|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: nie moge sie zdecydowac
Magnetism wycofują, więc możesz od niego zacząć...
|
#3992 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Kupić dwie flaszki Magnetismu - po pierwsze - wycofują. Po drugie - Hypnose wywołuje u mnie odruch wymiotny i im mniej osób go używa tym lepiej dla mnie
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#3993 |
|
grozi wypollizowaniem
|
mnie się żaden nie podoba jakoś bardzo- ale wzięłabym Magnetism bo już niedługo ich nie będzie- w sumie ciekawe dlaczego, ten zapach chyba dobrze się sprzedawał
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli planujesz zakupić w najbliższej przyszłości obydwa, to teraz weź ten, który jest w fajniejszej cenie
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
BAN stały
|
zamowilam escade magnetism
|
|
|
|
#3997 |
|
Przyczajenie
|
A jednak....;-)
Ja bym optowala za obydwoma zapachami ale po 30ml kazady |
|
|
|
#3998 |
|
BAN stały
|
nie wiem co wybrac pomozecie
kolekcjonuje juz zapachy a lato i nie wiem co wybrac:
Gucci envy me czy ch.dior Addict eau fraiche , Gucci osobiscie wachalam a addicta nie ,czy ma on cos wspolnego z klasycznym ddictem (bo nie cierpie addicita klasyka) jak trwalosc ?podoba wam sie ten zapach? |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie wiem co wybrac pomozecie
Addict Eau F. Ciekawszy, bardziej intrygujący, trwalszy (przynajmniej na mnie
).
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-01-18 o 10:58 |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Zasadniczo powinnaś brać to co bardziej się tobie spodoba.
Przed zakupem napewno lepiej jest zapach przetestować i to nie raz a kilka razy. Ja znając oda bym wybrała Addict EF.
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym wybrała Addict Eau Fraiche. Bez namysłu. Ma pewną nutę wspólną z klasycznym Addictem, ale jednocześnie to kompletnie inny zapach. Nie znoszę klasyka, a wersję Eau Fraiche uwielbiam. Trwałość bardzo dobra.
Edytowane przez rawita Czas edycji: 2009-01-18 o 13:39 |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
też wybrałabym Addicta,ale lepiej powąchaj przed kupnem-ja np. bardzo lubię klasyka, więc może masz inny gust również jak chodzi o świeższego addicta
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Które wybrać ? :)
Hej!
Zastanawiam się nad kupnem perfum, zależy mi na tym żeby były bardzo trwałe i miały taką " ostrą" nutkę w sobie a zarem coś słodkiego. Wacham się pomiędzy następujacymi : 1. GIVENCHY ANGE OU DEMON 2. CHRISTIAN DIOR PURE POISON 3. JOOP FEMME 4. ARMANI CODE 5. Agent Provocateur 6. CACHAREL EDEN 7. VICTOR&ROLF FLOWERBOMB 8. GIVENCHY ORGANZA 9. ADDICT CHRISTIAN DIOR 10. YSL NU 12. Angel - Mugler 13. Kenzo - Jungle 14. YSL- Opium Które z nich wg was są najtwarlsze, i nie są takie mdłące tylko ostre :P ? Niestety nie mam możliwości ich przetestowania wiem tylko jak pachną Angel i Code.
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Które wybrać ? :)
podałaś dużo róznych zapachów może dopisz jeszcze bardziej szczegółowo o co chodzi z tą "ostrą nutką" ostrą jak przyprawy korzenne , jak pieprz? jak co?
jaki jest dla ciebei angel ? czegos takiego szukasz czy czegos innego ? wg mnei nei jest ostry, ostre nie są Flowerbomb - to taka mocno pocukrzona herbata earl grey sa piękne ciepłe słodkie przełamanane czymś cierpkim ale nie ostrym proszę dodaj więcej szczegółów a ktoś na pewno się wypowie |
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm... No właśnie Angel nie są ostre, ale na początku się takie wydają, heh dawno ich nie wąchałam . NO właśnie sama nie wiem co dokłanie ma byś " tą ostrością" . Zależy mi na tym żeby po dłuższym czasie perfumy nie przechodziły w bardzo słodką woń nie do zniesiena, tylko żeby miały w sobie to coś, mogę powiedzieć że szukam perfum takich co mają w sobie coś orientalnego albo korzennego, po prostu z pazurem:P. Wybaczcie mi , ale nie znam się zbytnio na składzie pefrum więc trudno mi opisać co ma powodować tą ostrość w nich
. Mogędodać że uwielbiam zapach cynamonu, czekolady .
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam czytanie KWC, wiele wizażanek bardzo trafnie opisuje perfumy, może po tym znajdziesz coś ciekawego
choć kupowanie w ciemno to zawsze ryzyko, na Twojej skórze mogą układać się zupełnie inaczej.Może najpierw zaopatrz się w próbki? Wg mnie mogłyby być Pure Poison.. niby słodkie, ale nie do końca ![]() nadają się i na noc i na dzień.. Opium czy Organza są dość mocne, charakterne, ale słodyczy w nich mało.. Flowerbomb słodkie od początku do końca, pazurem nie zaskoczą ![]() Addict, słodziak, gęsty, ciężki, a zarazem ciepły i miękki, wanilia słodka z przyprawami Kenzo Jungle, bez przetestowania trudno jest kupić, albo się kocha albo nienawidzi
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
swego czasu nie tak dawno sama korzystałam z porad dziewczyn z tego forum, tez nie umiałam się sprecyzować jeśli chodiz o nuty zapachowe dziś jest lepiej ale dalej kiepsko, ale ważne żeby opisać efekt jakiego się oczekuje tak jak pisałaś lubisz czekolade i cynamon to już konkret.
dziewczyny pomogą w namiarach które zapachy wziąść na testy ale testować i wybrać trzeba samemu, a to musi być koniecznie spomiędzy tych wymienionych przez ciebie? u mnie addict ma pazur, nie jest słodziuchny ale jest tak mega ciężki i obezwładniający ze wszystko jest addictem wokół na kilka dni ( ale go lubię) i dlatego mała ilość w zupełności mi starczy uzywam raz na miesiąc jak się zdarzy jakieś wyjście ale gusta są różne powąchaj poisony różne - mają opinie pazurzastych ale na niektórych są milusie więc przetestuj |
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się bardzo nad Kenzo Jungle, tylko że na Allegro nie można kupić próbki i nie mam jak tego przetestować. Heh.
Chodzi mi przeważnie o któreś z tych perfum, gdyż z tego co czytalam na KWC to są jedne z najtwarlszych, a u mnie na skórze niestety perfumy krótko się trzymają. Chciałabym chociaż żebyście pomogły mi zakwalifikować te perfumy czy są należa one bardziej do kategorii orientalnej czy np kwiatowej. |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
tu się nie będę popisywać bo nie mam czym ale widzę często w opisach na stronach polskich i zagranicznych że są kategorie orientalno-kawiatowe
jeśli znasz angielski to fajne są opisy kategorii na stronach www.sephora.com USA lub www.fragrantica.com jeśli nie poczytaj opisy w kwc albo poczekaj moze ktoś poradzi coś od siebei trwałego i pikantnego mnie w tej chwili nie przychodzi nic do głowy ale jak na coś wpadnę napiszę |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rawita Czas edycji: 2009-01-28 o 18:50 |
|
|
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie na temat NU YSL albo Poison i Addict Diora, które z nich są najmniej słodkie ? Która z serii Poison jest wg was najostrzejsza? Aaaa i mając na myśli ten pazur w perfumach to może choodzić min. o ambre piżmo..
Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2009-01-28 o 20:42 |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Te mam, używam,polecam.
|
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
Ale która z tyc Poison diora jest taka najbardziej ostra, czy ktoś móglby je krótko i konkretnie scharakteryzować , czy to są takie słodziaki, czy raczej ostre perfumy?
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDT strasznie rzuca sie w nos ale to wlasciwie zapach kwiatowy, gdzies w tle pobrzmiewa nieco kadzidelka, ja wyczuwam kardamon(? ). Mecza mnie bo nie lubie zadnych kwiatowych perfum. Na mnie nie sa slodkie, przynajmniej nie klasycznie slodkie. Poison klasyk - musisz sama przetestowac, dla mnie to czuc go 'poprzednia epoka' aczkolwiek nie jest 'antyczny' w odbiorze. Hypnotic Poison to taka plastikowa, szorstka slodycz. Uwielbiam. W sersji Elixir bardziej esencjonalny i ladniej sie rozwija. Moj 'musz-miec'. To samo Addict - jest w jego slodyczy nutka dodajaca pikanterii. Nie polegalabym jednak na opiniach innych bo ten zapach musisz sama poznac, ponosic. |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
A czy któreś z wymienionych prze ze mnie perfum mogą być swoimi synonimami np czy Angel jest podobny do Kenzo Jungle?
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Poisonów róznież obstawiam Hyponotic p jako najostrzejszy choć najostrzejszy to jest klasyk Poison pierwowzór ale mnie również trąci przeszłością, nie brzmi nowoczesnie. Ja osobiście nie jestem fanką żadnych posionów próbuje poznawać dwa pure i midnight ale z Twoich opisów również sądzę że powinnaś zaopatrzyć się w próbkę i testować na sobie Hypnotic poison. dla mnie jest syntetyczny ale może to być to czego akurat szukasz poprzedniczki to uwielbiają. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-01-28 o 23:07 |
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie - wcale. Jedyne podobienstwo to, ze oba sa slodkie. Kocham oba te zapachy ale sa skrajnie rozne. Jungle to zapach orientalny, przyprawowy. Angel - paczula, wanilia. |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
A czy Poison utrzymuje się długo, bo chyba nie ma EDP, z tego co wiem są tylko EDT.
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie Poisony, poza Midnight, są bardzo trwałe. |
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro nie masz możliwości przetestowania (co mnie dziwi przy takiej ilości róznych perfumerii sieciowych), to czemu wypisalas akurat te zapachy? Zacznij od testowania tego, co możesz przetestować.
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

).

wiem tylko jak pachną Angel i Code.