![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ściągnęłam więc sobie szybciutko z Chomika IlonyP przepisy - baaardzo dziękuję - i zacznę eksperymenty. Poćwiczę trochę na sicie z Zeptera, zanim zdecyduję, czy kupić parowar. Jak do tej pory robiłam tylko raz jarzynki z rybą i bardzo mi smakowało. Właściwie sama nie wiem, dlaczego nie zrobiłam niczego więcej... A, jeszcze kiedyś robiłam roladę z mielonego mięsa, faszerowaną farszem z kiełbasy, pieczarek i żółtego sera. Owinęłam w papier do pieczenia i obwiązałam sznurkiem. Maaatko, ale było dobre!!
![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Zaszalałam dzisiaj w moim garnkowym parowarze... Jarzyny i rybka w folii. Przedtem dosmaczyłam ją intensywnie ziołami. Wyszła rewelacyjnie. Dałam rybę (czarniak) zamrożoną, bo nie miałam czasu odmrażać, a pomimo tego była wspaniała. Mam tylko jedno sito, więc parowałam razem 15 minut. Było akurat. Do tego ryż (gotowany tradycyjnie) i sos beszamelowy na kwaśno (z cytryna). Pyyyycha!!!
Chyba jednak nie kupię na razie parowara. Mam "zeptera", mikrofalówkę (też ćwiczyłam w niej jarzynki i były równie dobre), więc to byłoby dublowanie sprzętu. Nie ma sensu.
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie.. TŻ rozmyśla nad sprezentowaniem mi parowara.. tylko jest taka kwestia-jak ma się jego prądożerność do zużycia gazu.. Chodzi mi o to czy gotując w parowarze zapłacimy dużo więcej niż gotując na gazie?
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
Od kilku miesięcy mam parowar i szukam przepisów z parowaru, mam prośbę jakby ktoś miał ciekawy przepis to poproszę
![]() Robiłam już marchewkę, ziemniaczki, kotlecika i rybę, chciałam coś nowego spróbować.
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
![]() A czy ma ktos moze cos takiego??ja mieszkam w anglii i tu jest przeceniony z 60 funtow na 24.Bardzo mnie kusi zeby go kupic ale nie chcialabym kupywac w ciemno.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
Ja mam identyczny jak w linku parowar i jestem z niego zadowolona. Bardzo dobre jedzonko w tym wychodzi.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
ooo jak fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie waham sie ktory parowar kupic. No i jestem w kropce. Spodobal mi sie model ktory nie ma programatora czasowego i dosc niska moc 600 W - myslicie ze to przeszkadza?
Najbardziej mi odpowiadaja parametry tefal vitamin, zreszta on jest najbardziej chwalony. Ale rozmiar nieco duzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Też się zastanawiam, ale chyba jednak będę za tefalem albo zelmerem i podonież fajne są te, które mają różne rozmiary pięterek, bo wtedy da się schować jedno w drugie. Ech, już nie mogę się doczekać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam dania na parze, chociaz ostatnio zrobilam sie leniwa i parowar poszedl w odstawke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Pare tygodni temu dostałam parowar Philipsa. Jestem z niego strasznie zadowolona. Tylko coś przepisów w necie nie moge się doszukać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
No ja juz od kilku miesiecy gotuje w philipiaku i nie powiem zeby jeszcze cos mi wyszło zle.Wrecz przeciwnie, nieraz ktos wpadnie na niezapowiedziany obiad.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Co w nim najczęściej gotujesz ? Szukam inspiracji, bo ostatnio ograniczyłam się do piersi z kurczaka z ziemniaczkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że się sprawdzi. Piszecie w swoich postach, że nie macie przepisów. A przecież przy każdym (chyba) parowarze jest książeczka z przepisami. Wystarczy z niej poćwiczyć, a potem to już chyba można samemu eksperymentować. Szczególnie, gdy się to lubi ![]() PS Zamówiłam książkę "Gotowanie na parze" dla córki, która też jest fanką parowara, więc zanim ją dostanie, to zeskanuję co ciekawsze przepisy i jeśli ktoś będzie chciał, to prześlę ![]()
Przyleciałam... odleciałam... Co złego - to nie ja - pozdrawiam, miszka52 Moje zdjęcia są tutaj Edytowane przez miszka52 Czas edycji: 2009-12-05 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
wiecie dziewczyny, zdrowo sie zaczelam odzywiac od 1.10 i na dzien dzisijeszy nie wyobrazam sobie innego jedzonka niz z parowaru. Juz cala rodzina se do niego przekonala
![]() juz nie umiemy inaczej ryby zrobic niz w nim ehh.. z cytrynka, cebulka... ja nawet schabowego, ktorego mi mama opanierowala wczesniej bo zapomiala zrobilam w parowarze ![]() doslownie wszystko ![]() i tak sobie wasz watek podczytuje ![]()
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
A więc (zgodnie z obietnicą) umieszczam trochę przepisów na swoim Chomiku http://************/miszka52 w folderze Kulinaria -> Gotowanie na parze. Zapraszam. Jeśli będziecie mieć jakieś problemy, to proszę o wiadomość na priv.
