|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy dla 18latki ;) ?
Aha
|
|
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka perfum dla 21 latki?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Addict 2 Diora
|
|
|
|
#4144 |
|
Szef ds. Wymianek
|
mam znajoma 17 - latke, ktora chodzac po perfumerii, miala wrazenie, ze wszystko jej pachnie tak samo - az w koncu odkryla Signature Beckham i sie zakochala
jest to zapach owocowo - kwiatowy, moze przetestuj?nadto do glowy mi tez przyszly perfumy Pure Purple Hugo Boss
|
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Szukam zapachu dla siebie
Wiecie, może to i grzech, ale nie używam perfum. Czasem psiknę się jakimś czymś tanim z supermarketu, kiedy idę na imprezę... Chcialabym to zmienić. Jestem dziewczyną nieśmialą, raczej skromną i staram się nie wyróżniać z tlumu za bardzo, ponadto jestem wesola i przyjaznie nastawiona, raczej blizej mi do kumpeli niz do seks-bomby
Szukam zapachu lekkiego, trwalego, po prostu żebym ladnie pachniala na co dzień Doradźcie, bo ja się kompletnie na perfumach nie znam...
|
|
|
|
#4146 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Szukam zapachu dla siebie
Idź do Sephory i potestuj-myślę że łatwo znajdziesz to czego szukasz-a miłe panie na pewno Ci doradzą
![]() Takich zapachów jak szukasz jest dużo ![]() Może spróbuj coś Lancome np. Miracle
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-04-19 o 19:28 |
|
|
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
Tylko myślalam, że ktoś mnie tu może nakierunkuje
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... Mówisz, że jesteś skromną osobą, więc wnioskuje, że nie chcesz wydawać majątku na perfumy.
Polecam Ci zapachy : - Perceive, Avon - Jamaica, Puma - Pearl Garden, C-Thru Choć... Ja uważam, że cieżko będzie doradzić komukolwiek w kupnie perfum. To Tobie zapach ma sie podobać, to Ciebie ma porwać Wybierz się do drogerii, tam znajdziesz coś na pewno---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Hmmm... To zależy, jakie zapachy lubisz Słodke, orzeźwiające czy może orientalne Tak jak wyżej - wybierz się do drogerii
|
|
|
|
#4149 |
|
grozi wypollizowaniem
|
No dobra to przegrzeb w perfumerii:
Lancome hugo Boss D&G- Light blue Chanel- Miss Dior Cherie
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze wnioskujesz, raczej wolalabym wydać jak najmniej
Chcialabym tylko jakieś propozycje do obwąchania
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mnóstwo zapachów w typie lekkie, świeże i delikatne więc powinno Ci się wiele spodobać. Trzeba testować, nie ma innej rady
|
|
#4152 |
|
Rozeznanie
|
No dla mnie 120-130zl to juz jest bardzo duzo
Przy okazji zapytam: na ile starczy 15, 30, 100ml?
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zużywania zapachu to bardzo indywidualna sprawa i nikt nie da jednoznacznej odpowiedzi. Ja np. bardzo wolno zużywam i mi 30 ml. starcza przynajmniej na rok ale wiadomo, że non stop nie używam tego samego zapachu.
|
|
#4154 |
|
🦄
|
Jak używasz perfum okazyjnie to myślę, że 30 ml lub 50 ml będzie najlepsze na początek.
Jeśli coś słodkiego to Gucci II, Puma Woman, Princess Vera Wang. Ja strzelam, że któryś z tych trzech zapachów Ci się spodoba. Albo może kup na allegro na początek jakąś miniaturkę.
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na dniach powącham jakieś perfumy. Chcialabym tylko, żeby nie ulatnialy sie po 1-2 godz.
|
|
|
|
|
#4156 |
|
🦄
|
Wiesz... jeśli szukasz naprawdę jakiejś taniej alternatywy to może mgiełki zapachowe? Chociaż wg mnie 20 lat to już czas na perfumy
Z tego, co podałam niedroga jest Puma. Możesz też próbować ustrzelić w ciemno na Allegro jakieś EDT z The Body Shop. Mam wanillię i dla mnie pachnie czystym praniem i lekko słodko. Jest jeszcze pytanie- czy mówiąc "pachnieć" masz na myśli pachnieć "przy skórze" czy ciągnąć za sobą ogon? Jak to drugie to zdecydowanie Miss Dior Cherie
|
#4157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko żebym im nie śmierdziala i nie dusila ich a przy okazji siebie...
|
|
|
|
|
#4158 |
|
🦄
|
A jeszcze mi przyszła do głowy Lolita Lempicka (EDT). No nie ma wyjścia, musisz potestować albo strzelić w ciemno. Albo jeszcze coś z Aquoliny (ichnie wody chyba koło stówki stoją).
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Witaj. Napisałaś, że na perfumy chcesz wydać max. 120-130 zł i nie chcesz aby ulatniał się on po 2 godz. Dość duże wymagania. Za tą kwote dostaniesz średniopółkowce ( czytaj: perfumy gwiazd). Jeżeli kupisz wodę toaletową to potrzyma się kilka godzin. A jeżeli chcesz wydać jeszcze niższą kwotę np do 50zł polecam perfumowane dezydoranty. Co parwda nie utrzyma się długo ale zawsze możesz zrobić jakieś poparawki w ciągu dnia i napewno nie będzie ci ich tak szkoda uzywać jak tych droższych. Wybierz sie do perfumerii i poniuchaj trochę, zastanów się i na nastepny dzień kup ten ktory najbardziej ci odpowiada. Nie chcę ci nic doradzać bo nie wiem co ci sie spodoba.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem jakaś specjalnie wymagająca co do perfum, bo jak już powiedzialam, nie znam się na nich, bo nie używałam. Chodzi mi tylko o to, żeby zapach nie znikał od razu i żeby ludzie nie myśleli sobie czując mnie "o Boże, ale się wypachnila" (w negatywnym sensie oczywiście)... No cóż, pójdę, spróbuję i dam znać co mi się spodobało
|
|
|
|
#4161 |
|
BAN stały
|
To może Green Tea Elizabeth Arden? są bardzo tanie. śliczna, słodka herbatka
|
|
|
|
#4162 |
|
BAN stały
|
dubel
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 150 zl znajdziesz cos dobrego napewno
|
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze jak będę testować, to mam sobie psiknąć perfumy na nadgarstek i pochodzić z nimi powiedzmy cały dzień? Boże, jestem kompletnie zielona
Niby czytałam, że należy testować nie więcej niż 3 perfumy, nie rozcierać na skórze, itd...
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak test blotterowy wypadnie pozytywnie, mozna zaryzykować. Skrop sobie nadgarstek, nie rozcieraj, niech skóra wchłonie zapach. Proponowalabym dwa zapachy, po jednym na każdy nadgarstek, aby za bardzo Cię to wszystko nie oszołomiło Ze swojej strony sugerowalabym zapoznac się z Green Tea Elizabeth Aden (częsty w promocjach w Rossmanie, Naturze) albo Avonowskie Celelbre - woda toaletowa plus dezodorant w kulce.
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, jutro pójdę do Rossmanna lub Douglasa. Szczerze mówiąc, to nie cierpię Rossmanna, ze względu na ochroniarzy, którzy się gapią jak na zlodzieja
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. w Rossmanie i Naturze nie ma testerow wszystkich zapachów - nie wiem, czy jest tester Green Tea (może nie być). Sa natomiast testery innych zapachow.
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
No zobaczę. A nuż spodoba mi się jeszcze coś innego
|
|
|
|
#4169 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Ja na początek bym polecała sephorę jesli masz jakąs- chyba najbardziej wyluzowany i bezstresowy klimat
|
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

może coś polecicie? Interesuje mnie cena do 150zł w sklepie Sephora (nie interesuje mnie net i inne sklepy). Może Kylie Minoque Darling?

Chcialabym tylko jakieś propozycje do obwąchania