|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: cel: kręcone włosy
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( robię zwykle na noc), jednak śpi się niewygodnie... masz może jakiś patent żeby było wygodnie ?
|
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wielokrotnie się budze w nocy bo mi niektóre się obsuwają albo w ogóle rozwiązują straszna z tym robota.. ale z drugiej strony to jak bym zrobiła je w dzień na 2h to by ic z tego ie wyszło, bo już próbowałam.. szkoda czasu i udręki
|
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''
Mam sposob na papiloty, zeby byly troche wygodniejsze.Wlosy zbieram do gory i na czubku glowy zawijam dwa, trzy papiloty i zwiazuje je gumka, zeby sie trzymaly .
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę musiała spróbować czyli normalnie biorę wszystkie włosy do góry jakbym chciała kucyka robić i dzielę na 3 pasma, nakręcam na papiloty i gotowe ?
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Mam włosy do połowy szyi (czyli dość krótkie
), równej długości i chcę je nawinąć na średniej wielkości wałki. Jaka długość mi zostanie? Krócej niż do policzków? Jeśli tak, to sobie daruję.
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. najlepiej wypróbuj i zobacz sama
|
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem dzielilam wlosy tylko na dwie czesci i zawijalam w papiloty, a pozniej dla komfortu zwiazwalam je gumka tak, aby nie obciazaly wlosow.Napomkne, ze moje papiloty byly gumowe i ciezkie, dlatego wpadlam na ten pomysl.
|
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj wypróbowałam sposób ultrafiolet.
![]() Na podsuszone włosy wcześniej wgniotłam piankę i zwinęłąm. Rano były troszkę wiligotnejeszcze i jakoś tak śmieszne ułożone, więc zrobiłam plumping (czy jak to tam się pisze? ) i po 30 minutach ściągłam, rozczesałam palcami, ułożyłam minimalną ilością pianki i jest dobrze!Nawet mi się spodobało, tylko chyba będę skręcać pasma w innych miejscach, bo mam całkiem inaczej ścięte włoski niż urtlafiolet.
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Martek o co chodzi z tym ultrafioletem ?
Zakrecilam wilgotne wlosy i nalozylam troche Garnier Fructis Extreme, swietnie utrwala fryzure na caly dzien, a wlosy sa mieciutkie |
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]Przepraszam, troche niezrozumiale napisałam
"ultrafiolet.." to nick dziewczyny, która się tu wypowiadała i pisała właśnie o sposobie na zakręcenie włosów, dołączyła jeszcze zdjęcia. O ile się nie myle, to było to u mnie na 6/7 stronie, z tym że ja mam najnowsze wąki na 1 stronie. butters, a jak zakręciłaś włosy?
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2010-04-22 o 21:40 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
up
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Hm, widzę że piszą tu dziewczyny z włosami podatnymi na skręt. Więc tak sie zastanawiam... Nie wystarczy popsikać ich wodą i "pougniatać"? Ja mam prawie proste włosy (lekko powywijane) i po takim zabiegu falują, fakt trochę się puszą, dlatego albo robię to wieczorem, albo rano i uzywam wówczas czegoś wygładzającego.
Tylko muszę dodać ze mam cienkie włosy, więc na grubych nie wiem czy sie sprawdzi. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Przejrzałam ten wątek i widząc te Wasze cudne loczki postanowiłam ulepszyć swoje Bo u mnie jednak falują włosy tylko od połowy ucha w dół, a wyżej już nie. Właśnie zakręciłam sobie włosy według sposobu ultrafioletowej, ale wydaje mi się że nic z tego nie wyjdzie, bo chyba mam zbyt cienkie włosy i pewnie dziwnie będzie to wyglądało. Zobaczymy jutro![]() Mam do Was troche głupie pytanie. Jak robicie te "ślimaczki"? To znaczy wiem mniej więcej tylko z niewiadomych powodów zawsze jak robie coś takiego to moje włosy wyglądają jak połamane, niezależnie od tego czy te ślimaczki są luźne czy nie i niezależnie od ich ilości. Więc może robię coś nie tak, dlatego proszę o dokładny opis
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam z tą wodą.. Efekt?
Włosy mega przyklapnięte eh.. mi też się niby kurcze falują, ale tak jakoś śmiesznie ![]() Co do ślimaczków - z chęcią dołącze się do pytania. Mi jakieś takie "połamane strąki" wychodzą.
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
No i sposób ultrafioletowej na moich włosach sie nie sprawdza:/ W ogóle się nie zakręciło, mimo że mam podatne na układanie. Zazdroszczę Wam
Będę próbowała kolejnych. Martek no właśnie, te strąki... A wystarczy przeczesać palcami i już efekt push up gotowy:/ |
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrezygnowałam z tego sposobu. Za pierwszym razem fajnie wyszło, za drugim w miarę, a za trzecim tragicznie!
![]() Włosy miałam mega przyklapnięte i nie mam pojecia dlaczego ![]() Na dodatek, po 4 godzinach się częściowo rozprostowały. ![]() Dzisiaj na noc zaplotę sobie warkocza dobieranego. Ciekawe co z tego wyjdzie.
|
|
