|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: blisko skóry
Skin moze? dzis sprobowalam w perfumerii i nie mogłam nosa oderwać od nadgarstka.. piekne są, lekko świeże, cytrusowe, ale miekkie..takie troche erotycznie zmyslowe
![]() ignis
#362 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam zamówić u Mikołaja? ;)
Sylwio: Tendre Kiss na pewno jest dostępne w Polsce, miesiąc temu wąchałam w jedej z zielonogórskich perfumerii a jeszcze tydzień temu widziałam flakony w pasażu przy hipermarkecie - było nawet Le Baiser Lalique (przesłodzony pocałunek)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia, no to czekamy na rezultaty!
![]() p.s. Z Lalique we Wrocławiu widziałam tylko klasyczne EDP (jak na zdjęciu), w Douglasie, no ale nie od dziś wiadomo, że moje miasto to pustynia perfumiarska... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
W stylu Amor Amor Cacharel
czy znacie jeszcze jakieś perfumy przypominajace ten zapach? trasznie mi sie on podoba, ale chciałabym jeszcze coś podobnego poniuchac
![]() ![]() i drugie pytanko: czy znacie cos o zapachy gumy balonowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Dot.: blisko skóry
o skin myslalam zreszta sama nazwa mowi za siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kto się zna na perfumach? :D
Nie wiem czy jestes juz po zakupach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cudowny zapach, trzymający się blisko skóry i tworzący wokół noszącej go osoby tajemniczą i zmysłową aurę to zdecydowanie Premier Jour Niny Ricci. Serdecznie polecam te perfumy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Sprobowalam dzisiaj Cacharela (Gloria i Noa Fleur, bo mam tylko dwa nadgrastki
![]() Blondynki z duzym biustem - prosze bez urazy, moze modelka z reklamy gdzies mi sie w glowie tak zakodowala ![]() Odpadla tez Miss Dior, ktora probowalam wczesniej rano. Jutro ciag dalszy, prosze o dalsze zgloszenia, mam jeszcze troche czasu! Dziekuje za zdjecia butelek - jestem wzrokowiec i bede wiedziala teraz czego szukac. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Rozeznanie
|
Co w klimacie 5th Avenue?
Chcę kupić przyjaciółce na urodziny flakon perfum. Wiem, że lubi 5th Avenue Arden, aczkolwiek sama tego zapachu nie pamiętam (fala jego popularności odstraszyła mnie skutecznie). Chciałabym więc wybrać jej coś w ten deseń, nienachalnego, raczej klasycznego, ale nie do przesady, żaden killer. Powrzucacie nazwy tego, co przychodzi Wam do głowy w związku z Piątą Aleją?Dziękuję z góry za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co w klimacie 5th Avenue?
Od razu przyszło mi na myśl beżowe Lacoste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
Niestety, jej przyjaciółka ( z którą nota bene dzieli mieszkanie) używa beżowych Lacoste, więc odpada, ale to te klimaty faktycznie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Wtajemniczenie
|
Mnie najbardziej z 5th Avenue kojarzy się Miracle Lancome i Romance Ralpha Laurena (w nich wszystkich czuć lekko lekko rozmydlone konwalie, takie jak w płynie do płukania tkanin
![]() Słabo zbliżone, ale fankom 5th Avenue się często podobają: lekko kwaskowe Envy i klasycznie kwiatowe Champs Elysees Guerlaina. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
W tej samej grupie zapachowej są:
xs pour elle paco rabanne (na mnie prawie identycznie jak 5th avenue) anais anais cacharel sensi white notes aqua allegoria lilia bella champs elysees glamourous ralph lauren pleausures estee lauder Wszystkie zapachy są przeze mnie przetestowane, również w poszukiwaniu zapachu podobnego do 5th avenue ![]() ![]() a nie możesz jej kupić po prostu 5th avenue ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
![]()
Na mnie blisko skóry trzyma się Obsession sheer CK, jest to lżejsza wersja tradycyjnego Obsession. Nie jest duszący, nie jest z typu świerzaków.
