|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy zpach dla Lady-Dark :)
Cytat:
Tak maja butle w złoconym opakowaniu za 67$.Jak mi braciszek w ramach braterstwa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za pomoc!
![]() Wprawdzie teraz juz nawet nie myślałam o kadzidlakach, a jedynie o zapachach drzewno-oriantalnych ale myślę że wszystkie informacje sie przydadzą. Vol De Nuit nie miałam okazji poznać, tak samo - Femenite du Boisn (można to dostać bez problemu?) Muszę dokładnie poznać - Must ![]() Nu - to zapach który zdecydowanie odpada - doskwiera mi ten brak słodyczy ![]() Surrender mi się podoba - tylko nigdy nie mogę się ostatecznie zdecydować - ale myślę że to tylko kwestia czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
[quote=lady-dark;3489539]Dziękuję Wam za pomoc!
![]() Wprawdzie teraz juz nawet nie myślałam o kadzidlakach, a jedynie o zapachach drzewno-oriantalnych ale myślę że wszystkie informacje sie przydadzą. Vol De Nuit nie miałam okazji poznać, tak samo - Femenite du Boisn (można to dostać bez problemu?) Muszę dokładnie poznać - Must ![]() Feminite de Bois widzę w Seforach, w Douglasie też widziałam |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Problemy dopiero beda. Jak na razie bywa po 1-2 buteleczki po 50 ml na Sephore. 225 pln za 50 ml edp
![]() Nat
#1955 |
Zadomowienie
|
Dzięki! Na pewno przetestuję gdy się tylko nadarzy jakaś okazja. Na pewno tez, w najbliższym czasie dokupię sobie kolejna buteleczkę Neonatury Cocon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Raczkowanie
|
Zdaje mi sie, ze mamy podobny gust.
Lubie i najczesciej uzywam Mauboussin, Nu EDP, Smoka, Neonatury Cocoon. I nie mam, ale bardzo chcialabym miec, Oriental Flower Kenzo. Takie aromatyczne kadzidło...Wiec moze wlasnie to? Perełki Lalique rowniez przypadly mi do gustu, podobnie jak Le Parfum.. Mam watpliwosci co do Scenta - jest jakis 'niedrzewny' dla mnie.
#1957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslę że faktycznie możemy mieć podobny gust - Oriental Flower Kenzo prawdę powiedziawszy- powalił mnie na kolana... No i oczywiście muszą go dranie jedne wycofywać! ![]() ![]() Nu nie jest wprawdzie moją wielką miłością ale daje radę! Neonatura i Smok za to są jak poezja... Gdybym się dowiedziała że mają którys z nich wycofać (a ktos puścił taka plotkę o Neonaturze -) to nie wiem co bym zrobiła! To samo dotyczy jeszcze mojego Poison. Gdybym sie dowiedziała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
lipiec na maksa!!! :)
|
![]()
Chciałabym abyście pomogły mi znaleźć mój zapach. Zawsze w perfumerii poruszam się tak jakby po omacku, nie wiedząc czego szukam
![]() ![]() Podobają mi się zapachy: Lacoste Touch of Pink YSL Baby Doll Morgan Love de toi Ralph Lauren Ralph Teraz zastanawiam się m.in. nad Pink Sugar, Aigner Too Feminine, Neonatura Cocon i Givenchy Hot Couture. Doradzicie? Czego szukać? ![]()
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Towarzyszki, pomożecie? ;)
Dolce Vita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Jak podobają sie zapachy słodkie to ja zdecydowanie polecam sezocnówki Escady. Słodkie cukrowe i owocowe.
Island Kiss, Rock'n'Rio, Pacyfic Paradise. A tak ze Sentiment i Magnetizm. Polecam tez zapachy Lolity Lempickiej. Jak dotad zapachy jej działa sa bardzo bardzo słodkie. Aignera too femine i Neonatura mi sie podobaja ale dla mnie sa to zapachy kompletnie niesłodkie raczej takie chłodne i spokojne, otulajace. Z innych polecam przetestowac: Naomi Campbell "Cat de Luxe" Cacharel "Amor Amor" V&R Flowerbomb Ungaro Apparition Miss Dior Cherie Gucci Eau de Perfum II Jak coś mi jewszcze wpadnie pod kopułkę to dopisze.
#1961 |
|
dziękuję Wam
![]() ![]() Flowerbomb i Escadę Magnetism testowalam,ale dla mnie to za bardzo takie...hmm ![]() Muszę więc dorwać w łapy Gucciego i Lolitę.
![]() |
#1962 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mira bai chopard i fantasia fendi ale tu moze byc problem z przetestowaniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cocon jest trwały, ale dość ciężki. Sądzę, że nie do końca o to Ci chodzi. Aigner ![]() A probowałaś Innocenta albo Pure Wish? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
|
spisuje wszystkie Wasze typy
![]()
![]() |
#1965 |
|
a co sadzicie o Hot Couture? Mam 19.. no 20 lat.. będzie za ciężki? i czy jest w sephorach?
![]()
![]() |
#1966 |
Rozeznanie
|
prosze o rade .........
Co się ze mną dzieje? miałam okazje dostać perfumy w listopadzie (prezent) pod warunkiem ze musiałam wybrac sobie, byłam kilka razy w perfumerii i nic mi sie nie spodobalo. Potem bylo Boze Narodzenie to samo (jedyne co mi wpadlo nos to zapach z yves rochar), na dniach mam imieniny i tez mi nic sie nie podoba, lada moment sa walentynki ............ jestem zla na siebie ze nic mi sie nie podoba tylko zapach z YR
prawdopodbnie znowy jakis wybiore ale chialabym czegos nowego tym bardziej ze moge je dostac. Polecie mi jakic zapch (wiem ze to sprawa indywidualna) obecnie mam :amor amor, halloween, mariussia, angel niewinny, lacosta (niebieska ta nowa), tansze surreal, YR ode... ten niebieski Bardzo chce miec jakis nowy zapach wczoraj bylam w perfumerii i próbowalam kila ale nic mnie nie zachwycilo |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
Dot.: prosze o rade .........
Oazo! Moja rada, nie szukaj - nic na siłę. Masz fajne perfumy i używaj (zużywaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() HC występuje w dwóch wersjach, edp jest cięższa, bardziej złożona, nieco mroczna, dlatego myślę, że bardziej powinna spodobać Ci się edt - ja czuję w nich niemal same maliny z odrobiną pieprzu. Niestety, Hot Couture są wycofywane i nie można ich już spotkać w perfumeriach typu Sephora czy Douglas. Są na allegro, w niektórych perfumeriach internetowych, być może znalazłabyś je jeszcze w mniejszych, niesieciowych perfumeriach. A inne, dostępne zapachy zawierające nuty malinowe, a mogące Ci się spodobać, to Eau de Parfum II Gucci i Apparition Ungaro, o których pisała Eenax ![]()
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spodobałby CI się DKNY Be Delicious-świezy. jabłkowy, słodkawy. Lacoste Inspiration. Lacoste Touch of Sun. Może Burberry Brit, Givenchy Amarige Extravagance.
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zadomowienie
|
w 100% zgadzam się z Eenax
![]() No i bardzo się cieszę, że Aigner Too Feminine się spodobała ![]() Osobiście najbardziej zachęcałabym Cię do Apparition Ungaro. Ma wiele wspólnego z naszymi ![]() I zgadzam się również z Pomadką, że to dziewczęce cukrowce a nie słodkie otulacze. Do tych drugich zaliczyłabym Angela Thierry'ego Muglera, Hot Ralpha Laurenta, Addict Diora, L Lempickiej... Escada to też dobry pomysł. Z tym, że ostatnie Into the Blue czy Signature poszły w stronę wodno - ogórkowo - odświeżaczowo do toalet ![]() Rockin' Rio czy Pacific Paradise powinny być tym, czego szukasz ![]()
![]() |
#1971 |
Zadomowienie
|
A może słodziutkie jabłuszko - Lolitki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam wiele zapachów ale im więcej mam tym więcej chcę! I nie ma w tym nic złego ![]() Moja rada - dla Oazy - chodź, szukaj nadal, zamawiaj sobie próbki choćby na Allegro. Łatwiej Ci będzie podjąć decyzję co do ewentualnego kupna zapachu, jeśli każdemu zapachowi poświęcisz więcej czasu! Kupuj próbki, testuj je pojedyńczo, oswajaj się, podziwiaj jak się rozwija. Na pewno jest jeszcze mnóstwo zapachów przed Tobą do odkrycia! Życzę powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zadomowienie
|
hmmm... dla mnie ona jest gorzko - kwaśna
![]()
![]() |
#1974 |
|
tak, chyba macie rację
![]() ![]() ![]() lady-dark, Lolitę ma moja siostra, testowałam ale jest dla mnie za ciężka ![]() Bardzo dziękuję za rady i oczywiście dam znać co wybralam ![]()
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
Koniecznie daj znać, jak wypadły testy Apparition
![]() Tylko jeśli mogę coś radzić... Od razu psikaj na nadgarstek, w tym jednym przypadku nie baw się w psikanie na blotterek, bo on przeraźliwie zniekształca zapach. Ja sama początkowo bardzo się zniechęciłam do Apparition żeby potem, kiedy niespodziewanie dostałam własny flakonik, wpaść w euforię ![]()
![]() |
#1976 |
|
Nie znalazlam dzisiaj apparition w sephorach ani gc
![]()
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
W każdej gdańskiej Sephorze, w której byłam stało Apparition
![]() Gdybyś jednak nie znalazła, to mogę zrobić Ci próbeczkę z mojego flakonika ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 |
|
no to polatam jutro po innych, moze to przypadek,ze w tych dwoch nie bylo
![]() ![]()
![]() |
#1979 |
|
daigee a masz moze jakies porownanie do hot couture? bo mam wrazenie ze zostalam Twoja "mlodsza" zapachowa siostra
![]()
![]() |
#1980 | |||
Rozeznanie
|
Wezmę sobie te 3 kwestie do serca
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.