#530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety nie wyszły mi tak ładne loczki jak autorce sposobu ale muszę powiedzieć, że dobrze się trzymają najgorzej chyba wyszly z tyłu głowy - robiłam je bez niczyjej pomocy i z tyłu było dość ciężko... Spało się w tym średnio ale nie znów tak super niewygodnie, w końcu podkolanówki są miękkie. W sumie zrobiłam 6 "dreadów".
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
świetne Ci te loczki wyszły!
A ja polubiłam warkocze dobierane. Robie sobie takiego jednego, na wilgotne, potraktowane gumą włosy i idę spać. Rano jeszcze troszkę gniotę gumą joanny i efekt zadowalający. ![]() To samo wyszło jak rano umyłam włosy i zrobiłam to samo tylko na jakieś 10 min. Podsuszyłam potem suszarką, posiedziałam chwilkę i identycznie. Zajeło mi to jakieś 20 min .
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty robisz sobie sama ?
|
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z natury mam trochę "bezkształtne" włosy tzn niby proste ale jednak nei do konca - wywijają się przy koncach i gdzieniegdzie tworzą się (niesttey brzydkie) fale... wiec nie wiem jak je okreslic no w kazdym razie są podatne na wszelkie odksztalcenia np. od gumki do wlosow - pewnie dlatego loczki dobrze sie trzymały aż do umycia...Zazdroszczę Ci umiejętności robienia warkoczy dobieranych (ja nawet zwyklego z tylu glowy nei potrafie sobie zrobic... jedynie jako tako dwa mniejsze po bokach) Rozumiem ze wychodzą Ci z tego raczej fale nie loki? ja wlasnie marzę o ładnych falach
|
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to ja zawsze zazdrościłam dziewczynom umiejętności zrobienia sobie dobieranca.
![]() Ale jakoś, pewnego dnia siedząc na wizazu i szukając metod na zakręcanie zobaczyłam post, w którym dziewczyna napisala że to nic trudnego, tylko zwyczajnie dobiera się włosy. No i spróbowałam. Zaczełam robić to tak na logike, dobierać sobie włosy do pasm i plec warkoczyka, Oczywiście pierwszy idealny nie był, ale zawsze coś. ![]() Muszę się poskarżyć, że ręce mnie bolą od tego niemiłosiernie. Ale efektem są takie właśnie loko-fale. Falami tego nie nazwe, bo niby jakiś skręt tam jest, ale nie taki jak u loka. Rano sobie pogniotę te włosy troszkę na gumę i efektem są te loko-fale, nie od samego czubka głowy, ale tak fajnie, powoli zakręcają się wraz z długością. Mi tam się podoba. eh.. Mam nadzieje że nie napisałam tego bardzo nieskładnie. Przepraszam, ale jakoś dzisiaj nie mogę myśleć
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Naczytałam się na forum o papilotach i przed chwilą zawinęłam włosy, w sumie wyszło mi 9 papilotów (mam długie włosy)
ciekawe jaki będzie efekt
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
mrrau jaki wynik po papilotach?
![]() Ja to chyba jakieś lewe ręcę mam, bo mi nigdy nie wychodzą.. A jak oglądałam zdjęcia w wątku o papilotach, to aż mnie zazdrość chytała, bo loczki były śliczne.
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Martek jestem zadowolona, wyszły ładne loczki
niestety przez noc trochę się popsuły więc znów siedzę w papilotach żeby mieć fajne kręciołki na wieczór
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie nie chyba, ale napewno mam lewe ręce.
|
|
#539 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: loki
Cześć. Chciałabym pokręcić sobie delikatnie włosy tak jak Kasia Maciąg, oto link http://www.filmpolski.pl/z1/01z/22301_7.jpg.
Dodam, że próbowałam wieloma sposobami i lokówką, i prostownicą, i papilotami, ale zazwyczaj (w przypadku papilotów)skręcały się za mocno, kiedy pokręciłam lokówką loki nie wyglądały jak na zdjęciu, a jeśli chodzi o prostownicę, to w ogóle się nie skręciły, bo jest ona za gruba.;/ Może któraś z Was miała kiedyś taką fryzurę, więc bardzo proszę o radę, z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: loki
Dziewczyny! Witam na początek
I chciałam zapytać czy próbowałyście kręcenia na prostownicy? Ja ostatnio kręciłam z youtubem. Niestety srednio mi wyszło, ale efekt dziewczyny na filmie - PORAŻAJĄCY. Generalnie nie kręce włosów. Nie sa podatne ani na krecenie ani na prostowanie - sa typowo nijakie Ale za niecały miesiąć mam wesele i chciałabym wyprostowac całosc i pojedyncze cienkie pasma jakoś fajnie pofalowac, pokręcic. Pewnie bardzij pofalowac bo moje włosy sięgają tak z 5 cm za ramię z przodu (z tyłu sa dłuższe - cieniowanie). Czy możecie coś doradzić? Chciałam isc do fryzjera, ale tak się spłukałam z pieniedzy na sukience i butach, że chyab sobie daruje ... ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- mam odpowiedź na moje pytanie - probowalyscie! śliczne Tylko na prostownicy wychodzą jednak grubsze. Jak moge zrobic drobniejsze falki?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

i tak je zawinełam jak na lokówke, na noc, a rano miałam takie ładne
ja wielokrotnie się budze w nocy bo mi niektóre się obsuwają albo w ogóle rozwiązują
straszna z tym robota.. ale z drugiej strony to jak bym zrobiła je w dzień na 2h to by ic z tego ie wyszło, bo już próbowałam.. szkoda czasu i udręki

. najlepiej wypróbuj i zobacz sama 

) i po 30 minutach ściągłam, rozczesałam palcami, ułożyłam minimalną ilością pianki i jest dobrze!