|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: jakie perfumy dla mnie?
Proponuję np. Acqua di Gio - na pewno nie można zarzucić temu zapachowi, że jest zbyt słodki czy mocny. To samo dotyczy też Boss Woman, Halloween (na niektórych są metaliczne, ale kiedy nie wybija się ta nuta - są naprawdę fajne), L'eau par Kenzo. Z bardziej kwiatowych proponuję przetestować Miracle, Pleasures, J'adore (pierwsza nuta nieco pudrowa i słodka, ale szybko zostają świeże kwiaty i trochę owoców). Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie
![]() ![]() Jeszcze kilka przyszło mi do głowy (chociaż te są już słodsze - ale za to dość wyjątkowe): Burberry Week End Exult Naomi Campbell Dolce Vita Diora
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-05-10 o 16:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Raczkowanie
|
Dot.: jakie perfumy dla mnie?
Przedewszystkim zdaj się na swój gust
![]() Już nie raz sie przekonałam że odbiór zapachów jest sprawą tak subiektywną, że opinie innych nie moga byc decydujące. Podobnie jak ty nie przepadam za zapachami pudrowymi, słodkimi aprzedewszystkim mocnymi, przeciwko cytrusom akurat nic nie mam jeśli oprócz nich coś jeszcze ciekawego dzieje się w danym zapachu. Więc może moje któraś z moich propozycji przypadnie Ci do gustu, mówię tylko o zapachach, które dobrze znam: - Gucci Envy , lekki kwiatowy, swieży, na pierwszy plan wysuwa się hiacynt, ale nie pozbawiony jakiegoś ciepła (pimo, klon), niektórzy czują w nim coś "mydlanego", ja w pewnym sensie też, ale nie przeszkadza mi to, zbyt mydlane np. wg mnie są l'air du temps Niny Ricci. - Bruno Banani Not for everybody, (ten w różowym przechylonym stożku) określiłabym o jako owocowo - kwiatowy, sa tam niby cytrusy, ale mi ta owocowość przypomina porzeczki, troszkę słodki ale świeży, soczysty. - Versace Bright Crystal po wyglądzie byteleczki myślałam że jest mega słodziak, ale przyjemnie mnie zaskoczył, przyjemniutki ale ma dużo świeżości w sobie, też taką nutę owocową jak porzeczki, - BOSS Femme jest lekki kwiatowy, taki ozonowy, swieży, nie narzucający się ładny kwiatowy zapach - Stella in Two Peony Stella McCartney to moje odkrycie ostatniego czasu, jest kwiatowy, ale i pieprzowy, rześki jak górskie powietrze, mi kojarzy się z taką tabaką kaszubską w proszku, nie że zapach taki tylko że taka świdrująca w nosie świezość i pieprzowość jakby - CK Euphoria Blossom Bardzo fajne kwiaty, nie tylko kwiatowy bardziej wychodza takie nuty zielone - Un jardin sur le Nil to mój ulubieniec ostatnio, nie wiem czy Ci proponować bo mówisz ze cytrusy niekoniecznie, on co prawda nie jest taki cytrusowy, bo to jest mango ale też grejpfrut, ja czuję też że jest ziołowy, i kadzidło ma ale daleko w tle. Można by tak bez końca, pozostaje Ci tylko wiele wycieczek do perfumeri i sprawdzanie co Tobie pasuje....Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Przyczajenie
|
Dot.: Opium, Diorella - szukam godnych następców.
Nie potrafie jeszcze dobrze poruszc sie po forum, wiec nie zamieszczam cytatow.
