Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 12:51   #511
Angel948
Raczkowanie

Dot.: cel: kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
A chceta się wymienić? Oddam kręcone za proste!
człowiekowi nigdy nie dogodzisz
Angel948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 15:29   #512
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
A chceta się wymienić? Oddam kręcone za proste!
ja chcę ( tylko, że mam takie nijakie :P ) ale chcieć mogę
megie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 17:39   #513
Angel948
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megie Pokaż wiadomość
ja chcę ( tylko, że mam takie nijakie :P ) ale chcieć mogę
Ja ostatnio eksperymentuje z papilotami i tak je zawinełam jak na lokówke, na noc, a rano miałam takie ładne tylko że to bardziej fale niż loki ale każdy zawinęłam w inną stronę i tak ładnie się po wywijały
Stary 2010-04-09, 18:55   #514
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel948 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio eksperymentuje z papilotami i tak je zawinełam jak na lokówke, na noc, a rano miałam takie ładne tylko że to bardziej fale niż loki ale każdy zawinęłam w inną stronę i tak ładnie się po wywijały
ja też lubię swoje włoski po papilotach ( robię zwykle na noc), jednak śpi się niewygodnie... masz może jakiś patent żeby było wygodnie ?
Stary 2010-04-09, 20:42   #515
Angel948
Raczkowanie

Cytat:
ja też lubię swoje włoski po papilotach ( robię zwykle na noc), jednak śpi się niewygodnie... masz może jakiś patent żeby było wygodnie ?
niestety nie ja wielokrotnie się budze w nocy bo mi niektóre się obsuwają albo w ogóle rozwiązują straszna z tym robota.. ale z drugiej strony to jak bym zrobiła je w dzień na 2h to by ic z tego ie wyszło, bo już próbowałam.. szkoda czasu i udręki
Stary 2010-04-10, 22:58   #516
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel948 Pokaż wiadomość
niestety nie ja wielokrotnie się budze w nocy bo mi niektóre się obsuwają albo w ogóle rozwiązują straszna z tym robota.. ale z drugiej strony to jak bym zrobiła je w dzień na 2h to by ic z tego ie wyszło, bo już próbowałam.. szkoda czasu i udręki
no właśnie . czyli jak to mówią ... dla piękności trzeba cierpieć
Stary 2010-04-10, 23:50   #517
butters
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''

Mam sposob na papiloty, zeby byly troche wygodniejsze.Wlosy zbieram do gory i na czubku glowy zawijam dwa, trzy papiloty i zwiazuje je gumka, zeby sie trzymaly .
Stary 2010-04-11, 13:20   #518
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butters Pokaż wiadomość
Mam sposob na papiloty, zeby byly troche wygodniejsze.Wlosy zbieram do gory i na czubku glowy zawijam dwa, trzy papiloty i zwiazuje je gumka, zeby sie trzymaly .
o ciekawe będę musiała spróbować czyli normalnie biorę wszystkie włosy do góry jakbym chciała kucyka robić i dzielę na 3 pasma, nakręcam na papiloty i gotowe ?
Stary 2010-04-12, 14:48   #519
absurdalna89
Zadomowienie

Mam włosy do połowy szyi (czyli dość krótkie), równej długości i chcę je nawinąć na średniej wielkości wałki. Jaka długość mi zostanie? Krócej niż do policzków? Jeśli tak, to sobie daruję.
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 19:14   #520
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Mam włosy do połowy szyi (czyli dość krótkie), równej długości i chcę je nawinąć na średniej wielkości wałki. Jaka długość mi zostanie? Krócej niż do policzków? Jeśli tak, to sobie daruję.
raczej tak . bynajmniej jak nalożysz papiloty na noc. ale zawsze możesz potem trochę je 'wyciągnąć' i 'rozprostować' jednak to niewiele da . najlepiej wypróbuj i zobacz sama
Stary 2010-04-14, 20:30   #521
butters
Raczkowanie

