Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-19, 21:05   #4171
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Szukam zapachu dla siebie

Cytat:
Napisane przez Astarte__ Pokaż wiadomość
Mam Sephorę Jutro dam znać co próbowalam i czy mi się coś spodobalo.
nie zapomnij przetestować miracle Lancome
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 21:11   #4172
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nie zapomnij przetestować miracle Lancome
Dobra Ciekawe, czy mnie urzeknie Choć jest ociupinkę drogi.
Astarte__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 22:20   #4173
klystianek
Rozeznanie

Cytat:
Idź do Sephory i potestuj-myślę że łatwo znajdziesz to czego szukasz-a miłe panie na pewno Ci doradzą
gdy sie ma limit kasowy to lepiej pierw upatrzyc online cenowo a pozniej buszowac w poszukiwaniu
http://perfumeria.pl/Trussardi+Jeans...58,1-3,i2.html
mozesz sprawdzic tez zapachy Jesusa Del Pozo: Halloween, Halloween Freesia, In Black

Edytowane przez klystianek
Czas edycji: 2009-04-19 o 22:52
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 16:48   #4174
danaida
Zadomowienie

Może spodoba Ci się Noa Perle, właśnie dziś testuję ten zapach w ciepłej aurze i stwierdzam ponownie, że jest to delikatny, lekko zmysłowy i bardzo ładny zapach. Chociaż zupełnie nie z mojego gatunku, ponieważ lubię mocno charakterne, często kontrowersyjne zapachy i raczej z gatunku killerowatych, to w innym wypadku z pewnością bym się skusiła na flakonik.

Sprawdź najpierw w perfumerii - tak jak radzą dziewczyny- i wtedy dokonaj wyboru. Byłoby szkoda, żebyś ryzykowała kupując w ciemno, skoro to będę pierwsze perfumy.

Poniżej znajduje się link do promocyjnej oferty tych perfum. Możesz zawsze poszukać na allegro, a jeżeli nie bedziesz pewna co do oryginalności, to pytaj się dziewczyn - z pewnością pomogą Ci rozwiać wątpliwości.

http://www.dolce.pl/cacharel/noa_perle/1943.php5
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 17:03   #4175
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Boże!!! Byłam w Sephorze i Super-Pharm. Umarłam. Zgłupiałam. Kurczę, mogłabym tak cały dzień spędzić psikając na paseczki i wąchając Ale masakra, nie dziwię się, że niektóre z Was są naprawdę uzależnione.... Ło Jezu, jeszcze przeżywam. Ale do rzeczy. Niestety nie zapamiętałam wszystkiego, z Sephory wyszłam z 9 paseczkami, jeden spryskany z dwoch stron... Ale mniej więcej pamietam co mi sie podobalo, co nie.
1. Lancome Miracle - niezbyt.
2. Miss Dior Cherie - nie.
3. Angel - nie. (spotkalam sie z ta nazwa wiele razy na tym forum i chcialam powachac )
4. Diamonds i Code - co do tych nie jestem pewna, bo któryś z nich mi się spodobał, pachnie taką jakąś gumą balonową czy coś... Chociaż nie wiem, czy to ktorys z tych, ale wiem, ze z poczatku alfabetu No ale w każdym razie słodziutki zapaszek Podejrzewam, że to jednak Diamonds, bo Code mi się jakoś z gumą balonową nie kojarzy...
5. Moschino Glamour - nawet niezły.
6. Guerlain coś tam Summer - nie.
Jeszcze jakieś wąchałam, ale mi się nie podobały, pewnie dlatego zapomnialam.

W Super-Pharmie:
1. YSL Young Sexy Lovely - nawet tak.
2. Vera Wang Princess - ładny.
3. LAMB - ohyda Ten mnie najbardziej odrzucił.
Ech no to tyle. Jutro jeszcze pójdę coś obwąchać w Douglasie xD Fajna zabawa. A jak mnie nie będzie stać na perfumy, to codziennie będę chodzić do perfumerii, spryskiwać się testerrem i będę pachnieć żart.
Stary 2009-04-20, 17:22   #4176
MoniaK
Zakorzenienie

Widzę, że ogrom zapachów trochę Cię przytłoczył i z tego co piszesz większość testów jest na nie. Nie masz innego wyjścia jak chodzić do skutku i testować, testować, testować.

Moje typy to: Lacoste Pour Femme, Gucci II, Euphoria Blossom, Baby Doll + limitowanki Escady, może coś z Aaqua Allegoria Guerlain, wody owocowe Yves Rocher, Mexx Woman.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 17:53   #4177
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Spiszę sobie teraz po kolei te nazwy i będę według karteczki wąchać. Czy to będzie głupio wyglądać, jeśli będę sobie pisać po paseczkach? Kurczę, muszę jeszcze raz zobaczyć, co mi tak pachniało tą gumą balonową. Dwa zapachy z Sephory są podobne i bardzo mi się podobają. Nie wiem czy jeden to czasem nie Moschino... Nie wiem, nie wiem, mam mętlik w nosie
Może uda mi się odłożyć trochę kasy na perfumy, a do tego czasu wywącham jakieś odpowiednie...
Stary 2009-04-20, 18:18   #4178
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
No dobra to przegrzeb w perfumerii:
Lancome
hugo Boss
D&G- Light blue
Chanel- Miss Dior Cherie

Miss Dior Cherie jest Diora, a nie Chanel

Powyższe propozycje popieram, a od siebie dodam:
-Eclat D'Arpege Lanvin
-Noa Cacharel
-Lacoste Pour Femme
-Angel Innocent Thierry Mugler
-Touch of Pink Lacoste
-Inspiration Lacoste
-Miracle So Magic Lancome

spróbuj, może coś Ci się spodoba

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 18:28   #4179
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
[/b] Miss Dior Cherie jest Diora, a nie Chanel

Powyższe propozycje popieram, a od siebie dodam:
-Eclat D'Arpege Lanvin
-Noa Cacharel
-Lacoste Pour Femme
-Angel Innocent Thierry Mugler
-Touch of Pink Lacoste
-Inspiration Lacoste
-Miracle So Magic Lancome

spróbuj, może coś Ci się spodoba
Ok, zapiszę sobie Na jednej wizycie w perfumerii się nie skończy Jak zniesie to mój nos?
Stary 2009-04-20, 20:56   #4180
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Boże!!! Byłam w Sephorze i Super-Pharm. Umarłam. Zgłupiałam. Kurczę, mogłabym tak cały dzień spędzić psikając na paseczki i wąchając Ale masakra, nie dziwię się, że niektóre z Was są naprawdę uzależnione.... Ło Jezu, jeszcze przeżywam. Ale do rzeczy. Niestety nie zapamiętałam wszystkiego, z Sephory wyszłam z 9 paseczkami, jeden spryskany z dwoch stron... Ale mniej więcej pamietam co mi sie podobalo, co nie.
1. Lancome Miracle - niezbyt.
2. Miss Dior Cherie - nie.
3. Angel - nie. (spotkalam sie z ta nazwa wiele razy na tym forum i chcialam powachac )
4. Diamonds i Code - co do tych nie jestem pewna, bo któryś z nich mi się spodobał, pachnie taką jakąś gumą balonową czy coś... Chociaż nie wiem, czy to ktorys z tych, ale wiem, ze z poczatku alfabetu No ale w każdym razie słodziutki zapaszek Podejrzewam, że to jednak Diamonds, bo Code mi się jakoś z gumą balonową nie kojarzy...
5. Moschino Glamour - nawet niezły.
6. Guerlain coś tam Summer - nie.
Jeszcze jakieś wąchałam, ale mi się nie podobały, pewnie dlatego zapomnialam.

W Super-Pharmie:
1. YSL Young Sexy Lovely - nawet tak.
2. Vera Wang Princess - ładny.
3. LAMB - ohyda Ten mnie najbardziej odrzucił.
Ech no to tyle. Jutro jeszcze pójdę coś obwąchać w Douglasie xD Fajna zabawa. A jak mnie nie będzie stać na perfumy, to codziennie będę chodzić do perfumerii, spryskiwać się testerrem i będę pachnieć żart.

haha! teraz przynajmniej wiesz że nie ma łatwo! i że miały rację dziewczyny gdy mówiły ze musisz sama potestować

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
[/b] Miss Dior Cherie jest Diora, a nie Chanel

na usprawiedliwienie dodam że miałam napisać Chanel Chance..ale sie rozmysliłam

zresztą możesz poczytać kwc- mozna wybrac najwyżej oceniane i poczytać

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-04-20 o 20:57
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 08:48   #4181
danaida
Zadomowienie

Astarte, w Sephorze są porozstawiane słoiczki z kawą-powąchanie ich pomaga, kiedy testujesz więcej niż 2-4 zapachy. A co jest dziwnego w zapisywaniu? Niektóre konsultantki Sephory same nawet to proponują

