|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak zrobic spiralki ?
bieżesz cieniutkie pasemka i od nasady włosów jedziesz po nim prostownica tylko musisz ta prostownica krecić aha i to raczej nie wychodzi na grubuch włoskach..
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Urządzenie Wielofunkcyjne Rowenta Stylizujące - to jest dokładnie http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN <- proszę znalazłam nawet tańsze [127 zł] i odrazu można tam je zakupić. POLECAM gorąco pozdrawiam
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Nooo, kusi mnie ta Rowenta ; D Ale chwilowo brak funduszy : ( .
|
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.viva.pl/images/stories/001/galeria_vn/05.jpg
Jak uzyskam takie włosy, jak Joasia Brodzik na tym zdjęciu?! Czy wystarczy zwykła lokówka, czy jakoś inaczej?! Doradźcie?
studentka czas na zmiany! Prosiaczek: -Jak się pisze 'miłość'? Puchatek: -Tego się nie pisze. To się czuje. ♥♥♥ Edytowane przez kura25 Czas edycji: 2007-07-18 o 22:09 |
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy!! Jak Zrobic Takie Włosy?!
lokowka wystarczy napewno
jakas pianka i lakier i bedzie dobrze pozdro
|
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy!! Jak Zrobic Takie Włosy?!
Oby ;p dzieki
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak szybko zakręcić włosy? :-)
tak, lokowka
Pamietam, ze w jednym odcinku Magdy m, Brodzik skrecala sobie wlosy wlasnei lokowka
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Moze byc tazke prostownica... ylko taka ktora sie da robic fale
moim zdaniem to by byl lepszy efekt nish lokowka..ale sie tam nie znam na tyle zey ci powiedziec na 100% tazke czekam na dalsze propozycje innych pan xD pzdr
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam mysle ze lokowka bylo by lepiej;d bo wlosy sie zaczepia o te cypki, nie bede przylegac jak w drugim z przypadkow - do garacej blahy i tez ladnei zakrecisz. na twoim miejscu bym postawila na delikatniejsze loczki, nie warto niszczyc tak wlosa. a ta prostownico-lokowka ci raczej mniejsza ochrone zapewni. ale to moje zdanie;p poza tym, jesli juz ktos ma lokowke w domu to troche skzoda wydawac kase dla tego bez cypkow tylko po to zeby uzyskac torche lepszy efekt:p najpierw bym radzila sprobowac na lokowce i ocenic efekt, jak sie nei spodoba to kombinowac i tyle [no chyba ze takowej sie nei posiada, wtedy musisz to przemyslec po prostu]
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a ja mam własnie zawsze takie włosy tylko ze mam jeszcze grzywke która niesety musze prostowac moje włosy sa wycieniowane wiec sie kreca dziewczyny zawsze mpowia ze mam fajne fale ale ja i tak zawsze prostuje bo mnie to wneriwa chociaz przez wakacje finish z prostownica tylko grzywka to koniecznosc jak chcecie uzyskac takie włosy spróbujcie po myci dac pianki i zelu i suszcie pasma wgniatajac ten zel gniatac włosy tak mocno w piesci aby wyschły. moze nie beda to fale ale beda krecone ja zawsze tak robie jak chce miec bardziej krecone niz falowane> polcam
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze jak nei rozczesze wlosow po umyciu mam takie fajne mocniejsze fale
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
też proponuję lokówkę, te włosy wyglądają mi na zakręcone własnie w ten sposób.
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
NIEAKTUALNE
witam mam cienkie wloski . Po umyciu i nie wysuszeniu suszarka kreca mi sie jednak nie jest to taki loczek jaki bym chciala ( loki sa nie rowne i oklapniete ) datego moze Wy uzytkownicy wizazu.pl macie na to jakies dobre rady ??
Edytowane przez lusia9090 Czas edycji: 2007-09-17 o 18:34 |
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak zrobic piekne loczki ??? wasze sposoby :)
Zależy jak mocny skręt chcesz uzyskać
Ja osobiście używam lokówki lub wałków o dużej średnicy i potem spryskuje lakierem bądz używam pianki (polecam pianke Nivea Hair Care Skręt Fal i Loków) |
|
|
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!!! Mam pytanko: mam długie i grube, proste włosy, a bardzo chciałabym mieć "luźne" loki lub fale, przy pomocy jakich wałków uzyskam taki efekt. Bardzo podobają mi się takie włosy: http://slimak.onet.pl/_m/TVN/magdam/...iewicz_800.jpg
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie tak dokładanie to samo ale bardzo, bardzo podobnie jak miała Kasia Bujakiewicz w niektórych odcinkach Magdy M.
Edytowane przez Jamajka007 Czas edycji: 2007-08-29 o 10:27 Powód: nie wklejony link ;) |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
a kto z was uzywa gumy do wlosow ?? a jakie walki sa najlepsze na zrobienie malych i srednich loczkow ??
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Jamajka007 Dzięki wielkie
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od dawna kombinuje co z moimi piórami zrobić i kończyło sie tym, że chodziłam w kucyku ![]() Sposób super i ślicznie wychodzi na moich włoskach Normalnieee dziękuję |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
dzieki bo ja tez skorzystalam na tym ;-) slyszalam kiedys o sposobie robienia fal prostownica ale nie wiedzialam zbytnio jak to sie robi ;p teraz juz wiem. Jamajka007 tez bardzo dziekuje - rowniez podobaja mi sie loczki w stylu Kasi Bujakiewicz z "Magdy M." a to jest cos wlasnie takiego ;-)
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!
Ja mam sposób na piękne loczki -> sprężynki Wystarczy zwykły śrubokręt a efekt na fotce.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
To tak.. metoda za czasów mojej babci :P
![]() Potrzeba śrubokręt, kuchenka gazowa i gazeta. Śrubokręt (taki dłuższy wiadomo) nagrzewamy na ogniu (na kuchence) żeby był gorący, wycieramy w gazete i chłodzimy chwilke trzepiąc ręką (żeby nie zniszczyć włosów) a następnie stajemy przed lustrem i obkręcamy po kolei włoski wokół śrubokręta, po czym wyciągamy śrubokręt i mamy sprężynkę. Wiele z Was pewnie się przestraszy tej metody, ale nie jest straszna, a jej efekty wspaniała, i loczki rozwalają się dopiero po umyciu lub rozczesaniu. Samemu ciężko zrobić sobie tak całą głowę, dlatego polecam pomoc jakiejś koleżanki. Aaa.. i cała główke kręci się z 3-4 godziny (na moim przykładzie). |
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za odp;-) |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam ten filmik z prostownicą i od razu popędziłam po swoją. Z tym że ja mam szerszą i nie wychodzą. A szkoda bo chcialam sie na wesele kuzynki tak uczesać a teraz będę kombinować
Może zna ktoś jeszcze inne sposoby? Będę wdzięczna
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podobaja fale robione prostownica, ale niestety mam tylko prostownice- nasadke do lokowki Phillipsa i nie da sie nia nic takiego zrobic :/ A szkoda mi kupowac jakiejs innej, bo nie uzywam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

pozdro
Pamietam, ze w jednym odcinku Magdy m, Brodzik skrecala sobie wlosy wlasnei lokowka

mam cienkie wloski . Po umyciu i nie wysuszeniu suszarka kreca mi sie jednak nie jest to taki loczek jaki bym chciala ( loki sa nie rowne i oklapniete ) datego moze Wy uzytkownicy wizazu.pl macie na to jakies dobre rady ??
Może zna ktoś jeszcze inne sposoby? Będę wdzięczna