|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: coś wyjątkowego...orientalneg o...co byście poleciły?:)
Moschino Femme, Casmir, Samsara - to moje typy
|
|
|
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nowy ciekawy wyjątkowy orientalny.... polecam klasyczną Organzę lub trudniej dostępną Mahorę - zapewniam, że będą za Tobą chodzić cały dzień... mężczyźni też szczególnie za Organzą ![]() Jola - fanka Hot Couture
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
O, mam, jeszcze super orientalny i pikantny jest Malabah Penhaligon's - w Quality jest
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za wszystkie podpowiedzi
zrobilam sobie listę i w sobotę idę na polowanie boirę mojego chlopaka ze sobą żeby też coś doradził![]() Yola następnej flaszki HC chyba juz nie kupię, przyzwyczaiłam sie do tego zapchu i juz nie robi na mnie takiego wrażenia...ale wyczytalam gdzies o nowej organzie light, ciekawe jak ona pachnie.. |
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
perfumy na prezent
Witam drogie Wizazanki. Niewiele sie tu udzielam, ale regularnie Was podczytuje
Wybieramy sie niedlugo z moim Tz na urodziny do jego ciotki, b. mila osoba. Chce jej podarowac cos dla Niej i wybor padl na perfumy. Problem w tym ze ja ja b. slabo znam i nie wiem co lubi. Podpytalam sie jej corki, uzywa chetnie "Sensi", preferuje klasyczne, nienachalne i nie za slodkie zapachy. Co byscie mi doradzily?Z gory dziekuje za kazdy pomysl
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy na prezent
Cześć
Oj, ciężko coś będzie dobrać - i duże ryzyko wpadki ![]() Skoro lubi Sensi, to może rozejrzysz się za pachnidełkami z tej serii? Może jakieś mleczko do ciała, mgiełka/woda bezalkoholowa na lato? Albo jakiś zestaw miniaturek ![]()
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli lubi zapachy delikatne, nie za słodkie, to może coś nieco świeżego, trochę rześkiego: Noa Cacharel, Kenzo Le monde Est Beau, Lanvin Eclat D'Arpege.
A może właśnie perfumy utrzymane w klimacie Sensi, czyli delikatnie waniliowe, odrobinę kremowe jak: Sensations Jil Sander, albo Allure Chanel ?
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja znowu Narciso Rodriguez For Her edp
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
wspomniane już Allure są bardzo gustowne i eleganckie (można powiedzieć że i "bezpieczne" )
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
A może Alejkę EA? Osobiście pokochałam ten zapach
Jest to zapach raczej stonowany, dla kobiety łagodnej, aczkolwiek eleganckiej (tak mi się kojarzy). Po prostu klasyk. Raczej podoba się większości. Jedyny minus to to że jest ostatnio bardzo popularny (masowe wyprzedaże) ale za to mozna tanio kupić. |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Allure, zdecydowanie. Zgadzam się z dziewczynami, są bardzo w klimacie Sensi, takie ciepłe, kremowe. Ja bym padła
z radości gdybym dostała taki prezent chociaż mam swoją setkę tego zapachu.