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 14:08   #4182
klystianek
Rozeznanie

http://perfumeria.pl/Trussardi+Jeans...58,1-3,i2.html
mozesz sprawdzic tez zapachy Jesusa Del Pozo: Halloween, Halloween Freesia, In Black
i zapomnialem dodac do tego co pisalem: Bulgari Black w necie za 75ml mozna juz od 75zl znalezc z przesylka
Stary 2009-04-21, 15:47   #4183
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Jakoś słabo zaopatrzone mam Sephorę i Douglasa, bo dużo z wymienionych tu zapachów nie mogłam znaleźć. Mówcie co chcecie, ale moje faworyty to Armani Diamonds (to ta guma balonowa jednak *_*) i Moschino Glamour. Gdybym mogła, to miałabym je dwa Spotkałam się z opiniami, że Diamonds są okropne, ale mnie się naprawdę podobają. A że kocham słodycze, to byłyby idealnym odzwierciedleniem mojej osobowości Za kilka dni znów wybiorę się do perfumerii, ale do jakiejś większej może i poszukam innych zapachów.
Stary 2009-04-21, 15:54   #4184
danaida
Zadomowienie

Dobrze dobrane perfumy to takie, które pięknie leżą i NAM się podobają. Jest to najważniejsze kryterium Nie ma zapachu, który powali wszystkich bez wyjątku na kolana. Takie rzeczy są możliwe tylko w Pachnidle .
Stary 2009-04-21, 16:12   #4185
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Nawet nie czytałam/ogladalam Pachnidla Na dolce.pl są te dwa zapachy po ok. 150zl za 30ml, to nie wiem, opłaca się?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 16:26   #4186
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Cytat:
Nawet nie czytałam/ogladalam Pachnidla Na dolce.pl są te dwa zapachy po ok. 150zl za 30ml, to nie wiem, opłaca się?

Z reguły na dolce sie opłaca. Jednak nie wiesz jak szybko zuzyjesz te zapachy a to tylko 30ml... . Może warto zainwestowac w większą pojemność? zawsze większe pojemności bardziej sie opłacają. Jeżeli jednak na gwałt chcesz danego zapachu a twoje fundusze na perfumy są ograniczone do 150zł to ja na twoim miejscu brałabym smiało.
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 16:28   #4187
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Z reguły na dolce sie opłaca. Jednak nie wiesz jak szybko zuzyjesz te zapachy a to tylko 30ml... . Może warto zainwestowac w większą pojemność? zawsze większe pojemności bardziej sie opłacają. Jeżeli jednak na gwałt chcesz danego zapachu a twoje fundusze na perfumy są ograniczone do 150zł to ja na twoim miejscu brałabym smiało.
Też bym wolala 50 No nic, uzbieram kasę
Stary 2009-04-21, 16:38   #4188
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytaj, jest bardzo sugestywna . Niestety najpierw czytałam, potem widziałam film i pewnie dlatego mnie rozczarował.

Fergieunia słusznie zauważa, że większa pojemność się duzo bardziej opłaca. Jeżeli planujesz w najbliższym czasie zakochać się w jeszcze innych zapachach i powiększać kolekcję, to dwie 30 są dobrym rozwiązaniem.
Stary 2009-04-21, 16:49   #4189
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Przeczytaj, jest bardzo sugestywna . Niestety najpierw czytałam, potem widziałam film i pewnie dlatego mnie rozczarował.

Fergieunia słusznie zauważa, że większa pojemność się duzo bardziej opłaca. Jeżeli planujesz w najbliższym czasie zakochać się w jeszcze innych zapachach i powiększać kolekcję, to dwie 30 są dobrym rozwiązaniem.
Nie no... Mnie wystarczą góra 2 zapachy... tak myślę, bo może wpadnę w uzależnienie Teraz nie wiem, bo mogę zbierać 300zl na jeden duży zapach lub na dwa mniejsze.
Stary 2009-04-21, 16:54   #4190
danaida
Zadomowienie

Nie wiem jak Ty, ale ze mnie niecierpliwe stworzenie i zawsze wolę mieć szybciej 30 bądź dwie 30 niż dłużej czekać na 50 czy 100
Stary 2009-04-21, 16:59   #4191
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Nie wiem jak Ty, ale ze mnie niecierpliwe stworzenie i zawsze wolę mieć szybciej 30 bądź dwie 30 niż dłużej czekać na 50 czy 100
Ja też bym już chciala już coś mieć... Ale będzie mi trudno się zdecydować...
Stary 2009-04-21, 17:10   #4192
danaida
Zadomowienie

