|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa? | |||
| Tak |
|
66 | 65,35% |
| Nie |
|
26 | 25,74% |
| Nie wiem |
|
9 | 8,91% |
| Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: E-papierosy :)
A jakie są wasze najbardziej nietrafione smaki?
Mi w ogóle czekolady/kawy nie wchodzą. Zajeżdżają takim ziemistym posmakiem. Owocowe za to się sprawdzają. |
|
|
|
|
#602 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie lubię tych tytoniowych ;/
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: E-papierosy
Cytat:
ale jednak podstawowe znaczenie ma tu chęć rzucenia mój tata po zawale przerzucił sie na e-fajka i tak go pali od kilku juz lat, z dwóch paczek dziennie analogowych śmierdziuchów przeszedł błyskawicznie na pachnącą mgiełkę i myśle, ze jego serce i płuca sa mu bardzo wdzieczne
|
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() O to super że Tata pali mniej ![]() Oby tylko e-papieroski nie szkodziły... ciekawa jestem co wyjdzie z badań za 15-20 lat o ich szkodliwości, bo wciąż nie wiadomo.... |
|
|
|
|
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny przyłączam się do wątku
chmurzę już sobie od 2012 obecnie rok pracuję w sklepie z e-papierosami Jak co służę pomocą
|
|
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Klutka - a macie opakowania po 30 ml, czy rzeczywiście już są "zakazane"? Bo u mnie już nie ma.
|
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Ustawa napisana pod dyrektywę UE, która wkrótce wejdzie w życie (miała wejść 20 maja, ale doszły mnie słuchy, że proces się opóźni) zabrania sprzedaży pojemności powyżej 10 ml, tak samo jak nikotyny powyżej 20 mg. Także wszystko wyprzedajemy, ja mam już same resztki na stanie.
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
Sprzedaż internetowa będzie zakazana
A jeśli chodzi o liquidy dozwolona pojemność to 10 ml. Dodatkowo obawiam się, że liquidy i inne produkty mogą podrożeć, bo firma wprowadzająca nowy produky na rynek musi płacić państwu niemałą sumę. To się jakoś fachowo nazywa, ale po mojemu to taka trochę inna akcyza Także lipa na maksa. No i na pewno od 20 maja będzie zakaz palenia w miejscach publicznych także zrównali nas z palaczami zwykłych papierosów, w knajpie zostanie nam palarnia |
|
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
Sami się wkopali ludzie sprzedający e-fajki w Polsce. Trzeba było je nazwać "pachnącymi odkurzaczami", albo "parowe bańki mydlane 2.0", a że nazwano je papierosami, to zrównają przepisy.
Ludzie mają ten przysłowiowy ból d..,kiedy ktoś sobie radośnie ćmoka e-faję i nie wiedzą, czy mają prawo skoczyć do niego z awanturą. Szkoda, bo e-fajki naprawdę pomagają palaczom rzucić palenie. Pomagają w związkach, kiedy partner oddycha z ulgą, że jego druga połowa przestaje śmierdzieć dymem. Same plusy! |
|
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie projekt ustawy jest koślawy bo w wielkim skrócie wygląda tak, że kara grzywny przysługuje ZA PALENIE w miejscu publicznym.
Jak wiemy w e-papierosie nic się nie pali ![]() Dodatkowo tam jest tak dziwnie napisane, że kara grzywny jest wtedy jak ktoś stoi i pali, więc generalnie można chodzić i palić.
|
|
|
|
|
#613 |
|
Przyczajenie
|
Aaaa za chwilę będą zmiany przepisów jeśli chodzi też o elektroniki!
http://www.expressilustrowany.pl/lod...stawe,9478791/ |
|
|
|
|
#614 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że te papierosy elektryczne to dobre wyjście i dla palących i w końcu dla nie palących. Odkąd moja mama przeszła na takie Eqlub jednorazowe to nawet mój mlody częściej u niej bywa, bo jednak dym bardzo mu przeszkadzał.
|
|
|
|
|
|
#615 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Jestem lekarzem i wszystkich palących i niepalących zachęcam do udziału w badaniu naukowym o E-PAPIEROSACH, opracowanym przez Zakład Medycyny Rodzinnej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
Ankieta nie jest długa. Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie. http://www.surveymonkey.com/r/Epapierosy |
|
|
|
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
zrobione, tylko w ilościach wypalanych nie można zapisać 0,5 ml, musiałam wpisać 1ml
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem. Wylał mi się chyba liquid do tej części, gdzie nie powinien - grzałka. Czy mogę to jakoś wyczyścić/umyć? Chodzi o to, że jak ciągnę, to trzeszczy i czuję liquid w ustach, a do tego wychodzi mały dym
![]()
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
