|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Już się poprawiłam
![]() A co się stanie jeśli zmieszam przed aplikacją filtr [Avene] i podkład? Często tak robiłam w przypadku duetu krem pielęgnacyjny + podkład - makijaż jest delikatniejszy i lepiej się rozprowadza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
BAN stały
|
Cytat:
Myślę że jeżeli jest to ta sama firma to nic się nie stanie ![]() ![]() Czyżbyś też była pod wrażeniem podkładu avene couverance? Ja na zimę zmieniłam go na vichy dermablend ale napewno wrócę do niego latem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
Moniczko
![]() ![]() Musze przejrzec Cennik Urody. Jezeli pudry sa zolte to dla mnie odpadaja ![]() MF polecam do tego ma wielbiona siateczke przeze mnie a nie plastikowe sitko ![]()
#3784 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia czy puder z YR jest nadal w ofercie. AsikS - nie mam wersji rozświetlającej tylko matującą. Tylko żeby nie było - to nie jest najlepszy puder, jaki znam. Clinique jest o wiele lepszy i ma dużą pojemność 35 gr.
Ja też mam dosyć zółtych podkładów i pudrów, czasem wyglądam jak po ostrej żółtaczce, dlatego lubię chłodne róże. A MF to w jakiej jest tonacji? |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Transparentny naturalny -Transparentny brzoskwiniowy Mialam ten pierwszy kolor i calkiem ok ![]() MF ma neutralny odcien bezu z kapka domieszki rozu -jednak jest to puder rozsiwetlajacy ale efekt nie jest ani zbyt nachalny ani bazarowy,ot delikatny glow i to widoczny bardziej w sloncu lub w sztucznym swietle.Puder sprawia,ze twarz nie jest pokryta plaskim matem. Czuje ze powoli zarazasz mnie swoja miloscia do Clinique-choc lubie kolorowke tej firmy,bo mam podklad ktory jest swietny,kompakt z Naszej wymiany ktory naprawde mnie zawojowal,lubie ich cienie ![]() Dziekuje Moniczko ![]()
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ochotę na ten compact mineralny a pytałam o porównywalność do Couverance bo u nas akurat tylko ich paletę mogę obejrzeć i to nie wszystkie odcienie ![]() Hexx, ja też nie znoszę tych plastikowych sitek, ki czort je wymyślił ![]() mimo, że masz naczyniową cerę używasz różowych odcieni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie nie powinno mieszac sie podkladu z filtrami bo jednoczesnie go destabilizujemy. Jezeli chodzi o kolorystyke podkladow/pudrow itd.to ja bardzo zle wygladam w zoltej tonacji,poimimo naczyniowej cery i jasnej karnacji odcien mojej cery jest brzoskwiniowy i delikatna domieszka rozu dobrze mi sluzy.Ewentualnie wybieram neutralne beze jednak jestem chlodnym typem urody i zimne odcienie dobrze komponuja sie z moja cera ![]() Wg mnie trzeba testowac,probowac poniewaz stapianie sie podkladu na skorze u kazdej z Nas bedzie wygladalo inaczej a kiedy bierzemy pod uwage stosowanie podkladow na filtrach to juz jest calkiem inaczej.
![]() |
#3788 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko troszke dziwne...
jak nakładac filtr w sprayu? Bezposrednio na twarz czy najpierw na dłonie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że nie ma idealnej recepty jak dobrać jakiś kosmetyk, bo każdemu może służyć bądź nie - co innego. Dlatego, w razie czego na pewno nie zwaliłabym "winy" na Ciebie. ![]() Zresztą i tak nie zamierzam kupić na razie pudru, miałam sporo innych wydatków przed Świętami i jestem kompletnie spłukana. Za to mam czas, by sobie jeszcze więcej poczytać i przyjrzeć się bliżej temu Clinique. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wyglądam fatalnie w żółtej tonacji, jestem typową "królewną Śnieżką" więc pal licho rumień, używam chłodnych róży i nie muszę używać już różu na policzki ![]() Jestem na etapie szukania podkładu i normalnie mam już ochotę siąść i płakać - wszystko jest albo za żółte albo za ciemne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeszukałam ten wątek na wszelkie możliwe sposoby za pomocą wyszukiwarki, ale nie znalazłam jednej informacji.
