|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :)
A ja muszę przyznać, że Stella w ostatnich tygodniach była mocno komplementowana - głównie w pracy. Komplementy niewyszukane, ale miłe
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#362 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#363 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba bym udusila
|
|
|
#365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja zaobserwowalam, ze najczesciej tego typu opinie padaja wlasnie z ust takich osob. ciekawe czemu
|
|
|
|
|
|
#366 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
z podświadomej, albo ze świadomej zazdrości i mało wysublimowanej kultury bycia
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej bym tego nie ujela wywody dotyczace wyzszosci podrob nad oryginalami tez sa niczego sobie, no bo przeciez po co przeplacac jak mozesz miec TO SAMO za 10 zl?
|
|
#369 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nisko się ceni. ![]() A ja bym się nawet nie zdenerwowała, kręci mnie kiedy ktoś strzela bulwersa. i to tak malowniczo. Mam tylko jedną znajomą, która krytykuje moje perfumy. I tak mi się to podoba, że chyba nawet ją polubiłam dzięki temu. Dziwna jestem. Kiedy pierwszy raz wyraziła swoją dezaprobatę z naburmuszoną miną oświadczając, że jej się nie podoba odpowiedziałam: - Dziękuję, bardzo mnie to cieszy. Byłabym zaniepokojona, gdyby Ci się podobało. Cytat:
Tak o tym myślę, bo wiem jak to jest ze słuchem u ludzi. Większość ludzi znacznie lepiej widzi, niż słyszy i muzykę też odbiera na zasadzie "popularne, kolorowe, fajnie opakowane". Jeśli jeszcze ma jakiś nastrój to już wszystko, co przeciętny człowiek wyłapie. I też nie potępiam. Taki jest świat. Tyle, że nie mogę się zgodzić kiedy ktoś mi mówi, że format MP3 nie ścina pasma przenoszenia dźwięku. Albo że kapela X (nie wymienię nazwy żadnej, żeby nie wywoływać burzy) dobrze gra, kiedy ja słyszę, że perkusista nie ćwiczy z matronomem i na przykład przytrzymuje pałeczkę na membranie, a gitarzysta trzyma kostkę pod za dużym kątem i gubi atak. Piszę to nie żeby się wymądrzać, tylko po to, żeby pokazać, o jakiego typu niuanse chodzi. Mogłabym jako przykłdu użyć prowadzenia pędzla w malarstwie albo sposobu kręcenie Tulupa w łyżwiarstwie, ale nie jestem wystarczająco kompetentna w tych dziedzinach, by to zrobić.
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj znowu za Narciso - w pracy, od koleżanki, wielbicielki Angela
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym to nazwala GENERALNA WRAZLIWOSCIA albo nawet nadwrazliwoscia, na obrazy, dzwieki i zapachy; moze to byc tez cos w rodzaju spaczenia zawodowego i zabrzmi to strasznie ale trzeba troche w tym biznesie posiedziec, zeby smak perfumeryjny sie na tyle wyksztalcil, zeby przejsc od zachwytu nad "Avonem" do zachwytu nad wyzsza polka ( nie chodzi o cene oczywiscie) ; niektorzy zostaja na tym pierwszym etapie i niech zostana ale mnie jest przykro bo nie znam nikogo " na zywca" kto by sie na tym znal, z kim bym mogla pogadac i sie czegos nauczyc, bo albo ludzie nie zwracaja uwagi na zapachy albo zwracaja bardziej na cene; dlatego dobrze, ze Wy jestescie, dziwnie tak na odleglosc i bez twarzy ale i tak dobrze jak juz sie tak tu wywnetrzniam to musze powiedziec cos strasznego co mnie autentycznie dobija i zaczynam przejawiac jakies psychopatyczne sklonnosci...otoz...nie cierpie pokazywac komus swoich zapachow a juz z probkami mam najwiekszy problem, obojetnie kto by to nie byl (znajomi czy rodzina) zawsze scenariusz jest taki sam ( i tu sie historia zaczyna, wrazliwych prosze o nieczytanie ) :wyciagaja te swoje rece, odkrecaja zawleczki, zatyczki, psikaja, wylewaja, wsadzaja nochale i bezczelnie nimi pociagaja a pozniej kwituja, ze "ladne" albo " brzydkie" i czekam na wiecej a tu NIC! Zero, calkowita obojetnosc a ja jak przychodzi przesylka z Quality to sie szykuje jak na msze niedzielna i prawie z drzacymi rekami sie smaruje wszystkim i wacham osiagajac stan nirwanyCzy to juz choroba? czy moze jeszcze nie? Mam ochote wyrwac tym niewdziecznikom wszystko i krzyknac jak w podstawowce "Oddawaj!" Nie czuje sie winna, raczej wyalienowana.
|
|
|
#373 |
|
BAN stały
|
TŻ albo ma katar albo gust Mu się zmienił, bo wczoraj usłyszałam, że smacznie pachnę ( resztka próbki Angel-całe szczęście zaraz będę miała flachę)
w ogóle najwięcej komplementów zbieram za Angela i CN a np PS albo OI przechodzą niezauważone |
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Komplementy od TŻ są oczywistością, ale za to najprzyjemniejszą.
