|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Hermes UN JARDIN SUR LE NIL czy Angel INNOCENT ???
No to brawo za intuicję!! Zazdroszczę Twojej siostrze....
#452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy faceta...:)
Cytat:
Z tych 4 - Sander Sport ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Według mnie Innocente. Jest śliczny naprawdę. Poza tym polecam Twojej siostrze Baby Doll(faceci za nim szaleją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
Podobnie jak dziewzyny mysle ze jesli to jest prezent na teraz to Angel I.. Mozesz pokusic sie o wariacje kupujac ktorys z trzech zapachow Lilly, Peony lub Violet bo maja przepiekne buteleczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Które perfumy wybrać?
Nigdy nie przepadalam za perfumami-tzn bardziej nie moglam znalesc swojego zapachu-jestem raczej wybredna
![]() ![]() Spodobalo mi sie kilka perfum z opisu ale niewiem ktore wybrac-nie lubie zapachow zbyt slodkich takich kadzidlowych-lubie zapachy swieze intrygujace cytrusowe. Czytalam KWC ale i tak mam metlik w glowie i nie wszytkie zapchy znalazlam i prosze o pomoc ![]() aaa z zapachow ostatnio spodobalo mi sie meskie Burberry london-moze to cos pomoze ![]() 1.Lulu Guiness-Cast a spell-fajna nazwa ![]() Notes: Dark Berries, Frosted Blackberry Pulp, Mulberry, Red Currant, Iced Lavender, Lilac Petals, Davana Blossoms, Black Velvet Fig, Amber, Bourbon, White Patchouli. Style: Intoxicating. Intriguing. Captivating. 2.Calvin Klein-Escape Notes: Chamomile, Apple, Mandarin, Rose, Plum, Peach, Musk, Sandalwood. Style: An alluring and captivating scent that will release your passions. 3.Escada-Pacific Paradise Notes: Kaffir Lime, Dried Victoria Apple, Coconut Sorbet, Physalis Fruit, Sugar Candy, Banana Flower, Hawaiian Salt Blossom, Sandalwood, Powdery Musk, Amber Crystals. Style: Fresh. Fun. Sexy. 4.Lalph lauren-Pure Turquise Notes: Dewy Cassis, Indigo Violet Petals, Lily Of The Valley, Cactus Flower, Night Blooming Cereus, Orange Flower Absolute, Bulgarian Rose Absolute Desert Lily, Patchouli, Sliver Birch Wood, Polished Amber, Vanilla Bourbon, Rum. Style: Sensual. Provocative. Refined. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
调解人
|
Dot.: Ktore wybrac?
Bardzo zaintrygowały mnie te pierwsze. Może ktoś zna? Tez chetnie poczytam!
![]()
#457 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez pierwsze bardzo zaintrygowaly i wlasciwie waham sie miedzy nr 1 i nr 4.
Wklejam opis z sephory co do tych pierwszych : Cast A Spell Inspired by fairy tales like Cinderella and Sleeping Beauty, Cast a Spell is infused with a touch of wickedness, and glittery, frosted, enchanted forests, magic love potions, the richness of Baroque art, and the dance between light and dark, coolness and warmth. mmmm ten opis mnie intryguje musze przyznac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Niestety z wymienionych przez Ciebie wachalam tylko Escape. Sa bardzo swieze i trwale. Maja troszke slodyczy w sobie. Swego czasu dosc popularne. Pasuja raczej na dzien, mysle, ze nie draznia otoczenia, ale nie sa tez bardzo wyszukane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz
![]() No to chyba nie dla mnie-chcialabym cos oryginalnego-te 1 mnie kusza i chyba sie na nie zdecyduje jak jeszcze beda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dobrze rozumiem, chcesz kupić perfumy w ciemno. Nie rób tego.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
no te pierwsze są inne,dla nas nieznane ..Ralpha Laurena widzialam flakonik piekny.Escape to troche znany zapach jak szukasz czegos nietuzinkowego wez ten pierwszy
W Ralphie jest rum..
