Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-16, 22:02   #361
ignis
Przyczajenie

Dot.: blisko skóry

Skin moze? dzis sprobowalam w perfumerii i nie mogłam nosa oderwać od nadgarstka.. piekne są, lekko świeże, cytrusowe, ale miekkie..takie troche erotycznie zmyslowe ciekawa jeste jak sie trzymają na szyi i dekolcie?
ignis
Stary 2005-11-16, 23:19   #362
Aurita
Raczkowanie

Dot.: Co mam zamówić u Mikołaja? ;)

Sylwio: Tendre Kiss na pewno jest dostępne w Polsce, miesiąc temu wąchałam w jedej z zielonogórskich perfumerii a jeszcze tydzień temu widziałam flakony w pasażu przy hipermarkecie - było nawet Le Baiser Lalique (przesłodzony pocałunek)
Aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 00:03   #363
pixie7
Wtajemniczenie

Sylwia, no to czekamy na rezultaty!

p.s. Z Lalique we Wrocławiu widziałam tylko klasyczne EDP (jak na zdjęciu), w Douglasie, no ale nie od dziś wiadomo, że moje miasto to pustynia perfumiarska...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lalique.jpg (14,2 KB, 5 załadowań)
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 10:21   #364
jn007
Raczkowanie

W stylu Amor Amor Cacharel

czy znacie jeszcze jakieś perfumy przypominajace ten zapach? trasznie mi sie on podoba, ale chciałabym jeszcze coś podobnego poniuchac moze cos ciupinke mniej słodkiego a bardziej swieżego ( wersja letnia), ale nie koniecznie, w sumie moze być dokładnie w stylu amor

i drugie pytanko: czy znacie cos o zapachy gumy balonowej ? coś lekkiego i wesołego dla nastolatki (14-15) na urodziny.
jn007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 10:37   #365
sweet sunday
Zakorzenienie

Dot.: blisko skóry

o skin myslalam zreszta sama nazwa mowi za siebie ale troche mi sie za cytrusowe wydaja przynajmniej na mnie ale mysle ze zrobie drugie podejscie do tego zapachu a co myslicie o amor amor albo o romance ralpha laurena?
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 11:35   #366
kizia mizia
Wtajemniczenie

Dot.: kto się zna na perfumach? :D

Nie wiem czy jestes juz po zakupach Ja od siebie moge Ci jeszcze doradzić zebys spróbowała białej i zielonej herbaty Bvlgari, na zdjęciu jest flakon białej. Zapach jest naprawde rewelacyjny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P40576_hero.jpg (5,9 KB, 2 załadowań)
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 13:28   #367
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: blisko skóry

Cudowny zapach, trzymający się blisko skóry i tworzący wokół noszącej go osoby tajemniczą i zmysłową aurę to zdecydowanie Premier Jour Niny Ricci. Serdecznie polecam te perfumy.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-17, 16:26   #368
Sylwiasta
Zadomowienie

Sprobowalam dzisiaj Cacharela (Gloria i Noa Fleur, bo mam tylko dwa nadgrastki )i niestety Noa na mnie zginela po 15 minutach a Gloria jest slodko-ostra i mnie sie kojarzy z zapachem dla cycatej blondyny; podchodzi tez palonym palstikiem ?!
Blondynki z duzym biustem - prosze bez urazy, moze modelka z reklamy gdzies mi sie w glowie tak zakodowala
Odpadla tez Miss Dior, ktora probowalam wczesniej rano.
Jutro ciag dalszy, prosze o dalsze zgloszenia, mam jeszcze troche czasu!
Dziekuje za zdjecia butelek - jestem wzrokowiec i bede wiedziala teraz czego szukac.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 17:02   #369
malaika7
Rozeznanie

Co w klimacie 5th Avenue?

Chcę kupić przyjaciółce na urodziny flakon perfum. Wiem, że lubi 5th Avenue Arden, aczkolwiek sama tego zapachu nie pamiętam (fala jego popularności odstraszyła mnie skutecznie). Chciałabym więc wybrać jej coś w ten deseń, nienachalnego, raczej klasycznego, ale nie do przesady, żaden killer. Powrzucacie nazwy tego, co przychodzi Wam do głowy w związku z Piątą Aleją?Dziękuję z góry za pomoc
malaika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 17:30   #370
gosiunia22
Zadomowienie

Dot.: Co w klimacie 5th Avenue?

