|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: POMOCY! Jakie perfumy do małej czarnej??
Zdecydowanie postawiłabym na Valentino... Z little black dress może dać fajny, ciut przewrotny efekt.
Boskie podsumowanie wyłowiłam z Twojej wypowiedzi n/t zakupu nowej flaszki - "bo to raczej zbędny wydatek" ![]() ![]()
![]() |
#4322 |
BAN stały
|
Ja bym stawiała na Code albo ewentualnie Valentino, ale jak na mój gust to te pierwsze zdecydowanie bardziej pasują zarówno do sytuacji jak i do samej kreacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
wybierz takie w których będziesz się czuła dobrze i nie będą Cię za bardzo przytłaczały w tą "parówę" -jeśli bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomóżcie dobrać perfumy! ;-)
Dla młodej dziewczyny zdecydowanie moge polecić Cacharel Noa oraz Carolina Herrera 212 Sexy. Nie sa ciężkie ani duszne, do tego doskonale nadają się na lato.
Poza tym proponowany już Coolwater Davidoff, Pure Purple Hugo Bossa, może coś z wód toaletowych The Body Shop (Japanese Cherry Blossom jest prześliczne)? |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
BAN stały
|
Dzięki wszystkim Wizażankom,w weekend wybieram sie do Sephory na perfumowe zakupki ;-) na pewno coś wybiorę z waszych propozycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
BAN stały
|
a ja mam takie pytanie... piszesz, że jesteś młodziutka więc orient odpada... to tylko przez wiek czy po prostu Ci się orientalne perfumy nie podobają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
BAN stały
|
ja bym odeszła trochę od konwencji i poleciła Ci przetestować she wood dsquared. sa lekko drewniane, według mnie bardzo dziewczęce
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Głosuję na Code
Ale wybierz to w czym się najlepiej czujesz, prawdę mówiąc radośnie bojkotuję wszelkie zasady dotyczące używania perfum, podziały na wieczorowe i codzienne, zimowe i letnie itd. No i... jak mogłas z tym "zbędnym wydatkiem" ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
OO tak
![]() ![]() Do założycielki wątku: ja w Twoim wieku (:P) używałam Hypnotic Poison (ciężki, słodki, orientalny) i nie przejmowałam się, czy pasuje, czy nie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wymieniłaś, zdecydowanie Code.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale skoro masz się czuć nieswojo w ciężkich zapachach to faktycznie lepiej wybrać coś z zapachów popularnych, które nie będe zwracać większej uwagi na ulicach i przyciągać spojrzeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
perfumowy zawrót głowy
|
Zdecydowanie z wymienionych Armani lub Valentino,
ewentualnie na ślub w kościele czy w urzędzie można użyć czegoś bardziej lajtowego a potem na imprezę weselną któreś z tych pierwszych.
#4335 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
I tak mi się widzi, że SgirlS skłania się najbardziej ku Ck One. I żadnym faux pas nie będzie użycie go, szczególnie w taką pogodę
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Przyczajenie
|
pomoc w doborze perfum:)
Witam wszystkie pachnące
![]() Potrzebuję waszej pomocy dziewczyny, miotam się po drogeriach od bardzo długiego czasu i nie znajduję nic co by mnie przyciągnęło. Moje zapachy do tej pory to w Green Tea(jako nastolatka ![]() Aktualnie od roku wielka miłość do kate moss i rock'n'rose(pachną na mnie pięknie a rock'n'rose w wersji podstawowej szybko wietrzeje- ta druga za mdła dla mnie). To dobre, delikatne zapachy, na dzień, ale potrzebuję czegoś na wieczór i przydałaby się jakaś zmiana na dzień ![]() Bardzo przewdzięczna będę, naprowadźcie mnie proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomoc w doborze perfum:)
