Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 20:41   #4831
viollina
Raczkowanie

Dot.: Pomocy!!!

aha dziekuje za odpowiedz, a myslisz ze Midnight pasują do 20letniej dziewczyny? kurcze mam spryskana chuste nimi i sie rozplywam. Chociaz teraz tak mysle ze moze powinnam szukac czegos nieco innego.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

a znacie jakies zapachy z delikatna nuta pizma, a bardziej wyostrzaną kwiatu a u podstawy patchuli, podkresle dla zakreconej 20latki ? Moze byc to lekko mroczny zapach ale zarazem świeży. . .

175cm
viollina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:12   #4832
Lili99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viollina Pokaż wiadomość
aha dziekuje za odpowiedz, a myslisz ze Midnight pasują do 20letniej dziewczyny? kurcze mam spryskana chuste nimi i sie rozplywam. Chociaz teraz tak mysle ze moze powinnam szukac czegos nieco innego.
Ja mam 20 lat i też uwielbiam Midnight Poison Szczerze powiedziawszy nawet nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy pasują 20-latce, podobają mi się, więc z przyjemnością używam
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:14   #4833
Immaginary
Zadomowienie

Ja także mam 20 lat i nigdy nie przyszło mi do głowy, że moja ukochana północna trucizna może do mnie nie pasować Wybierając odpowiedni zapach, nigdy nie zastanawiałam się czy pasuje do mojego wieku, bardziej zwracałam uwagę na swoje upodobania i rzecz jasna na trwałość.
Jak dla mnie, w podobnym klimacie do MP, pachną Ange ou demon Givenchy
Stary 2010-04-04, 21:30   #4834
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:

Zdecydowanie tak, możesz go śmiało używać

Cytat:
a znacie jakies zapachy z delikatna nuta pizma, a bardziej wyostrzaną kwiatu a u podstawy patchuli, podkresle dla zakreconej 20latki ? Moze byc to lekko mroczny zapach ale zarazem świeży. . .
Idylle Guerlain, Idole d'Armani, She Wood, Pure Poison, Narciso Rodriguez, SJP Lovely, Rumeur 2 Rose, Chance, Gucci Flora... Może coś z tego?

Ja bym miała problem gdybym chciała tak analizować perfumy, czy pasują czy nie. Dopasować do tego na ile lat wyglądam, ile mam, czy na ile się czuję? Do naturalnego czy farbowanego koloru włosów Szkoda czasu.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2010-04-04 o 21:35
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:03   #4835
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc w doborze perfum.

Cytat:
Czesc Kobietki!
Mam 20lat, jestem studentką. Mam problem.. srednio znam sie na perfumach,
(...) Jak myslicie czy takie perfumy jak Midnight pasują do 20-letniej dziewczyny? Moze podpowiecie jak dobrac perfumy. Pozdrawiam i czekam na jakies porady.
Ja równiez myśłe , ze tak . W ogóle uważam ,e wiek nie ma nic do rzeczy, tylko to jak perfumy układają się na skórze i jak sie z nimi czuje właścicielka.
Stary 2010-04-05, 08:18   #4836
Ata77
Zakorzenienie

testuj,testu,testuj
dobierz perfumy tak jak radzono Ci wyżej: podobają=biorę
cóż to za kryteria: wiek, wygląd etc

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:20   #4837
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
ja mam nieco ponad 20 i tez uzywam midnight poison i je kocham i naprawde mam rozne zapachy w swojej kolekcji, ale je uzywam bo mi sie podobaja i pasuja DO MNIE, do mojej osobowosci

Edytowane przez 201606201234
Czas edycji: 2010-04-05 o 09:40 Powód: literowka
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 09:38   #4838
Pin up girl
Zakorzenienie

Autorko wątku!
Nie kieruj się tym, czy dany zapach pasuje do osoby o określonym wieku, a tym, czy Ci się podoba i chcesz go nosić
Moje zapachy w wielu recenzjach określane są jako przeznaczone dla pań 60+, a mimo to z lubością je noszę (mam 22 lata).
Jeśli podoba Ci się MP, to bierz śmiało