Od razu przyszło mi na myśl beżowe Lacoste
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 17:46   #371
malaika7
Rozeznanie

Niestety, jej przyjaciółka ( z którą nota bene dzieli mieszkanie) używa beżowych Lacoste, więc odpada, ale to te klimaty faktycznie.
malaika7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-17, 18:05   #372
pixie7
Wtajemniczenie

Mnie najbardziej z 5th Avenue kojarzy się Miracle Lancome i Romance Ralpha Laurena (w nich wszystkich czuć lekko lekko rozmydlone konwalie, takie jak w płynie do płukania tkanin ), ale powąchaj też Pleasures i Pleasures Intense EL.
Słabo zbliżone, ale fankom 5th Avenue się często podobają: lekko kwaskowe Envy i klasycznie kwiatowe Champs Elysees Guerlaina.
Powodzenia!
Stary 2005-11-17, 18:13   #373
basia.plewik
Raczkowanie

GG do basia.plewik

W tej samej grupie zapachowej są:
xs pour elle paco rabanne (na mnie prawie identycznie jak 5th avenue)
anais anais cacharel
sensi white notes
aqua allegoria lilia bella
champs elysees
glamourous ralph lauren
pleausures estee lauder

Wszystkie zapachy są przeze mnie przetestowane, również w poszukiwaniu zapachu podobnego do 5th avenue źródło: www.osmoz.com pozdrawiam
a nie możesz jej kupić po prostu 5th avenue ? Chyba każda dziewczyna która lubi dany zapach ucieszy się na widok kolejnej butelki, nawet jeśli ma setkę w posiadaniu
basia.plewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 18:44   #374
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_
Post Dot.: blisko skóry

Na mnie blisko skóry trzyma się Obsession sheer CK, jest to lżejsza wersja tradycyjnego Obsession. Nie jest duszący, nie jest z typu świerzaków.
Nuta głowy: subtelne, zielone niuanse mandarynki, bergamotki i wanilii.
Nuta serca: egzotyczne przyprawy.
Nuta głębi: ciepła kompozycja ambry, kadzidła i piżma (przekleiłam z opisu Pani od której kupiłam Obsession)

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 20:08   #375
Vila
Raczkowanie

Dot.: w stylu amor amor Cacharel

Jeśli chodzi o perfumy o zapachu gumy do żucia, to radzę powąchać Escadę - Rockin' Rio albo Island Kiss (co do tego ostatniego, to może być problem z testerem, ale można ten zapach jeszcze upolować na allegro i w niektórych perfumeriach). Spróbuj też Hypnose Lancome - ja w nich wyczuwam gumę balonową Donald Chociaż częściej spotyka się opinię, że to budyń waniliowy
Vila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 20:40   #376
jn007
Raczkowanie

dzieki! popatrze w sobote, poza tym zobaczę jeszcze te perfumy z wątku o słodkich zapachach a donald- mniam
Stary 2005-11-17, 22:31   #377
lola23
Wtajemniczenie

Dot.: Desnuda czy Champs Elysees ?

Cytat:
Napisane przez Szumak
Supertrwaly. A najpiekniejszy po kilku godzinach noszenia - robi sie wtedy cieply i miodowy, po prostu piekny
Tak właśnie zapamiętałam ten zapach z czasów, gdy używałam go codziennie
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-17, 22:38   #378
pixie7
Wtajemniczenie

Nie znam perfum o zapachu gumy balonowej, ale za to takie o zapachu cukrowej waty - "Pink Sugar" Aquoliny. W Polsce trudno dostępne niestety, można je kupić w sieci.
Najnowszym limitowankom Escady bym odpuściła, strasznie są oklepane.

A zapach w stylu "Amor Amor"? Spróbuj może Celine "Oriental Summer", Ungaro "Apparition" i Sonia Rykiel "pomarańczowy sweterek" (podobnie mocno słodkie, owocowe, choć cieplejsze aromaty) oraz "DKNY" Donny Karan i "Eden" Cacharel (oba chłodne, słodkawe, z tym że pierwszy raczej ziołowy, świeższy, a drugi to killer nie mający sobe równych, słodki, duszny, lekko wilgotny, ale ciągle chłodny). Może Ci się jeszcze ewentualnie spodobać owocowo różana "Baby Doll" YSL, albo któraś z wersji "Par Amour (Toujours)" Clarinsa.

Edytowane przez pixie7
Czas edycji: 2005-11-18 o 02:05 Powód: rany boskie, czas spać, pomyliłam Donnę Karan z Donną Summer! :D :D :D
Stary 2005-11-17, 23:07   #379
jn007
Raczkowanie

pixie7- dzieki , właśnie mam zamiar sprawdzic baby doll, a i par amour wąchalam i podobał mi sie, dosłowne odrobine mniej niż amor amor dkny be delicious mam, ale nie wiem czy to to o co ci chodzi- laik jestem
Stary 2005-11-18, 12:57   #380
Vila
Raczkowanie

Pixie, masz oczywiście rację: te ostatnie limitowanki Escady to zapachy mało interesujące; nie przyszłoby mi do głowy nazwać je oryginalnymi czy wyjątkowymi. Ale dla mnie ich zapach to właśnie coś pomiędzy landrynką a gumą balonową; mają też podobną "głębię"

Pozdrawiam
Vila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-18, 19:45   #381
Aurita
Raczkowanie

