|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję rady :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
To wy mi pomogłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Zresztą - z Tobą też często się zgadzam ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Przyczajenie
|
Jakie perfumy proponujecie 13-latce
Jak sama nazwa tematu wskazuje to pytam jakie perfumy proponujecie na prezent 13-latce do uzytku codziennego ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie perfumy proponujecie 13-latce
Hm...a w jakim przedziale cenowym?
Mi sie wiekszosc zapachow Escady kojarzy z 13-latkami ![]() Ogolnie to chyba cos owocowego, lekkiego...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Albo Puma Flowing rozowa
![]()
#3157 |
Zadomowienie
|
YSL Babydoll
![]()
#3158 |
Rozeznanie
|
a wody toaletowe Yves Rocher z serii Plaisire Nature? do wyboru są różne zapachy, np. malina, truskawka, kokos, jabłko, brzoskwinia, gruszka... do tego można dobrać żel pod prysznic lub mleczko do ciała z tej samej lini zapachowej. Są nawet gotowe zestawy... no i ceny nie są jakoś strasznie wygórowane...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Przyczajenie
|
Puma brzmi ciekawie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
W Rossmanie wąchałam białego Adidasa - delikatny, ma zapach świezych kwiatów. Na co dzień dla 13-latki chyba lepszy będzie jakis delikatny, niezbyt intensywny zapach. Ewentualnie coś z kolekcji C-Through, mają wybor od zapachów morskich po kwiatowe i owocowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
Proponuję zielone Les Belles.
To były moje pierwsze perfumy i właśnie mniej więcej w tym wieku zaczęłam ich używać. A teraz na myśl o tym zapachu ogarnia mnie nostalgia. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Wiedźma
|
Pierwsze, co przychodzi mi do głowy to Oriflame Sun - niezwykle radosny, pełen uroku zapach.
#3163 |
Zakorzenienie
|
amor amor
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Ja ci proponuje Bruno Banani,Puma,Adidas albo Chupa Chups
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
Jaki zapach dla mnie?
Witam ;] Sytuacja jest poważna - niedługo wybieram się po moje pierwsze perfumy. Ponieważ nie chcę błąkać się wśród półek i próbować zapachów na chybił trafił (zupełnie się nie znam), pokornie proszę o pomoc i podanie mi kilku nazw, na które - według was - powinnam zwrócić uwagę.
Opiszę krótko siebie i swoje upodobania. Mam 18 lat, słucham - bardzo ogólnie mówiąc - metalu, muzyki gotyckiej, w moich strojach przeważa kolor czarny, staram się ubierać kobieco (czyli absolutnie nie: luźna koszulka z nazwą zespołu + wytarte jeansy). Poszukuję zapachu na co dzień, ale lekkie, kwiatowe zapachy chyba nie są dla mnie. Potrzebuję czegoś nieco cięższego, ale nie męczącego. Lubię zapach kawy, cynamonu, lubię kadzidełka o zapachu lawendy, drzewa sandałowego. Nie lubię zapachu wanilii (za mdły), czekolady (za słodki). Chcę przeznaczyć na ten cel do 150zł. I byłabym bardzo wdzięczna, gdyby któraś z pań poświęciła chwilę swojego czasu i zastanowiła się, jakie perfumy mogłyby mi odpowiadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
Ja również stawiam na Pumę Flowing
![]()
#3167 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki zapach dla mnie?
Ja gustuję w słodkościach i świeżościach więc...
![]() Ale może spróbuj Angel. Co wy na to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może L'Or Torrente albo Neonatura Cocon Yves Rocher [kawa]? I Must Cartier, zapach dość charakterny, orientalny. Zajrzyj koniecznie do wątków tematycznych ![]()
![]() |
#3169 |
BAN stały
|
Też pomyślałam o Neonaturze, ale w niej i wanilia, i czekolada...
Może Cinnabar EL albo Kenzo Jungle Elephant. |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Ale Cocon nie jest mdły, ta wanilia nie męczy (w każdym razie mnie nie męczy).
Kenzo Elephant to dla mnie perfumiarska katastrofa ![]()
#3171 |
Zadomowienie
|
Chyba jestem odmieńcem, ale...ja 13nastolatce nie proponowałabym żadnych
![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
Trusardi Inside...pyszna, włoska kawa
![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Niebanalne, zero czekolady i wanilii, słodkości i mdlenia:
Prada EDP Coco (czarna) Eau des Merveilles Hermes (świeższy niż poprzednie) Nu (kadzidło) Tendre Poison Dior Amarige Mariage (śliczny cynamon) Presence d'une Femme Mont Blanc (przyprawy) "złote" Emporio "ogródki" Hermesa
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Moje typy to:
- Neonatura Cocon (pyszne kakao ale absolutnie nie z tych jadalnych i nie mdlących) - Słoń (przyprawowy i ciepły) - NU (poszukaj w Rossmanach, może się jakiś uchował) ![]() - Amariage Mariage (piękny cynamon) |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Neonatura Cocon
Prada EDP Samsara EDT Amarige Mariage Kenzo Słon Kenzo Flower Alien Oriflame Nomadic to moje typy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja proponowałabym Baby Doll,Green Tea,Pumę Woman(slbo inne zapachy sportowych marek,są zazwyczaj delikatne i nienachalne) albo jak już któraś z dziewczyn pisała owocowe zapachy z Yves Rocher(ze szczególnym uwzględnieniem maliny i truskawki) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bardzo wam dziękuję! Teraz zostaje mi poczytać o tych zapachach i wypróbować je na sobie. Widzę, że powtarzają się: Neonatura Cocon, Nu, Amarige Mariage, Słoń Kenzo, więc te muszę wypróbować koniecznie. Jeszcze raz bardzo dziękuję
![]() ![]() Oczywiście zajrzę, poczytałam też recenzje i opisy na KWC (i przekonałam się, jak niektóre panie niesamowicie potrafią opisać zapach perfum!). |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Raczkowanie
|
a ja używam wielu perfum... ale moje ulubione do island vibe z avonu za jedyne 25zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Powtórzę za dziewczynami:
# przyprawowy Słonik Kenzo # zmysłowy, orientalny, cynamonowy Must Cartier # kawowo-lawendowy J'ose Eisenberg #charakterna przyprawowo-kwiatowa czarna Coco Chanel Obwąchaj sobie zapachy, poproś o próbki, żeby je przetestować globalnie w domu lub spsikaj szyję w perfumerii, żebyś wiedziała, czy dobrze Ci w nich ![]() Następnie zapraszamy do watku weryfikującego aukcje na allegro. Myślę, że w 150 zł spokojnie się zmieścisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.