|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jaki perfum kupić
Ale Ci się zaraz dostanie
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67734 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870 Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2009-09-21 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Marcin, nic nie będę mówić nt powyższy, bo już i tak Ci wypomniano
![]() Co do Twojego pytanie - a czy masz jakiekolwiek pojęcie, co lubi Twoja wybranka, i ile chcesz na to wydać? No i fair play dla Ciebie za starania - niejeden po prostu kupiłby pierwsze z brzegu perfumy, bez zwracania uwagi na takie detale, jak to, czy się spodoba ![]() Ale jeśli dla młodej dziewczyny i ma być wyczuwalny na drugi dzień i nieduszący, to powiedziałabym Coco Mademoiselle EDP (Chanel). Albo Chance Eau Fraiche tej samej firmy. Zła wiadomość to to, że, szczególnie opcja 1, do najtańszych nie należą ... ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-09-21 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: jakie perfumy kupić
Edytowałam tytuł, bo mnie bolało patrzenie na takiego byka
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Rozeznanie
|
nie wiem moge ci polecic tylko co siostra uzywa a lubi lekkie zapachy ale gusta sie zawsze roznia
Gianfranco Ferre - Ferre http://www.perfumeria.pl/Gianfranco+...41,1-0,i2.html wg mnie niedoceniony w polsce zapach ![]() w ogole w perfumerii pewnie kurz sie na nich zbiera i rzadko kto kupuje a damskie zapachy sa wyborne pana Gianfranco ; ) Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2009-09-21 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Paris Hilton
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Ale trwałe miały być, chyba ani Ferre, ani Paris nie są jakoś szczególnie...
Dobrze byłoby wiedzieć, co dziewczyna lubi z perfum....Co u niej stoi na toaletce na przykład? |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
BAN stały
|
Jesli mialbym "wrozyc w ciemno", to faktycznie Coco Mademoiselle wydaja sie bezpieczna opcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Nieduszący wyklucza Coco. Jakoś po przeczytaniu postu Marcina mam wrażenie, że Coco klasyczną to mógłby co najwyżej oberwać
![]() Trwały wyklucza Elle. Z oryginalnego postu wynika, że chodzi właśnie o bardzo trwały zapach. Ale zaraz, przecież tam zajrzałaś ![]() Bazarkowy....co kto lubi. Nie dla mnie - nie uważam CM za zapach bazarkowy, wręcz przeciwnie, jest wybitnie udany. Ale nie sposób doradzając w tym wypadku kierować się tym, co ktoś tam uważa za bazarkowe czy nie. Chodzi o zapach raczej świeży/lekki oraz trwały. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-09-21 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4481 |
Przyczajenie
|
Dzięki i przepraszam za błędy
![]() zerkając na półke to widziałem różowego benettona, gabriele sabatini i jakis 818 cokolwiek to jest ![]() wiek to 27 lat ale ciiii bo podobno o wieku kobiet się nie dyskutuje ![]() wachałem kiedyś chanel no. 5 i bądź co bądź odrzuca na kilometr jak dla mnie bardzo niemiły zapach |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Angel Jej kup,każda kobieta chce mieć Angel
![]() ![]()
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
taaaak z angel to prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Wtajemniczenie
|
Chanel jak dla mnie zaden
![]() ![]() Ostatnio odkrylam Vera Wang - Rock Princess , utrzynuje sie naprawde dlugo, jest lekki i przyjemny ![]() Do momentu az nie odkrylam Very bardzo lubilam Dior Escale a Portofino - rowniez baaardzo trwaly i swiezy zapach |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
A może... Lacoste Touch Of Pink
Ja bym sie ucieszyla z takiego prezentu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Why?
![]() ![]() Spróbuj może (moje subiektywne opinie): Miracle Lancolme (starocie, ale jak dla mnie ładne i trwałe) Lalique Amethyst (śliczne jeżynki i malinki w ciepłej pudrowej pieżynce-na mnie też trwałe) Addict 2 Diora ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- No nie każda. Za darmo go nie chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
Może L'Instant Magic Guerlain -Ładny zapach ,trwałość przyzwoita.
![]()
#4488 |
Zadomowienie
|
Sądząc po tym co używa, dziewczyna nie ma jakichś konkretnych upodobań w stylu - orient, szypry, kadzidła itd.