Miss Dior Cherie - truskawkowo-popcornowy.
Aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-18, 20:10   #382
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Jestem posiadaczka Desnudy i na mojej skórze akurat utrzymuje sie dość długo.Nie jest to oczywiscie killer taki jak np. Poeme czy Dolce Vita,ale czasami mam ochotę pachnieć dyskretnie Polecam z całego serca!! ChE nie znam. Byłabym wdzięczna za kropelkę...
Pearl78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-18, 20:15   #383
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pearl78
Jestem posiadaczka Desnudy i na mojej skórze akurat utrzymuje sie dość długo.Nie jest to oczywiscie killer taki jak np. Poeme czy Dolce Vita,ale czasami mam ochotę pachnieć dyskretnie Polecam z całego serca!! ChE nie znam. Byłabym wdzięczna za kropelkę...
Pearl- chetnie Ci przesle próbeczke
geonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-18, 20:16   #384
lola23
Wtajemniczenie

Champs Elysees takim killerem chyba jest , mam nadzieję wkrótce potwierdzić te słowa
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-18, 20:31   #385
Toulouse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lola23
Champs Elysees takim killerem chyba jest , mam nadzieję wkrótce potwierdzić te słowa
Oj tak, i to niezłym. Tydzień temu prosiłam panią w Douglasie o próbkę tego zapachu, stwierdziła że nie ma, ale powiedziała że ma dobry sposób zastępczy bym mogła go czuć i testować do samego wieczora. Następnie zanim się obejrzałam i zdążyłam zaprotestować, obficie spryskała mi łapkę ChE, po czym mało sama się nie udusiła, ja chodziłam w oparach tych perfum nie do wieczora, a do samego rana (mimo kąpieli) , zaś zegarek i płaszcz pachną do dzisiaj.
Stary 2005-11-18, 21:23   #386
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez Toulouse
Oj tak, i to niezłym. Tydzień temu prosiłam panią w Douglasie o próbkę tego zapachu, stwierdziła że nie ma, ale powiedziała że ma dobry sposób zastępczy bym mogła go czuć i testować do samego wieczora. Następnie zanim się obejrzałam i zdążyłam zaprotestować, obficie spryskała mi łapkę ChE, po czym mało sama się nie udusiła, ja chodziłam w oparach tych perfum nie do wieczora, a do samego rana (mimo kąpieli) , zaś zegarek i płaszcz pachną do dzisiaj.
Ano wlasnie trzeba uwazac z CHE - ja mialam raz przypadek, ze po rozlicznych wechowych testach w perfumerii wypsikalam sobie na koniec reke CHE, po czym po chwili przerazona stwierdzilam, ze koszmarnie smierdza - jakby byly zepsute
A winne byly jak sie okazalo 1. opary innych perfum, 2. zbyt duze stezenie CHE. Po kilku godzinach w domu i przemyciu nosa okazalo sie, ze zapach jest jak najbardziej ok. Zreszta z tego samego testera korzystalam zaraz na nastepny dzien i zadnych koszmarkow nie doswiadczylam. W ogole pisalam juz chyba, ze ChE na blotterkach pachna mi najpiekniej dopiero po dwoch, trzech tygodniach. Juz samo to swiadczy o ich niesamowitej trwalosci - wiekszosc zapachow po tym czasie albo prawie zanika na blotterze, albo co najmniej porzadnie wietrzeje. Ciagle nie moge odzalowac, ze nie da sie przeprowadzic tego na wlasnej skorze
Szumak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-19, 09:05   #387
Varinia
Raczkowanie

Ja dokładnie tak jak ty Vila wyczuwam w Hypnose Lancome zapach gumy do żucia czy coś w tym stylu . A jeśli chodzi o zapachy w stylu ARMOR ARMOR, to powąchaj jn007: najnowszy Cacharel PROMESSE oraz Salvador Dali EAU DE RUBYLIPS.
Varinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-19, 15:44   #388
jn007
Raczkowanie

dzięki dziewczyny - wszystko spisałam, część obwąchałam i czekam na święta zeby sobie sparawic prezent
Stary 2005-11-19, 16:23   #389
ropuszka
Zakorzenienie

Co do Amor amor to ja wyczuwam duze podobienstwo do Couture Moschino. Nawet przez chwile wydawalo mi sie, ze sa identyczne, ale na szczescie nie. Moschino jest bardziej pieprzny. Bardzo polecam.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-19, 17:10   #390
ropuszka
Zakorzenienie

Prezent dla Niej (perfumy dla kobiety).

Potrzebuje malej pomocy. Wiem, ze kupowanie perfum jest dosc ryzykowne, ale w tym przypadku to chyba jeden z lepszych pomyslow. Co wg Was pasuje do mlodej dziewczyny, 20 lat, szczuplej, zadbanej, typ urody klasyczny, styl ubierania sie troche awangardowy, raczej elegancki. Charakter - osoba introwertyczna, wywazona, spokojna, jednak zwraca na siebie uwage uroda i zawsze swietnie dobranymi ciuchami. Jej upodobania jesli chodzi o zapachy to perfumy kobiece, kwiatowe, raczej lekkie. Swego czasu uzywala chyba 5 alejki Arden. Jesli macie jakies propozycje to bardzo prosze o pomoc.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości