|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Splendor czy green tea spiced EA?
Właśnie ma Splendor na nadgarstku i podziwiam go sobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie mężczyźnie, bo ma mętlik w głowie!
Witam!
Drogie Panie doradźcie proszę niezdecydowanemu facetowi w wyborze odpowiedniego zapachu dla bliskiej osoby pod choinkę. Kosmetyk ma być dla kobiety po trzydziestce, osoby ciepłej, delikatnej, bardzo kobiecej a jednocześnie pewnej siebie. Dobrze żeby pasował do pracy (szkolnictwo), na co dzień i specjalne okazje. Trochu poczytałem i wyselekcjonowałem kilka zapachów. Który z nich wybrać:
Jeśli nie możecie polecić jednego, przedstawcie swoje 2,3 typy. Z góry pozdrawiam i dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie mężczyźnie, bo ma mętlik w głowie!
A te typy to skąd? To zapachy, które Tobie się podobają czy może mniej więcej w guście osoby, która ma być obdarowana?
![]() No bo tak... Zakładając, że ta osoba wstanie rano i bladym świtem popędzi do szkoły i jeszcze będzie się nachylać nad dziećmi, to wg mojego nosa Dolce Vita, Lolita, Hypnotic Poison i wszelkie Muglery odpadają. ![]() W zasadzie to obstawiałabym Noa lub Lacostę - zapachy dość lekkie, nie otumaniające towarzystwa. ![]() A wg swojego gustu - niedawno przeze mnie poznana Lacosta - urocza, kobieca, delikatna, zwiewna ale i przytulna, elegancka. Pasuje mi do Twojego opisu tej kobiety jak ulał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z przedmówczynią, że Lolitka, Mugler i Hypnotic Poison odpadają, gdyż są zbyt ekspansywne jak na pracę w szkole ( chociaż Lolitka jest taka piękna...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Afternoon ma rację co do Halloween. Jego zakup może być ryzykowny, bo jest to zapach dość kontrowersyjny. Mi niezbyt się podoba.
Cytat:
![]() Wg mnie odpowiednie mogę być jeszcze KenzoAmour i Femme de Montblanc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Przyczajenie
|
Dodam tylko że dzieci w szkole już są dorosłe
![]() Wyboru dokonuje sam, propozycje wyselekconowałem na podstawie min. forum. Domyślam się że te zapachy są skrajnie odmienne. Może powiecie co do pracy i na zakupy a co na specjalne wyjścia. Dobrze by zapach był z tych trwalszych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
O raju, jaka zgodność gustów i poglądów zapanowała.
![]() Do pracy to o czym mowa wyżej, bo o to na początku pytałeś (nie ma znaczenia, że dzieci nie są malutkie, o 7 rano każdy zaspany człowiek mógłby się udusić świeżą dawką Hypnotic Poison, że o Muglerach nie wspomnę ![]() ![]() Zakupy to już kwestia gustu. Ja tam się nie przejmuję czy komuś, kto obok mnie stoi przy półce z cukrem, podoba się to co mam na sobie czy nie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
niedrogie perfumki dla mojej siostry - prezent-30 ml
Poszukuję zapachu dla mojej siostry. Ma 20 lat.Ona gustuje raczej w kwiatowych.
Miałą podróbkę wykrzyknika coty, z avonu używała ,magnolię, exotic waters, orchidea&mimoza bo nie stać ja na droższe zakupy, studiuje, ale jeszcze nigdzie nie pracuje..Mowila ze pret a porter tez jej sie nawet podobał. Jaki mam jej kupić? Boje sie ze jak wejde do perfumerii to dostane zawrotu glowy i nie bede widziala jaki kupić... Który wg was jest najładniejszy? Nie morski?Niezbyt duszący ale trwały. Moge przeznaczyć 25-30- góra 35 zł bo chce jeszcze jej kupić tusz 2000 calories. Myslałam o półce c-thru, puma, adidas. 30 ml. Jej przyjaciółka ma podróbkę bruno banani wiec ten zapach odpada,ale jakis rownie ladny. proszę o rady |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Angel i Hypnotic Poison są zdecydowanie za mocne i Kropka75 ma rację, że takie zapachy mogą kogoś rano zadusić ![]() Noa, Lacoste lub nawet Envy, to dobre rozwiązanie ![]() Chociaż przyznam szczerze, że z zaproponowanych przez Ciebie zapachów po prostu ubóstwiam Lolitkę, Dolce Vita, Hypnotic i Innocenta... To moje ulubione zapachy, używam na co dzień, na specjalne okazje i nie przejmuję się tym, czy komuś się podobają czy nie... ![]() ![]() ![]() ![]() Każdy zapach znajdzie zarówno zwolenników jak i przeciwników ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedrogie perfumki dla mojej siostry - prezent-30 ml
Oj, w tej kwocie to nie będzie łatwo. I spokojnie możesz szukać w perfumerii - nie zakręci Ci się w głowie, bo za takie ceny to niestety wiele nie znajdziesz. Jeśli w ogóle coś...