![]() Oczywiście najwięcej komplementów zbieram za te perfumy, które są uważane za seksowne, kobiece i wabiące. Zdecydowanie bardziej lubię słyszeć komplementy za zapachy mniej typowe. Za każdym razem, kiedy pachnę Avignonem to słyszę miłe słowa i za każdym takim razem dobrze (ciepło, z uznaniem) myślę o osobach komplementujących mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Co do kwestii poruszonej przez Sabbath, to rzeczywiście chyba tak jest w przypadku ludzkich zmysłów, że wielu ludzi ma dość przeciętną zdolność rozróżniania zapachów, dźwięków, smaków. O ile spora część ludzi wyłapuje ich różnorodność a nawet złożoność, to już znacznie mniej wyczulona jest na rzeczywiste niuanse. Kolega, który jest po muzykologii już mi kilka razy uzmysławił, że coś co uznawałam za doskonałość jest tylko ciekawym pomysłem zastosowanym w wykonywaniu danego utworu (np. rozstrojenie instrumentów)
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-04-30 o 14:25 Powód: dubel |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuję w Domu Kultury. Każdego dnia stykam się z pewną liczbą kobiet,które w ogole się nie perfumują.Oprócz mnie , perum uzywa tylko Kasia -księgowa. Pachniałam juz różnymi zapachami - Givenchy, Kenzo , wody Diora, Armani ,Lutens - NIGDY,ŻADNA z moich koleżanek z pracy nie powiedziła nic na temat mojego zapachu
![]() Jedyną osobą, która mnie obwąchuje i mówi,że zawsze pięknie pachnę jest Pani Grażyna - sprzątaczka...Ostatnio kazała się psikać Alienem . Zachwytom nie było końca.... Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2009-05-01 o 22:24 |
|
|
|
|
#376 |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Ostatnio mój TŻ (już były) dorwał moje butelki, wącha Dune i z rozbrajającym uśmiechem złośliwca
-no, to teraz wiem czym się tak wyśmiardywujesz moja mina -.- e o co chodzi? -no, świetne są! I zrozum tu faceta
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Ja ostatnio testowałam Magical Moon. W pierwszym momencie mój facet się skrzywił i stwierdził "ale słodko".Następnego dnia testowałam to samo, niuchnął, niuchnął i z uśmiechem stwierdził "ślicznie pachniesz...
|
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu TŻ podoba się absolutnie wszystko, za każdym razem mi mówi, że ja zawsze tak ślicznie pachnę
czasem mnie zastanawia czy on wogole rozróżnia zapachy ![]() Ale miłe to bardzo, oj miłe
|
|
|
|
|
#379 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Coż mogę pomysleć, kiedy na przykład kiepska popelina muzyczna z automatem perkusyjnym jadącym jak siekiera o źle zsamplowanym wokalem doprowadza mnie do rozstroju nerwowego i doslownie potrafię się poryczec ze złości jesli nie moge tego wyłaczyć albo wyjść? Cytat:
Jestem amatorką i myslę, że coś tam czuję. Co więcej, kiedyś byłam amatorką bez żadnej, żadniuteńkiej, jakiejkolwiek wiedzy na ten temat - jako dziecko jeszcze, pierwsze perfumy, które poznałam, to były tak zwane odpowiedniki. oczywiście ja nie wiedziałam, że to nie oryginały, bo moja mama twierdziła, że to prawdziwe zapachy. I wiesz co? Nie podobały mi się. Ani trochę! A poniewaz moja mama była "oszczędna" i używała chyba tylko podrób i Masumi od święta - uznałam, że perfumy to coś zdecydowanie nie dla mnie. I trwałam w tym przekonaniu, dopóki kiedyś nie powąchałam oryginalnej Theoremy (wąchałam też inne zapachy - jakieś selektywne kwiatki pewnie). Wówczas przepadłam. Pragnęłam jej namiętnie i gwałtownie. I nie ma szansy na dowiedzenie tezy, że odrózniłam klasę zapachu na skutek perfumeryjnego wyrobienia. To chyba jest (w pewnym stopniu oczywiście) tak, że są ludzie, którzy powtórzą raz usłyszaną melodię. Są tez tacy, którzy tego nie zrobia nawet po piatym razie. Cytat:
![]() Ja raz na imprezie ujawniłam swoją toaletkę (ktoś o cos pytał, otwarłam i... kanał). Ludziska zlały się czym popadnie, pomieszały korki z Lutensów, urwały kokardkę z flaszki Goutal, a co najgosze - wszystko to razem walilo potem tak, że oczy łzawiły. Never again! ![]() Cytat:
Jest jako rzeczesz.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-05-02 o 01:55 |
||||
|
|
|
|
#380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Powiedział, że dopóki Was nie poznałam to w życiu nie miałam tylu perfum ), ale co zrobić, kiedy tylko tu można pogadać z ludźmi czującymi podobnie Cytat:
A nowe flaszki otwieram z równie wielka ekscytacją co Ty. Czasem zaszywam się, otwieram butelkę wina a później flakonik... i jest bosko |
|||
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb, Lady poison
Ja sobie jeszcze kogos w realu zainteresuje tematem nastepnie uslyszalam , ze Kelly Hermesa jest "szminka" a moj ukochany orzechowy olej tamanu pachnie jak bulion w rosole, od dzisiaj epitet "ladny" calkowicie mi wystarczy moja ciotka za to (bardzo wrazliwa osoba ale totalnie nieograniajaca tematu) ocenia zapachy w sposob tak uroczy, ze wybaczam wszystko, bierze cos do reki, wacha i mowi mniej wiecej cos takiego: "och (niuch) ach (niuch) to jest takie....takie....takie.. .ale ladny zapach achhhh" hehe
|
|
#382 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Zaopatrzyłam się w Pink Sugar, bo uwielbiam takie słodkie ulepki. Z góry zakładałam, że nikomu się ów zapach podobać nie będzie. Siedzę na lekcji j angielskiego, kolega obok mnie (ławki łączone) i słyszę pociąganie nosem, po chwili:
- Jadła Pani ciastko? Ma Pani jakieś pączki obok siebie? (mina nauczycielki :O) - Kurcze... czuje ciastko z lukrem. W koncu zrozumialam, ze to moj Pink Sugar i z dumą stwierdziłam :- TO JA!