Ucieszy się z każdego górnopółkowego zapachu, który będzie delikatny, trwały i przyjemny. Stawiałabym w pierwszej kolejności na Bright Crystal Versace , Ninę Niny Ricci (czerwone jabłuszko), Amor Amor Cacharela, wspomniane Coco Mademoiselle (z tym że sa sporo droższe od pozostałych), Noa Perle . Przetestuj je koniecznie! Żaden z nich nie jest w moim typie, ale to takie pewniaki które podobają się tej części, która nie ma jakiegoś własnego, określonego hmm 'stylu' czy konkretnych upodobań. Trwałość mają przyzwoitą, zakładam że dziewczyna wieczorem się myje - więc wystarczy jak bedą pachniały jedne dzień ;] Angel to moim zdaniem zły pomysł, ten zapach sie albo kocha albo nienawidzi (jak ja) - na pewno bym go nikomu w ciemno nie kupiła, tym bardziej że tani nie jest. Pod spodem fotki, żebyś wiedział czego szukać na półkach ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-09-22 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Layila, nie sposob komus polecic kierujac sie wlasnym gustem
![]() Wszystkie powyzsze propozycje powinny byc OK, sadzac po tym, czego dziewczyna uzywa - przyczyna dla ktorej polecalam Coco Mademoiselle (nie Coco!) jest taka, ze to jedne z 2-3 najtrwalszych perfum, jakie znam. Ze mnie perfumy znikaja blyskawicznie, ale nie CM. Tylko uwazaj, zeby nie kupic podrobki w Internecie, no ale to temat na osobna historie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coco Mademoiselle Chance edp to zapachy bezdyskusyjnie najtrwalsze, Flowerbomb edp przy nich ulatnia się jak banieczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
No ja tez nie ![]() Propozycja Coco Mademoiselle wydaje mi sie trafna ![]() ![]() Co do Flowerbomb-na mnie sa meeeeega trwale ![]() Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2009-09-22 o 18:22 Powód: bledy jak zwykle:D |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najlepiej będzie jak wybadasz co dziewczyna by chciała..albo sam obwąchaj perfumerię ![]()
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2009-09-22 o 18:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
BAN stały
|
Dot.: Szukam tych idealnych...
Dzisiaj testowałam:
Prada "Prada": zwykłe. Armani Diamonds: nijakie Midnight Poison: z pazurem, charakterystyczne i ciekawe, ale nie dla mnie Hypnotic Poison: najpierw czułam słodki karmel (ładne), później jakieś zgniłe grzyby (?!). Odpada. YSL Parisienne: w pierwszymmomencie ładne, kwiatowe, słodkie. Ale niczym nie utrzymują uwagi. Trochę zbyt landrynkowe, jak się rozwiną, a nie lubię tego. Diesel te w buteleczce z koronką jasną: nie JPG Classique: nic szczególnego Escada Desire me: nie Chloe Chloe: fajne, ale bardziej na lato, bo delikatne Givenchy Irresistible Sensual: bardzo fajne, zaciekawiły mnie - wrócę do nich jeszcze, jak i do innych wersji Irresistible. Poeme Lancome: fatalne, odrzuciło mnie Obsession: tragedia Obsession night: ciekawe, z pazurem, mają coś w sobie, ale nie są "moje" Insolence mi cudnie pachnie na nadgarstku fiołkami cukrowymi, ale niestety, mojego męża od nich odrzuca, więc nie sprawię sobie ich ![]() Zaciekawiło mnie natomiast La Perla J'aime la nuit. Przetestuję na nadgarstku jeszcze, na razie wącham ciągle z papierka ![]() Więcej testów mój nos nie zdzierżył ![]() Niestety, nie było Jasmin Noir, Flowerbomb, Amerige Mariage, nie widziałam też żadnych zapachów Lalique ani Angela fiołkowego. Byłam w mniejszym Douglasie, jeszcze przejdę się do większego i do Marionnaud. Ja chyba bardzo wybredna jestem... ![]() Dzięki dziewczyny za pomoc, ale jednak sprawdza się reguła, że przy wyborze perfum trzeba się chyba kierować tylko swoją intuicją ![]() ![]() Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2009-09-22 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4496 |
BAN stały
|
Póki co żadne z wąchanych nie pobiło moich ukochanych dwóch: Euphorii i Envy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Dziwne w ogóle, że zdzierżył aż tyle
![]()
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie pachnie on na mnie trupem ![]() Męczy mnie po prostu, jest nachalny, migrogenno-pawiogenny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
BAN stały
|
Dzisiaj wąchałam Flowerbomb - paskudztwo landrynkowe, długo go czułam przed nosem po jednym wąchnięciu papierka, obrzydlistwo...
Ciekawe jest Encre Noir Lalique - słodkawe, ale nie "jadalne", dyskretne. Niestety wyparowało z nadgarstka w tempie ekspresowym, co u mnie go skreśla. A J'aime la nuit czuję na nadgarstku nadal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabyś jeszcze coś więcej o tym zapachu powiedzieć, przetestowałąbym sama ale niestety przez chorobe jestem uziemiona a moja niecierpliwość nie zna granic, próbek nigdzie niet. Szukam takiego właśnie typu perfum: elegancki mrok, esencjonalnych, niestety euphoria nie nalezy do moich ulubienców więc tu rozbieżność ale jeśli Le nuit jest inny niekoniecznie podobny to muszę poznać. Będę wdzieczna za dodatkowe info, kolejne Twoje wrażenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.