No tak tyle różnych perfum, więc nie jest łatwo. Ale kiedy już się zdecydujesz, to będziesz miała mnóstwo przyjemności w ich używaniu
Stary 2009-04-21, 17:47   #4193
klystianek
Rozeznanie

po 1 ceneo.pl
po 2 diamonds so kiepskie, wole meska wersje ktora i tak wypada kiepsko przy jil sander man
po 3 czasami warto poczekac nie napalac sie tyle chodzilas bez zapachu ze teraz tydzien czy 2 nie zbawia nikogo, lepiej miec cos czego jestes pewna ze chcesz :P
po 4 zawsze mozesz wyhaczyc taniej wspolne zakupy z kims np 100ml po polowie to pewnie by wyszlo w cenie 30stki albo jeszcze mniej
Stary 2009-04-21, 18:18   #4194
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klystianek Pokaż wiadomość
po 1 ceneo.pl
po 2 diamonds so kiepskie, wole meska wersje ktora i tak wypada kiepsko przy jil sander man
po 3 czasami warto poczekac nie napalac sie tyle chodzilas bez zapachu ze teraz tydzien czy 2 nie zbawia nikogo, lepiej miec cos czego jestes pewna ze chcesz :P
po 4 zawsze mozesz wyhaczyc taniej wspolne zakupy z kims np 100ml po polowie to pewnie by wyszlo w cenie 30stki albo jeszcze mniej
Ad. 2. Klystianku, Diamonds są kiepskie dla Ciebie, więc nie odbieraj Astarte przyjemności uważania ich za piękne

Ad. 3. Jasne, że jeżeli nie jest pewna to może jeszcze zaczekać, ale z drugiej strony jest taki ogrom zapachów, że przetestowanie chociażby kilkudziesięciu jest czasochłonne.

Ad.4. Serio, gdybyś mógł sobie kupić pierwsze perfumy to byś wolał złożyć się na tańszy wariant i zamiast mieć pierwszy piękny flakon (który cieszy oko) psikać się perfumami z atomizera?

Nie wiem, jak Ty, ale ja pamiętam to podekscytowanie posiadaniem własnej, prawdziwej flaszki Pozdrawiam
Stary 2009-04-21, 20:10   #4195
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
po 1 ceneo.pl
Wiem, że mnie nie zbawi, i tak muszę poczekać jeszcze trochę czasu. Nie idę jutro i nie kupuję perfum A gusta są różne, mnie się np. nie podobały te zapachy, które były tu proponowane.

Cytat:
Ad. 2. Klystianku, Diamonds są kiepskie dla Ciebie, więc nie odbieraj Astarte przyjemności uważania ich za piękne

Ad. 3. Jasne, że jeżeli nie jest pewna to może jeszcze zaczekać, ale z drugiej strony jest taki ogrom zapachów, że przetestowanie chociażby kilkudziesięciu jest czasochłonne.

Ad.4. Serio, gdybyś mógł sobie kupić pierwsze perfumy to byś wolał złożyć się na tańszy wariant i zamiast mieć pierwszy piękny flakon (który cieszy oko) psikać się perfumami z atomizera?

Nie wiem, jak Ty, ale ja pamiętam to podekscytowanie posiadaniem własnej, prawdziwej flaszki Pozdrawiam
Zgadzam się z punktem 4! Ja jestem sentymentalna i chciałabym mieć flakonik a btw to buteleczki Diamonds i Moschino są ładne

Na razie mogę kupić sobie jeden zapach a za jakiś czas kolejny, jeśli uznam, że chcę. Nie będę przecież szukać w nieskończoność tego pierwszego

Poza tym, poszłam po próbkę Moschino (dzięki kuponowi z Glamour ) i nie wiem jak to cholerstwo otworzyć.
Stary 2009-04-22, 08:24   #4196
danaida
Zadomowienie

Jeżeli dobrze pamiętam, to ich próbka ma taką zatyczkę, którą trzeba po prostu wyciągnąć. Mocno siedzi, więz zrób to w sposób zdecydowany, ale ostrożny
Stary 2009-04-22, 10:03   #4197
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Jeżeli dobrze pamiętam, to ich próbka ma taką zatyczkę, którą trzeba po prostu wyciągnąć. Mocno siedzi, więz zrób to w sposób zdecydowany, ale ostrożny
Ok. Udało się

Edytowane przez Astarte__
Czas edycji: 2009-04-22 o 10:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 20:43   #4198
klystianek
Rozeznanie