![]() Z tanich i kwiatowych mogę doradzić Adidas Floral Dream, ale nie wiem czy jest taka pojemność jak 30ml, wiem że 50ml kosztuje 50zł w Douglasie, bo koleżanka kupowała niedawno. Jeśli mają 30ml powinnaś się zmieścić albo niewiele przekroczyć ustaloną kwotę. Zapach jest całkiem przyjemny, kwiatowy, nie duszący, taki na co dzień. Niestety wielkiej trwałości przy tych kosztach spodziewać się nie należy. ![]() Sprawdziłam - jest pojemność 30ml, na allegro kosztują 21zł, więc spokojnie powinnaś się zmieścić. Generalnie wszystkie te nowe damskie adidasy są w podobnych cenach, więc proponuję kierunek perfumeria, półka Adidas, pojemność 30ml i wąchać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Natomiast na wieczór czy specjalne okazje Angel czy Hypnotic jak najbardziej, Lolita również, chociaż ja tak kocham ten zapach, ze używam niezależnie od okoliczności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezent dla Niej (perfumy dla kobiety).
Chyba rzeczywiście C-Thru, zielony jest ładny, chyba Emerald się zwie czy jakoś tak, pasuje do opisu preferencji Twojej siostry. Ostatnio w Rossmanie widziałam w promocji zapachy Betty Barclay, 25 ml za chyba 39 zł, naprawdę sympatyczne perfumy, zwłaszcza te niebieskie( są jeszzce różowe i zielone).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedrogie perfumki dla mojej siostry - prezent-30 ml
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam: Envy, Lacoste, In love again, Noa. Poza listą: Femme de Montblanc Charme La Perla 5th Avenue E.Arden Comme un Evidence Yves Rocher
#1785 |
Zakorzenienie
|
O, właśnie, właśnie.
![]() ![]() Piękna specyfikacja Eenax. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Raczkowanie
|
Witam!
Wreszcie wpadłem na odpowiedni topik, bo mam podobny problemik ![]() A co sądzicie o: Amor Amor, Organza, Dolce Vita? Pozdrowionka dla kochających zapachy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
Dolce Vita - uwielbiam
![]() ![]() ![]() Organza - piękny, bogaty, kobiecy, zmysłowy, elegancki. Mocny, jaśminowy początek i wanilowa baza. Podoba mi się, ale są lepsze ![]() Amor Amor - owocowy, łagodny i dobry na co dzień, ale nie przepadam za tego typu zapachami.
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2006-12-13 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() AmorAmor - fuj, pachnie na mnie sfermentowanymi owocami ![]() Organza - mocna, ciężka, duszna, gęsta; nie bardzo mi się podoba ![]() Jeśli chcesz coś wybrać tylko z tej trójki, kup Dolce Vita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Przyczajenie
|
Ad. Noa ? - mówimy o NOA CACHAREL w białym opakowaniu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
A o jakim Noa Ty w pierwszym poście mówiłeś?
![]() My tak, my mówimy o Noa Cacharel. ![]() Tak, klasyczne Noa jest białe. Tzn. EDT, bo jest jeszcze EDP i chyba jest w złotym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Noa i Gucci II - na dzien, do pracy
Dolcer vita, Lolita - na wieczor |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że sama pracuję w szkolnictwie z dorosłymi dziećmi
![]() Z tych które wymieniłeś, a które mi sie podobają najbaardziej pasuje mi In Love Again lub (w małej ilości) Dolce Vita |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
Homyku...?!