PS. Paczulę wskładzie ma... Angel TM
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:21   #4839
viollina
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny! teraz tylko musze jeszcze jutro sie przejsc do perfumerii i wąchnąć MP i Flore bo z tego co pamietam tez kiedys wpadła mi w oko. Pozdrawiam

175cm
viollina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:15   #4840
Ada1986
Raczkowanie

nieprzeciętne perfumy- poszukuję:)

Hej
Już od dłuższego czasu poszukuje perfum które pachną nieprzecietnie, sprawiają ze przebywanie w towarzystwie takiej osoby staje się przyjemnością...działąją jak swojego rodzaju hipnoza...wiele marek juz próbowałam ale tylko kilka razy w zyciu zdażyło mi się np przejść na ulicy obok kogoś kto pachniał tak nieziemsko, że ciężko to opisać...bardzo często pachną tak osoby, które np pracują w jakiś instytucjach, biurach które całą swoją osobą muszą prezentowac się nienaganie.ostatnio obiło mi się o uszy, że tak działąją perfumy z feromonami, czy jest ktoś kto mógłby mi cos polecić? dodam że ,mój zapach to "light blue" D&G i właśnie lubie zapachy skomponowane na ten wzór...ale mogłabym sie też skusić na coś innego gdyby ktos cos fajnego polecił . słyszałam o perfumie Miyoshi Miyagi- może ktoś mógłby mi poradzić czy faktycznie taki fajny?.. pozdrawiam wizażanki i czekam na jakies rady
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 15:04   #4841
beyza
Perfume Lover

Dot.: nieprzeciętne perfumy- poszukuję:)

Cytat:
Napisane przez Ada1986 Pokaż wiadomość
Hej
Już od dłuższego czasu poszukuje perfum które pachną nieprzecietnie, sprawiają ze przebywanie w towarzystwie takiej osoby staje się przyjemnością...działąją jak swojego rodzaju hipnoza...wiele marek juz próbowałam ale tylko kilka razy w zyciu zdażyło mi się np przejść na ulicy obok kogoś kto pachniał tak nieziemsko, że ciężko to opisać...bardzo często pachną tak osoby, które np pracują w jakiś instytucjach, biurach które całą swoją osobą muszą prezentowac się nienaganie.ostatnio obiło mi się o uszy, że tak działąją perfumy z feromonami, czy jest ktoś kto mógłby mi cos polecić? dodam że ,mój zapach to "light blue" D&G i właśnie lubie zapachy skomponowane na ten wzór...ale mogłabym sie też skusić na coś innego gdyby ktos cos fajnego polecił . słyszałam o perfumie Miyoshi Miyagi- może ktoś mógłby mi poradzić czy faktycznie taki fajny?.. pozdrawiam wizażanki i czekam na jakies rady
No coz.
Po 1. perfumy to tylko liczba mnoga
po 2. polecam lekture tego watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=feromony - jesli Ci sie nie chce, to moge Ci to strescic w jednym zdaniu- tak, mozesz natrafic, na jakis ciekawy zapach, ktory spodoba sie Tobie i innym, ale w feromony nie nalezy wierzyc, gdyz to wierutne bzdury (z watku dowiesz sie, ze nie udalo sie uzyskac niczego co mogloby uchodzic za feromony wytwarzane przez czlowieka, nie wydestylujesz tego w zaden sposob). Pewnosci siebie chemia nie zastapi w zaden sposob.

Pozdrawiam Swiatecznie

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 15:21   #4842
Maja102
Zakorzenienie

Na każdej osobie perfumy pachną nieco inaczej, zależy to od pH skóry, poziomu jej nawilżenia itp. Poza tym zapach to rzecz gustu, więc nie ma jednego zapachu, który by zniewalał wszystkich.
Pozostaje testować, aż trafi się na "swój" zapach, który będzie Ci najlepiej pasował
Stary 2010-04-05, 15:59   #4843
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Na każdej osobie perfumy pachną nieco inaczej, zależy to od pH skóry, poziomu jej nawilżenia itp. Poza tym zapach to rzecz gustu, więc nie ma jednego zapachu, który by zniewalał wszystkich.
Pozostaje testować, aż trafi się na "swój" zapach, który będzie Ci najlepiej pasował
Zgadzam się w całej rozciągłości z Mają

