|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy dla rodzinki na prezent pomocy
Cytat:
Spróbuj wybrać się do perfumerii, potestuj sobie- chociaż ten zapach dla siebie - na skórze, może też weź chłopaka- niech też potestuje. Przejrzyj także KWC, może wpadnie Ci jakaś myśl. Jak byś chciała dla siebie w stylu Gucci różowy- to zobacz może Baby Doll, Addict 2, różowego Versace... |
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy dla rodzinki na prezent pomocy
Doradzam czysto SUBIEKTYWNIE (przetestuj zdecydowanie sama):
- dla Ciebie: Miracle Lancolme, Mania Armaniego, Adicct 2 - miałam wszystkie trzy, śliczne, a na pewno trwałe -dla Chłopaka: Chanel Allure, Carolina Herrera 212 sexi man - używa obecnie mój TŻ, śliczności -dla Mamy:Chanel Coco (czemu nie!) Jak widzisz łatwo jest doradzać czysto subiektywnie
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubie zasmiecac forum, ale akurat musze zrobic sonde, bo od tego zalezy moje dalsze zycie
Otoz moj kochany TZ poprosil mnie o pomoc w wyborze perfum dla swojej mamy, a mojej przyszlej tesciowej Kobitka jest tuz przed 50-ka, lubi klasyczne, szyprowe zapachy, bo tak wywnioskowalam, niuchajac ja kiedys dyskretnie. Podoba jej sie Chanel no 5 i na pewno to bysmy kupili, tyle, ze trzeba sie troche ograniczyc - do 150 zl, a na allegro Chanel to raczej sie boje kupowac. Wybralam wiec kilka innych, podobnych zapachow i prosze, zebyscie mi doradzily, ktory jest najlepszy wg Was W koncu i tak wyjdzie kto wybieral te perfumy, a ja nie chce miec prze***ne do konca zycia
|
|
|
|
#3034 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Szyprowy zapach dla tesciowej
Taaa, zdolności techniczne na jaw mi wyszły. Zagłosowałam na 24F Hermesa, bo z wymienionych przez Ciebie zapachów ten akurat osobiście najbardziej lubię, ale to oczywiście kwestia upodobań teściowej i tego, czy chcesz jej sprawić przyjemnośc, czy, powiedzmy... wolisz się po prostu nie narażać
![]() A allegro nie ma sięco bać, w końcu od czego mamy wątek weryfikacyjny i listę polecanych sprzedawców?
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej chce sprawic przyjemnosc, a tym samym zostac troszeczke doceniona
Na allegro neistey malo widzialam Cahnel no 5 do 150 zl, a niektore od niestety niezbyt pewnych sprzedawcow... Moze sie jednak uda cos ustrzelic
|
|
|
|
#3036 |
|
Raczkowanie
|
Zagłosowałam na Faubourg. To piękny, pełen klasy zapach
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
To jeszcze młoda kobieta
może 24F Hermesa?Do Chanel 5 podobny jest klasyk Oscara de la Renty, tyle że nie posiada w sobie tej agresywnej nutki aldehydów i ylang-ylang, określanej na KWC mianem "toaletowej", jest bardziej kremowy, i chyba jeszcze bardziej "dojrzały" - kojarzy mi się nie wiem czemu z moją babcią, dlatego Oscar raczej odpada. Klasyczny Salvador Dali - odradzam, drażniący zapach. Libertine - też szypr, nowoczesny, ale nieco męski, mydlany, pachnie jak wnętrze luksusowego sklepu (podobny do bazy Romance). Cabochard - ale to już megasilny, "piwniczny" szypr - jak kosz ziemniaków .Cabaret - nowoczesny, róża + paczula, średnia trwałość niestety, a szkoda. Creation Ted Lapidus - trwały, zdecydowany szypr, coś pomiędzy Cabochard a Libertine. A może czerwone "Red Cap" D&G, Romance nie są to co prawda szypry, ale posiadają w sobie mydlane "dystyngowane" nuty kojarzące się z luksusem.
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
stawiam na 24Faubourg - piękny, klasyczny szypr
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam na Knowing, bo mam na jego punkcie świra ostatnio, nawet butelka mnie razi. Jest boski.
A czemu ograniczyłaś się w sondzie tylko do tych szyprów ? A myślałaś o Eau Du Soir albo Soir de Lune ? Albo o Liberte na przykład ? Soir de Lune ślicznu :ehem : |
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
Kota - no tak pi razy drzwi
![]() Zaraz po aplikacji Creation pachnie ziołowym naparem, bardzo gorzko, tak jakby do herbatki z dziurawca wsypać jeszcze jakiś mech, gałązki lekko nawet odymione. Jest cierpki, w tle jakaś delikatna winna nutka - kropelka czerwonego wina (to pewnie nuty owocowe). Później pojawia się nuta słodka, chyba ambra. W tej fazie zapach do złudzenia przypomina mi olejek vera-nord "Lipa" - taki ziołowy napar podszyty miodowym akcentem. Najbardziej podoba mi się ostatnia faza - słodycz znika i pozostaje charakterystyczna nuta przypominająca Libertine, bazę Romance - taka leśna, żywiczna, drzewna nuta jakby kleju do tapet (?), kleju na taśmie klejącej, wnętrza luksusowego sklepu, dawnego pewexu. Ja akurat lubię tego typu żywiczne zapachy.
