![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Żywot perfum (Kod, data ważności, data produkcji)
Oświećcie mnie proszę, jak to jest z żółtymi Les Belles? Rzekomo nie produkują ich już w matowych flaszkach, a ja nabyłam właśnie taką na allegro od sprzedawcy Belgiques nową, w kartoniku. Wklepałam sobie kod w datecalculator i mym oczom ukazał się rok produkcji 2011. Czyli jednak produkują?
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że pisałyście tu już, że żywotność perfum zależy od rodzaju, sposobu przechowywania itp..,
Mam pytanie czy miała któraś styczność ze starszą Flowerbombką edp? Kod UC136 wskazuje, że jest z 2006r., więc już trochę leciwa... No i zastanawiam się czy warto? Podobno dobrze przechowywana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
warto kupić perfumy, które według celculatora są z 2008 roku? nie wiem jak były przechowywane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Mam pewien problem. Zamówiłam perfumy - klasyczną Lolitę Lempicką w perfumerii kokai, tester 100 ml i mam pewne zastrzeżnienia co do jakości.
Niby perfumeria sprawdzona, podróbek nie sprzedają, a sama nie wiem :/ Perfumy kiepsko się na mnie trzymają, żadnej słodyczy w nich nie wyczuwam, pachną mi bardziej "lasem". Być może na mnie tak pachną, ale co mi się nie podoba to to, że po psiknięciu czuję w nich alkohol. Czy może tak się zdarzyć, że po psiknięciu czujemy alkohol, a dopiero potem zapach ? Zastanawiam się, czy mogło się tak zdarzyć, że to podróbka czy po prostu są przeterminowane :/ Kod jaki widnieje na spodzie to: 0J189 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Agaaaaa alkohol powinien szybko wyparować, kilka sek max
możliwe że są przeterminowane i czujesz go dłużej Słodycz w Lolicie jest taka "inna" nie umiem jej opisać, nie są to typowe landryny i czytając opinię też go sobie inaczej wyobrażałam ![]() tego zapachu nie podrabiają, a przynajmniej nie widziałam ![]() a to że krótko je czujesz to może kwestia temperatury za oknem, zresztą to bardzo indywidualna sprawa, na suchej skórze też szybko zapach znika ![]() Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2011-05-25 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
BAN stały
|
Czy ktoś może rozszyfrować mi ten kod : L00420393248 na perfumach Davidoff?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
A ja mam zapytanie dotyczące Issey Miyake - na denku widnieje kod SSX33V. Wiecie jak to rozszyfrować? Z góry dzięki za rady.
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Jestem w kropce i po cichu liczę na pomoc. Ostatnio zakupiłam w perfumerii internetowej Hot Couture edt tester w dośc okazyjnej cenie jak za 100 ml. I tu problem, bo perfumy posiadają kod 7ho1 który wskazuje ( wg kalkulatora) że data produkcji to 07.2007 , czyli ze w 07.2010 straciły one ważność:/ I sama nie wiem, zapach szybko ze mnie znika...
Oczywiście wiem że jest to indywidualna sprawa ale np dzis do pracy nie żałowałam i użyłam 4 psiki ![]() Jestem w kropce bo spodziewam sie "cięzkich dni" i teraz nie wiem czy to mój organizm wariuje czy co... Radzicie mi napisac do perfumerii? Zdarzyło Wam sie kupić cos przeterminowanego z kosmetyków? Niby na stronie napisane jest że jesli towar nie był używany to podlega zwrotowi w ciągu 10 dni. Ale ja bym po prostu napisała prawdę, tymbardziej ze woda była tylko w kartonowym pudełeczku bez folli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() znaczy, z perfumami jest roznie - wspomniany przez Ciebie Addict nawet jako 8 - letni staruszek daje po garach ![]() przy czym nie porownywalabym mocy HC - zwlaszcza edt - do Addicta, bo zawsze wypadnie na niekorzysc ![]() ale tak czy siak, wydaje mi sie, ze masz podstawy do reklamacji towaru (i wtedy nie bylby to zwrot, ale roszczenie w ramach niezgodnosci towaru z umowa) - juz nie raz i nie dwa toczyly sie tu dyskusje nt. sprzedazy przez perfumerie internetowe starych perfum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam do Was wielką prośbę, a mianowicie jak odczytywać kody z perfum Gucci? W żadnych kalkulatorach Gucci nie ma, a chciałabym się tego nauczyć, żeby móc sobie samej z tym radzić ![]() Obecnie mam w domu Gucci rush 2, kod na opakowaniu to 8063. W sklepie widziałam te same z kodem 0125. Chciałabym kupić żeby mieć zapas, ale jak jest z tą datą produkcji? Jak to odczytywać? Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Podpinam się do tematu. Jak odczytywać numery w CK? Z opium mam to samo, o czum pisał Lucho kilkanaście postów wyżej, nie wiem czy to bład tego programu czy złe oznakowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Kochane, gdzie mogę odczytać kod Euphori CK? Kod to 3000504606
Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Dostałam w zeszłym roku w prezencie Ninę Ricci - Ricci Ricci w zestawie razem z balsamem i żelem... Był to na 100% oryginał i to z Sephory (dostałam je od znajomych rodziców, którzy od czasu do czasu obdarowywali mnie różnymi kosmetykami z Sephory, Avonu i Oriflame). W każdym razie okazyjnie się psikałam nimi z braku innych perfum. Teraz pomyślałam, że lepiej będzie jak je sprzedam i tą kwotę dołożę do nowych perfum wybranych przez siebie. Problem w tym, że spojrzałam dzisiaj na denko flakonu a tam nie było żadnego kodu
![]() Edytowane przez nhung Czas edycji: 2011-08-20 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
A jak sprawdzić lanvin? Kupiłam pierwszy raz w esklepie rossmanna i ciekawa jestem z jakiego czasu sprzedają wody toaletowe, skoro wyjechali z taką promocję. W razie czego - kod 283118 , oxygene.
