|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomoc w doborze perfum:)
nie znam
![]() ![]() ![]() ![]()
#4352 |
BAN stały
|
mnie do głowy przyszło chanel no5 eau premiere i gucci II
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
A czy ten Chanel premiere jest inny od klasycznego Chanel no.5? bo od tego ostatniego zawsze bolała mnie głowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4354 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - a ja mam prośbę tym razem w imieniu koleżanki ;-)
Poszukuje ona rozpaczliwie możliwie bardzo irysowego zapachu (cyt.: "irys taki bardziej ziemisty"), teraz kończy Hiris Hermesa. U mnie irys to w ogóle nie moje klimaty, i po prostu nie znam zapachów z nim. Pomożecie?... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Jest od niego wg mnie nieco lżejszy i mniej "fizjologiczny", ciekawy zapach. poza tym myslę, że może Euphoria, Code EdP, Elle YSL, Versace Crystal Noir, wspomniany Gucci, Alien jest fajny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() może jeszcze cinema YSL lub Givenchy Very irresistible (lub wersja sensual). albo Femme bossa, delikatny i według mnie dosyć elegancki i kobiecy ![]() ![]() Bright Crystal versace ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-07-09 o 23:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Raczkowanie
|
dziękuję, kochane!!! Zaintrygował mnie zwłaszcza ten no.5, bo "bałam się" zawsze klasyka
![]() ![]()
#4358 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
no i byłam, próbowałam Prady, ale nie dla mnie, za to Gucci II -rewelka!! tylko po kilku godzinach prawie zniknął..czyżby był mało trwały, albo mało priknęłam? poradźcie, bo zapach mnie urzekł ;-) Za to Midnight Poison trzyma się do teraz! po myciu
![]() Będę dalej poszukiwać, ale trwałosć to też dla mnie ważne po ładnych kilku godz. w biurze ![]() Ale chyba i tak poproszę Gucciego do siebie.. Tylko co z tą trwałością... ![]()
#4360 |
Zakorzenienie
|
Trwałość perfum zależy m.in. także od osoby, która je nosi - na jednych te same perfumy są mniej trwałe niż na innych.
Może też być tak, że po prostu przyzwyczaiłaś się do zapachu i dlatego go nie wyczuwałaś tak jak na początku... PS. wiele osób narzeka na trwałość tych perfum, więc pozostaje Ci się chyba tylko z tym pogodzić ![]() Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-07-10 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Krystal- nie ma za co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Chyba tego Gucciego zawezmę ;0) A co tam, najwyżej będę psikać się co 10 min
![]() ![]()
#4363 |
Zakorzenienie
|
Z Armaniego warto przetestować Emporio City Glam, Sensi, Diamonds, Manię... i Code EdP (ładniejsza od EdT wg mnie)
![]() PS. Podpisuje się pod radami Gothic, na nawilżonej skórze perfumy trzymają dłużej niż na suchej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
A ja mogę Was jeszcze trochę ponudzić?...
![]() Jak przekazałam Wasze rady koleżance irysowej - zaraz zgłosiła się następna, która bezskutecznie szuka czegoś maksymalnie cytrusowego... Może macie "pod ręką" (czy "nosem" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie,
mam wielka prośbę, szukam zapachu na prezent dla przyjaciółki, która lubi perfumy niebanalne, często już takie, których nie można dostać w stacjonarnych perfumeriach... Wiem, że używała z bardziej popularnych Diora Dune, DV i Poison, YSL Opium, Givenchy Amarige, JPG Classic Szybko tez nudzi sie zapachem ![]() Rozważam 2 opcje Yvresse YSL lub Safari RL Czy ktoś mógłby dla mnie porównać je do innych bardziej dostępnych perfum? |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Szukam!!!
Czesc dziewczyny. Mam nadzieje ze doradzicie mi cos. Czy sa jakiekolwiek perfumy z polki cenowej do 100 zł ktore polecacie?Znacie jakikolwiek zapach z tego przedzialu ktory bylby przede wszystkim trwaly?Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam!!!
