|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() więc zrobilam tak że cosmelanik początkowo z tydzien 3 razy nastepny tydzień 2 razy dziennie potem długo 1 razeraz 1 - 2 azy na tydzień wiesz idzie to przeżyć a warto dawać na cała buźke bo efekt jest niesamowity - nawet pod oczy i powieki daję.. o oprócz nosa, po miesiącu juz sie tak mocno nie łuszczysz ![]() ![]() przed maska tylko mnie powstrzymał stan skóry po pigmanormie i nie żałuje mam alabastrową buźkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o co do przebarwień ja miałam tylko "wąsa", łezkę w kąciku oka i pod dolna wargą kreskę- tak jak sie przygryza parę piegów nie ma nic ![]() Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2009-11-17 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tylko jak sam tinosorb to mogę dowolną kolorówkę nakładać?
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wg mnie jeśli sa tinosorby to one stabilizuja parsol i można maziać czym się chce ![]() ja tak mam z anessą shiseido tam to i to nic się nie dzieje wg mnie plama nie ciemnieje ![]() ![]() ![]() Jak same tinosorby to mozna wszystko np Avene, klorane czy Roc, Iwostin..... sunbrela Dermedicu............. parsol+tinosorby tez się maziaj i pudruj.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Piszę pierwszy raz chociaż czytam i chłonę wszystko co piszecie od dawna ![]() ![]() Dodam że używam kremu z filtrem Aven SPF 50 i podkładu też Aven. Może która z was też miała taki sam problem i sobie jakkoś poradziła? Bo nie znałazłam odpowiedzi na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A-ha i jeszcze o kajol ![]()
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2009-11-23 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszcie prosze coś więcej bo mnie też przebarwienia trądzikowe dobijają ![]() I jeszcze jedno pytanko: czy na teraz wystarczy mi filtr 25 spf? Bo zamowilam sobie na dzien krem z AVON'u Anew Rejuvenate z SPF 25, ma dobre opinie na KWC (inaczej na Avon bym sie nie skusila ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Wtajemniczenie
|
![]()
nie robiłam maski sam cosmelan2 mi wystarczył
![]() ![]() ![]() A poczytaj wątek pamiętnik-cosmelan tam większośc dziewyn robiła pełny zabieg sama. Po co u lekarza w sumie jak to tylko nałożenie maski nic wiecej..... wstawiałam tu ostatnio linki gdzie kupuje cosmelan na allegro ![]() a jesli chodzi p filtr 25 to moim zdanien nie wystarczy - tylko trzeba 50+ najlepiej z tinosorami bo wtedy możemy sie dowolną koorówką maziac i mamy pewnośc co do ochrony, a jak mam nkładć 25 w przepisowej ilości to chyba bym wolała troszkę mniej 50+..... Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2009-11-23 o 14:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze to ja już nie wiem, dziś dermatolog mi powiedziała, że 25 na teraz wystarczy w zyupełności, a wie, że stosuję np. kremy z kwasami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mariola13;15448235]Ja się kwaszę i używam Effaclar Duo, K. Nawilżam twarz kremem nawilżającym, daję mu ok 15 minut na dobre wchłonięcie i nakładam filtr Avene 50+ ale emulsję i po kolejnych ok 10 minutach nakładam podkład. TEN filtr u mnie wchłania się do matu i mogę go alożyć nawet w bardzo dużej ilości
![]() ![]() ![]() Dzięki ...mam kilka próbek emulcji Aven 50+ zobacze jak bedzie po tym wyglądać moja twarz ![]() ![]() W sumie ten filter w kremie nie jest taki zły, fajnie przykrywa wszystkie niedoskonałości skórne na mojej twarzy, tylko właśnie nie w te dni kiedy linieje niestety :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
jestem totalnie nowa w filtrach. chciałabym wiedzieć, czy filtr babydream 50 nadaje się pod makijaż (podkład edm)? czy używanie go ma jakikolwiek (nawet minimalny) sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha - no i Wizaż zaczął się reklamować w gazetach ![]()
Mój blog o dbaniu o urodę w Japonii i Korei: www.kiyora.pl Edytowane przez loss_lauri Czas edycji: 2009-11-23 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam się filtrować i już na starcie mam dość
![]() Oj, jednak mają Parsol ![]()
![]() Edytowane przez dotka95 Czas edycji: 2009-12-03 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że cynamon może podrażniać. Ale awaryjnie jutro tak zrobię
![]()
![]() |
#4699 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1565461 5]owszem, cynamon może podrażnić i rozjuszyć naczynka
jeśli masz cerę naczynkową to radziłabym w ogóle zaniechać eksperymentu ![]() Cery naczynkowej nie mam, ale jest dość wrażliwa. No i używam Brevoxylu, co dodatkowo może wpływać na jej wrażliwość. No to Creme Puff odpada przy Lirence ![]()
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny mam do was pytanie bo juz nie wiem co robic
![]() ![]() ![]() ![]() to jest sklad tego loreal barwionego : L'Oreal Solar Expertise Active Anti Wrinkle Tinted Matte Fluid SPF 50+ Laboratoria L'Oreal stworzyły Aktywny fluid do opalania przeciw zmarszczkom i przebarwieniom słonecznym Solar Expertise, swój pierwszy ultralekki fluid przeciwsłoneczny, który: Chroni Twoją skórę przed poparzeniami słonecznymi Przeciwdziała powstawaniu zmarszczek i nasilaniu się przebarwień spowodowanych przez słońce Dzięki innowacyjnej ultralekkiej konsystencji łączy właściwości ochronne kremu z lekką konsystencją fluidu. ZAAWANSOWANA OCHRONA Solar Expertise zapewnia zaawansowaną ochronę przed promieniami UVA/UVB dzięki opatentowanemu systemowi filtrów z Mexoryl SX+XL. Przeciwko UVA - Zaawansowana ochrona w celu zapobiegania przedwczesnemu starzeniu się skóry spowodowanemu przez słońce (zmarszczki i plamy) Przeciwko UVB - wysoka ochrona przed poparzeniami słonecznymi. Formuła wzbogacona w: Activa-Cell - stymuluje naturalną ochronę skóry, chroni komórki przed wolnymi rodnikami oraz osłania włókna elastyny i kolagenu, aby skutecznie przeciwdziałać fotostarzeniu Kompleks Melanin-Control - redukuje ilość wytworzonego pigmentu, aby przeciwdziałać nasilaniu się przebarwień. Innowacyjna ultralekka konsystencja ultradelikatna niesamowicie lekka konsystencja wzbogacona w aktywny składnik matujacy, aby przeciwdziałać błyszczeniu sie skóry. skład : Aqua Water ) ,Cyclohexasiloxane, Octocrylene, Alcohol Denat, Dicaprylyl Carbonate , Isononyl Isononanoate, Cyclopentasiloxane , Titanium Dioxide, Glycerin, Nylon - 12, Butyl Methoxydimenzoymetane, Dimethicone, Propylene Glycol, PEG - 30 Dipholyhydroxysterate, Silica, Drometrizole Trisiloxane, Ethylenyl Triazone, , CI 77492, CI 77491 / Iron Oxides, CI 77891 /Titanium Dioxide, Disteardimonium Hectorite, Phenxyethanol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (TINOSORB) , Terephtalydene Dicamphor Sulfonic Acid, Lauryl Peg / PPG-18/18 Methicone, Triethanolamine, Methylbaraben, Dipenyl Dimethicone, Glycine Soja /Soybean Oil, Tocopherol, Pentasodium Ethylenediamine Tetramethylene Phosphonate, Vitreoscilla Ferment, Poloxamer 407, Ethylparaben , Dodecene, , Propylpraben, ,Limonene, Isobutylparaben, Butylparaben , Calcium Pantheine Sulfonate, Linalool, Parfum (Fragance)
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-12-04 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy na filtr z Parsolem zmatowiony skrobią z cynamonem można już kłaść róż z miką lub/i talkiem w składzie? Nie zdestabilizuje mi go?
#4703 |
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1565461 5]owszem, cynamon może podrażnić i rozjuszyć naczynka
jeśli masz cerę naczynkową to radziłabym w ogóle zaniechać eksperymentu ![]() Poważnie? Oja.... to cynamon won! ;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Do skrobii można dodać mąkę karobową, to wiem, a beta glukan drożdżowy? Na forum Laboratorium Urody pisamo o owsianym, ale może i ten da radę? http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
A może to to samo? ![]()
![]() Edytowane przez dotka95 Czas edycji: 2009-12-04 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zadomowienie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
dziekuje musze pokabinowac teraz fakt ten loreal ma sliczny kolorek kazdy mi prawil dzis komplementy (wogole buxia taka gladka a nie jak zawsze mialam biala maske na buzi , i to swiecenie okropne) ale wydaje mi sie ,ze jak na te pore roku lepiej jak go rozjasnie .Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które się na tym znają,pisały "zakładamy,że można łączyć filtry w obrębie tej samej firmy co nie musi byc prawdą" .Myśle,że nikt wiecej już nie wie na ten temat
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ania ty je mieszlalas na reku ze soba??? czy nakladalas jeden na 2-gi??
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-12-05 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.