|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dobór perfum - proszę o pomoc. ciężka sprawa ;)
dziękuję wam dziewczyny za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Raczkowanie
|
Witam was moi drodzy. Ostatnio bardzo źle trafiam jeśli chodzi o dobór perfum dla mnie... Pomyslałam że moze ktoś kto się na tym zna moze mi pomoc. Szukałam w internecie podobnego tematu ale nie znalazłam więc piszę tutaj. A więc
Otóz jestem szczupłą brunetką, z długimi kręconymi włosami ( naturalnie prawie czarne) z leciutką sniada cerą brązowymi oczami i dłuugimi rzęsami, mam trochę melancholijną urodę, jestem raczej cicha poważna, ponoć mam w sobie "to coś" co sprawia że nie muszę być królową piękności a i tak przyciągam ludzi. . Ludzie najczęściej porownuja moja urodę do urody kobiet rzydowskich. arabskich, czasem do włoskich. Bardzo lubię nuty waniliowe, drzewne i lekko orientalne, wręcz kocham zapach mokrej waniliowej cygaretki (tabaka+wanilia mistrzostwo) . Nie lubię słodkich owocowych i owocowo kwiatowych zapachów, a wręcz nienawidzę pudrowych nut.Lubię czuć na sobie zapach orientalnych krajów, przypraw jakieś takie tajemnicze nuty kadzidła w tle, wanilia, ambra, coś w tym stylu. Moimi ulubionymi zapachami jak dotąd była Dolce Vita ( jak się trochę ulotni jest naprawdę piękna), sotto voce ( niestety już od lat nieprodukowane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
prównanie zapachów
Drogie Panie bądź Panowie
![]() Mam ogromną prosbe do was o to abyście ocenili, porównali i doradzili mi który z podanych niżej zapachów jest najbardziej trwały, zapach jest przyjemny, nie jest mdły bądź nadzwyczaj duszący?Ciężko jest opisać prefumy w jakikolwiek sposób, nie mniej jednak chcę sprawić komuś prezent i nie wiem które wybrać. Osoba ta lubi zapachy zmysłowe, moga być cieższe i przede wszytskim uwodzicielskie, wiem że ostatnio posiadała Cacharel Librete ![]() Tak więc które wybrać z podanych niżej? -Lolita Lempicka -Chloe Chloe -Chloe Intense -Armani Code A może jest osoba któa posiadała/posiada te zapachy i potrafi wszytskie porównać i ocenić? Jeżeli macie własne propozycje tez czekam ![]() Z góry dziękuję za wszelka pomoc. Pozdrawiam, asiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prównanie zapachów
Cytat:
Więc- jeśli na prezent- to nie kupiłabym Lolity- jest za specyficzna, najbardziej się wyróżnia z podanej grupy- jest bardzo słodka, plastikowo- anyżowo- lukrecjowa- nie każdy lubi anyżek (choć dla siebie to wybrałabym właśnie ją). Albo Chloe, albo Code- ze wskazaniem na tego drugiego. Code właśnie chyba bardziej odpowiada określeniu uwodzicielskie. Jest efektowniejszy.
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
Również pomyślałam o Code Armani,ciekawe też jest Hypnose Lancome edp.Ale to już kwestia gustu.
#4566 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała Lolitę Lempicką
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
a jak z perfumami Chloe które z tych wyżej podanych jest wyraźniejszy a który delikatnijeszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
Chloe też są ładne i wyraziste,tylko na mnie wychodzą troszkę mydełkowato.
#4569 |
Zadomowienie
|
Chloe i Code - z tym, że Chloe jest delikatniejsze i bardziej uniwersalne, a Code - zmysłowe. Lolita jest specyficzna i nie każdemu się spodoba. Chloe Intense jest duuuużo brzydsze od klasycznej wersji, nie mówiąc już, że mniej intensywne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Armani Code.
Bezpiecznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
ja stawiam na chloe EDP (nie EDT ani intense)...lekkie, przyjemne z delikatna mgielka...swieze...(uzywa m i na mnie sa swieze i trwale)...co dziwne mam tez perfumy z tego i sa lekko pudrowo-mydlane...
ja np. kojarze Code jako slodkawe, ciezkawe...ale testowalam je juz dawno temu i nie podjelam nastepnej proby ![]() zmyslowo cieple jest np. Allure...
