|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapach dla 18-latka
A może Hugo Boss Boss?
![]()
#3182 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie perfumy proponujecie 13-latce
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Wtajemniczenie
|
Ale te klasyczne czy Sunshine
![]() ![]()
#3184 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki zapach dla mnie?
Zgadzam się z dziewczynami, przetestuj Neonatura cocon - bardzo fajny, nienachalny zapach (zupełnie niemdlący, choć nuty mogłyby sugerować mdlącą słodycz). Samsara, Słoń i Alien to ciężki kaliber, być może za ciężki...
![]() ![]() Fajna jest też Theorema Fendi-ale tę trzeba sobie upolować, bo w perfumeriach nie uświadczysz ![]()
#3185 |
Konto usunięte
|
![]()
Poszukuje nowego zapachu, inspiracji. Lekkiego, nieduszącego, ale jednocześnie lekko drapieżnego, takiego z pazurem.
Oczywiście ldas mnie czyli dla mlodej dziewczyny ![]() Do tej pory używałam Noami Campbell Cat deluxe różowe. I właśnie w nich ta pierwsza ostra nutka mi sie podoba, niestety szybko znika ![]() Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2007-12-26 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: perfumy z charakterem dla 18-latki
Catwalk
![]() Możesz spróbować Bright Crystal Versace, Rush 1 i 2 Gucci, Not For Everybody Bruno Banani, Mania Armani.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Konto usunięte
|
Dot.: perfumy z charakterem dla 18-latki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Moja 12-letnia chrześnica używa Pumy i Adidasa (nie pamiętam których dokładnie).
![]() Wydają mi się odpowiednie dla panny w tym wieku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam 12-letnią chrześnicę, która z upodobaniem używa perfum Christyny Aguilery (miała jedne w czarnej siateczce, a ostatnio dostała kolejne, którymi dzisiaj pachniała na rodzinnej kolacji).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki zapach dla mnie?
Cytat:
![]()
![]() |
#3191 |
Raczkowanie
|
Prośba o pomoc w wyborze perfum
Drogie Wizażanki,
domyślam się, że takie prośby jak moja są może dla niektórych irytujące, ale mam nadzieję, że może choć kilka z Was znajdzie w sobie tyle cierpliwości by odpowiedzieć na mojego posta. ![]() Wstyd powiedziec, ale mimo trzydziestki na karku w sprawie perfum jestem laikiem. Od jakiegoś czasu dojrzewam do myśli o ich zakupie, ale w miasteczku, w którym obecnie mieszkam, nie jest to łatwe. Niedługo wybieram się na tydzień do dużego miasta, w którym bez problemu można znaleźć Sephorę czy inną perfumerię, no i postanowiłam - teraz albo nigdy. Jednak, jako że będę miała niewiele czasu na ostateczny wybór, chciałabym już teraz wybrać kilka propozycji, na których później się skoncentruję. Poświeciłam wiele godzin na przeszukanie tego forum, ale powiem szczerze zalew informacji (niekiedy sprzecznych) jest dla mnie tak ogromny, że postanowiłam jednak poprosić o pomoc - podanie propozycji perfum które mogłyby mi się spodobać. Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczna. ![]() Do rzeczy. Nie lubię zapachów kwiatowych, słodkich, radosnych. Nuty, które podobają mi się w perfumach to m.in. wanilia, cedr, piżmo, drzewo sandałowe, kadzidło, gorzka pomarańcza. Jednak szukam perfum raczej uniwersalnych, nie typowo wieczorowych, dlatego wiem, że te nuty mogą być tylko dodatkiem. Mam jednak problem ze znalezieniem takich. Z Waszych rozmów na forum oraz z KWC zainteresowały mnie cztery zapachy, które zamierzam wyprobować: Giorgio Armani, Emporio Femme (She), Dior, Hypnotic Poison oraz Dolce Vita (ale to jak rozumiem tylko na wieczór) i Naomi Campbell, Mystery. Domyślam się, że w wyborze perfum bierze się pod uwagę również wiek, wygląd i charakter, więc w skrócie - lat 30, niska i szczupła blondynka, jasna cera, a co do charakteru powiem tak: niestety nie mogę siebie opisać jako miłą, zawsze uśmiechnięta i beztroską kobietę. ![]() Przepraszam za długość tego postu. Mam nadzieję, że ktoś jednak doczytał do końca. Za wszystkie propozycje z góry bardzo dziękuję. ![]()
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o pomoc w wyborze perfum
musisz koniecznie sprawdzić jak perfumy leżą na Tobie, bo czasem na skórze układają się zupełnie inaczej niż z blotterka. Poza tym to, co dla jednych jest mocne, inni noszą na codzień. Wypróbuj może Organzę firmy Givenchy. Pzdr
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Wtajemniczenie
|
Oj Mała_Mi, już Ci współczuję
![]() Dziewczyny zaraz Cię zasypią propozycjami, zwariujesz ![]() A tak od siebie... moim zdaniem dobór perfum nijak się ma do tego jaka jesteś, a tym bardziej jaką masz cerę ![]() ![]() Może postaraj się o próbki tych zapachów które Cię interesują, chociażby na allegro. Z tych które wymieniłaś akurat żadnego nie mam, a chętnie bym Ci wysłała. A poza tym... nie chcę straszyć, ale tak na sucho... łatwo się rozczarować opisami i recenzjami zapachów nawet czytając "z ich nut" (mnie to często spotyka ![]() Czy jest jakiś zapach który kiedyś chętnie nosiłaś, albo wąchałaś na innych? |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odzew.
