|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czego "skosztować" czyli szukam zapachu
pure poison diora
miracle lancolme mania armaniego euphoria claina nic oryginalnego,ale pytałaś o ogon ![]() wszystkie miałam/mam i jak dla mnie trwałe Edytowane przez Ata77 Czas edycji: 2008-10-14 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
Ja bym poleciła
Cinema YSL i Elle YSL - oba według mnie doskonale nadają się do pracy, zwracają uwagę, ale dyskretnie, są eleganckie i bardzo trwałe.
#3813 |
Zadomowienie
|
obecnie zakochalam sie w zapachu ck enternity. strasznie polecam tez burrbery weekend
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Raczkowanie
|
Polecam Lancome Hypnose, delikatna słodycz, ogon ciągnie za sobą bardzo duży, Uwielbiam na kobietach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zadomowienie
|
Mogłaby Ci się spodobać klasyczna Prada, Black Kenneth Cole ( w Douglasie), Pure Poison - chyba lubisz jaśmin, a tu jest, ogoniasty w dodatku. Myślę, że Dune Diora mogłoby też być dla Ciebie ciekawą odmianą.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Oczywiście postaram się wszystkiego "skosztować" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3818 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Czytajác Twoj opis Monique66 od razu pomyslalam o Envy i jego chlodnej elegancji ![]() Ale z drugiej strony, skoro kochasz Aliena i wymieniasz go na pierwszym miejscu(!) to chyba powinny Ci sié spodobac inne jasminy- Pure Poison na przyklad albo Addict. Sprawdz tez klasyczná Pradé (zieloná! nie rozowa ![]() Czajé sié tez, zeby polecic Ci wybitnie ogoniasty Eden (moim zdaniem momentami podobny do Ange au Demon) ale nie wiem, z Edenem roznie bywa- albo go doglebnie pokochasz albo znienawidzisz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Infiniment Chopard - podobny do Ange ou Demon, z ogonkiem
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Rozeznanie
|
Witam i pytam
Witam
Piszę tu po raz pierwszy. Może zacznę od siebie. Nie znam się kompletnie na perfumach. Kupuję te co mi się podobają, zazwyczaj jakieś tanie. Droższe dostaje ew. na prezent. Chciałabym to zmienić i kupić sobie jakieś fajne zapachy. W domu mam Unforgivable Woman Sean John EDT i przyznam, ze to w ogóle nie pachnie. Psikam się tym na codzień, ot tak ale zapachu w ogóle nie czuję. Pomijając kwestię, że jakiś powalający to on nie jest. Mam też Eden Cacharel EDP i to jest to czego szukam, może niekoeniecznie w zapachu ale w trwałości. Ten zapach trzyma się na mnie cały czas, póki się nie wykąpię ![]() Pomóżcie mi znaleźć coś równie trwałego i coś co będzie czuło także moje otoczenie. Taki zapach, który utrzyma się nawet jak wyjdę z pomieszczenia. Co lubię? Jak pisałam Eden mi się podoba ale nie chcę już tak ciężkiego. Chciałabym lżejszy. Wąchałam ostatnio Jil Sander Stylessence i powiem, że bardzo mi się spodobał ale nie wiem jak z trwałością i jak daleko się go czuje ![]() A może coś podobnego? Pomóżcie, bo ja zupełnie nie mam pomysłu. Cena w miarę rozsądna. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zadomowienie
|
Dot.: Witam i pytam
aauro, Eden jest zapachem bardzo ogoniastym, trwalym i dominujacym otoczenie.
Wiecej perfum podobnych do niego w kwestii bycia wyczuwalnym, znajdziesz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=ogonem Moim zdaniem malo co jest tak ogoniaste jak Eden. Moze Poeme i Madness edp,Chanel no 5... to sá juz takie prawdziwe killery,wiec tych unikaj ![]() ale z pozostalych perfum wymienionych w watku na pewno cos sobie znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Rozeznanie
|
Dzięki za linka, super wątek. Zaraz zabieram się do czytania. Jak nie znajdę tam zapachu dla siebie to będę pytała dalej. Już widziałam Organzę ale ją też wąchałam i trochę mocna jest wolałabym bardziej kwiatowy ale może to tylko wrażenie w sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zadomowienie
|
No to moze niesmiertelna Euphoria- niekoniecznie kwiatowa per se ale bardzo uniwersalnie-ladna.