![]() |
#4572 |
Przyczajenie
|
Czy istnieją takie perfumy?
Świeże - podbite piżmem i drzewem sandałowym ale bez ani grama wanilii i jaśminu?
Mija szósty miesiąc poszukiwań nowego zapachu życia, a efekty mizerne. Po 20 (OMG!) latach używania na przemian shalimara z samsarą - nadszedł czas na zmiany- odpaliło mi - potrzebuje zmian na coś zupełnie innego, wanilii w perfumach więcej już nie zniosę. Na blotterze pięknie, mi pachniała 3 DG...ale tylko na blloterze. Oszalałam wkładając dzisiaj bluzę (po testach w sephorze) pachnącą klasyczną herrera, to pachnące świeżością sandałowe piżmo...mmm, bajka. Wszystko byłoby pięknie gdyby przy pierwszych 20 minutach potrafiła zdzierżyć ten zapach-nie dałam rady. No śmierdziały mi te "cytrynki" okropnie. Co robić? Gdzie szukać pomocy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy istnieją takie perfumy?
ee tam. przesadzasz.
gdy na fragrantice wprowadziłam te nuty to wyszukiwarka wypluła gazylion zapachów. Wybrałam z tego kilka świeżaków bez wanilii i jaśminu. L'eau d'Issey by Issey Miyake Angel Schlesser Essential by Angel Schlesser Oxygène by Lanvin Parisienne by Yves Saint Laurent Eau de Eden by Cacharel Weekend for Women by Burberry Jeanne Lanvin by Lanvin Dior Addict 2 by Dior BLV Notte Pour Femme by Bvlgari
#4574 |
Przyczajenie
|
dzięki porzeczki za podrzucenie str.
Że też wcześniej jej nie znalazłam - jest genialna. A co do zapachów - więkoszość z nich wąchałam i to cały czas nie to, no ale tak szybko się nie poddam - zwłaszcza teraz, kiedy mam narzędzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Zobacz trzy nowe Sisleye.
Ceny mają co prawda zaporowe.... Jeśli jesteś z Gdyni- wybierz się do Batorego- do perfumerii Styl na 3 poziomie- a nuż tam coś znajdziesz. Godne zauważenia są też Czerwona i Biała Herbata Bvlgari. Oraz Trussardi Bianco.... jeśli w ogóle nie uderzyć w delikatnie szyprowego Trussardi Skin.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-12-02 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Shalimar edp Guerlain J'Ose Eisenberg [Do przetestowania w Sephorze]
![]() |
#4578 |
Przyczajenie
|
Kota - świetnie celujesz w moje gusta
![]() Dziewczyny, Wy naprawde znacie te wszystkie zapachy? Szacun |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Przyczajenie
|
A dla czego nie FM ? Może mnie oświecisz ? Rozumiem że nie jest to klasa Super, ale żeby zaraz tak:"ja Ci dam serię FM"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
A dlaczego tylko z FM ? Może mnie oświecisz? Jestem taka niedoświadczona jak miliony ludzi na których się rzucacie na każdej ulicy a nawet pod szpitalem . Przepraszam za OT
#4581 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Bo to podróbki. Poza tym się nie opłacają - ze względu na kiepską trwałość trzeba się co chwila dopsikiwać, flakonik za 55 zł zużywa sie w dwa tygodnie. Dla przykładu - 15 ml Innocenta przy codziennym używaniu - dwa psiknięcia wystarczają na cały dzień - zużywałabym przez jakies 2-3 miesiące. Za pachnienie FM - 110 zł miesięcznie. Thierry Mugler - na Allegro można kupiś oryginał za 109 zł. W sumie wychodzi dwa do trzech razy taniej, a w przypadku większych pojemności jeszcze korzystniej.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Nindżopesz
|
Bo to forum o perfumach a nie żałosnych podróbach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
wąchałam wczoraj halle berry - ładne ale czegoś im brak, kupiłam jednak na wszelki wypadek miniaturkę - mają w sobie coś co sprawia że chce się je nosić. wąchałam też opium i powiem wam tak... wiązałam z tym zapachem duuże nadzieje - a jednak - NIE ! NIE! NIE!! Nigdy więcej..