moje typy na dzień
-Noa Fleur/Dream/Perle -Moschino Light Clouds (nowość-mi bardzo przypadła do gustu) -Calvin Klein CKin2U -Dior Miss Dior cherie L'eau (nowość) -Bvlgari Omnia Crystalline _Bvlgari Rose Essentielle -Bvlgari Voile de Jasmin -Moschino I love love -Masaki Matsukimi (?)Mintea -Moschino Funny -Lanvin Jeanne -Lanvin Eclat D'arpege -Guerlain-któryś zapach z serri Aqua Allegoria (jest ich wiele-ja proponuje Mentafollia, Angelique Lilas, Tutti Kiwi, Herba Fresca, Rosa Magnifica, Pivoine) Wieczór: -Armani Code (dostałam za nie masę komplementów ![]() -Dior Miss Dior Cherie EDP -Dior Midnight Poison -Calvin Klein Obsession Night -Britney Spears Fantasy/Fantasy midnight -Naomi Campbell Cat de luxe at night Może coś dla siebie znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Code
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
To może i ja poproszę Was zdalnie o pomoc
![]() Z różnych powodów ostatnio nie mogę udać się na wywąchiwanie, niemniej jednak - nosi mnie na nowy zapach niezależnie od tego. Może podpowiecie mi jakiś zapach - choćby do zakupu próbki gdzieś, a potem się okaże?... Moje typy letnie - to raczej świeżaki, zapachy morskie, powietrzne, zielone, niebieskie... Ze znanych mi - Armani Sensi White Notes, Nature i Naturelle Rochera, Noa Cacharela, Aqua di gio Armaniego, Extravagance d`Amarige Givenchy... Niestety - nowości nie znam wcale. A nawet będąc tak szaloną zapachowo osobą - nie kupię raczej butelki w ciemno ![]() Doradzicie mi coś?... ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
Sprawdź zapachy, jakie Golgie wymieniła w pierwszym zestawie.
Wiele z nich jest świeżych i ożywczych.
#4345 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() To jeszcze powiedzcie mi, dobrzy ludzie - które z tego zestawu są typowo kwiatowe, albo typowo owocowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Wg. tego jak pachną na mojej skórze (mogą się różnic klasyfikacja od tego co podaje producent) i starając się opisać pod katem kwiato owocowości:
-Noa Fleur kwiatowy Dream nie znam/Perle kwaitowo-owocowy -Moschino Light Clouds cytrusowo-owocowy -Calvin Klein CKin2U - owocowy -Dior Miss Dior cherie L'eau (nowość) - nie znam -Bvlgari Omnia Crystalline - cytrusowo - owocowy - Bvlgari Rose Essentielle kwiatowyrózany (ja róży w perfyumach nie poważam ten zapach jako rózany lubie) -Bvlgari Voile de Jasmin -kwiatowy -Moschino I love love - cytrusowo owocowy -Masaki Matsukimi (?)Mintea - nie znam -Moschino Funny - owocowe -Lanvin Jeanne - kwiatowe -Lanvin Eclat D'arpege - owocowe -Guerlain-któryś zapach z serri Aqua Allegoria Mentafollia - nie znam, Angelique Lilas -kwiatowe, Tutti Kiwi-owocowe, Herba Fresca- herbaciano cytrusowe, Rosa Magnifica kwiatowe , Pivoine kwiatowe Wieczór: -Armani Code (dostałam za nie masę komplementów ![]() -Dior Miss Dior Cherie EDP -owocowe -Dior Midnight Poison - kwiatowo-owocowe -Calvin Klein Obsession Night - nie pamietam -Britney Spears Fantasy/Fantasy midnight - owocowe -Naomi Campbell Cat de luxe at night - owocowe
#4347 |
BAN stały
|
Rzeczywiście Bvlgari Voile de Jasmin są kwiatowe i mają mocny zapach. Zamówiłam je sobie i na wieczór są w porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Raczkowanie
|
może i mnie ktoś pomoże?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zależy mi na zapachu trwalym, pasującym do formalnego stroju, na dzień mam Lanvin Oxygene, Sexi Herrery, a poszukuję czegoś bardziej zdecydowanego, odważnego, uwodzicielskiego.. ![]() ![]() ![]()
#4350 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.