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
powinnam pomyśleć o gotowaniu na parze, ze względu na zdrowie i na moje przyszłe dzieci, ale niestety to jedzenie do mnie nie przemawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
da sie zrobic na parze poledwiczke wieprzowa? Jesli tak to jak ja przygotowac i ile gotowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm... spróbowałam wejść z tego "linka" i nie udało mi się. Więc jeśli ktoś chce te przepisy, to proszę adresy na priva. Prześlę, tylko zaznaczam, że plik będzie sporeńki. A jeśli ktoś może, to po prostu spróbujcie na adres chomikuj pl/miszka52 (już bez linka, a przed "pl" ma być- oczywiście "." ) i tam w kulinariach jest "gotowanie na parze". Ale trzeba mieć - niestety - konto na Chomiku, żeby móc ściągnąć A co do polędwiczki, to na pewno ją można zrobić. I to zarówno w kawałkach, jak i w całości. Ja mięsko najpierw marynuję z przyprawami, a potem "paruję" w dolnej misce albo w folii, albo bez (czasem kładę poprzekłuwany papier do pieczenia, żeby nie przywarło za bardzo do pojemnika). Myślę, że tak jak kurczakowi - ok 20 minut wystarczy. Ale najlepiej poćwiczyć. Można też od razu z warzywkami w jednej misce.
Przyleciałam... odleciałam... Co złego - to nie ja - pozdrawiam, miszka52 Moje zdjęcia są tutaj Edytowane przez miszka52 Czas edycji: 2009-12-19 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
dziś spróbowałam warzyw gotowanych na parze /dokładnie mówiąc właśnie próbuje
![]() ![]() mam taki zwykły garnek z wkładką teraz pozbieram troche przepisów i będę eksperymentować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Ja też stałam się posiadaczką Tefala Vitamin +
![]() Jutro zamierzam robić kurczaka z ziemniakami i warzywami ,muszę tylko przejrzeć internet i pozyskać przepis na kurczaka. Jak na razie robiłam w parowarze ziemniaki, brokuły, bób i odgrzewałam kotlety mielone. Jedno mogę stwierdzić- warzywka smaczne ale do takiego sposobu gotowania tzn. bez soli i tłuszczu trzeba się przyzwyczaić i ten pierwszy raz mnie nie zachwycił. Mam wielką nadzieję że się nie zniechęcę i nie odstawię sprzętu na półkę bo przydałoby się przejść na zdrowe żywienie. Może ma ktoś ciekawy przepis na "biusty kurzęce" ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
hej dostałam parowar od męża.......powiedzcie mi prosze jak co wkładać bo jestem ttalnie zielona :/ parowar mam 3 poziomowy :/
dzisiaj che zrobić rybę z zmiemniakami i warzywami.....ile robić co gdzie włożyć?
![]() |
#359 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Ja zrobiłam gołąbki w parowarze. Najpierw wsadziłam na 40 minut całą główkę kapusty. Później oddzieliłam liście i na każdy nakładałam farsz (ugotowany na pół-miękko ryż, mięso mielone, podsmażona cebulką z czosnkiem, zioła, surowe jajko, sól, pierz i papryka w proszku), zwinęłam i znowu do parowaru na 50 minut. Wyszły pyszne! Sos pomidorowy robiłam już tradycyjnie, w rondelku na gazie
![]() A parowar mam ten: http://www.elektrobox.pl/kupic_img/8...ra-compact.jpg Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2010-01-31 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.