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moje nieszczęście zaczęła podbierać mi Belle de Minuit no ale coż, musi być jakieś poświęcenie... ![]() Cytat:
Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2009-05-02 o 17:07 |
||
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Desnuda - chwalona była ostatnio. Przedostatnio - Angel. NR For Her - też. A najwięcej komplementów zbieram za AA Winter Delice.
|
|
|
|
|
#385 |
|
BAN stały
|
Idę do siostry, pachnąc Ogródkiem Nilowym. Do pokoju wchodzi czteroletni siostrzeniec. "A cio tu tak śmeldzi?" Ja, z uśmiechem pt. "to na pewno nie ja", schylam kark i pytam: "Ładne ma wujek perfumy?". Odpowiedź: "Ale śmeldzi"
|
|
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś często uzywałam D&G LB i to one spośród wszystkich moich perfum były najczęściej komplementowane, głównie wśród koleżanek i mojego Tżta
Kiedyś na przystanku stanął koło mnie jakiś chłopak, tak ok 28 lat i zauważyłam, że jakos tak dziwnie się koło mnie kręci i spogląda aż wkońcu podszedł i zaptał czym tak ładnie pachnę, bo własnie myśli nad prezentem dla swojej dziewczyny hehe |
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś część ludzi po prostu nie czuje zapachów i czy to będzie podróbka, czy Hugo Boss, czy Lutens dla nich będzie wszytko jedno. Skoro więc wszystko jedno to po co przepłacać Oczywiście jest jeszcze grupa ludzi która kupuje droższe zapachy tylko ze względu na markę/cenę bo nie wypada pachnieć czymś tanim. Sabb, muszę się przyznać jeszcze że mimo iż uwielbiam perfumy to co do muzyki jestem totalnym ignorantem i kompletnie nie wiem co znaczy że "format MP3 nie ścina pasma przenoszenia dźwięku" i " że perkusista nie ćwiczy z matronomem" Nie mam słuchu za grosz ![]() Cytat:
Ja ostatnio jestem komplementowana tylko przez męża a obiektem jest Kashmina
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z własnego doświadczenia wiem, że dzieci 4-ro letnie (moja chrześnica dla przykładu) mają bezpretensjonalny i szczery stosunek wyrażania swojego zdania na temat zapachów ![]() Bez jakichkolwiek oporów zawsze zostaję poinformowana, ze śmierdzę (czyt. "ciociu, co tak dziwnie pachnie?" ) Za to jeżeli dziecko ma niecny plan wyłudzenia gumy do żucia, perfidnie informuje mnie że jakaż to jestem: "mądra, ślicna i ładnie pachnę". Jakież banalne i okrutne, a ja nadal na to się nabieram Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2009-05-02 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Chyba najwięcej komplementów pod swoim adresem, usłyszałam od kiedy używam Naomi Campbell "Cat Deluxe". W sumie się nie dziwie, bo ten zapach jest naprawde nieziemski
Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-05-02 o 22:39 Powód: Błąd. |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dochodzić do wniosku ,ze faceci albo nie odróżniają zapachów albo moje flaszki są wszystkie boskie,mój TŻ powiedział ,ze jego pracownicy lubią do nas przychodzić ,i jeżeli istnieje okazjon to się spierają który pójdzie,ze względu na to,że zawsze mną pachnie w domu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

lepiej bym tego nie ujela
Nisko się ceni.

Za to jeżeli dziecko ma niecny plan wyłudzenia gumy do żucia, perfidnie informuje mnie że jakaż to jestem: "mądra, ślicna i ładnie pachnę". Jakież banalne i okrutne, a ja nadal na to się nabieram