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje na wszystkie pomysly! poniewaz przeprowadzilam jeszcze maly wywiad wsrod czlonkow rodziny, padlo na "Summer Manie". Okazuje sie, ze Sensi i Manie klasyczna ma jeszcze w zapasie, a za Allure nie przepada. Mam nadzieje, ze dobrze trafilam
|
|
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukam zapachu proszę o pomoc:-)
Kieruje do was perfumoholiczek prośbę;-) W moim mieście jest tylko 1 sieciowa perfumeria ( Marionnaud ) w ktorej moglabym prztestowac zapachy ale niestety Panie expedientki są troszke nachalne i patrzą na osoby testujące zapachy jak na zlodziei niestety :/ wiec nie bardzo mam ochote tam isc i testowac kilka czy nawet wiecej zapachów ;-) Szukam zapachu wyczuwalnego, charakterystycznego ale zarazem subtelnego , delikatnego i świeżego ;-)( czy to mozliwe wogole? ;-)) Niestety jak narazie znalazlam tylko 2 zapachy ktore w 100% mi odpowiadają Chanel Chance ( ale tylko raczej na zime bo w lato boli mnie od niego głowa ) i Escada Into The Blue zakochalam sie w tym zapachu na amen !! niestety jego ogromnym minusem jest jego zupelny brak trwalosci , po godzinie juz nic nie czuc wieć nie bardzo usmiecha mi sie wydawac kolejne 200zł na cos co bede miala 2-3 tygodnie
![]() Czy moglobyscie mi polecic zblizone zapachy do Into The Blue czyli swieze ale odrobine slodkie, lodowe. To wtedy juz z ewentualnymi typami wybralabym sie do perfumeri je "obadać";-) licze na waszą pomoc
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam zapachu proszę o pomoc:-)
Poszukaj proszę w wyszukiwarce "trwałe, lekkie zapachy" gdyż było dużo wątków na ten temat
Odnośnie konkretnych typów niestety nie znam tej Escady ale jeśli chodzi o subtelne i lekkie moimi typami są: Gucci II, Lacoste Pour Femme, Eau de Star (ale ten nie każdemu przypadnie do gustu, jeśli lubisz Angela to przetestuj), Cerruti Image Woman, Moshino I love I love, Light Blue (ten bardzo trwały). Jednakże przymiotniki lekki, świeży i równocześnie trwały trochę się wykluczają, gdyż przeważnie lekkie wonie mają krótką trwałość. Jednak nie jest to regułą bo każda skóra reaguje inaczej i należy testować, testować i jeszcze raz testować a paniami w perfumerii się nie przejmuj i brutalnie je olej
|
|
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=MoniaK;4765167]Poszukaj proszę w wyszukiwarce "trwałe, lekkie zapachy" gdyż było dużo wątków na ten temat
Odnośnie konkretnych typów niestety nie znam tej Escady ale jeśli chodzi o subtelne i lekkie moimi typami są: Gucci II, Lacoste Pour Femme, Eau de Star (ale ten nie każdemu przypadnie do gustu, jeśli lubisz Angela to przetestuj), Cerruti Image Woman, Moshino I love I love, Light Blue (ten bardzo trwały). Jednakże przymiotniki lekki, świeży i równocześnie trwały trochę się wykluczają, gdyż przeważnie lekkie wonie mają krótką trwałość. Jednak nie jest to regułą bo każda skóra reaguje inaczej i należy testować, testować i jeszcze raz testować a paniami w perfumerii się nie przejmuj i brutalnie je olej [/QUI love I love i Light blue to jak dla mnie koszmar ;-) ale lacoste pour femme bardzo lubie gucci II tez tyle ze wole je takze na zime Ale dzięki za odp, zaraz czegos poszukam;-)
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Into The Blue to zapach z kategorii floral-aquatic, w której mieszczą sie także:
Davidoff Cool Water GAME woman Hermes UN JARDIN EN MEDITERRANÉE Iceberg Twice Kenzo L'Eau par Kenzo Lanvin Oxygene Rochas Aquawoman Sonia Rykiel L'Eau de Sonia Rykiel Miłego testowania
|
|
|
|
#2360 |
|
Przyczajenie
|
Proponowałabym abyś poszukała wśród Aqua Allegorii Guerlaina. Znajdziesz tam zarówno owocowe, kwiatowe jak i świerze nuty. Trwałośc jest bardzo przyzwoita. Warto też sprawdzić jak będzie Ci się podobał zapach Gucci Envy. To może być dla Ciebie strzał w 10. Jest świerzy i trwały. Spróbuj...
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
lanvin-eclat d'arpege
|
|
|
|
#2362 |
|
Przyczajenie
|
Witam szanowne Panie
![]() Zwracam sie do was z prosba o pomoc w doborze perfum, dla mojej kobietki Przyznam sie ze jesli chodzi o damskie perfumy to nie mam o nich bladego pojecia Zblizaja sie imieniny mojej dziewczyny i chcialbym jej jakis niebanalny flakonik kupic Mam nadzieje ze mi cos doradzicie . Chodzi o perfumy dla mlodej kobiety (20 lat), uwielbia slodkie perfumy. Chcialbym zeby byly to perfumy nie banalne, perfumy ktore swoim zapachem urzekaja, nie chodzi o taka zwykla slodycz ktorej pelno na bazarach(podrobki) tylko cos wyjatkowego cos czym mogla by sie wyroznic(pozytywnie oczywiscie). Ostatnie flakon jaki jej sprezentowalem byl to Lancome Hypnose na walentynki, kupiony od Mulier i bardzo sie jej podobal Sam myslalem o Thierry Mugler Alien, baaaaaardzo mi sie podoba, ale wydaje mi sie ze niezbyt bedzie pasowal dla osoby w takim mlodym wieku Za wszelkie podpowiedzi z gory serdecznie dziekuje, niedlugo bede mial okazje jechac do Sephory wiec napewno przetestuje wasze propozycje
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na Prezent, prosba o pomoc.