Nuta głowy: subtelne, zielone niuanse mandarynki, bergamotki i wanilii. Nuta serca: egzotyczne przyprawy. Nuta głębi: ciepła kompozycja ambry, kadzidła i piżma (przekleiłam z opisu Pani od której kupiłam Obsession)
#375 |
Raczkowanie
|
Dot.: w stylu amor amor Cacharel
Jeśli chodzi o perfumy o zapachu gumy do żucia, to radzę powąchać Escadę - Rockin' Rio albo Island Kiss (co do tego ostatniego, to może być problem z testerem, ale można ten zapach jeszcze upolować na allegro i w niektórych perfumeriach). Spróbuj też Hypnose Lancome - ja w nich wyczuwam gumę balonową Donald
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
dzieki!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Desnuda czy Champs Elysees ?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
Nie znam perfum o zapachu gumy balonowej, ale za to takie o zapachu cukrowej waty - "Pink Sugar" Aquoliny.
![]() Najnowszym limitowankom Escady bym odpuściła, strasznie są oklepane. A zapach w stylu "Amor Amor"? Spróbuj może Celine "Oriental Summer", Ungaro "Apparition" i Sonia Rykiel "pomarańczowy sweterek" (podobnie mocno słodkie, owocowe, choć cieplejsze aromaty) oraz "DKNY" Donny Karan i "Eden" Cacharel (oba chłodne, słodkawe, z tym że pierwszy raczej ziołowy, świeższy, a drugi to killer nie mający sobe równych, słodki, duszny, lekko wilgotny, ale ciągle chłodny). Może Ci się jeszcze ewentualnie spodobać owocowo różana "Baby Doll" YSL, albo któraś z wersji "Par Amour (Toujours)" Clarinsa. Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-11-18 o 02:05 Powód: rany boskie, czas spać, pomyliłam Donnę Karan z Donną Summer! :D :D :D |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
pixie7- dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Pixie, masz oczywiście rację: te ostatnie limitowanki Escady to zapachy mało interesujące; nie przyszłoby mi do głowy nazwać je oryginalnymi czy wyjątkowymi. Ale dla mnie ich zapach to właśnie coś pomiędzy landrynką a gumą balonową; mają też podobną "głębię"
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Miss Dior Cherie - truskawkowo-popcornowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Jestem posiadaczka Desnudy i na mojej skórze akurat utrzymuje sie dość długo.Nie jest to oczywiscie killer taki jak np. Poeme czy Dolce Vita,ale czasami mam ochotę pachnieć dyskretnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Champs Elysees takim killerem chyba jest , mam nadzieję wkrótce potwierdzić te słowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A winne byly jak sie okazalo 1. opary innych perfum, 2. zbyt duze stezenie CHE. Po kilku godzinach w domu i przemyciu nosa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Ja dokładnie tak jak ty Vila wyczuwam w Hypnose Lancome zapach gumy do żucia czy coś w tym stylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Co do Amor amor to ja wyczuwam duze podobienstwo do Couture Moschino. Nawet przez chwile wydawalo mi sie, ze sa identyczne, ale na szczescie nie. Moschino jest bardziej pieprzny. Bardzo polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Prezent dla Niej (perfumy dla kobiety).
Potrzebuje malej pomocy. Wiem, ze kupowanie perfum jest dosc ryzykowne, ale w tym przypadku to chyba jeden z lepszych pomyslow. Co wg Was pasuje do mlodej dziewczyny, 20 lat, szczuplej, zadbanej, typ urody klasyczny, styl ubierania sie troche awangardowy, raczej elegancki. Charakter - osoba introwertyczna, wywazona, spokojna, jednak zwraca na siebie uwage uroda i zawsze swietnie dobranymi ciuchami. Jej upodobania jesli chodzi o zapachy to perfumy kobiece, kwiatowe, raczej lekkie. Swego czasu uzywala chyba 5 alejki Arden. Jesli macie jakies propozycje to bardzo prosze o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.