle W końcu odpuściłam i od jutra rzucam wszystko, ani e-fajki ani zwykłych
Palić po gardle moze chwile nowa grzałka. albo zepsuty parownik. Albo kropla liquidu na baterii.A jak pali serio, to ja nie wiem...mialam 25mg liquid i był łagodny dla gardła.

Stary 2014-01-09, 15:58   #386
pannajoanna71
Zakorzenienie

Ja używam e-papierosa Mild Sin. Bardzo ładny, jeśli chodzi o walory wizualne i stosunkowo niedrogi, ale niestety- szybko sie wyładowuje i przy czestym paleniu trzeba co tydzień kupować nowy clearomizer. Także pale tylko dlatego, że nie musze wychodzić i nie smierdze zwyklymi papierosami, bo wydatki takie same wychodzą.

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 16:03   #387
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez pannajoanna71 Pokaż wiadomość
Ja używam e-papierosa Mild Sin. Bardzo ładny, jeśli chodzi o walory wizualne i stosunkowo niedrogi, ale niestety- szybko sie wyładowuje i przy czestym paleniu trzeba co tydzień kupować nowy clearomizer. Także pale tylko dlatego, że nie musze wychodzić i nie smierdze zwyklymi papierosami, bo wydatki takie same wychodzą.
Źle zainwestowałaś, trzeba było wybrać baterię z większą mocą a clearomizer z wymienną grzałką

Stary 2014-01-10, 12:05   #388
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Źle zainwestowałaś, trzeba było wybrać baterię z większą mocą a clearomizer z wymienną grzałką
Dokładnie. O tych damskich cacuszkach z zerową wydajnością mówiłam, twierdząc, iz na wysepkach w marketach nie warto.

Stary 2014-01-10, 19:24   #389
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Dokładnie. O tych damskich cacuszkach z zerową wydajnością mówiłam, twierdząc, iz na wysepkach w marketach nie warto.

Ale niektóre ładne

Stary 2014-01-10, 19:42   #390
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ale niektóre ładne
Można sobie zbudować superładnego i zupełnie dobrego fajka. Ja mam teraz na oku tęczową baterię 1300, kolorowy parownik z fantazyjnym ustnikiem, a wszystko bez kompromisów na jakości...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości