|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dylemat :Crystal Noir, Intuition czy flower Bomb, a może .....
Cytat:
![]() ![]() Nie chciałam, żeby moja wypowiedź zabrzmiała aż tak dosłownie. To, co napisałam miało być oczywiście z przymrużeniem oka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Ja to bym bym z tego co wymienilas ---sobie wybrala
Rozterko Crystal Noir --- uzywalam ich kilka lat temu i uwazam ,ze sa naprawde wspaniale ![]() -----ale wiem ,ze radzenie sobie a to ,co Ty czujesz---- to,zupelnie cos innego. Wydajesz mi sie tak mocna Indywidualnoscia.... Z twoich wypowiedzi,ktore przeczytalam kiedykolwiek na Wizazu - wynika,ze jestes kobieta niesamowicie dobra,wrazliwa,delikatna i madra zyciowo i zarazem bardzo,bardzo mocna "energetycznie",nie osmielilabym sie chyba Tobie tak naprawde radzic- bo jestem przekonana ,ze to Ty sama wybierzesz wlasciwie dla Siebie samej ![]() Mysle,ze w tym wypadku na nic sa wszelkie nasze "babskie" porady ---- poniewaz Ty wewnatrz Siebie i tak wiesz jakie zapachy 'trzymaja sie Ciebie"najlepiej , moze zaufaj swjej pierwotnej intuicji i piewszym wrazeniom, mysle,ze ,na pewno trafisz w sedno ![]() czego serdecznie Ci zycze. Selene
#784 |
Zadomowienie
|
offtop-homyku, czy ten wierszyk pod twoimi postami nie jest przypadkiem kawałkiem piosenki z "Lata Muminków", mojej ukochanej bajki z plyty winylowej?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To też moja ulubiona bajka, baaardzo klimatyczna ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mój Łobuz był mały, kupiłam mu (i sobie też ![]() Przypomniało mi się jeszcze, że piosenki pt. "Włóczykije", która właśnie jest z tej bajki, można posłuchać w nowej aranżacji - śpiewa Marysia Sadowska, "grają" Niewinni Czarodzieje ![]() Edit: Rozterko przepraszam za zaśmiecanie Twojego wątku. Wybacz proszę, ale ja strasznym sentymentem darzę tę bajkę - kto jej słuchał, ten na pewno wie dlaczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
dobra koniec offtopa, wysle ci homyku priwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak bardzo jednak chciałam ,żeby ktoś mnie utwierdził w tym ,że to ma być jednak Crystal Noir ![]() ![]() ![]() Tu miewam nawet "trzydniówki" ![]() ![]() Ale udało się ![]() Nie nabyłam Laury, L`OR Rouge ani Flowerbomb ( chociaz ten zapach moze kiedys skonsumuję ![]() Nabyłam , co prawda nie planowane Chanel 19 edp, ale ostatecznie coś mi się od zycia należy. A pieniazki na Crystal i tak zaklepane ![]() Cytat:
![]() A ja , to bardzo lubiłam Włóczykija, bo on chyba do mnie podobny jest ![]() I Tatusia Muminka ![]() Muminki czytali obaj moi synowie, ale największym sentymentem darzył je starszy, wszystkie części Muminków przeczytał mu dziadek. A dziadek umiał pięknie dzieciom czytać, oddawał cały urok tych książek. Dalej stoją w biblioteczce i czekają na nastepne pokolenie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
Co zamiast Casmiru?
Poszukuję jakiegoś zapachu na lato dla osoby która uwielbia casmir Choparda.
Wiem że camir to ogólnie mówiąc ciężki zapach i nie nadaje się na lato, więc szukam takich perfum które spodobały by się fance casmiru a jednocześnie nadawały na lato... Bardzo proszę o propozycje zapachów jeśli komuś coś przyjdzi do głowy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Dot.: co w zamian casmiru?
Oj to trudne, coś podobnego do Casmiru i lekkiego...
Może Mira Bai, albo Organza Indecence, organza nie jest taka słodka, jest raczej bardziej wytrawna, no i trudno ja dostać....
#791 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak Dreamer'owi również i mnie przyszła do głowy woda Chopard'a Mira Bai
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
A może- skoro pozostajemy przy Chopardzie- Wish? Ale klasyczny Wish, nie żaden Pure czy Pink Diamond...
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Mając do wyboru rezygnację z jednego z nałogów tzn. perfumy albo papierosy , rzuciałam papierosy ![]()
#794 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli w stylu Casmitu ale lżejszego to tylko przychodzi mi do głowy Mira Bai
![]() ![]()
#795 |
Zadomowienie
|
Niektóre wielbicielki Casmiru kochają Dolce Vitę Diora (także jej letnie wcielenie), oraz Sweet Sun, słoneczną mgiełkę do ciała, również Diora.