Masz racje, ze Diorella to hit lat 80, ale nie zgodze sie z toba, ze " Diorella to niezbyt ciekawy swiezuch", dla mnie zapachy to ulotne wspomnienia chwil, czasem wywolujace nawet lezke w oku. To zapachy tworza atmosfere moich wsponien i tak samo wazny jest zapach Diorelli jak zapach mlodych ziemniakow z koperkiem, pierwszej mizerii wiosennej, czy zapach bzu w ogrodzie. Rozrozniam zapachy farb i sa dla mnie rownie wazne, jak zapachy perfum, a czujac taki zapach widze obrazy , ktore namalowalam i czuje te same uczucia jakie mi towarzyszyly w tamtej chwili. Wazny jest dla mnie zapach pasty do podlogi i boleje , ze dzis juz pachna inaczej, , bo przez lata byl to zapach zwiastujacy spotkanie z blskimi. Dzis mozesz powiedziec, ze zapach Old Spice jest stary i niemodny, ale dla mnie to cudowny zapach mojego pierwszego pocalunku. Dlatego byc moze jestem wierna zapachom i choc dochodza nowe, to te nowe, tworza juz nowa historie i kiedys tez okaza sie stare ,ale wazna bedzie ta historia. Czy moglam pomylic zapach? Tak zbilizone nuty zapchowe, moglyby mnie zmylic, ale nie w tym przypadku. To nie byl zapach perfum. Nie rozumiem dlaczego twierdzisz , ze nie potrafie tego odroznic. Nie zamierzam toczyc wojny o swoja racje, ja wypelnilam swoje zadnie i ostrzeglam inne kobiety, a czy skorzystaja z tego to juz inny rozdzial. Dziekuje za podpowiedzi zapachow, ktore moga stac sie nowym rozdzialem w moim zyciu. Czesto wyjezdzam i rowniz robie zakupy w strefie wolnoclowej. Niestety zwykle mam malo czasu i taka podpowiedz dlatego jest dla mnie wazna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Przyczajenie
|
Pomoc w wyborze perfum.
Czesc
![]() chcialabym kupic perfum od tej osoby z allegro: SKLEP_HITT Bo nie stac mnie na drogie oryginaly ![]() ![]() Pomozcie mi dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum.
Meyaa, witamy na Perfumach.
Na początek kilka spraw organizacyjnych: 1. Przesunęłam Twój post - wpisałaś się w wątku o Perełkach, gdzie wklejane są linki do ciekawych aukcji na Allegro 2. Z tego co widzę, użytkownik SKLEP-HITT sprzedaje (przepraszam za określenia) tandetne i obrzydliwe podróbki, które na Perfumach od dawna tępimy jak sanepid karaluchy. ![]() Więc niestety nie pomogę Ci w wyborze "perfum" u tego sprzedawcy. Dlaczego? Powodów jest multum, ale że nie chcę się powtarzać, wrzucę tylko linka do odpowiedniego wątku: wszystko o podróbkach perfum. Wątek długi, ale warto go przejrzeć. A teraz do rzeczy. Jeśli już przeczytasz ten wątek, możemy porozmawiać o wyborze zapachu dla Ciebie. Tutaj wyjątkowo pomocna okaże się wyszukiwarka. Przykładowe wątki, które powinnaś przeczytać to: tanie i oryginalne wody toaletowe zapachy Avon zapachy Oriflame zapachy Yves Rocher zapachy na lato owocowe świeże, cytrusowe Osobiście polecam sprawdzenie zapachów: Oriflame Midsummer albo Saga, Avon Island Vibes lub Summer White, wody owocowe Yves Rocher; a także Pret-A-Porter Coty, zielone herbatki Elizabeth Arden Pamiętaj też, że latem warto zainwestować w mgiełki do ciała (czasem połączenie perfum, a więc alkoholu, ze słońcem może powodować reakcje uczuleniowe i podrażnienie skóry) oraz pachnące balsamy i mleczka - które czasem utrzymują się na ciele równie długo, co wody. ![]()
#2316 |
Przyczajenie
|
pomóżcie wybrać
Witam i proszę o radę w doborze perfum.Poszukuję czegoś na lato chodzi mi o jakiś ładny i twały zapach najlepiej cutrusowy. co myślicie o Hermesie(ogrody Nilu), Gucci 2 zielonym, Pamplelune????a moze coś jest jeszcze wartego polecenia na obecna chwile na dzień używam Deliciusa a na wieczór Inocenta.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie wybrać
Witamy na Perfumach!
![]() Ogródki to świetny pomysł na lato ![]() Pamplelune koniecznie dłużej przetestuj - różnie zachowuje się na skórze. Skoro lubisz cytrusy, sprawdź również One Calvin Klein (oraz jego sezonówki), i może Skin Trussardi. Polecam przejrzenie wątków: Perfumy na lato. Świeże, cytrusowe perfumy. Zapachy świeże, lekkie, orzeźwiające.
#2318 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część 3.
Wiem, nie ten watek,ale malo czasu mam na szukanie... a chcialabym sie poradzic Was i dowiedziec, o zapach podobny do Blue Jeans Men - Versace... Szukam czegos dla mojego mezczyzny, czegos podobnego wlasnie do tego zapachu..
Z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz. Pomozecie mi bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
|
Prosze niech ktoras z Was mi pomoze, szukam perfum podobnych do zapachu Blue Jeans Versace. Chcialabym czyms innym obdarowac mojego lubego... Co moglybyscie mi zaproponowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Pampelune, mam próbkę i testuje od dłuższego czasu. Jest kontrowersyjna i poprzez to piekna. Najpierw świeża i ostra a potem troszkę "duszna" . Bardzo oryginalan i zgadzam się nie dla każdego ale może akurat dla Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
A ja oprócz Ogródków i Pamplelune polecam nowe Eau de Star Muglera i Lacoste Pour Femme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Według wyszukiwarki perfum Sephory są to: Armani Code (Giorgio Armani) oraz Man (Rochas). Według The Parfum Connection będą to: Opium Pour Homme (YSL), Man.Aubusson (Aubusson) oraz ponownie Man (Rochas).
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Przyczajenie
|
dzieki za podpowiedzi z pewnościa skorzytam pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Rozeznanie
|
hej! szukam jakis fajnych perfum dla mamy na prezent tak do 100zl, mama ma 40 latek i jest bizneswomen
![]() ![]() ![]() ![]() myslicie ze Angel Innocent bedzie odpowiedni troche o tym poczytalam i tak sie zastanawiem.... ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-06-10 o 21:01 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent dla mamy
Innocent raczej nie
![]() Chyba że odwiedzisz Rossmana tam w promocji można kupić zapachy górnopółkowe. Teraz w promocji jest Elizabeth Arden i zapachy Paris Hilton ( 49,90/30ml). Moja mama bardzo lubi Mystery Naomi Campbell. Niestety tylko dostępne na allegro.
#2326 |
Rozeznanie
|
tylko ze ja jestem w Anglii....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
a to inna sprawa...to mozna szaleć do woli
![]() PRADA to może sie podobać twojej mamie i polecam watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...my+naszych+mam
#2328 |
Rozeznanie
|
prezent dla mamy
co sadzicie o channel cristalle??? znalazlam tanie na ebayu...
alboHugo Boss Intense Limited Edition Shimmer Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-06-10 o 20:15 Powód: post pod postem - połączyłam, proszę korzystać z funkcji edytuj |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Wątek spory, ale może pomoże Ci w decyzji:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=33817 Przydałoby się, żebyś napisała coś więcej o maminych zapachach, nazwy... Tak jak radzi Neonka, polecam Pradę; może London Burberry albo Le Parfum Lalique?
#2331 |
Rozeznanie
|
zamowilam Hugo Boss Intense mial ktos??? tanio bo 10 funtow z przesylka za 90ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Polecam zajrzeć do Katalogu Kosmetyków:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5485
#2333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Ja bym postawiła na Narciso Rodriguez edp lub Lovely (Sarah Jessica Parker).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
coś wyjątkowego, orientalnego. co byście poleciły?:)
Witam
![]() Kończy mi się właśnie Givenchy Hot Conture i chcialabym kupic nowy zapach.Czy znacie coś naprwdę wyjątkowego i troszke orientalnego..lubię np. Opium, Giogrio Beverly Hills...ale szukam nowego ciekawego zapachu... Bedę wdzieczna za jakieś propozycje, bo nie jestem w stanie przewąchać całej perfumerii ![]() Chcę aby ten zapach chodzil za mną ![]() Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Dot.: coś wyjątkowego...orientalneg o...co byście poleciły?:)
Witaj
![]() Z zapachów bezpiecznych polecam Belle en Rykiel Sonii Rykiel - raczej słodkie, przełamane świeżą nutą lawendy i ze ślicznym kremowym kadzidełkiem ![]() Piszesz, że lubisz Opium, spróbuj Le Baiser du Dragon Cartier http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en To jest dopiero coś wyjątkowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze dorzucę bardzo przydatne linki:
- Perfumy orientalne - Poszukiwany: miękki-subtelny-orient - Słodkie perfumy - Ciepłe perfumy - Zapachy gęste, kremowe, śmietankowe ![]()
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
![]()
dziękuję za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Raczkowanie
|
Za mną ostatnio chodzi Kenzo Flower Oriental... Piękny, delikatny i słodki orient...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze Coco Chanel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.