![]() Megilla - wiem, że muszę wyprobować na sobie, chodzi mi tylko o to, że będę miała na to tylko kilka dni więc chciałabym ograniczyć wybór już teraz. Już kilka razy szukałam w perfumeriach na ślepo - efekt taki, że po dwóch, trzech zapachach, przestawałam czuć kolejne, dlatego teraz chciałabym ograniczyć teren poszukiwań do kilku, kilkunastu. Dziękuję za propozycję - na pewno sprawdzę. ![]() Yola - he he właśnie o to mi chodzi, żeby nie mieć za dużo do wyboru. ![]() Kota - masz na myśli konkretny zapach Prady czy ogólnie ich perfumy? Dune wpisałam na listę, postaram się wyprobować.
![]() |
#3196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ze swojej strony poleciłabym także Black Cashmere. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Wtajemniczenie
|
Też bym Ci polecała Organzę, a z wymienionych przez Ciebie Dolce Vitę. Te zapachy mają jeszcze jedną zaletę - nieprzeciętną trwałość.
Hypnotic Poison to dla mnie słodziak nad słodziaki, nie przepadam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy Dolce Vita nie jest za ciężka na dzień? Dziękuję za wszystkie posty, Pradę i Organzę na pewno wypróbuję. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do Dolce Vity to chyba najważniejsze się dobrze czuć w zapachu, a w końcu to nie sukienka i w rozsądnych ilościach dlaczego nie zawsze i wszędzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
połamania nosa życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]() Za wszystkie pozostałe posty również. ![]() Gdybyście miały jeszcze jakieś propozycje - chętnie przeczytam ![]()
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie HP nie jest mega słodziakiem
![]() ![]() Przetestuj jak radzi Kota koniecznie Pradę klasyczną ![]() Dolce Vita to bardzo oryginalny zapach drzewno-ziołowy; nie wierz w podziały dzienny-wieczorowy. Porządnie przetestój zapach przede wszystkim i to nie tylko na nadgarstku ale psiknij się na szyję. Dobrze by było abyś mogła w domu na spokojnie potestować ( w sephorze robią na życzenie próbki) A może czarna Coco? To gesty, kwiatowo, przyprawowy zapach ale bez słodyczy. Z pewnością niebanalny ![]() Albo drzewny, wytrawny zapach Hermesa - Eau des Merveilles? Nie ma w nim zadnych kwiatów i wanilii, same nuty drzewne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie Prady i Black Cashmere, to dziewczyny dobrze prawią. Koniecznie wypróbuj
![]() Od siebie dorzucę jeszcze Feminite du Bois Shiseido ![]() Przy wyborze zapachu dla siebie kieruj się wyłącznie swoimi odczuciami. Radzę nie sugerować się żadnymi sztywnymi podziałami na zapachy wieczorowe, dzienne, dla blondynek, dla brunetek itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
rude jest piękne:)
|
Wyprobuj tez Fendi Donna , Shalimar i Samsara Guerlain ,Must de Cartier, Eau de Gucci , Chanel Nr.19 ,Cristalle Chanel , Addict Dior kazda skora inaczej przyjmuje zapach wiec warto spróbowac ,zycze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tu tyle napisały,poza tym ich obszerna wiedza jest miażdząca w porówaniu z moich doświadczeniem jednak
![]() -Euphorie C.Claina -Addict Diora -Miracle Lancolme |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
No to teraz Mała Mi ma więcej dylematów niż kiedy zakładała ten wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
rude jest piękne:)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
BAN stały
|
A co powiesz na Opium?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Raczkowanie
|
Święta prawda
![]() ![]() ![]() Na pewno nie dam rady wyprobować wszystkich Waszych propozycji, ale kilka mnie zaintrygowało i kto wie może właśnie któraś z nich okaże się strzałem w dziesiątkę. ![]() A powiedzcie mi jak to jest z próbkami perfum w Sephorze. Parę razy kupowałam tam kosmetyki i rzeczywiście dołączali jakieś próbki kremów itp. A jak to jest z perfumami? Dają je przy zakupach czy wystarczy poprosić? A może można je kupić? Edit: Właśnie przeczytałam na innym wątku, że próbki robią, wystarczy poprosić, a zatem pytanie nieaktualne. Przepraszam za zamieszanie. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.