#796 |
Zakorzenienie
|
Praca w perfumeri nie pomaga. Moze dłuzsza tak ale którtka nie zabardzo.
Pracowałąm przez poł roku i zrobiło sie gorzej niż na poczatku. Bo wczesniej niechciało mi sie testowac nowych zapachów bo nie chciałao mi sie machac nózkami by wejść do Perfumerii, a jak pracowałam to sie nawąchiwałam i apetyt rósł wraz z jedzeniem tzn. wachaniem. Własnie efektem tej pracy jest u mnie w domu około 30 flach. |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
![]()
hej dziewczyny
![]() Mam 21 lat więc nie chce nic mocnego, nachalnego. Dotychczas uzywałam Clinique Happy ale juz mi sie nudza i szukam czegos nowego ![]() ![]()
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapach świeżo-słodki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a w jakim są one przedziale cenowym?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje za odpowiedz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie mialam zaproponowac Happy
![]() My Torrente O oui Lancome L'eau d'Issey Miyake tez troszke slodkie L'eau par Kenzo Gucci II |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Co do oszusztów, na tym Forum znajdziesz kilka wątków, które pomogą się przed nimi ustrzec
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67300 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70785 To dlugie wątki, ale warto je przeczytać - można sobie zaoszczędzić wiele nerwów i... pieniędzy ![]() Kiedy znajdziesz na Allegro perfumy, jakie chcialabyś kupić, proponuję też wpisać do wyszukiwarki forumowej nick sprzedającego - wyszukiwarka wyświetli wątki, w których (jeśli) się ten nick pojawil. A wtedy już nic prostszego, jak przeczytać i spokojnie kupować ![]() Pozdrawiam serdecznie. EDIT: ah, i oczywiście zapachy... wiadomo, że żaden mój post nie może obejść się bez wspomnienia o Light Blue Dolce&Gabanna ![]() Poza tym przychodzi mi do glowy klasyczne 212 Caroliny Herrery (nieco bardziej slodki, jednak wciąż odświeżający i BARDZO interesujący zapach w gadżeciarskim opakowaniu ![]() O perfumach Bazar Lacroix wspomniala już homyk - są rewelacyjne i również szczerze je polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Ze średniej półki spróbuj Mexx Pure Life albo Mexx Woman. Pierwszy bardziej świeży "ozonowy" i wodny, ale bardzo spokojny, trochę trawiasty. Drugi bardziej owocowy (pod porzeczkę podchodzi) ale przyjemny, świeży.
Obie wody toaletowe 20 ml kosztują w granicach 50-60 zł (zależy od perfumerii) A i jeszcze Yves Rocher (jakże bym mogła pominąć? ![]() Z wyższej półki- wspomniany przeze mnie już dzisiaj Lanvin Eclat d'Arpege (w perfumerii netowej ok. 130 zł/ 30 ml) Wszystkie propozycje bardzo spokojne i nienachalne, świeże, sympatyczne, przyjemne zapachy.
#805 |
Zakorzenienie
|
Proszę o radę
Kochane Specjaliski Perfumkowe
![]() Na wstępie przyznam się, że totalny ze mnie laik jeśli chodzi o zapachy (niestety można powiedzieć, że "słoń mi nadepnął na nos"). Zaczęłam sobie czytać z wielką ciekawością to forum i nie mogłam się nadziwić, z jaka pasją piszecie o perfumach- o tym jak się rozwijają na waszej skórze itp. Ja jakoś w ogóle nie zwracałam na to uwagi, bo albo coś mi się podobało, że tak powiem na pierwszy "niuch", albo nie. A widzę, że to chyba duży błąd z mojej strony, bo trzeba sobie wszystko na sobie wypróbować. Stąd moja ogromna prośba (narobiłyście mi okropnej ochoty na zakupy- ach "brzydale" jesteście ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o radę
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Hej, Anastazjo!!!
Ja akurat L'Eau d'Issey nie lubię, ale skoro Ty tak, to może coś innegoz wodą w nazwie - L'Eau par Kenzo - ładny, delikatny letni zapach. Polecam też Oriental Summer Celine (gruszki w karmelu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za rady!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Slodkawy jest na pewno zapach Tommy Girl - T. Hilfigera. Troszkę na początku wierci w nosie, ale to nie taka "pieprzność", o jakiej piszesz. Także Hugo Woman Hugo Bossa pasowalby mi do podanego opisu... to zdecydowanie zapach na co dzień.
Polecam w KWC przejrzeć recenzje perfum, zaproponowanych przez dziewczyny i mnie - mogą pomóc wybrać coś z tego "tlumu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.