Jeśli lubisz świeże, cytrusowe kompozycje (wnioskuję po Light Blue) to polecam do przetestowania chociażby:

Versace Versense

Givenchy Ange ou Demon le Secret - te polecam bardziej
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:44   #4844
Lenvi
Przyczajenie

Nie dobieraj zapachu "do wieku", pachnij tym co lubisz i tyle. Paczula w bazie... jest tego trochę, a moje ulubione to m.in. : My Queen Alexander Mc Queen, Armani Emporio Diamonds, Cacharel Liberte, Givenchy Very Irresistible, Kenzo Jungle (słonik), Ralph Lauren Romance - aby wymienić tylko kilka z nich.
Lenvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:08   #4845
Lenvi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ada1986 Pokaż wiadomość
Hej
Też lubię D&G Light Blue - na mnie wyjątkowo nietrwałe (grrr...), nieco lepszy efekt w połączeniu z użyciem mleczka do ciała, ale też nie rewelacyjna trwałość. Z tego gatunku "pozytywnych" zapachów używam i mogę polecić dla osób lubiących Light Blue jeszcze inne fajne świeżaki - Elizabeth Arden Green Tea oraz Lanvin Eclat d'Arpege. Ogólnie lubię świeżaczki, choć nie pogardzę czymś ciut bardziej kwiatowym, prym wiedzie Gucci Envy.
Lenvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:22   #4846
Elfia4
DOMator

A może najświeższa z trucizn Pure Poison? To taka trucizna nie trucizna świeża, trochę jaśminowa.
Wśród świeżych zapachów mało jest trwałych ogoniastych. Łatwiej o takie wśród cieplejszych kwiatowo-korzennych i orientalnych perfum.
Tak jak dziewczyny pisały dużo zależy od skóry. Na jednym zapach będzie killerem, na innym prawie nie zapachnie, wsiąknie, ulotni się niczym błyskawica.
Ze mną jest tak, że niewiele zapachów daje ogon, tą chmurę zapachu, która ciągnie się za wyperfumowaną osobą. U mnie zapachy trwają blisko skóry, ulatniają się dość szybko nawet jeśli użyję ich sporo. Tylko prawdziwe killery potrafią trwać długo i intensywnie (code, rush, poison, addict2, cat deluxe)
Jeszcze przypomniałam sobie o świeżym she wood czy idol d'armani. Oba trwałe.

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2010-04-05 o 19:25
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:30   #4847
magda s.
Zakorzenienie

moje ulubione to Pleasures E.Lauder i za nie zebralam najwiecej komplementow...ale i nowe Chloe daja swietne wrazenie....ale najbardziej lubie EDP (perfumy sa jak EDT, lzejsze i bardziej pudrowe)....

natomiast na mojej mamie ogon niesamowity zostawiaja Cerutti 1881 (to klasyczne, rozowe) i Champs Elysees...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 21:05   #4848
Elfia4
DOMator

Cerutti na mojej koleżance są ogoniaste i ładnie się rozwijają, tak świeżo. Ja nie potrafię się do nich przekonać. Z koreczka czy na bloterku pachną przeciętnie i do tej pory nie przekonałam się do testowania na skórze. Może wówczas wypadłyby na plus
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:43   #4849
Le Baiser Du Dragon
Przyczajenie

"Philosykos" Diptique

Nic lepiej nie poprawia nastroju i samo-oceny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 17:31   #4850
imeshih
Rozeznanie

Mi przyszedł do głowy Jasmin Noir Bvlgari. Raczej w niczym nie przypomina Light Blue, ale do reszty opisu mi pasuje Bardzo elegancki i perfumeryjny, ale z drugiej strony zwracający uwagę i właśnie taki hipnotyzujący (przynajmnie ja go tak odbieram )