Sprowadziłaś mnie do parteru, znaczy się punktu wyjścia, a "już witałem się z gąską..." ![]() Za to samo poproszę sypnij teraz kilkoma propozycjami z konstruktywną ich oceną, bo inaczej będę zmuszony przetrząsnę to forum w szerz i wzdłuż, a zrobię to jakem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
Nieee, no błagam was. Zawsze ten sam temat wypływa
![]() Powiem Wam po cichu, że nauczycielkę katującą mnie Noa, Envy, In Love Again itp. jak to określa Eenax "ludziowymi" perfumami, osobiście miałabym chętkę udusić w ciemnym korytarzu ![]() Natomiast jeśli używająca takich pachnideł*** osoba je lubi, doskonale się w nich czuje i - co ważne - używa ich z kulturą, taktem i umiarem - uważam, że ma prawo je nosić w dowolnej sytuacji. Podobnie jak Angela, Innocenta, Dolce Vity, Organzy, Lolity itp. Zasada ta sama - z umiarem i taktem. Ja jako ja odbierałabym te zapachy z przyjemnością, lubością nawet, ktoś kto ich nie lubi zachwycony by pewnie nie był, ale też nie przesadzajmy, że by go zabiły. A propos, niedawno załatwiałam sprawę w urzędzie i obsługująca mnie urzędniczka pachniała właśnie Lolitką. Bardzo subtelnie i z wyczuciem. I było to naprawdę miłe, żaden hardcore. Tak naprawdę nie odważyłabym sięużyć do pracy wyłącznie AP, Cabaretu i Opium. Bo zarówno te dwa pierwsze których nie lubię, jak i ostatni, który mi się podoba wymagają odpowiedniej oprawy i nie da się ich użyć z umiarem ![]() ![]() Panom z "dylematem" proponuję po prostu zorientować się w guście osoby, która ma być obdarowana. Bo jesli lubi zapachy słodkie, a nie znosi owocowych i świeżaków "prezent odpowiedni dla nauczycielki" powędruje na Allegro - na spotkanie kogoś, kto go doceni, niezależnie od wykonywanego zawodu ![]() *** słowo zostało użyte BEZ jakiegokolwiek pejoratywnego nacechowania, wyłącznie po to, by nie powtarzać słowa "perfumy", "zapach" etc. Więc niechaj nikt nie czuje się urażony. Nie deprecjonuję żadnych perfum. Niektórych nie lubię i tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj jeszcze do wątku: Najlepsze perfumy dla nauczyciela Cytat:
![]() Albo nie, tym razem ja podsunę Ci linki, ale niestety nie przeczytam ich za Ciebie i nie dokonam wyboru zapachu ![]() Amor Amor: - http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=6175 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=82678 Dolce Vita: - http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=255 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=82803 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=142257 Organza: - http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=149 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132212 - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85739
![]() |
#1796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam już z resztą powyżej, że każdy zapach znajdzie swoich zwolenników i przeciwników. Najlepiej nie kombinować z niespodziankami tylko zapytać wprost o upodobania zapachowe konkretnej osoby lub zwyczajnie zabrać ją do perfumerii żeby sama dokonała wyboru. Lepsze to niż nietrafione prezenty, które potem rzeczywiście trafiają na allegro ![]() Tutaj też się zgadzam ![]() Każdy zapach jest odpowiedni na każdą okazję, tylko nie należy przesadzać. Niekoniecznie trzeba wylać na siebie pół flakonika żeby ładnie pachnieć ![]() Cytat:
![]() Nie sugeruję się też reakcją otoczenia ani porą roku, pogodą itd. tylko swoim własnym gustem i nastrojem ![]() Polecam wspólną wycieczkę do perfumerii wraz z ukochaną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Przyczajenie
|
Dziekuję za pomoc ! Zamówiłem ostatecznie Lacoste.
Cytat:
Pozdrawiam. Do usłyszenia za jakis czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie każdy ma prawo, ale tak jak urzędniczka może sobie pozwolić na wszystko w umiarze, tak nauczyciel powienien niestety liczyć się z uczniami. Po 1 oni nie wchodzą do klasy na chwilę i nie mają możliwości wyjść, tak jak np. ja wychodzę z pokoju kadrowej gdy ma na sobie Cheap&Chic ![]() Poza tym z umiarem też czasem bywa problem. Na mnie np. Lolita EDP zapodana w mikroskopijnych ilościach żyła i żyła, i żyła... i żyłaby do mojej śmierci gdybym nie wyprała kurtki. ![]() ![]() No i jeszcze jedno... Gdybym miała przez dwie godziny lekcyjne na takim np. sprawdzianie/kolokwium, gdzie nauczyciel/wykładowca krąży i krąży wokół, wąchać go, gdy pachnie takim np. Addictem to nie tylko nic bym nie napisała, nie tylko dostałabym bólu głowy i mdłości, ale jeszcze zapewne przed końcem po prostu bym umarła. ![]() Osobiście uważam, że zapach w szkole to trochę inna sprawa... ![]() A Panu Kompleksowemu gratuluję decyzji. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
Kropcia, jak Dydulca kocham, nie zgodzimy się w tej sprawie
![]() Nauczyciel też człowiek i ma prawo pachnieć jak chce ![]() Na forum jest trochę nauczycieli i z pewnością każdy przyzna, że zapachowe problemy sali lekcyjnej nie zaczynają się i nie kończą na osobie w tej sali wykładającej. W klasie siedzi jeszcze 30 osób, co do których nikt nie wysuwa żadnych roszczeń czym mogą, a czym nie mogą pachnieć. I pachną sobie Angelami, podróbami Angeli, Chanelami i Szanelami bez żadnych ograniczeń. W niektórych klasach wciąż panuje smrodek ciał nie mytych, za to wzorem idącym z Wersalu wypluskanych w czymś co tylko z nazwy jest pachnidłem. W innych panuje mieszanina perfum większa niż w Sephorze. Wchodząc do niektórych sal lekcyjnych nauczyciel powinien zakładać maskę. I kask, bo zderza się z baaardzo gęstym powietrzem ![]() I jakoś nie słyszę głosów mówiących, że w klasie nie da się wytrzymać, bo Kasia z czwartej ławki licząc od strony okien wylała na siebie pół butelki Nu albo Alejki kupionej okazyjnie, bo była promocja w Rossmanie, Jola wionie Agenciorem, bo właśnie pojawił się w Sephorach i trzeba go mieć bo jest HOT, a Marty nie stać ani na Sephorę ani na Rossmana, więc kupiła Diable Bleu na bazarku i uważa, że "szkoda przepłacać, skoro nie widzi różnicy". Idąc tym tropem dojdziemy do takiego absurdu, jak w którymś w krajów skandynawskich, w których zaproponowano karanie osób pachnących zbyt intensywnie na ulicy ![]() A to że rękaw kurtki pachnie Lolitą po dwóch dniach nie znaczy wcale, że czuć ją w całej klasie ![]() Nie popadajmy w paranoję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie nie.
![]() Ja człowieczeństwa nauczycielom nie ujmuję, broń Boże. ![]() ![]() Po 1 u mnie w szkole zwracało się uwagę uczniom na ich zapach i wygląd. W tej chwili też to robią, może faktycznie nie wszędzie, ale np. u mojego brata jak najbardziej. Po 2 - tak a propos trwałości i mocy zapachu - Le baiser du dragon na mojej skórze w ilości: jeden psik, zabija mojego męża jeszcze po kilku godzinach, a siedzi on np. dwa metry ode mnie. ![]() Potrafisz sobie wyobrazić zapach, który przyprawia Cię o ból głowy, na kimś obok Ciebie przez kilka godzin? Ja nie. ![]() Miałam kiedyś takiego belfra - moja baba z ćwiczeń na biochemii pachniała czymś ostrym; nie było tego dużo, ale zapach był z gatunku tych świdrujących, przeszywających - byłam chora gdy przychodziła do naszej grupy. Autentycznie chora. Po ćwiczeniach wracałam do domu, brałam ibuprom i szłam spać. Do nauki siadałam w nocy - jeśli mi przeszło. Dlatego prawa ucznia do nieuszczęśliwiania go migreną będę bronić jak niepodległości. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.