często nie da się go osuszy c i grzałka prawdopodobnie do wymiany, ale spróbuj na sucho, ręcznikiem papierowym, chusteczką, a jak nie, to trzeba wymienić grzałkę
|
|
|
|
|
#619 |
|
BAN stały
|
Właśnie dlatego moja mama te jednorazowe popala. Swoją drogę je można bez jakiegoś przygotowania czy uzupełniania uzywać. Wyjmujesz, palisz i chowasz. A jak się skończy to kupujesz drugi. Mama teraz ma takiego truskawkowego:
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
To się chyba raczej nie opłaca te jednorazówki ;P
|
|
#621 |
|
zuy mod
|
Najlepiej to kupić porządnego fajka z dużą grzałka i samemu robić liquidy.
|
|
|
#622 |
|
Przyczajenie
|
Ja palę e-fajki chyba ze dwa lata, testowałam różne liquidy. Moimi ulubionymi są zdecydowanie foofy
Co do tej ustawy to mam mieszane zdanie. Fajnie, że sprzedaż od 18 lat, ale żeby zaraz zakazywać sprzedaży w internecie? Bez przesady. |
|
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Zależy ile kto pali.
Jak się jest palaczem od dymka do dymka i dla frajdy pociągania, to taki jednorazowy wystarcza nawet na tydzień, ew. na imprezowy weekend. A jak ktoś jest regularnym palaczem, to lepiej zainwestować w wielorazowe i tylko dokupować liquidy. Btw. kiedyś widziałam takie wyliczenie, ile kasy zostaje w kieszeni w skali roku, w porównaniu z papierosami, jak się pali takie wielorazowe i powiem Wam, że byłam w lekkim szoku. ![]() @MyaMK fajna fota i kolorki. <3 Nie znam, ale zdążyłam już je sobie obczaić w inmedio i pewnie tam wdepnę i zakupię. :P A jak już nabędę i spalę to się wypowiem jak było.
|
|
|
|
|
#624 |
|
BAN stały
|
Moja mama własnie jak przeliczyła to bardzo jej sie takie jednorazówki opłacały. Szczególnie, że pali po truchu. Może się zaciągnąc kilka razy i schować. A nie tak jak przy normalnych papierosach jak zapaliła to już raczej wypalała do końca, bo szkoda wyrzucać
Miała już te truskawkowe, a teraz kupiła sobie na spóbowanie porzeczkowego i też mówi że przyjemny smak. Koszt to kilkanaście zł, więc dla niej to jednak oszczędność.
Edytowane przez MyaMK Czas edycji: 2016-08-10 o 22:29 |
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Sama właśnie zastanawiam się nad zakupem e-papierosa, ale jestem zielona w tym temacie. Nie mam pojęcia czy takie rozwiązanie jest dla mnie. W sumie mogłabym spróbować z takim jednorazowym, zawsze to niewielki koszt. Nic nie tracę, a jak się sprawdzi to mogę pomyśleć o tych e-papierosach z liquidami. MyaMK pisałaś o truskawkowym i porzeczkowym, a są inne?
|
|
|
|
|
#626 |
|
BAN stały
|
Jest ogólnie 5 smaków, ale jeszcze nie kupowałyśmy wszystkich
Pewnie warto byłoby wziąć po jednym i zobaczyć który najlepszy. Szczególnie, że teraz mają na stronie rozpisaną promocję, żeby zbierać naklejki i za każde kupione 4 sztuki jednorazowych e-papierosów dostaje się piatego gratis.
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koloporterze są jednorazowe, ale inne
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
@smarfetka - ja brałam w Inmedio i Relay, ale to jeszcze przed tą promocją. Popatrz na stronie, na bank mają info, gdzie kupić.
@Mya - dzięki za cynk, zrobię sobie małe zapasy.
|
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki @MyaMK, w sumie jak jest promocja na nie i za 4 kupione odbiera się kolejnego, to można za jednym zamachem wypróbować więcej smaków.
W ciemno biorę mentola, bo palę miętowe fajki, ale nie pogardzę też innymi. Ja tylko czekam aż mój tz wróci, bo mamy jutro w planach zakupy i może uda mi się podejść gdzieś i je na próbę wziąć. Nie kryję ciekawości.
|
|
|
|
|
#630 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za odzew i masowe wypełnienie ankiety naukowej o e-papierosach przygotowanej przez Zakład Medycyny Rodzinnej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
Jeżeli ktoś jeszcze nie zdążył, to nadal jest aktywna - zachęcam. https://www.surveymonkey.com/r/Epapierosy Ankieta pozwoli odpowiedzieć na pytanie czy e-papierosy są rzeczywiście skutecznym i bezpiecznym środkiem pomagającym rzucić palenie. Przepraszamy za wszystkie błędy, które mogą razić, ale mimo licznych konsultacji z osobami używającymi "e-papierosów" nie udało się ich całkowicie wyeliminować. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Mi w ogóle czekolady/kawy nie wchodzą. Zajeżdżają takim ziemistym posmakiem. 

i to za sprawą książki A. Carra.

Także lipa na maksa. 

Mnie się wydaje, że te 
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
tp