Albo Cinema-kwiatowa. W obu ogon jest, ale nie tak wielki jak na przyklad w Angelu czy Poeme. |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Wtajemniczenie
|
Potrzebuję waszej pomocy - w poszukiwaniu swojego ukochanego zapachu. Na rynku jest wiele, wiele flakoników z co raz to cudowniejszą zawartością - jednym słowem wszystko i zarazem nic. Z tego tez powodu liczę, że podacie mi drogie wizażanki kilka nazw. Oto moje osobiste "wymagania", co do zapachu - lepiej owocowy niż słodki, kwiatowy - niech długo się trzyma, będzie dostępny w Polsce i nie kosztuje majątek - o rześkiej, krystalicznej, a wręcz lodowatej nucie - niech będą sexy, i z "ogonem" - ach i cud, mód gdyby pasowały do czarnuli o śnieżnej cerze, - dla k. zdecydowanej, pewnej siebie, i nieziemsko cudnej (tu trochę przesadziłam)
#3825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
BAN stały
|
procz tego co juz wymienione moze Gucci by Gucci albo Versace Crystal Noir
osobiscie polecam Angel La Rose ogonek ma mniejszy w porownaniu z klasykiem ale jest cuuuudny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Przyczajenie
|
Szukam nowego zapachu na najbliższe miesiące...
Szukam nowego zapachu na najbliższe jesienno-zimowe miesiące. Moja "piątka", do której zdarza się, że wracam to :
CK ETERNITY for Women Cerrutti 1881 Pour Femme Moschino OH! De Moschino Carolina Herrera 212 Women Ralph Lauren Romance for Women Z zapachów, jakie spodobały mi się i które rozważam to ADDICT 2 Dior i Carolina Herrera CH, ale jeszcze nie nabrałam przekonania ![]() Proszę, może macie jakiś pomysł, podpowiedź dla mnie ? Czekam i serdecznie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie INSOLENCE!!! Sory Rozterko! Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-10-19 o 21:02 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Przyczajenie
|
A który wg Was jest lepszy ( pod względem jakości, trwałości i oczywiście samego zapachu)? Lancome Magnifique czy Gucci Envy Me? Nie znam się na perfumach zupełnie a planowałam coś sobie kupić
![]() ![]()
![]() |
#3830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę o pomoc w wyborze perfum
bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, znalazłam dwa cudne zapachy:
Dior Addict 2 (cuuuuuuuuuuuuuuudo) i L de Lolita Lempicka. Obecnie oba są moim numerem jeden! Spróbowałam też Bright Crystal, ale toleruję tylko jako balsam do ciała, perfumy już nie ta bajka ![]() Gdyby komuś jeszcze coś wpadło do głowy to będę bardzo wdzięczna, szybko się nudzę ![]()
#3832 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
![]() Z perfum wymienionych widzę że preferujesz raczej lekkie kompozycje, ale może warto rozważyć Amarige Mariage Givenchy? Dla mnie to taki idealnie jesienno-otulający zapach, jest bardzo słodki i waniliowy ale nie jest killerem. Poza tym z nowości spodobał mi się Bouquet Very Wang, ten znów nie jest słodki tylko bardziej roślinno-kwiatowy, ale na jesień chyba by się nadał. Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Rozeznanie
|
Dot.: proszę o pomoc w wyborze perfum
Ja jeszcze polecam Pure Poison Diora- dla mnie bardzo dziewczęcy lub Woman - Hugo Boss
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam nowego zapachu na najbliższe miesiące...
coco mademoiselle
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie Insolence!!!! Plastikowy morderca !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Magnifique uważam za wyjątkowo nieudaną propozycję, a Envy Me, choć moze nie jest wybitnie oryginalne ma swój urok
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Rozeznanie
|
Brałabym CK ETERNITY for Women
na jesień jak znalazł ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ralph Lauren Romance for Women też kiedyś był w czołówce moich ulubionych perfumików teraz chyba wybrałabym Eternity,czuje że czas u mnie też cos zmienić jesień pszypuszczalnie na mnie tak działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny.....poczytałam tu troszke. Widze ze jesteście ekspertkami. Prosze powiedzcie co jest podobnego do Givenchy Ange ou demon?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.