Wiem, że na filtry Avenki można stosować podkłady i pudry, ale czy na ten kremik Avene(Hydrance Optimale UV Krem nawilżająco-ochronny dla skóry wrażliwej UVB 15 - UVA 15, link: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6061) też ![]() Chcę się tylko upewnić, bo zamierzam się w ten krem zaopatrzyć właśnie ![]()
#3794 |
Zakorzenienie
|
a czy na filtry Biodermy można stosować kosmetyki z talkiem i miką?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysmarowałam ostatnio twarz fluidem avene a nan Revlon Colorstay ![]() Czy ochrona avenki zostala zachowana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jezeli krem ma spf 15 a nalozymy na niego podklad/puder itd to w znacznym stopniu zostanie zachwiana ochrona chyba,ze zastosujemy żolnierskie zasady odnosnie filtrow ![]() Osobsicie tak sie tym nie przejmuje,wiadomo odpowiednia pielegnacja ma cos na celu ale nie dajmy sie zwariowac ![]() ![]()
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezmy pod uwage ze filtry w podkladach sa niestabilne.
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie też nie jestem ortodoksyjną filtromaniaczką i filtry z SPF wyższym niz 30 zostawiam na wiosnę/lato a teraz zimą, gdy siedzę w domu potrzebuję czegoś "lżejszego".
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
tez bym tak chciała - mam taki kremik Lirene immunoprotekcja SPF 30+, półtłusty, idealny na dzień . ale moja filtromania postępuje i nie wiem czy jest uleczalna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nalezy rozgraniczyc filtry stabilne i niestabilne ![]() Nie ma znaczenia uleczalna czy nie ![]()
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
czyli, że - jeśli chodzi o Lirene, to mam się nie sugerować ta trzydziestka wypisaną na opakowaniu, bo i tak słabo ze stabilnościa filtra a wiec i z ochroną? a co myślisz o stabilności filtrów w tej nowej bazie pod makijaż MACa, spf 50+? czy da sie nia zastapić klasyczne kremy z filtrem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baza MAC'a niestety w zadnym stopniu nie zastapi klasycznego kremu z filtrem ![]()
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
więc to kolejny chwyt marketingowy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli bilet lotniczy kosztuje 1 zl to ma kosztowac 1 zł jesli filtr jest 30 to ma byc 30 inaczej należy sie odszkodowanie za bujanie klienta nooooo to kiedy zaczynamy składac wnioski o odszkodowania hehehehehehehe cos mi sie zdaje ze ustawa bedzie jakby to powiedziec ...martwa sory za OT
![]() |
#3806 | |
BAN stały
|
Cytat:
CHyba nigdy tak nie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, sorry za lekki odchył od tematu, ale widze, że już chyba nie dostane wkładu do chanel dp i w związku z tym mam pytanie czy jego następce muszę kupić z puderniczką czy nowy wkład będzie pasował do starej? No i jaki kolor.... Mam 30 dp i jest prawie idealna. Teraz też powinnam kupić to samo czy kolory się pozmieniały?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Ash, wkład Mat Lumiere nie będzie pasował do puderniczki DP
![]() ![]() ![]() ![]()
#3809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Raczkowanie
|
Witajcie, mam pytanko czy podkład MaxFactor Colour Adapt można stosować na filtry zawierające parsol czyli np na LRP, bo dla mnie LRP jest najlepszy.
Jeśli było już o tym podkładzie to przepraszam ale czytam dopiero 18 stronę ![]() ![]() Oto skład podkładu: Cyclomethicone, Aqua, Glycerin, Titanium Dioxide, Dimethicone Crosspolymer, Mica, Dimethicone, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Dimethylcyclosiloxane, Methicone, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Disodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, CI 77492, CI 77491, CI77499. mam cichutka nadzieję że ten podkładzik nie jest taki zły i będę mogła go stosować na filtry LRP ![]() A jeżeli nie, to czy ten podkład antystresowy z Avonu jest na 100% bezpieczny bo kiedyś go miałam i był całkiem fajny . pozdrawiam Edytowane przez Katia0005 Czas edycji: 2008-01-14 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.