|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Palisz, palilas/es? | |||
Tak, pale codziennie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
171 | 15,30% |
Pale tylko na imprezach (lub innych niecodziennych okazjach) |
162 | 14,49% |
Nie pale i nigdy nie palilam |
585 | 52,33% |
Nie pale, ale kiedys palilam |
200 | 17,89% |
Głosujący: 1118. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: przyznac sie... kto pali papierochy? a kto nie? (sonda)
Ja nie pale, nie pale i jeszcze raz nie pale. Podobnie jak Sywlia nie mialam nigdy papierocha w ustach. I podobnie jak ona (
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Nie palę, nigdy nie paliłam i nie mam zamiaru zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Paliłam regularnie, ale z umiarem przez 3 lata i nagle przestało mi to smakować. Nie mogłam dopalić fajki do końca. Po prostu mi nie "wchodziło". Nie palę już od 4 lat. Na szczęście
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
zdarzyło mi sie palic codziennie po kilka papiersów i tak było przez 1,5 roku...
teraz nie pale prawie w ogole, prawie bo zdaza mi sie siegnąć po papierocha raz na jakis czas ( mam na mysli raz na 2-3 dni) ale to ze wżględu na to ze mój chłopak pali nałogowo i czasem mu w tym toważysze:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Nie palę od 5 dni- zapalenie krtani.
Ale to nie jest powód, bo i tak często nie palę, chyba że jest jakieś spotkanie, impreza czy też jak pali mój TŻ. Wtedy ja poczęstowana nie potrafię odmówić no i w ten sposób sobie popalam....
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
nie pale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Moja wypowiedz bedzie krótka
![]() Nie pale i nie zamierzam bo to bleee ![]() ![]() Kiedys za namowa kolezanek spróbowałam ale strasznie mnie drapało w gardle i juz wiecej nie probowałam. Za dużo z tym zachodu: - smierdzące ubranie i skóra - zółte zęby - zółta cera - kaszel (czasem widze palaczy jak dychaja) - ... ogólnie blee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Nie palę i palić nie zamierzam.
![]() Mój TŻ pali,ale nie w domu - wyganiam go na balkon.Wychodzi mu to wyganianie na zdrowie,bo jak jest brzydka pogoda,to pali mniej-nie chce mu się wychodzić. ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ przestał palić jak zaczeliśmy być razem
![]() Ja to mam wpływ na niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Nusi@ gratuluje ,sama nie pale ale moj luby pali chociaz jak twierdzi ogranicza sie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
a ja 3 tygodnie temu rzuciłam i jest fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
BAN stały
|
no to ja Wa cos ciekawego napiszę. Kiedys paliłam papierosy, miałam naście lat i podpalałam po kryjomu, takie sie to wydawało dorosłe i w ogóle, a skończyło się tragicznie. Wrzuciłam niedopałek do kosz, który stał w środku biurka od komputera i zeszłam na parter, żeby sobie śniadanko zrobić. Wracam, a na korytarzu kłęby dymu ("o cholerka" - myślę sobie, bo podejrzewałam, co sie stało). Wchodzę do pokoju, a tam kłęby dymu i ogień!!! Byłam w domu sama, nie mogłam znaleźć kluczy, bo zamknęłam się od środka, mamy już nie było a tata właśnie miał wyjeżdżać do pracy. Zaczęłam się tłuc w drzwi wejściowe i krzyczeć, ze się pali, ale tata chyba pomyślał sobie, że robię sobie jaja i nie spieszyło mu się zbytnio. Tylko, że ja nie żartowałam. Wybiegł na górę i zaczął gasić wodą, bo ogień wydawał się jeszcze mały i do ugaszenia, ale nie dało rady. zadzwoniłam po straż, w nerwach dodzwoniłam się na policję i zrobiłam z siebie głupa pytając jaki jest numer do straży pożarnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Nie palę, nigdy nie paliłam i mam nadzieję, że tak pozostanie. Na zajęciach z anatomii pokazywali na płuca palacza, widok nie za ciekawy. Dlatego nigdy nie mogłam zrozumieć moich zanjomych ze studiów, którzy doskonale wiedzieli jakie mogą być konsekwencje palenia, a mimo to nie mogli się "pożegnać z papieroskiem". Kiedyś wyliczyliśmy mojej koleżance, że puściła z dymkiem malucha. To było już jakiś czas temu, więc pewnie teraz by się uzbierało na lepszy samochód. Ja wolę pieniądze przeznaczyć na inny cel. Poza tym nie szczególnie przepadam za papierosowym "aromatem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
![]()
Hmmm a ja paliłam . . niestety . . . przez około 2 lata, mój TŻ również palił, ale namawiał mnie żebym rzuciła, wkurzał się nawet gdy sięgałam przy nim po papieroska . . .heh sam palił a mi nie pozwalał, co za polityka??
![]() Nom ale teraz już nie palę - rzuciłam to świństwo, a po paru miesiącach mój TŻ również ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Acha i jeszcze jedno- jak ktoś pali i sobie szkodzi to jeszcze powiedzmy pół biedy. Ale jak widzę takie mamusie z dzieckiem na spacerze, pochylające się nad wózeczkiem i wydychjące dym papierosowy prosto w twarz swojego maleństwa, to już mam ochotę podejść i "zabić" taką osobę. A niestety widok taki wcale nie należy do rzadkości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Nie palę i nigdy nie paliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaczęłam palić w pierwszej klasie podstawówki i paliłam cały rok. Później zaczęłam w liceum i tak jest do dzisiaj. Miałam tylko krótką przerwę na ciążę i karmienie synka piersią ( 3 tygodnie go karmiłam).
Teraz syn ma 14 lat i popala a ja niestety nie daję mu dobrego przykładu. Są momenty, że bardzo bym chciała rzucić, śmierdzi mi wszystko ale z drugiej strony lubię to robić. To jakaś głupota chyba ale tak jest i już. Poza tym przez ostatni rok przytyłam 20 kg. (z 49 na 69) i boję się, że jak rzucę papierochy to tak przytyje, że będę się toczyła jak piguła. aleksandra999 trzymam za Ciebie mocno kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
a ja pale.... i brak mi motywacji, zeby sie odzwyczaic... wiem, wywalanie pieniedzy w bloto, rujnowanie zdrowia i wszystkie inne za... ale jakos nie pomaga... chyba trzeba mi cos w glowce przestawic. Jakies pomysly??? moze ktoras z Was do rozsadku mi przemowi??????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I zgadzm sie z dziewczynami, ktore wspominaly, ze palenie jest "modne" w niektorych srodowiskach. Oj tak. Ja się czulam bardzo wyobcowana w (ex)pracy, gdyz bylam jedna z bardzo niewielu niepalacych osob. Omijaly mnie "integracyjne" wyjscia na papieroska ( nie znosze smrodu! ) a zatem czesc zycia towarzyskiego. Podobnie przerwy na uczelni spedzam samotnie - cala grupa to palacze, procz mnie i jednej kolezanki, ktora to kolezanka i tak wychodzi z palaczmi "dla towarzystwa". Ehs, ciężkie zycie niapalacych. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Niepalące przeważają. To dobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Ja pale od roku ( jak prawdziwa smoczyca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Staralam sie rzucic,ale udalo mi sie nie palic tylko 3 dni choć dalej z uporem maniaczki twierdze,ze nie jestem w nałogu ![]() Jestem ciekawa jak to u was jest z tym rzucaniem,jak długo potraficie nie palic? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie to jednym z skutecznych sposobow to perfidne obrzydzenie sobie fajek...obrzydliwosc ale pomoga... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
aleksandra999 trzymam za Ciebie mocno kciuki.
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
a sposob na ich obrzydzenie??????????? ja napchalam kiedys tacie obciete paznokcie i wlosy....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Ja nie palę, kiedyś wypaliłam może w sumie jedną paczkę, to chyba były jakieś lekkie Irysy czy tym podobne(przeważnie na jakiejś imprezie to było). U mnie w mieszkaniu palić kategorycznie nie wolno, ale jak idę do rodziców, to oni niestety palą, potem śmierdzą mi rzeczy, i robi mi się niedobrze, jak czuję dym. Mama stara się wychodzić,nie palić przy nas, ojca to jednak nie intersuje, że my nie znosimy dymu. Do tego pali jakieś smrodliwce tanie, po których wszystko cuchnie. Ostatnio byłam w klubie, wokoło pełno ludzi palącyh, a ja taka samotna w tych oparach
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.