Cytat:
ot chociażby rozsławione ostatnio wonie Sephorowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znać znam ale czy bedzie trwały? Średnio. Z tej półki cenowej znajdziesz perfumy gwiazd pumę, nike, adidasa... Jezus del Pozo ma też o pojemności 30ml do 100zł. Trudno wymieniać, napewno zależy Ci aby zaapch był możliwie jak najwiekszej pojemnosci. Perfumy C-thru też znajdziesz już od 40zł za 30ml 60zł za 50ml. Wejdź do Douglasa ( w sephorze teraz mają spore wyprzedaże moze coś znjadziesz) i zapytaj sie pani podając te kryteria co nam. To żaden wstyd, perfumy to kosztowne kaprycho na które nie każdy może sobie pozwolić. Napewno coś znajdziesz z tych tanszych marek. Czyli jakby nie patrzeć te ustawione na dole półki ( nie zawsze tak jest ale przeważnie) Testuj, testuj i jeszcze raz testuj a nóż widelec znajdziesz coś co bedzie trwale na twojej skórze i przypadnie Ci do gustu, a Twoja kieszeń tak bardzo nie ucierpi.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
klik
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Dzieki. Wlasnie jest ich tak duzo ze sama nie wiem ktore:-/Myslalam ze ktos moze ma jakis konkretny typ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() a jak jakies zapach już Ci przypadnie do gustu, to koniecznie przetestowac jeszcze na łapce - na każdej skórze zapachy rozwijają sieinaczej, często różnią się znacznie od blotterka. na to potrzeba co najmniej kilku dni - na raz nie powąchcasz dobrze więcej niż 3-5 zapachów, bo potem kręćka w nosie się dostaje ![]() I sama zobaczysz, czy spodobają Ci się jakieś świeżaki, owocowe czy kwiatowe wonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Warto zajrzeć do sklepu Yves Rocher i potestować , takie zapachy jak Yria czy Ode a l`amour, są niezłe i trwałe , podobnie Neonatura Może którys z tych zapachów przypadnie ci do gustu. Cena nieco poniżej 100 zł. A bywaja też promocje .
#4374 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z rozterką.Yves Rocher ma bardzo ładne zapachy i niektóre z nich są bardzo trwałe.Są nawet teraz promocje .Yria bodajże 65zł.Jest też Ode a'l'Amour,myślę ,że na lato w sam raz(kupiłam przyjaciółce.).Sama mam N.Cna mnie jest trwały i pięknie się rozwija.Naomi Campbell ma w swojej ofercie kuszące perfumy,polecam Cat Deluxe i Cat Deluxe at Night.Życzę udanych łowów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Wiecie w czym tkwiproblem? Ze zapach mi sie szybko nudzi. Np na reke jak "psikne" to jest wszystko spoko ale potem jak kupie i go uzyje to juz mi nie odpowiada.Ja chyba nigdy nie znajde odpowiedniego zapachu dla mnie
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Myslalam wlasnie o Naomi Campbell musze zobaczyc jak to pachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Raczkowanie
|
Sarah Jessica Parker - Lovely
Versace - Crystal Bright - w drogerii Natura widziałam 30 ml w promocji za 98zł ![]() B. Spears na Allegro - taniocha!i inne perfumy sygnowane przez gwiazdy!
#4377 |
Zakorzenienie
|
KUPILAm Naomi Campbell!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
ogolnie pierwsze wrazenie pozytywne. Teraz zobaczymy co do trwalosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
jakie perfumy? eleganckie kobiece subtelne...
hej, mam mała prośbę. Chciałabym kupić perfumy tylko nie wiem jakie..
chciałabym żeby to były albo takie świeże, eleganckie nie za mocne po prostu takie ładne, kobiece, subtelne itd.. no i tez żeby były trwale i dosc intensywne. nie lubię owocowych jakiś malinowych truskawkowych ;/ i 'slodziutkich' ani jakis ziolowych lub tak mocnych ze az smierdzacych jesli wie o jakie mi chodzi to prosilabym bardzo o podanie nazwy, ceny i tez zdjecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.