Cytat:

ad2 nie tylko dla mnie , nic specjalnego bez pazura ot zwykly slodki zapach wanilia itd, balsamy do ciala lepiej pachna od tego,
ad3 nie chodzi by testowac nie wiadomo ile tylko miec pewnosc ze akurat ten bedzie chciala nosic
ad4 mozna przeciez zatrzymac flakon i wziac 50-70ml a z 50-30 rozlac innym zwrociloby sie troche no i na pewno taniej by wyszlo

gdybym byl toba to kupilbym sobie jakis zapach lepszy na specjalne okazje + codzienny tanszy jakies zwykle c-thru chociaz nie kupilbym c-thru predzej ( http://perfumeria.pl/Versus+Red+Jean...74,1-3,i2.html ) cena chyba lepsza niz te c-thru no i 75ml ktore mozesz spokojnie dawkowac sobie codziennie za niewielkie pieniadze w rossmanie zawsze maja tester roznych "jeansow"
bo z takiego zakupu mozesz miec malo przyjemnosci 2 miesiace i po 30stce bedzie
a tak szczerze to nie polecam rzucac sie na glebokie wody kupilbym sobie wlasnie tego red jeansa (sam zaczynalem od blue jeansa i adidasa czarnego ktory ciagle ma miejsce u mnie na polce wlasciwie nie wiem po co kiedys kupilem 2 butelki i tak juz lezy jedna ktora byla 10 razy psiknieta) i spokojnie zbieral pieniadze na cos drozszego testujac kolejne perfumy w perfumeriach

Edytowane przez klystianek
Czas edycji: 2009-04-22 o 20:55
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:36   #4199
ewikk
Rozeznanie

Cytat:
ad2 nie tylko dla mnie , nic specjalnego bez pazura ot zwykly slodki zapach wanilia itd, balsamy do ciala lepiej pachna od tego,
dla Ciebie.
...a dla Astarte sa piękne. I na niej sa piekne. Według mnie bez "nosiciela" perfumy, obojętnie jakie, sa conajwyżej ładnie pachnącym wzorem chemicznym. To dopiero na kimś stają się piękne, zyskują dusze i charakter.
Gdyby każdy miał się kierowac tym, jak innym się perfumy nie podobają, to nie kupiłby nic. Jak różne sa gusta, świadczy chociazby wątem "3 największe smierduchy", gdzie zazwyczaj okazuje się, że to, co dla jednego jest nie do zniesienia, dla innego perfumoholika jest cudem wcielonym
Stary 2009-04-23, 09:38   #4200
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
ad3 nie chodzi by testowac nie wiadomo ile tylko miec pewnosc ze akurat ten bedzie chciala nosic
ad4 mozna przeciez zatrzymac flakon i wziac 50-70ml a z 50-30 rozlac innym zwrociloby sie troche no i na pewno taniej by wyszlo

gdybym byl toba to kupilbym sobie jakis zapach lepszy na specjalne okazje + codzienny tanszy jakies zwykle c-thru chociaz nie kupilbym c-thru predzej ( http://perfumeria.pl/Versus+Red+Jean...74,1-3,i2.html ) cena chyba lepsza niz te c-thru no i 75ml ktore mozesz spokojnie dawkowac sobie codziennie za niewielkie pieniadze w rossmanie zawsze maja tester roznych "jeansow"
bo z takiego zakupu mozesz miec malo przyjemnosci 2 miesiace i po 30stce bedzie
a tak szczerze to nie polecam rzucac sie na glebokie wody kupilbym sobie wlasnie tego red jeansa (sam zaczynalem od blue jeansa i adidasa czarnego ktory ciagle ma miejsce u mnie na polce wlasciwie nie wiem po co kiedys kupilem 2 butelki i tak juz lezy jedna ktora byla 10 razy psiknieta) i spokojnie zbieral pieniadze na cos drozszego testujac kolejne perfumy w perfumeriach
No to wolę zbierać na coś droższego bez kupowania teraz czegoś tańszego jako substytut. I nigdzie nie powiedziałam, że szukam czegoś z pazurem, własnie odwrotnie. Mnie się podoba taki słodki zapach i już. Btw wczoraj spryskałam nadgarstek C-Thru Pearl Garden, który był gdzieś tu wspomniany i nawet się trzymał przez parę godzin Ale to nie to.
Na specjalne okazje to by raczej starczyło 30ml a może nawet 15, bo takowe w moim życiu nie zdarzają się za często Jeszcze zależy co dla kogo oznacza specjalna okazja.
Jeszcze odnośnie Diamonds: nie jestem jedyną osobą, która uważa, że są śliczne Tak że ile osób, tyle opinii.
Jesus del Pozo - Halloween Kiss też ładnie pachnie

Edytowane przez Astarte__
Czas edycji: 2009-04-23 o 16:25 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości