![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze flakony :)
Zgadzam się w 100%.
A flakonik AouD kojarzy mi się (podobnie jak Perły) z jakims soplem lodu. Diabelskim soplem lodu ![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
piekne! Lubie wlasnie takie artystyczne, z przepychem. Za to najpiekniejszy flakon z mojej kolekcji to - Lolka Midnight
![]()
![]() |
#153 |
BAN stały
|
Dla mnie najpiękniejszy flakon ma Ice*Man Muglera.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Mój numer jeden to czarny, owalny flakon Black Cashmere Donny Karan. Niby forma prosta, ale jak szlachetna! Piękny....
Zdecydowanie gustuję w prostych formach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Mi też podoba się flakon BC, jeszcze Merveilles Hermesa jest śliczny, też lubię raczej proste formy, Gucci Envy np. taki prosty - główną ozdobą jest niesamowicie zielona zawartość, flakoniki bogato zdobione, biżuteryjne srednio mnie zachwycają.
A najbrzydszy dla mnie flakon to Amor Amor Cacharel, nawet nie znam zapachu, bo jakoś ten flakon mnie powstrzymuje przed wypróbowaniem... Nawet nie wiem co dokładnie mi sie tak w nim nie podoba, ale to połączenie czerwonego koloru cieczy, srebrnych obręczy u góry szyjki...okropieństwo, kojarzy mi się z jakąś tandetą z kiosku... Taka dziwna jestem, że prędzej kupiłabym piękny flakon z brzydkim zapachem dla samego patrzenia na butelkę, niż piękny zapach w paskudnym flakonie - coś co brzydko wygląda nie może pięknie pachnieć... Całe szczęście że udaje mi się czasem znaleźć piękny zapach w pięknym flakonie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Wiele pięknych flakonów już było (mistrzowski Black Cashmere kilka razy nawet). Wiele bylo takich... nie w moim guście. ![]() Ja pozwolę sobie wrzucić dostępne na zamówienie pałacówki Lutensa. Nawet jesli nie każdego zachwycą, to z pewnością są niezwykłe.
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
Sabbath, zachwycający jest zwłaszcza ten pierwszy z dołu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wiedźma
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6261344]Sabbath, zachwycający jest zwłaszcza ten pierwszy z dołu
![]() Tak Kijanko, to Borneo - plik jest nawet podpisany. Też mnie zawartość nie powala na kolana. ![]() Sarrasins nie chcę, Mandarine Mandarin (pomarańczowo - chabrowy) nie chcę tym bardziej. ![]() Podoba mi się drugi w górnym rzędzie, ale nie wiem, co zawiera. ![]()
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z pałacówki Lutensa najbardziej cieszy oko flakon pierwszy od dołu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Sarassins, no cóż , kto wytrzyma taka ilość jaśminu??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Mi też się strasznie podoba, kształt i przede wszystkim kolor - kocham czarny.
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Im więcej myślę o najpiękniejszych flakonach, tym bardziej dochodzę do wniosku, że proście i szybciej wymienić te, które się nie podobają... Oprócz Givenchy, Ralpha Laurena, flakony większości firm są śliczne po prostu.
Ostatnio zachwycam się limitowanymi buteleczkami Mure at Musc oraz Premiere Figuier ![]()
![]() |
#163 |
Wiedźma
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6261470]Powiem Ci ,że miałam swego czasu „przyjemność” poznać Mandaryna i…nie wspominam go czule
![]() A Sarassins, no cóż , kto wytrzyma taka ilość jaśminu??? ![]() I na pewno nie Sabbacianka. ![]() ![]() Muszę pogrzebać w Twoich postach, albo zapytać o Twoich aktualnych lutkowych ulubieńców Kijanko. Albo nie. Lepiej pogrzebię potajemnie i zapytam jawnie. Pytam. ![]() ![]()
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odpowiadam. "Święta Trójca", czyli trzy kompozycje, które moim nieskromnym ![]()
Ze słodziaków lubię UBV i Rousse, choć co się tyczy tych ostatnich, to miałam nadzieję na większą drzewność i mocniejsze uderzenie cynamonu,ale na lato są w sam raz. Ponieważ kocham absynt i nie potrafię być obiektywna wobec kompozycji zawierających ten składnik, to do grona moich ulubieńców należy także Douce Amere, który jak zauważyłam nie cieszy się Twoim poważaniem ![]() Ale jak powiedziałam „Święta Trójca” , to dla mnie zapachy najbardziej udane spośród wszystkich Lutków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wiedźma
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6264141]
![]() Odpowiadam. "Święta Trójca", czyli trzy kompozycje, które moim nieskromnym ![]()
Ze słodziaków lubię UBV i Rousse, choć co się tyczy tych ostatnich, to miałam nadzieję na większą drzewność i mocniejsze uderzenie cynamonu,ale na lato są w sam raz. Ponieważ kocham absynt i nie potrafię być obiektywna wobec kompozycji zawierających ten składnik, to do grona moich ulubieńców należy także Douce Amere, który jak zauważyłam nie cieszy się Twoim poważaniem ![]() Ale jak powiedziałam „Święta Trójca” , to dla mnie zapachy najbardziej udane spośród wszystkich Lutków. [/quote] Kijanko kochana, bardzo dziękuję Ci za wyczerpującą i świetnie umotywowaną odpowiedź. ![]() Naprawdę - przeczytałam z zajęciem ze trzy razy i zamierzam ponownie (dokonuję porównań, naprzemiennie kiwam głową zgadzając się kręcę z niedowierzaniem). Douce Amere cieszy się moim wielkim poważaniem, ale niewielką sympatią. Ja bardzo szanuję ten zapach. Jest niezwykły, charakterystyczny, intrygujący - ale zawiera nuty, które mi przeszkadzają. Chergui było w mojej trójcy, ale ostatnio... znalazło się w piątcy. ![]() ![]()
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Czy zdarzyło wam się kupić perfumy tylko dlatego, że miały piękny flakonik?
![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Dla urody prędzej kupiłabym sobie wazon. ![]() Przecież to tak, jakbym kupiła se różowe gacie, bo mają ładne reklamówki w sklepie.
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście uwielbiam proste flakony, w kształcie czy to prostopadłościanów czy sześcianów- im prostszy tym bardziej dla mnie elegancki i wyrafinowany - tak go odbieram- Chanel n.5, Prada Tendre. Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-01-11 o 19:38 Powód: poprawka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też nie kupiłam nigdy zapachu z powodu ładnego flakonika, ale wszystko przede mną ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zdarzyło mi się, póki co znajduję piękne flakoniki z urzekającą zawartością. Ale nie wykluczałabym takiej możliwości. To nieprawda że flakoniki to tylko opakowanie perfum, często są to dzieła sztuki użytkowej, gdyby geniusz projektanata tak mnie powalił, gdyby ten flakonik był tak wyjątkowy i unikalny, że musiałabym go mieć...no i gdybym miała straszny nadmiar gotówki... Owszem kupuję perfumy aby cieszyć sie pięknymi zapachami, ale wygląd flakonu ma dla mnie duże znaczenie. Jakby mnie zauroczył piękny zapach w brzydkiej buteleczce to bym go przelała w coś innego. To tak jak np. samochód wiadomo ma jeździć ale cieszącym oko przyjemniej się jeździ. A wazon ładny też warto kupić, choć kwiaty wstawione do słoika po ogórkach też nie zwiędną ![]() po prostu lubimy otaczać sie pięknymi przedmiotami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Mi podobaja się wszystkie flakonu LL, ale to raczej nic oryginalnego. Najsmieszniejsze jest to że przez wiele lat wogole tych perfum przez te flakony nie testowałam bo omijałam taką tandetę z daleka... Dopiero na tym forum, pod wpływem zachwytów na LL przetestowałam i mam edp i L LL
Flakony uważam ma moje cudeńka i traktuje też jako ładne bibeloty i wcale już nie mysle ze sa tandentne ![]()
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że i Tobie się podobają.
![]() Cytat:
![]() ![]() A flakon Sarrasins wygląda po prostu pięknie! Proste szkło, niczym starodawne buteleczki alchemików, skrywające eliksiry; i ta czarna zawartość... Załączam zdjęcie "na żywo"; nie wiem skąd znalazło się u mnie na dysku, ale bardzo lubię na nie patrzeć.
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Flakon Sarrasins kojarzy mi się trochę z jakąś starą, wybitnie mocną i dobrą nalewką
![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Po pierwszej pomyślałam, że większego merde wyprodukować nie mogli. Robić takie flachy bez atomizera, w przysadzistym, nieporęcznym dzwońcu, z niedozowalnym otworkiem... ![]() Przecież na przykład Penhaligon's ma te swoje buteleczki z kulką wyposażone w sprytnie ukryty atomizer. Co by szkodziło zrobić tu podobnie...?
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Flakon OI z początku wydawał mi się szkaradny. ![]() ![]() Chanel, Prada - zgadzam się, buteleczki perfekcyjne. Lutensów jeszcze nie dzierżyłam w łapach (ach! już niedługo...) ale na zdjęciach są piękne. Skanuję w pamięci moją kolekcję - całkiem ładny jest czarny flakonik Rodrigueza. I rubinowa kostka Madness. A! i przecież jeszcze Comme des Garcons ![]() Rachelo, ja też bardzo chciałabym ujrzeć różowe gatki... ![]()
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
![]()
Moim faworytem jest flakon Black XS Paco Rabanne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze dodam flakony Eau de Parfum Gucciego i Eau de Parfum II (flakony te same, tylko kolor płynu inny)- cudne, cuuuuuddddnnnnnnne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Wiedźma
|
Cytat:
A na oglądanie pałacówek zapraszam do mnie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Natomiast klasyczne Lutki nie-pałacówki są dla mnie idealne, proste, czyste linie, bez udziwnień.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.