![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żywot perfum (data ważności)
Ja nie zauważyłam, żeby eLki zmieniały kolor, miałam juz kilka flaszek i jakoś nie odnotowałam zmian koloru i to aż tak drastycznych - z niebieskiego na żółty!
![]() ![]() A najstarszy zapach w mojej kolekcji to EC granatowa czyli z 2003 roku, pachnie jak najbardziej ok, mam też zachomikowany drugi flakon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
A czy wie ktos jak rozszyfrowac te dwa kody perfum Escady : 8221 i 0285U ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczesciara ![]() Wyprodukowana w 2006, zzolkla gdzies pomiedzy 2007 a 2008. Wlasnie ja wykanczam (z ulga) nie moge patrzec na ten kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Generalnie , nie mam zwyczaju przechowywać perfum latami , zmieniają nutę , co można zobaczyc po niektorych kupowanych używkach. Dlatego raczej nie kupuję używek starszych zapachów.
Natomiast miałam przez ok. 10 lat perfumowaną Palomę Picasso i jej zapach nie zmienił się.
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a gdzie sprawdzę kody Versace?chciałabym sprawdzić moje C.N.No chyba,że któraś z was umie je roszyrować.Podaję kod Z8298
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak odczytać datę ważności perfum?
odświeżam bo potrzebuje daty
COTY Informacje z kartonika 38084008000x1UNIT(S) CONTENT:08413161840088 pod kodem paskowym (02)08413161840088(37)1 wytłaczany 001902 ![]()
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam serdecznie
![]() Mam do Was pytanie - czy woda toaletowa może być przeterminowana? I czy przejawia się to tym, że ma "zniekształcony" zapach? Kupiłem używaną wodę Sean John Unforgivable - jest to świeży, lekko cytrusowy zapach - lecz ten przeze mnie kupiony śmierdzi dodatkowo chemią, jakimiś sfermentowanymi liśćmi ![]() Kupiłem to od osoby która sprzedaje oryginalne, używane zapachy z kolekcji swojej oraz męża i na maila z moją reklamacją odpowiedziała, że wszystkie zapachy są przed wysyłką sprawdzane i nigdy nie słyszała o czymś takim jak przeterminowany zapach (na szczęście mam możliwość zwrotu). Poniżej link do aukcji: http://allegro.pl/item819033506_unfo...najtaniej.html Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeterminowana EDT?
Wiele jest powodów dla których zmienia się zapach perfum, m.in. podeszły wiek, ze tak się wyrażę. I to jest jak najbardziej możliwe.
Poza tym mogły być źle przechowywane (światło, wilgoć etc.), a to też wpływa na fermentację zapachu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Szef ds. Wymianek
|
oczywiscie, ze woda toaletowa moze byc przeterminowana - tak jak cienie do powiek czy tusz do rzes
![]() przy czym perfumy rozmaicie reaguja na uplyw czasu, jednym nieszczegolnie szkodzi, innym sie natomiast tym zebem czasu dostaje. i oczywiscie, jak pisala Pin up, wplyw ma tez sposob przechowywania perfum.
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Jestem pracownikiem firmy estee lauder com do której należy także i ten zapach jeśli podasz mi informacje tzn 3 literowy kod ktory znajduje sie na spodzie butelki powiem ci czy zapach jest przeterminowany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za szybkie i jakże pomocne odpowiedzi
![]() Poziomka333 - na spodzie butelki jest naklejka ale nie ma na niej tego typu kodu. Napiszę Ci zatem co dokładnie jest tam napisane: Sean John Fragrances, Dist. N.Y., N.Y. 10022 LONDON W1K 3BQ Made in USA/JS02 Coś Ci to mówi? ![]() Dzięki jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
W takim razie zapach jest,nie jestem pewna,ale tak mi sie wydaje podrobiony 3literowy kod to norma ogolnoswiatowa naszych zapachow,jest to inaczej zakodowana data waznosci podobna powinna byc na kartoniku zapachu,kazdy produkt czy to dior czy estee czy clarins ma date waznosci specjalnie zakodowana ktora potrafia odczytac pracownicy firmy.Wydaje mi sie ze to podroba,jesli uwazasz ze zapach jest troche dziwny,nasze zapachy maja 5lat waznosci i tak jak powiedzialy kolezanki powyzej zle przechowywany takze moze zmienic zapach od wilgoci czy swiatla,z tym ze butelka z ciemnego szkla troche go jednak ,,chroni,, od tych czynnikow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Pin Up Girl - to raczej nie o ten kod chodzi. Mam buteleczkę Estee Lauder Beyond Paradise i na jej naklejce mam również dodrukowany, wyróżniający się kod: A94 (czyli tego typu oznaczenie o którym wspomniała Poziomka)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
wydaje mi sie ze nie ale to sprawdze i napisze wieczorem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że najlepiej będzie, jeśli sprawdzi to Poziomka w pracy
![]() Mam White Linen EL, ale w drugim mieszkaniu, więc nie mogę porównać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
poprosiłam znajomą o zrobienie kilka fotek Unforgivable i takie mi przysłała (oczywiście tester jest oryginalny)
![]()
![]() |
#199 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Zerknmijcie proszę na pozostałe aukcje tej użytkowniczki. Flakony wyglądają na źle przechowywane. Podrapane, czasem wyszczerbione flakoniki, bez pudełek, w jednym przypadku pęknięta obsadka atomizera. No i ta informacja, że skoro są przywiezione z Anglii, więc nie ma możliwości, by były to podróbki (jak gdyby podróby były wynalazkiem opatentowanym na Polskę). Dopuszczam możliwość, ze to testery z perfumerii. mogły stać na podgrzewanych rzęsistym oświetleniem półkach. Albo nawet w domu, ale po stanie flakonów (niezbyt zadbanych) wnioskuję, że zapewne na otwartej półce bez pudełek. Moim zdaniem zapach może być zepsuty. Wystawionym na słońce perfumom wystarczy rok takiej ekspozycji i zmieniają zapach. Wiem, bo sama sobie tak durnie kiedyś załatwiłam flakon... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
sprawdzilam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
odswiezam temat:
zestanawiam sie nad kodami u Diora: na Mikołajki dostałam upragniony falkonik Midnight Poison kupiony w Marionnaud z kodem 9NO1 wpisując tutaj http://http://datecalculator.googlep...nglishhomepage wychodzi ze kod jest niepoprawny i dzis przegladajac allegro zobaczyłam super okazje równiez MP tylko ze 100ml ja mam jedynie 50ml i chciałam kupic sobie na zapas,zapytałam sprzedajaca o kod i podała mi 9XO1 i tak samo jak mój kod nie chce sie rozszyfrowac; czy to jest normalne bo tak sie zastanawiam..wykluczam hipoteze ze marionnaud sprzedaje podróby..jak tłymaczyc takie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo proste - otóż kilka marek (m.in. Dior i Chanel) zresetowało jakoś kody w tym roku i kalkulator ich nie czyta. Przypadkowo, moje Hypnotic Poison mają kod 9N01. Jak widać nadal cyfra nr 1 to rok produkcji....Ciekawe, jak zakodują 2010 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dobrze że odświeżono ten wątek- bo ja w temacie kupiłam w zeszłym roku na All Hypnotic poison za grube pieniądze od sprawdzonego sprzedawcy. Wpisałam dziś swój kod 8WO2 (skąd wiadomo czy to O czy zero )i wyskoczyło mi takie cóś
![]() Wrong input of product id 2008-0 To znaczy,że jestem szczęśliwą właścicielką podróby? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę. Bardziej prawdopodobny wydaje mi się ten reset kodów, być może na jednych flaszkach poszedł wcześniej niż na innych. Kalkulator nie wyrocznia i lubi sie krztusić (np. YSL też nie czyta).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś Dior miał system numeracji: A- styczeń B - luty itd. aż do L - grudzień . Od 2008 roku nastąpiła zamiana i lecą dalszymi literami alfabetu ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-12-09 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Witam,
proszę o pomoc w rozszyfrowaniu kodu z Chanel Mademoiselle 0503 Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
uspokoiłam się dziewczyny, faktycznie musiało dojsc do zmiany kodów a kalkulator jest przestarzały i nie czyta kodów
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- kalkulator twierdzi ze twoja Chanel została wyprodukowana w maju 2000 roku ??? nie wiem tylko czy to prawda........ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ale Coco Mademoiselle trafiła na rynek w 2001...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.