Chociaż tak jak zauważyły już dziewczyny, wiele zależy od skóry i od indywidualnego odbioru danego zapachu - każdemu przecież podoba się co innego
imeshih jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:00   #4851
Ada1986
Raczkowanie

dzięki kobietki
co do light blue- używam go, ale jak zaznaczyłam możecie mi polecić coś odmiennego stosuje go juz od kilku lat, a może własnie skusiłabym się na jakis inny zapach to fakt, że wiele zależy od skóry, ale nie sądze żeby zapach na róznych osobach aż tak diametralnie sie różnił. spisze to co polecacie i postaram sie sprawdzic jakie to perfumiki.ale czy ktos z was miał okazję poznac perfumik miyoshi miyagi...kiedys kobietka w perfumerii zdecydowanie wskazała mi ten jako jeden z lepszych...dajcie znać
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:58   #4852
Peachees
Raczkowanie

Dot.: Ktore perfumy?

WitamJa tez chcialam się zwrócić z prośbą.Może mogłybyście podać jakieś propozycje dla miłośniczki słodziaków na wiosnę?Chodzi o to żeby był to zapach zawierający wanilię ale żeby nadawał się na wiosnę,bo nie chciałabym podduszać otoczenia a nie przepadam za typowymi świeżymi zapachami.Jak dotąd używałam casmir choparda i L lolity.Chciałabym tylko prosić o jakieś typy do przetestowania bo jest tego trochę dużo i zaczynam się gubić.Mogą to być również zapachy pudrowe.Z góry dziękuję za wszystkie propozycje
Peachees jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:10   #4853
jessica855
Zakorzenienie

Peachees a Paco Rabanne Black XS znasz?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20378

ja w zeszłym tygodniu je sobie kupiłam
słodkie, lekko pudrowe
z wanilią
idealnie pasują do Twojego opisu i idealne jak dla mnie na wiosnę

Juicy Couture jeszcze zobacz
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...outure-EDP.htm

Edytowane przez jessica855
Czas edycji: 2010-04-07 o 10:11
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:19   #4854
MeryJane
Zadomowienie

a ja mogę podrzucić do powąchania versace woman- jakoś tak kojarzy mi się z biurowością na szczbelu
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:02   #4855
Peachees
Raczkowanie

Dzieki za propozycje Black XS mam i chętnie używam ale raczej na jesień.Tak pomyślałam o Soni Rykiel Rose bo te gożdziki w składzie nie dają mi spokoju albo o Baby doll.Sama nie wiem :\Jeszcze chyba musze sie zastanowic
Peachees jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:38   #4856
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Peachees, może DKNY Pure? Delikatna, milutka wanilia, słodka, ale nie powinna zabić nawet jak bedzie ciepło. Sonia Rykiel Rose to nie jest słodki zapach, raczej świeżo kwiatowy. Goździków w nim nie czułam Baby Doll jest słodsza, ale nie za słodka, spróbuj koniecznie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:41   #4857
Pin up girl
Zakorzenienie

Pure Wish, Innocent, Addict 2, Envy, Jasmin Noir Bvlgari... Może coś z tych?
Nie pamiętam, co tam jeszcze jest w perfumeriach, to znak, że muszę tam zajrzeć
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:48   #4858
fashionistka87
Przyczajenie

nowe perfumy

Hej dziewczyny!Potrzebuję pomocyJakie polecacie perfumy dla modnej dziewczyny po dwudziestce?Zdaje się na was
fashionistka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:03   #4859
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: nowe perfumy

Czy przejrzałaś istniejące wątki? u góry masz wyszukiwarkę .Poza tym jak możemy doradzić ,skoro nie wiemy nawet co lubisz,nie napisałaś nic o sobie ..
najlepiej byłoby żebyś potestowała różne zapachy i wybrała to co Ci odpowiada.

a tutaj codziennie pojawia się tego typu pytanie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:21   #4860
fashionistka87
Przyczajenie

Dot.: nowe perfumy

tak przejrzałam dziewczyny,ale ja potrzebuje konkretnej pomocy dla mniechodzi mi o prezent dla mojej przyjaciółkijest po 20, lubi modę i trendy, jest pewna siebie, zwariowana, kojarzy mi się ze świeżością, kwiatami i owocami, i właśnie w takich nutach potrzebuję perfum.
fashionistka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości