|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy!!!
aha dziekuje za odpowiedz, a myslisz ze Midnight pasują do 20letniej dziewczyny? kurcze mam spryskana chuste nimi i sie rozplywam. Chociaz teraz tak mysle ze moze powinnam szukac czegos nieco innego.
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- a znacie jakies zapachy z delikatna nuta pizma, a bardziej wyostrzaną kwiatu a u podstawy patchuli, podkresle dla zakreconej 20latki ? Moze byc to lekko mroczny zapach ale zarazem świeży. . .
#4832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Ja także mam 20 lat i nigdy nie przyszło mi do głowy, że moja ukochana północna trucizna może do mnie nie pasować
![]() Jak dla mnie, w podobnym klimacie do MP, pachną Ange ou demon Givenchy ![]()
#4834 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Zdecydowanie tak, możesz go śmiało używać ![]() Cytat:
Ja bym miała problem gdybym chciała tak analizować perfumy, czy pasują czy nie. Dopasować do tego na ile lat wyglądam, ile mam, czy na ile się czuję? ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2010-04-04 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w doborze perfum.
Ja równiez myśłe , ze tak . W ogóle uważam ,e wiek nie ma nic do rzeczy, tylko to jak perfumy układają się na skórze i jak sie z nimi czuje właścicielka.
#4836 |
Zakorzenienie
|
testuj,testu,testuj
dobierz perfumy tak jak radzono Ci wyżej: podobają=biorę cóż to za kryteria: wiek, wygląd etc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2010-04-05 o 09:40 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Autorko wątku!
![]() Nie kieruj się tym, czy dany zapach pasuje do osoby o określonym wieku, a tym, czy Ci się podoba i chcesz go nosić ![]() Moje zapachy w wielu recenzjach określane są jako przeznaczone dla pań 60+, a mimo to z lubością je noszę (mam 22 lata). Jeśli podoba Ci się MP, to bierz śmiało ![]() PS. Paczulę wskładzie ma... Angel TM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny! teraz tylko musze jeszcze jutro sie przejsc do perfumerii i wąchnąć MP i Flore bo z tego co pamietam tez kiedys wpadła mi w oko. Pozdrawiam
#4840 |
Raczkowanie
|
nieprzeciętne perfumy- poszukuję:)
Hej
Już od dłuższego czasu poszukuje perfum które pachną nieprzecietnie, sprawiają ze przebywanie w towarzystwie takiej osoby staje się przyjemnością...działąją jak swojego rodzaju hipnoza...wiele marek juz próbowałam ale tylko kilka razy w zyciu zdażyło mi się np przejść na ulicy obok kogoś kto pachniał tak nieziemsko, że ciężko to opisać...bardzo często pachną tak osoby, które np pracują w jakiś instytucjach, biurach które całą swoją osobą muszą prezentowac się nienaganie.ostatnio obiło mi się o uszy, że tak działąją perfumy z feromonami, czy jest ktoś kto mógłby mi cos polecić? dodam że ,mój zapach to "light blue" D&G i właśnie lubie zapachy skomponowane na ten wzór...ale mogłabym sie też skusić na coś innego gdyby ktos cos fajnego polecił ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Perfume Lover
|
Dot.: nieprzeciętne perfumy- poszukuję:)
Cytat:
Po 1. perfumy to tylko liczba mnoga po 2. polecam lekture tego watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=feromony - jesli Ci sie nie chce, to moge Ci to strescic w jednym zdaniu- tak, mozesz natrafic, na jakis ciekawy zapach, ktory spodoba sie Tobie i innym, ale w feromony nie nalezy wierzyc, gdyz to wierutne bzdury (z watku dowiesz sie, ze nie udalo sie uzyskac niczego co mogloby uchodzic za feromony wytwarzane przez czlowieka, nie wydestylujesz ![]() Pozdrawiam Swiatecznie
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Na każdej osobie perfumy pachną nieco inaczej, zależy to od pH skóry, poziomu jej nawilżenia itp. Poza tym zapach to rzecz gustu, więc nie ma jednego zapachu, który by zniewalał wszystkich.
Pozostaje testować, aż trafi się na "swój" zapach, który będzie Ci najlepiej pasował ![]()
#4843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli lubisz świeże, cytrusowe kompozycje (wnioskuję po Light Blue) to polecam do przetestowania chociażby: Versace Versense Givenchy Ange ou Demon le Secret - te polecam bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Przyczajenie
|
Nie dobieraj zapachu "do wieku", pachnij tym co lubisz i tyle. Paczula w bazie... jest tego trochę, a moje ulubione to m.in. : My Queen Alexander Mc Queen, Armani Emporio Diamonds, Cacharel Liberte, Givenchy Very Irresistible, Kenzo Jungle (słonik), Ralph Lauren Romance - aby wymienić tylko kilka z nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
DOMator
|
A może najświeższa z trucizn Pure Poison? To taka trucizna nie trucizna świeża, trochę jaśminowa.
Wśród świeżych zapachów mało jest trwałych ogoniastych. Łatwiej o takie wśród cieplejszych kwiatowo-korzennych i orientalnych perfum. Tak jak dziewczyny pisały dużo zależy od skóry. Na jednym zapach będzie killerem, na innym prawie nie zapachnie, wsiąknie, ulotni się niczym błyskawica. Ze mną jest tak, że niewiele zapachów daje ogon, tą chmurę zapachu, która ciągnie się za wyperfumowaną osobą. U mnie zapachy trwają blisko skóry, ulatniają się dość szybko nawet jeśli użyję ich sporo. Tylko prawdziwe killery potrafią trwać długo i intensywnie (code, rush, poison, addict2, cat deluxe) Jeszcze przypomniałam sobie o świeżym she wood czy idol d'armani. Oba trwałe. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2010-04-05 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
moje ulubione to Pleasures E.Lauder i za nie zebralam najwiecej komplementow...ale i nowe Chloe daja swietne wrazenie....ale najbardziej lubie EDP (perfumy sa jak EDT, lzejsze i bardziej pudrowe)....
natomiast na mojej mamie ogon niesamowity zostawiaja Cerutti 1881 (to klasyczne, rozowe) i Champs Elysees...
#4848 |
DOMator
|
Cerutti na mojej koleżance są ogoniaste i ładnie się rozwijają, tak świeżo. Ja nie potrafię się do nich przekonać. Z koreczka czy na bloterku pachną przeciętnie i do tej pory nie przekonałam się do testowania na skórze. Może wówczas wypadłyby na plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Przyczajenie
|
"Philosykos" Diptique
Nic lepiej nie poprawia nastroju i samo-oceny.
#4850 |
Rozeznanie
|
Mi przyszedł do głowy Jasmin Noir Bvlgari. Raczej w niczym nie przypomina Light Blue, ale do reszty opisu mi pasuje
![]() ![]() Chociaż tak jak zauważyły już dziewczyny, wiele zależy od skóry i od indywidualnego odbioru danego zapachu - każdemu przecież podoba się co innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
dzięki kobietki
![]() co do light blue- używam go, ale jak zaznaczyłam możecie mi polecić coś odmiennego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ktore perfumy?
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Peachees a Paco Rabanne Black XS znasz?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20378 ja w zeszłym tygodniu je sobie kupiłam słodkie, lekko pudrowe z wanilią idealnie pasują do Twojego opisu ![]() ![]() ![]() Juicy Couture jeszcze zobacz ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...outure-EDP.htm Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-04-07 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
a ja mogę podrzucić do powąchania versace woman- jakoś tak kojarzy mi się z biurowością na szczbelu
![]()
#4855 |
Raczkowanie
|
Dzieki za propozycje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Peachees, może DKNY Pure? Delikatna, milutka wanilia, słodka, ale nie powinna zabić nawet jak bedzie ciepło. Sonia Rykiel Rose to nie jest słodki zapach, raczej świeżo kwiatowy. Goździków w nim nie czułam
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Pure Wish, Innocent, Addict 2, Envy, Jasmin Noir Bvlgari... Może coś z tych?
Nie pamiętam, co tam jeszcze jest w perfumeriach, to znak, że muszę tam zajrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Przyczajenie
|
nowe perfumy
Hej dziewczyny!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: nowe perfumy
Czy przejrzałaś istniejące wątki? u góry masz wyszukiwarkę .Poza tym jak możemy doradzić ,skoro nie wiemy nawet co lubisz,nie napisałaś nic o sobie ..
najlepiej byłoby żebyś potestowała różne zapachy i wybrała to co Ci odpowiada. a tutaj codziennie pojawia się tego typu pytanie ![]()
![]() |
#4860 |
Przyczajenie
|
Dot.: nowe perfumy
tak przejrzałam dziewczyny,ale ja potrzebuje konkretnej pomocy dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.