Cytat:
o ciekawe będę musiała spróbować czyli normalnie biorę wszystkie włosy do góry jakbym chciała kucyka robić i dzielę na 3 pasma, nakręcam na papiloty i gotowe ?
I co testowal ktos? Czasem dzielilam wlosy tylko na dwie czesci i zawijalam w papiloty, a pozniej dla komfortu zwiazwalam je gumka tak, aby nie obciazaly wlosow.Napomkne, ze moje papiloty byly gumowe i ciezkie, dlatego wpadlam na ten pomysl.
butters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 21:29   #522
Martek_
Zadomowienie

A ja dzisiaj wypróbowałam sposób ultrafiolet.
Na podsuszone włosy wcześniej wgniotłam piankę i zwinęłąm.
Rano były troszkę wiligotnejeszcze i jakoś tak śmieszne ułożone, więc zrobiłam plumping (czy jak to tam się pisze?) i po 30 minutach ściągłam, rozczesałam palcami, ułożyłam minimalną ilością pianki i jest dobrze!
Nawet mi się spodobało, tylko chyba będę skręcać pasma w innych miejscach, bo mam całkiem inaczej ścięte włoski niż urtlafiolet.
Stary 2010-04-21, 23:05   #523
butters
Raczkowanie

Martek o co chodzi z tym ultrafioletem ?
Zakrecilam wilgotne wlosy i nalozylam troche Garnier Fructis Extreme, swietnie utrwala fryzure na caly dzien, a wlosy sa mieciutkie
butters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:31   #524
Martek_
Zadomowienie

[/COLOR]Przepraszam, troche niezrozumiale napisałam
"ultrafiolet.." to nick dziewczyny, która się tu wypowiadała i pisała właśnie o sposobie na zakręcenie włosów, dołączyła jeszcze zdjęcia.
O ile się nie myle, to było to u mnie na 6/7 stronie, z tym że ja mam najnowsze wąki na 1 stronie.

butters, a jak zakręciłaś włosy?

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2010-04-22 o 21:40 Powód: pomyłka
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 11:30   #525
Martek_
Zadomowienie

up
Stary 2010-05-03, 22:38   #526
mimi1812
Raczkowanie

Hm, widzę że piszą tu dziewczyny z włosami podatnymi na skręt. Więc tak sie zastanawiam... Nie wystarczy popsikać ich wodą i "pougniatać"? Ja mam prawie proste włosy (lekko powywijane) i po takim zabiegu falują, fakt trochę się puszą, dlatego albo robię to wieczorem, albo rano i uzywam wówczas czegoś wygładzającego.
Tylko muszę dodać ze mam cienkie włosy, więc na grubych nie wiem czy sie sprawdzi.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Przejrzałam ten wątek i widząc te Wasze cudne loczki postanowiłam ulepszyć swoje Bo u mnie jednak falują włosy tylko od połowy ucha w dół, a wyżej już nie. Właśnie zakręciłam sobie włosy według sposobu ultrafioletowej, ale wydaje mi się że nic z tego nie wyjdzie, bo chyba mam zbyt cienkie włosy i pewnie dziwnie będzie to wyglądało. Zobaczymy jutro
Mam do Was troche głupie pytanie. Jak robicie te "ślimaczki"? To znaczy wiem mniej więcej tylko z niewiadomych powodów zawsze jak robie coś takiego to moje włosy wyglądają jak połamane, niezależnie od tego czy te ślimaczki są luźne czy nie i niezależnie od ich ilości. Więc może robię coś nie tak, dlatego proszę o dokładny opis
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 15:27   #527
Martek_
Zadomowienie

Próbowałam z tą wodą.. Efekt?
Włosy mega przyklapnięte
eh.. mi też się niby kurcze falują, ale tak jakoś śmiesznie
Co do ślimaczków - z chęcią dołącze się do pytania. Mi jakieś takie "połamane strąki" wychodzą.
Stary 2010-05-04, 20:55   #528
mimi1812
Raczkowanie

No i sposób ultrafioletowej na moich włosach sie nie sprawdza:/ W ogóle się nie zakręciło, mimo że mam podatne na układanie. Zazdroszczę Wam
Będę próbowała kolejnych.
Martek no właśnie, te strąki... A wystarczy przeczesać palcami i już efekt push up gotowy:/
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 22:28   #529
Martek_
Zadomowienie

A ja zrezygnowałam z tego sposobu. Za pierwszym razem fajnie wyszło, za drugim w miarę, a za trzecim tragicznie!
Włosy miałam mega przyklapnięte i nie mam pojecia dlaczego
Na dodatek, po 4 godzinach się częściowo rozprostowały.
Dzisiaj na noc zaplotę sobie warkocza dobieranego. Ciekawe co z tego wyjdzie.
Stary 2010-05-09, 18:57   #530
PannaX
Rozeznanie

GG do PannaX

Cytat:
Napisane przez evita_l Pokaż wiadomość
O tutaj opis słowny i ze zdjęciami
I jeszcze fotka po spotkaniu ze śniegiem. Bez pianek, lakierów, etc.
Wypróbowałam dziś sposób evity "na podkolanówkowe dready" niestety nie wyszły mi tak ładne loczki jak autorce sposobu ale muszę powiedzieć, że dobrze się trzymają moze zrobię jescze kilka podejść najgorzej chyba wyszly z tyłu głowy - robiłam je bez niczyjej pomocy i z tyłu było dość ciężko... Spało się w tym średnio ale nie znów tak super niewygodnie, w końcu podkolanówki są miękkie. W sumie zrobiłam 6 "dreadów".
PannaX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 22:05   #531
Martek_
Zadomowienie

świetne Ci te loczki wyszły! Takie fajne, niezbyt moce skręty. A z natury jakie masz włosy?

A ja polubiłam warkocze dobierane. Robie sobie takiego jednego, na wilgotne, potraktowane gumą włosy i idę spać. Rano jeszcze troszkę gniotę gumą joanny i efekt zadowalający.
To samo wyszło jak rano umyłam włosy i zrobiłam to samo tylko na jakieś 10 min. Podsuszyłam potem suszarką, posiedziałam chwilkę i identycznie.
Zajeło mi to jakieś 20 min.
Stary 2010-05-10, 19:17   #532
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
świetne Ci te loczki wyszły! Takie fajne, niezbyt moce skręty. A z natury jakie masz włosy?

A ja polubiłam warkocze dobierane. Robie sobie takiego jednego, na wilgotne, potraktowane gumą włosy i idę spać. Rano jeszcze troszkę gniotę gumą joanny i efekt zadowalający.
To samo wyszło jak rano umyłam włosy i zrobiłam to samo tylko na jakieś 10 min. Podsuszyłam potem suszarką, posiedziałam chwilkę i identycznie.
chętnie bym spróbowała tego sposobu, ale nie potrafię robić warkocza dobieranego a ty robisz sobie sama ?
Stary 2010-05-10, 21:09   #533
PannaX
Rozeznanie

GG do PannaX

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Dzięki z natury mam trochę "bezkształtne" włosy tzn niby proste ale jednak nei do konca - wywijają się przy koncach i gdzieniegdzie tworzą się (niesttey brzydkie) fale... wiec nie wiem jak je okreslic no w kazdym razie są podatne na wszelkie odksztalcenia np. od gumki do wlosow - pewnie dlatego loczki dobrze sie trzymały aż do umycia...

Zazdroszczę Ci umiejętności robienia warkoczy dobieranych (ja nawet zwyklego z tylu glowy nei potrafie sobie zrobic... jedynie jako tako dwa mniejsze po bokach) Rozumiem ze wychodzą Ci z tego raczej fale nie loki? ja wlasnie marzę o ładnych falach
PannaX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 21:41   #534
Martek_
Zadomowienie

W sumie to ja zawsze zazdrościłam dziewczynom umiejętności zrobienia sobie dobieranca.
Ale jakoś, pewnego dnia siedząc na wizazu i szukając metod na zakręcanie zobaczyłam post, w którym dziewczyna napisala że to nic trudnego, tylko zwyczajnie dobiera się włosy.
No i spróbowałam.
Zaczełam robić to tak na logike, dobierać sobie włosy do pasm i plec warkoczyka,
Oczywiście pierwszy idealny nie był, ale zawsze coś.
Muszę się poskarżyć, że ręce mnie bolą od tego niemiłosiernie. Ale efektem są takie właśnie loko-fale. Falami tego nie nazwe, bo niby jakiś skręt tam jest, ale nie taki jak u loka.
Rano sobie pogniotę te włosy troszkę na gumę i efektem są te loko-fale, nie od samego czubka głowy, ale tak fajnie, powoli zakręcają się wraz z długością.
Mi tam się podoba.

eh.. Mam nadzieje że nie napisałam tego bardzo nieskładnie. Przepraszam, ale jakoś dzisiaj nie mogę myśleć
Stary 2010-05-13, 17:48   #535
mrrauu
Raczkowanie

Naczytałam się na forum o papilotach i przed chwilą zawinęłam włosy, w sumie wyszło mi 9 papilotów (mam długie włosy) ciekawe jaki będzie efekt
mrrauu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 14:18   #536
Martek_
Zadomowienie

mrrau jaki wynik po papilotach?
Ja to chyba jakieś lewe ręcę mam, bo mi nigdy nie wychodzą..
A jak oglądałam zdjęcia w wątku o papilotach, to aż mnie zazdrość chytała, bo loczki były śliczne.
Stary 2010-05-14, 15:47   #537
mrrauu
Raczkowanie

Martek jestem zadowolona, wyszły ładne loczki niestety przez noc trochę się popsuły więc znów siedzę w papilotach żeby mieć fajne kręciołki na wieczór
mrrauu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 15:11   #538
Martek_
Zadomowienie

W takim razie nie chyba, ale napewno mam lewe ręce.
Stary 2010-05-16, 03:12   #539
karaw1992
Przyczajenie

Dot.: loki

Cześć. Chciałabym pokręcić sobie delikatnie włosy tak jak Kasia Maciąg, oto link http://www.filmpolski.pl/z1/01z/22301_7.jpg.
Dodam, że próbowałam wieloma sposobami i lokówką, i prostownicą, i papilotami, ale zazwyczaj (w przypadku papilotów)skręcały się za mocno, kiedy pokręciłam lokówką loki nie wyglądały jak na zdjęciu, a jeśli chodzi o prostownicę, to w ogóle się nie skręciły, bo jest ona za gruba.;/
Może któraś z Was miała kiedyś taką fryzurę, więc bardzo proszę o radę, z góry dziękuję
karaw1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 07:02   #540
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: loki

Dziewczyny! Witam na początek I chciałam zapytać czy próbowałyście kręcenia na prostownicy? Ja ostatnio kręciłam z youtubem. Niestety srednio mi wyszło, ale efekt dziewczyny na filmie - PORAŻAJĄCY. Generalnie nie kręce włosów. Nie sa podatne ani na krecenie ani na prostowanie - sa typowo nijakie Ale za niecały miesiąć mam wesele i chciałabym wyprostowac całosc i pojedyncze cienkie pasma jakoś fajnie pofalowac, pokręcic. Pewnie bardzij pofalowac bo moje włosy sięgają tak z 5 cm za ramię z przodu (z tyłu sa dłuższe - cieniowanie). Czy możecie coś doradzić? Chciałam isc do fryzjera, ale tak się spłukałam z pieniedzy na sukience i butach, że chyab sobie daruje ...

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez evita_l Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze prostownicą Pierwsze Muszę się poduczyć
mam odpowiedź na moje pytanie - probowalyscie! śliczne Tylko na prostownicy wychodzą jednak grubsze. Jak moge zrobic drobniejsze falki?

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości