![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze flakony :)
Mnie we flakonach najbardziej zachwyca prostota i elegancja.
Spośród moich ulubieńców moje typy to: 1. Hermes 24 F - chyba najpiękniejszy dla mnie na dziś 2. Tygrysek i słoń Kenzo 3. Flakony Theoremy 4. Yoshji Yamamoto - piękny flakon, niestety zapach nie mój ![]() 5. Prada Za orginalne pomysły cenię Nu i BC i Le feu. Urocze są flakony EL YD, choć zdecydowanie wolę jednak kształty geometryczne. ![]() Nie podoba mi się niestety nieco bazarkowy flakonik Maroussi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
A mnie nie wiem czemu...podoba się flakonik od Viktora i Rolfa, czyli Flowerbomb, taki prościutki a jednak ma coś w sobie. Idąc tym samym tropem podoba mi się również flakonik Wish od Choparda. Poza tym ubrany w koronkę flakonik Code oraz flakoniki od Lolity,a szczególnie L i EDT
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Kolejny flakon, który bardzo mi się spodobał - Le Parfum Lalique - zawartość też niezgorsza
![]() Ostatnio patrząć na swoją półkę zdałam sobie sprawę, że lubię ją właśnie za harmonię kształtów flakonów - za to, że niemal wszystkie są proste i klasyczne, bez udziwnień - bo takie cenię. Myślę, że flakon, który do tej prostoty nie pasuje przestaje mi się podobać, a w ślad za nim, przestaję się przyjaźnić z zapachem - to straszne, ale tak jest ![]() Znaczenie ma dla mnie też kolor wody - ogromne. Za niebieskim nie przepadam, wyjątek robię dla Angela i Shali Light, różowy odpada ( również dlatego odleciał ode mnie Insolence - choć nie tylko dlatego ![]() Lubię jak zawartość jest przezroczysta, jasna, lekko złotawa. ![]() Sięganie po flakon, którym rozkoszuje się moje poczucie estetyki zwielokrotnia przyjemność spryskiwania się zawartością. Ochy i achy nad Theoremami, 24F czy Tygryskiem - flakony tworzą z zawartością całość idealną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item162693080_...r_cartier.html
nie wiem czy to juz było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmarek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
A oto i moje typy. Oczywiscie największe cudo to ta czerwona kula....ale tu i zawartość i flakon są dla mnie absolutnym ideałem
![]() Poza tym "kamienne" butelki Armani Prive i butla Borneo ( znalazłam takie jej wydania). Co do Escady Collection to na szczęście zarówno zapach jak i flakon nie podbiły mojego serca... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Dla mnie najpiekniejsza buteleczka to Eternity CK, oraz proste buteleczki Chanel; ale zachwycona jestem rownież buteleczkami Lolity Lempickiej - EDP i L
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Moje typy
![]() ![]()
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
i jeszcze
Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2007-03-19 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Na dzień dzisiajszy chciałbym miec koło siebie flakoniki : NINĘ , PANTHERE ( ten korek ! ) i L Lolity .
Brakuje L ![]()
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam wielką prośbę
![]() Na allegro jest dużo atomizerów oraz czegoś, co można określić tylko jednym słowem- tandeta. Mam tu na myśli ”oryginalne” flakoniki orientalne itp. Czy aby dobrze wpięłam swój post, czy też jest inny wątek, w którym powinnam poruszyć ten problem? Jesli tak, to przepraszam. Z góry dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;3697564]Dziewczyny, mam wielką prośbę
![]() Na allegro jest dużo atomizerów oraz czegoś, co można określić tylko jednym słowem- tandeta. Mam tu na myśli ”oryginalne” flakoniki orientalne itp. Czy aby dobrze wpięłam swój post, czy też jest inny wątek, w którym powinnam poruszyć ten problem? Jesli tak, to przepraszam. Z góry dziekuje za pomoc ![]() Właśnie jakiś czas temu wkleiłam do perełkowego takie ozdobne orientalne flakoniki z allegro. Zaraz poszukam. ![]() Już mam - nawet się nie sprzedały, więc możesz spróbować poprosić o ponowne wystawienie: http://www.allegro.pl/item162172788_..._z_egiptu.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może sa jakies sklepy internetowe, gdzie mozna kupić jakieś gustowne falkoniki? Ale bardzo dziękuję, za chęć pomocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;3700075]Chyba źle mnie zrozumiałaś, albo ja za bardzo zagmatwałam. Miałam na myśli właśnie to, że jest dość kiepski wybór na allegro, jeśli chodzi o flakony na perfumy. Te orientalne „cacka”, nie przypadły mi za bardzo do gustu, Delikatnie rzecz ujmując. Szukałam raczej czegoś eleganckiego i subtelnego, a nie krzykliwego. Sorry, jeśli kogoś uraziłam.
Może sa jakies sklepy internetowe, gdzie mozna kupić jakieś gustowne falkoniki? Ale bardzo dziękuję, za chęć pomocy ![]() Tak , najwyraźniej nie zrozumiałam o ci chodzi. Mogłabyś jakieś zdjęcia wkleić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Czasami można trafic na takie flakoniki w sklepach z róznymi bibelotami - świeczkami , obrazkami, filiżankami itp.
Sama kiedys przez przypadek upolowałam bardzo ładny , gustowny , prosty flakonik. o pojemnosci ok 15 ml.Za sprawą mojego kochanego piesia flakonik skończył swój żywot zaraz po tym jak wróciłam z zakupów ale wspominam go całkiem miło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione:
![]() ![]() i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;3700075]Chyba źle mnie zrozumiałaś, albo ja za bardzo zagmatwałam. Miałam na myśli właśnie to, że jest dość kiepski wybór na allegro, jeśli chodzi o flakony na perfumy. Te orientalne „cacka”, nie przypadły mi za bardzo do gustu, Delikatnie rzecz ujmując. Szukałam raczej czegoś eleganckiego i subtelnego, a nie krzykliwego. Sorry, jeśli kogoś uraziłam.
Może sa jakies sklepy internetowe, gdzie mozna kupić jakieś gustowne falkoniki? Ale bardzo dziękuję, za chęć pomocy ![]() A takie? http://www.allegro.pl/item167260578_...y_prezent.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
a ten jaki ładny
![]() http://www.allegro.pl/item163586396_...my_zobacz.html albo ten http://www.allegro.pl/item165717491_...umy.html#photo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie bardzo podobaja flakony projektowane przez Lalique'a - L'Air du Temps np
![]() ![]() ![]() O i Mauboussin piramidka ![]() Nat
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
W najnowszym numerze Elle jest artykul o flakonach perfum i projektantach takich flakonow. Na razie tylko przegladalam, ale musze przeczytac.
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Bardzo podobają mi się flakony: Dolce Vita, Hermes (Chyba najbardziej Ogródek śródziemnomorski), Chance, Rush ( a co! Wybrzydzanie na flakon Rush kojarzy mi się z wybrzydzaniem zwolenników klasycyzmu w malarstwie na pop-art i surrealizm. Jeśli nawet się nie podoba to trzeba umieć szanować i rozumieć odmienność
![]() ![]() ![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
zawsze marzyłam o takiej buteleczce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
A to flakony do napełniania perfumami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
i jeszcze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Linko, przepiękne rzeczy wklejasz ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Sama się nad nimi zachwycam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Wszystkich w jednym poście nie zmieszczę. Te, które jako pierwsze przyszły mi do głowy:
Black Cashmere DK miniaturka Panthere Cartier Gaiac Micallef Encre Noire Lalique Bois d'Encens Armani Prive i jeden rodzynek - nic na to nie poradzę, mam słabość do właśnie takiego odcienia różu... Narciso Rodriguez For Her EdP.
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja lubię Chance i właściwie wszystkie flakony Chanel - za prostotę, klasę. I Lolitę Lempicką - za rozbuchaną fantazję i brak prostoty. W przypadku tych dwóch firm flakony dobrze oddają zapach, nie uważacie?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.