Edit: Zwątpiłam. Według strony http://checkcosmetic.net/ moje moon sparkle powstało w 2003 i od 2006 jest po terminie, chociaż woda została wprowadzona do obiegu dopiero w 2007. Woda jest oryginalna, kupiona stacjonarnie w sieciowej drogerii. Sama chyba też mogę stworzyć taki kalkulator, który będzie mi szastał datami na lewo i prawo ![]() Edytowane przez Strusica Czas edycji: 2011-09-16 o 06:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na dole, z przodu butelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
nieaktualne więc usunęłam
![]()
Edytowane przez asiuuunia1988 Czas edycji: 2011-09-20 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Czy można gdzieś sprawdzić kody FENDI
dostałam dzisiaj flakon Fendi Uomo o kodzie 243305 Mężowi pachnie całkiem inaczej niż miniaturka, a pełnowymiarowy flakon miał wiele lat temu i może zapach zapamiętał inaczej ![]() z miniaturki pachnie mężowi lepiej, na moje oko, to ten sam zapach, jedynie z miniaturki woda jest lekko zwietrzała, może dlatego lepiej, intensywniej pachnie flakon kupiliśmy całkiem nowy, próba atomizera wyszła pomyślnie, woda nie była wcześniej użyta. Na stronach http://cosmeticswizard.net i http://checkcosmetic.net/ nie ma jak sprawdzić. różnica jest jakby, hmmm ![]()
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wzięłam się za porządki, zaczęłam rozkodowywać swoje flaszki i się trochę wystraszyłam... Bo duzo mam "po terminie", i to moje ulubione w większości, niestety jeszcze dużo mi zostało do rozkodowania, niby wszystkie kupione w ciągu ostatniego roku, no ale... - wiecie może jak sprawdzić kody CK (Euphoria i One), Boucheron Trouble, Tom Tailor, Kylie Minogue, Comptoir Sud Pacifique, Exclamation, Celine Fever, Pierre Cardin, Caline Sweet Appeal, La Perla, Beckham... I Nina Ricci, z tym, że na niej kodu nie mogę znaleźć
![]() ![]() Dekalkulator mojego Deep Reda z wymiany odczytał jako 6letniego staruszka przeterminowanego od 3 lat... Mozliwe to? czy może dekalkulator źle czyta? Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do odkodowania ostatecznie zawsze mozna sprobowac napisac do producenta, ewentualnie zadzwonić na infolinie.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
tak, tylko wcześniej miałam takie założenie i jednak moje Moschino Glamour zepsuły się po 2 latach, a znająć jakieś orientacyjne daty po prostu wiedziałabym, które perfumy mogą sobie stać, a z którymi się lekko pospieszyć, zeby nie wyrzucić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam paprochy w resztce Prady, ale zapach był ok
![]() A jak przechowujesz perfumy? Bo np. ja przechowuje w szafie tam gdzie, jak to ujmę, słońce nie dochodzi ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
od 2 lat przechowuję w pudle w szafce i szufladzie. A starszych perfum w tym momencie nie mam. Ale faktycznie Moschino chyba na początku (3 lata temu chyba) stało u mnie na półce, niby nie na słońcu, ale jednak bez kartonika na półeczce i chyba za późno go zaczęłam chować. I tak dotrwał 2 lat. I jakoś wyrzucałam go w momencie, gdy zaczęłam kupować obecne perfumy. Na szczęście już wiedziałam jak je przechowywać
![]() A ten flakonik z paproszkiem to już był odpowiednio chowany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
ja miałam paprochy w Presence d'une femme,ale zapach jest bez zmian-z niektórymi perfumami już tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Czy można gdzieś sprawdzić kody JESUS DEL POZO? W http://checkcosmetic.net/ nie ma niestety JdP
Dokładnie : X2077 Może któraś z was potrafi go rozszyfrować? Z góry dzięki za pomoc ![]()
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Killing me softly
|
Chciałabym prosić o pomoc w rozszyfrowaniu czerwonych Dolce&Gabbana. Cosmeticswizard nie rozszyfruje tej marki, a checkcosmetic informuje o błędnym kodzie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś pomoże mi to odkodować:
![]() ![]() Chanel Chance 8204 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.