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko faubourg
![]() Moja mam, miłosniczka chanel no 5 i zapachów ciezszego kalibru (szyprów przede wszystkim) jak powachała faubourg, to powiedziała, że juz nigdynie chce niczego innego . Jak na razie twardo trzyma sie w swoim postanowieniu (nie zebym jej pod nos niczego innego nie podtykała ), ale jest tym zapachem tak zauroczona, że wszystkie inne (z 5 włącznie) po prostu wg niej nie dorastaja faubourg do pięt. Poza tym trwałośc....moim zdaniem dorównuja w tym zakresie słoniowi. Tylko faubourg
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Ograniczylam sie do w.w. bo nie ma problemu z ich powachaniem i dostaniem
Eau du soir uwazam za najladniejszy szypr, ale jego cena niestety jest wysoka. Poza tym to akurat perfumy, ktore bardzo kojarza mi sie z moja mama - sa dla niej zarezerwowane, bo ich uzywa czasem Szczerze mowiac chyba 24 F to najlepszy wybor, ale majac na wzgledzie otoczenie, w tym mojego TZ, ktory nie lubi takich zapachow, myslalam tez o L'air du temps - bo sa bardziej subtelne, delikatne...
|
|
|
|
#3044 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
. 24 F miałam na skórze wśród czterech innych zapachów, więc jeszcze nie znam go zbyt dobrze, ale z tamtego testu wnioskuję, że jest piękny Też może być.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3046 |
|
BAN stały
|
Zagłosowałem na Knowing
Mam jakiś niewytłumaczalny sentyment do tego zapachu...
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem najbardziej odpowiedni będzie F. 24
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez zaglosowalam na hermesa
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Co wybrać: Chance, Allure czy Mademoiselle?
Jw. Które waszym zdaniem najładniejsze?
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wybrać:)CHANEL: Chance,Allure czy Mademoiselle ??
Ten który najbardziej się Tobie podoba i wybiera Twój NOS.
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Eenax. Mi np. podobają się wszystkie 3 wymienione zapachy, ale każdy z nich jest inny i pasuje mi na inną okazję i do innego stroju.
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Allure - spodobał się nawet mojemu bratu
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Mademoiselle albo Chance Fraiche.
![]() Eenax i Aggie mają rację, ale jeśli sonda jest "Mikołajkowa", to ja przyjmuję, że to nie dla siebie, ale na prezent.
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście to zalezy od twojego noska
![]() Madomoiselle sa piekne ale mi te perfumki pasuja raczej do bardzo eleganckich pań lub na okazje, raczej nie na codzien Natomiast Chance kocham i uwazam za przecudowny zapaszek, elegancki, sexowny kobiecy i pasuje naprawde na kazda okazje ale polecam bardziej klasycznego chance EDT ( edp jest brzydsze ) , mam w domku Eau Fraiche i zaluje bardzo ze nie kupiłam klasycznego...choc na początku jak 1wszy raz powąchałam eau fraiche wydal mi sie ladniejszy od klasycznego ale zmienilam zdanie po dluzszym stosawaniu
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Izo (jeśli to ma być dla Ciebie) to czy próbowałaś je wszystkie ponosić na sobie? Chociaż na nadgarstku?
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co wybrać: Chance, Allure czy Mademoiselle?
allure...ach...
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wszystkie są fatalne. I co, dlatego nie kupisz żadnego? Kupisz, bo najwięcej osób powie, że te, a nie inne?
Przepraszam, ale nie widzę sensu w takich pytaniach. I boję się fali podobnych, bo przecież prezenty kupić trzeba ![]()
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
każdy ma inne upodobania; np. piszecie tutaj, że podoba Wam się Allure, a dla mnie jest ohydny ja osobiście z tej trójki wybrałabym Mademoiselle lub Chance, ze wskazaniem na Chance jednak ![]() jeśli perfumki mają być na prezent to może wybierz się z daną osobą do perfumerii, powąchajcie rózne zapachy i wyczaj jakie ona zapachy preferuje, wtedy ładniej będzie Ci podjąć decyzję |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię wszystkie 3
i wszystkie je miałam, aktualnie posiadam Coco M. i Allure EDP. Moim zdaniem masz bardzo trudny wybór ) wybrałabym najpewniej Allure, bo są ciepłe, bezpieczne, kremowo- śmietankowe i bardzo fajnie wkomponują się w rodzinną, świąteczną atmosferę. W Coco, lub Chance zainwestuj przy następnej okazji
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to że wszystkie mi sie podobaja A Mikołaj (mąż) spełnia moje odwieczne marzenie - posiadanie tych perfum-i nie wiem na jakie sie zdecydować,bo kosztują też nie mało,żeby potem nie żałować ![]() Dodam,że nie chcę żeby bardzo ciężkie, bo chcę je używać zarówno do pracy jak i na codzień Kasiulko22 masz rację
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

Spróbuj wybrać się do perfumerii, potestuj sobie- chociaż ten zapach dla siebie - na skórze, może też weź chłopaka- niech też potestuje. Przejrzyj także KWC, może wpadnie Ci jakaś myśl. 

Szczerze mowiac chyba 24 F to najlepszy wybor, ale majac na wzgledzie otoczenie, w tym mojego TZ, ktory nie lubi takich zapachow, myslalam tez o L'air du temps - bo sa bardziej subtelne, delikatne...