|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''
mysle ze na ksztalt fali to nie wplynie
bo wlosy masz tak samo skrecone tylko inaczej spięte.mysle ze moze conajwyzej nie beda takie uniesione, bo ja jak je tak wysoko zwiazuje kitką to tez powoduje to, ze schną uniesione do gory wiec potem są bardziej od nasady uniesione. ale Ty masz mowisz wloski do ramion wiec są lzejsze niz moje wiec i tak powinny sie unoscic. pamietajcie wlasnie dziewczyny przy "moim" sposobie zeby ich takich bardzo mokrych nie związywac bo nie wyschną i czesc loczkow sie wyprostuje rano. jak wiecie ze wstajecie za np 5godzin to je troche podsuszcie bo nie zdązą wyschnąc. no chyba ze krecicie suche to wtedy je troche zmoczcie.ja naprzyklad je spryskuje woda termalna teraz bo akurat mam,a tak to woda z buteleczki z atomizerkiem. reką mokrą tez mozna zmoczyc troche,jak komu szybciej ![]() i mozecie sobie wybierac grubosc lokow. jak grubsze chcecie miec to miej pasem zrobicie,za to grubych.-oone tez bedą dluzej schly. jak mniejsze, drobniejsze loki towiecej cienszych pasem -szybciej wyschną. no
|
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
jaką używasz metode kręcenia włosów?
Pochwal się.
Ja używam krecenie włosów na palcu a potem do prostownicy i piekne loki wychodzą.
|
|
|
|
|
#363 |
|
Przyczajenie
|
kurcze.. zrobiłam sobie te loczki, ale u mnie dziko wyglądają ;/ bo mam za krótkie włosy.. i najbardziej mnie wkurza jak robię loczki nieważne jakim sposobem. jak mi wyschną same to taki push up mi się robi, a ja chciałabym takie troszkę oklapnięte mieć, bez przesady oczywiście. macie może jakieś sposoby na to? ;D
proszę piszcie jak najwięcej xd |
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie w ogóle nie wychodzą ;( chyba mam za grube włosy.. wszyscy mi to mówią
|
|
|
|
|
#365 |
|
Przyczajenie
|
ultrafiolet88 dziś spróbuję... włosy mam o wiele krótsze i z głupią tendencją do "klapnięcia" (jak ja tego nienawidzę... a pocieniowane są, pewnie to dlatego, że jestem blondynką i mam mniej włosków na głowie)... tylko mam pytanko do tych dziewczyn, które próbowały tego sposobu ... ile te loczki wam się trzymały? spryskiwałyście je później lakierem, wgniatałyście gumę?
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze temat popularny,
I fajnie ze troche sposobow opisalyscie, Muszee sprobowac te 'spirale'. I prostownica naprawde fajneee loki wychodza, ale jednak niszcza wlosy. ![]() Aaaa wstyd, ale mam papiloty i nie umiem sie nimi obslugiwac, dziewczyny jak ich uzywacie to zakrecacie na zewnatrz czy wewnatrz? I jak juz macie przy glowie to jak je usztywniacie? Bo ja mam takiee trochee dlugie..
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
paacik
a rozczesujesz? ja nie, tylko palcami przejezdzam. co do puszenie to hm...moze odrobinke jedwabiu? naprawde odrobinke na łąpke, rozmazac na dloni i przygladzic wlosy. albo nawet taka odzywką bez splukiwania. albo sokiem z aloesu. nie beda sie puszyc Angel948 moze podziel wlosy na duzo pasm? ja robie zazwyczaj 5 ale nie mam bardzo gestych wlosow. moze zrob sobie z 8? mozesz tez uzyc jakiegos utrwalajacegokosmetyku,pi anki czy cos. wgnieść we wlosy,skrecic i zobaczyc rano jak bedzie ![]() samkryzyka ja tez jestem blondynką (kolor zezdjec to byla przygoda z szamponem koloryzujacym), tez mi klapią wloski. mnie osobiscie trzymają sie dwa dni. drugiego nie są juz takie wyraziste ale są. zazwyczaj myje wieczorem i nosze sobie caly dzien te loczki po czym na wieczor lekko je przeczesuje, spryskuje wodą i znowu zakręcam i chodze nastepny dzien. potem mam juz brudne do mycia. oczywiscie mozesz wgnieść sobie co tam chcesz do utrwalania ale pamietaj ze to jednak chemia i niszczy... ja wole nie uzywac nic bo trzymaja sie nawet bez poprawki dwa dni. prostownicy ani lokowki tez nie uzywam bo tez niszczy. a z walkami nie dam rady usnąc. probowalam ale nie ma szans ![]() a za dnia nie mam czasu zeby tyle chodzic z nimi ![]() a tak to zakrecam i lulu ![]() aa przypomnialo mi sie jak raz mialam przez fryzjerke robione loki na walki. nie dosc ze zeby je utrwalic to napsikala mi tone lakieru, to te loki wyszly takie spiralki-serpentynki. uuugghh.... wyglądalam jak amorek,masakra. naturalne to to nie bylo a jak rozczesala to sie zrobil pudel.never ever ![]() aaa jak ktos chce miec te "hoolywoodzkie" fale to polecam rozczesac te loki robione "moim" sposobem. ale sie rozgadalam
Edytowane przez ultrafiolet88 Czas edycji: 2009-11-02 o 00:52 |
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie za każdym razem daje pianke
ale spróbuję na wiecej.. zazwyczaj robiłam 4. Trudno zrobić je samemu ;DJakie znacie jeszcze sposoby? Bo chciałabym spróbować, ale bez lokówki i prostownicy.. Edytowane przez Angel948 Czas edycji: 2009-11-02 o 14:41 |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
wałki trudno zrobic czy te skręty? bo skręty są bardzo proste przeciez...
|
|
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
.
amfanfenks;] Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 22:41 |
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
ewciaa92aa!
bardzo ładne wychodzą.. tylko ja chciałam troche inne.. tak żeby można było na codzień. Myślałam raczej o takich jak na zdjęciu. http://fryzury.sekrety-urody.net/galeria/albums/fryzury-krecone-wlosy/fryzury%2813%29.jpg Takie jak masz na 1 zdjęciu są świetne )
Edytowane przez Angel948 Czas edycji: 2009-11-02 o 15:18 |
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
.
amfanfenks;] Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 22:41 |
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba mieć talent i czas na próbowanie czegoś nowego.. Mi sie troche znudziły już proste włosy, dlatego szukam jakiś sposobów (bez nieszczenia włosów) na loki
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
mi wlasnie wychodzą pierwszego dnia takie jak Tobie drugiego, takie niby bardziej nauralne. ale chcialabym czasem takie jak masz wlasnie na początku tyle ze spac w walkach dla mnie chyba nie osiągalne jest
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj na noc spróbuje sobie zrobić tym sposobem z youtube ;D ciekawe co wyjdzie.. Opowiem jutro
Na youtube jest dużo takich filmików, tylko zazwyczaj robią loki przez prostownicę albo lokówki, a ja nie chce zniszczyć włosów no i to jest czasochłonne ;(---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- |
|
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: jaką używasz metode kręcenia włosów?
Ja również prostownicą i lokówką. Ale te z prostownicy nie są tak ładne jak zakręcone na lokówce. Więc wolę lokówką. A czasami grube wałki nakładam na mokre włosy
i wtedy też jest prawdziwa burza loczków
|
|
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Takie jakieś dziwne mi wyszły te loki.. Teraz nie wiem jakiego sposobu mam wypróbować, bo baaardzo wiele już próbowałam
pech ;(
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
strasznie podobają mi się kręcone włoski
chyba zacznę tosowac jakieś domowe sposoby
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak robi sie te fale prostownica?
|
|
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
baaardzo prosto, ale nie da sie tego napisać.. POszukaj czegoś na youtube.com wpisz: curls by iron czy coś tam wyskoczą różne
)---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- ultrafiolet88 fajnie wyszły te loki zrobiłam na chyba 7 pasm i jest super ;D
|
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
teraz jeszcze próbuje jakiś innych sposobów no ale na razie nie ma fajnych efektów
|
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
.
amfanfenks;] Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 22:40 |
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
ja wkleilam swoich, post 25
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
no ja musiałabym zrobić zdjęcie po tych kłosach.. są też bardzo fajne fale
No ale sama tego nie umiem zrobić ;D mama mi robi, bo są strasznie trudne ![]() znacie może jeszcze jakieś inne domowe sposoby? ;> Edytowane przez Angel948 Czas edycji: 2009-11-06 o 18:57 |
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Czesc.
Wypowiadam sie pierwszy raz ale zagladam tu dosc czesto i musze przyznac, ze dziewczyny jestescie genialne...![]() Swietne sposoby, mam wlosy bardzo podatne na ukladanie i prawie wszystko sie sprawdza, oczywiscie jesli jest poprawnie zrobione... http://www.zeberka.pl/art.php?id=344...&s=&b=1#koment Warto zajrzec!!! Od razu mowie, ze jeszcze nie robilam
|
|
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Nie da sie ogladnac ;( Ale to jest z youtube.com ;D tam jest dużo takich filmików.
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Coś nam nie idzie ten wątek ;(
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
haalo
jak tam wasze piekne loki:d ja nadal wierna swojej metodzie bo mam lenia zeby cos kombinowac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

bo wlosy masz tak samo skrecone tylko inaczej spięte.

Ja używam krecenie włosów na palcu a potem do prostownicy i piekne loki wychodzą.