![]() ![]() ![]() Bardzo interesuję się ostatnio perfumami Nasomotto black afgano ( niewiem czy dobrze napisałam) ta nazwa mmm ![]() A co do podróbek to hmmmm... mam mieszane uczucia. Najczęściej są okrutne, ale na przykład zapodam wam moją historię z taką jedną podróbą właśnie ![]() ![]() I co? przeżyłam szok!! Waliłam nieprawdopodobnie!! Nie mogłam uwierzyć w to że mogę tak śmierdzieć moimi kochanymi perfumami!! Na mojej skórze po prostu wydzielał się jakiś dziwny odorek który mi okropnie przeszkadzał. Ale o dziwo kiedyś dostałam próbkę dolce vity nie prawdziwnej ![]() ![]() Wiem wiem zabijecie mnie za to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Przyczajenie
|
P.S Wam to nie robi różnicy jak widzę ale stwierdzenie że Fm to podróba ? Ja wolę słowo zamiennik. Perfumy są firmowane własną marką ,etykietą ,butelką ,brak możliwości pomyłki. Nie będę nikogo przekonywał do tej marki ,ale firma ma swoją tradycję ,bo istnieje już od lat 90-tych .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Wtajemniczenie
|
Maxbrr, niestety inni sprzedawcy FM uważają, że zapachy są identyczne, skład ten sam itd. itp, tylko u was nie płaci się za markę tylko za perfumy, stąd niska cena. Tak więc każdy pisze co innego i ciężko się zorientować o co wam chodzi.
I obawiam się, że nie znajdziesz tu zwolenników, nieważne jakich byś używał argumentów - było tu już sporo zamieszania z FM - próby handlowania, zniechęcenia do oryginalnych drogich zapachów na korzyść FM itp... Sprzedawcy są wizytówką firmy niestety...
#4587 |
Przyczajenie
|
...niestety. Do wszystkiego jest potrzebny zdrowy rozsądek a nie czasami spotykany wręcz fanatyzm na bazie MLM. Ale sam nie jestem w stanie tego naprawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
![]()
Cześć Dziewczyny
![]() Mam pewien problem, który mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać. Na wstępie napiszę, ze nie jestem perfumomaniaczką, nie znam się na perfumach nich za bardzo i właśnie chyba z tego wynika mój kłopot. Przechodząc do rzeczy: od kilku lat używam na przemian perfum: RUSH (jedynki) BRUNO BANANI (not for everybody- rózowe) Ch. DELACROIX ROUGE i przyznam szczerze, ze już mi się znudziły. Od kilku miesięcy szukam czegoś co byłoby do nich podobne ![]() ![]() Prócz tych piżmowych wąchałam też CK ONE i też mi przypadł do gustu więc juz zgłupiałam, którą drogą iść. Nie lubię godzinami węszyć po flakonach bo po max 10 zaczyna mnie boleć głowa. Jeśli któraś z Was lubi podobne zapachy albo zna te, których uzywam to bardzo proszę o podpowiedź, które z innych perfum będą do nich podobne. Wiem, że nie da się tak łatwo wybrać perfum ale proszę chociaż o jakieś wskazówki (czasem nawet próbowałam sie sugerowac kolorem flakonów ale tak też nie dało rady). Będe wdzieczna za wszelkie wskazania i na pewno wszystki propozycje sprawdzę organoleptycznie ![]()
#4590 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co je łączy? chcę jakiejś zmiany, pomóżcie
Moim zdaniem do Not For Everybody bardzo podobne są perfumy Giordani White Gold Oriflame (słodki, piżmowy zapach) - tyle, że na początku nie czuć w nich cytrusów, a u Bruna Banani tak.
Jeśli spodobało Ci się Idylle Guerlaina, radzę przetestować perfumy Narciso Rodriguez For Her EDT - Idylle to praktycznie kopia zapachu NR (gorsza kopia ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-12-04 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.