#462 |
Zakorzenienie
|
No niestety w ciemno-bo Sephora mam tylko online- ale lubie niespodzianki-jak cos to zawsze jest targowisko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedz-zdecyduje sie na te 1-no bo te 4 to nawet sporo drozsze sa
![]() ![]() ![]() Escape są nieco oklepane, zapach Ralpha Laurena Pure turkquise wydaje się z opisu najciekawszy. Edytowane przez rachela Czas edycji: 2006-11-28 o 19:22 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy faceta...:)
Jeśli chcesz mieć super fajny i mega zniewalający(kobiety) zapach to bierz gucci pour homme.Każdemu się podoba
![]() ![]()
#465 | |
调解人
|
Cytat:
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Elfiku, z wymienionych przez Ciebie zapachów u nas jest tylko Escape, taki ozonowy świeżuch, swego czasu bardzo popularny
![]() Lulu Guiness to marka u nas niedostępna - mam próbkę tego pierwszego zapachu, strasznie kwiatowy kaliber, dość ciężkostrawny nawet dla mnie, migrenogenny - choć zapach nie należy do ciężkich. Cast A Spell nie znam. Escady Pacific Paradise u nas jeszcze nie ma, to sezonówka na nadchodzący rok, pewnie się pojawi niebawem. A o turkusowym Ralphie czytałam, mój przyjaciel zamieścił newsa na gazetowym forum, u nas ani widu ani słychu - zresztą nie pojawiły się u nas wcześniejsze nowości R. Laurena, nie ma ani Blue ani Style. Może dystrybucja szwankuje?
#467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogolnie lubie swieze cytrusowe owocowe zapachy a z ciezszych zawsze podobalo mi sie Opium ale tylko na kolezance ![]() Poczytalam troche opinii na makeup alley i chyba zdecyduje sie jednak na Escade pacific paradise-ma same 4-5 gwiazdkowe opinie ten pierwszy zapach Cast a spell podobno nie ma w sobie nic tajemniczego-podobno pachnie bardzo slodko jak wiekszosc tanich zapachow w sprayu za niecale $10-nie wart podobno wydania prawie $40-ma same 1 gwiazdkowe lub 2 gwiazdkowe opinie.Podobno boli po nim glowa. Ten Larph Lauren podobno nie wart ceny-oceniaja zapach na 2-3 gwiazki a opakowanie na 5-dla niektorych smierdzi rdza hmmmm to chyba lepiej nie ryzykowac ![]() ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2006-11-28 o 19:24 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Wtajemniczenie
|
Elfiku jesli lubisz zapachy cytrusowe ( ja uwielbiam) to moze ten:
http://www.perfumania.com/Products.a...e=&Cat1Id=1211 DKNY for Women by Donna Karan |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za polecenie-ide czytac o nim recenzje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
na makeupalley 78% poleca.. ja bardzo je lubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Dot.: w stylu amor amor Cacharel
Mi akurat hypnose lancome cudownie pachnie, chodzilam za tym zapachem już dłuższy czas, a teraz w końcu go mam. A przed nim był właśnie Amor Amor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-poszukiwania skonczone-jednak najlepiej sprawdzic i powachac-poszlam dzisiaj do perfumerii i zakochalam sie w Angel Innocent i musze go miec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
ooo! Elfiku
![]() No cóż, że Innocent jest intrygujący to wiedziałam, ale że świezy ![]() A z interesyujących świeżaków, tak jak dziewczyny polecam Ci DKNY ![]() Ojej! Ale mnie ciekawi ta Escada!
#476 |
Zakorzenienie
|
Koko-no bo ja wymagajaca jestem ale ten od razu mi sie spodobal a wachalam chyba z 10 innych
![]() Zapalka-intrygujacy-tak swiezy hmmm napewno swiezszy od wszytkich z tej kolekcjii-pozostale takie zbyt slodkawe byly. No ta escada tez mnie intryguje-nazwa w moim ztylu ![]() Moze niedlugo uda mi sie powachac to pisze chociaz w opisywaniu jestem kiepska bo dopiero zaczynam z perfumami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Elfiku ja też lubie DKNY i Happy Clinique i In love againe YSL..powachaj koniecznie.2 pierwsze to cytrusy,grejfruty i mandarynki a in love...hmm grejfrut i porzeczka cudowny.Piekny jest tez Baby Doll YSL zreszta tego kreatora bardzo trwale zapachy.
#478 |
Zakorzenienie
|
Elfiku, a moze do Filenes sie przejedz? na pewno macie gdzies w okolicACH, Filenes wszedzie sa i maja tam sporo perfum. naprawde radzilabym poniuchac przed zakupem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
![]()
poniewaz jestem zielona w temacie , na ktory, wasza wiedza siega niebios, prosze o rade
![]() od lat uzywam Davidoffa Cool Water, ostatnio na zmiane z Dolce&Gabbana Light blue i to wszystko ![]() ![]() nie jestem maniaczka perfum(bez obrazy ![]() ![]() prosze wiec, zebyscie, drogie znawczynie tematu, doradzily jakichs nowy zapaszek. Lubie to co swieze,delikatne, nie lubie zapachow slodkich, mocnych, orientalnych. Bede wdzieczna za kazda sugestie! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy zapach dla maniaczki Davidoffa
Może Ocean Dream Giorgio Beverly Hills albo Aquawoman Rochas. A jeżeli podoba Ci sie light blue to koniecznie spróbuj Eclat d'arpege Lanvina.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.