Cytat:
Wiek nie powinien być istotny, ale jak już o tym mówimy, nie uważam, że ten zapach jest przeznaczony dla osoby starszej, skoro Alien bardzo ci się podoba, to kup go - będziesz zapewne zachwycony jak twa wybranka spryska się tym pachnidłem ![]() Inne propozycje: - Crystal Noir, Versace - Rush, Gucci - 212 sexy, Carolina Herrera - Addict, Christian Dior - Dolce Vita, Christian Dior - The One, Dolce & Gabbana - Brit Red, Burberry - Ralph Hot, Ralph Lauren - Kenzo Amour, Kenzo - Lolita Lempicka, Lolita Lempicka - Pink Sugar, Aquolina - Angel Innocent, Thierry Mugler - Wish, Chopard Miłego testowania
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze nie klasyfikowałabym perfum do wieku.
Wybadaj w czym czuje się dobrze Twoja dziewczyna i co jej się podoba, może udajcie się razem do perfumerii i napewno czymś się zachywci a Ty będziesz miał jakiś punkt wyjścia. Alien to dość specyficzny zapach, jednych odrzuca swoją mocą a innych (w tym mnie ) przyciąga. Jak dla mnie nie jest wcale mocny tylko słodki, jakby wilgotny i z ogonem. Radzę jednak sprawdzić czy będzie jej się podobał.Jeśli lubi słodziaki stawiałabym na : Lolitę, Amor Amor, Innocenta, Coco M., Addict, Wish, Brit Red. Zależy również na jaką porę roku chciałbyś jej sprezentować perfumy
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Łukaszu
![]() cos słodkiego i niebanalnego....hehehe przychodzi mi do głowy jeden tylo zapach ... klasyczny angel muglera ...moja najwieksza miłość. Polecam przetestować i przestrzegam te perfumy sie kocha albo nienawidzi. Nie wydawaj opinii po pierwszych testach, ani po krótkiej chwili od aplikacji...daj sie im rozwinąć....w wypadku tych perfum jest to KONIECZNE, dopiero po dłuzszym lezakowaniu na skórze pokazują swoje prawdziwe oblicze !Jeżeli nie angel...to - tu powtórzę za dziewczynami- lolita, rush gucciego (jedynka), wish, YSL cinema ...hmmm a może burberry brit...(czarna krateczka),intuicja mi podpowiada, że ten zapach spodobałby się Jej ![]() Ps. a jak Ci sie envy nosi Łukaszu ? |
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Alien jak najbardziej dla 20-stki! Myśle,że ten zapach jest "ponad-wiekowy"
Jeśli Ci się podoba to dlaczego nie? Ja czuję głównie sok winogronowy, las i jaśmin (a to chyba nie jest zapach jakiejś starowinki, raczej leśnej elficy). Ale z drugiej strony nie wiem czy będzie oryginalny, ma już spore grono wielbicielek. Jeśli lubi bardzo słodkie zapachy, a te są ostatnio popularne, to może warto wybrać perfumy mniej znanej marki np. Salvatore Ferragamo "F" (taka jeżynowa Huba-Buba), Rubylips Salvador Dali (czerwone porzeczki na miodzie, niestety słaba trwałość), Dalimania (ale to już okropnie słodki zapach "złotek" z czekolad z czymś raczej "wiekowym" w tle), a może Python Trussardi? Słodkie są też True Star Hilfigera ale w zupełnie inny, gorzki "metaliczny" sposób, też przetestuj. Słodki na sposób kwiatowy jest Burberry Weekend (pachnie jak nektar kwiatów), aksamitnie słodki, miękki Brit Burberry. Odradzam Escadę Magnetism (wata cukrowa - ale popularna), Euphorię (pół miasta to nosi), Flowerbomb. Jeżeli podobają Ci się klimaty Aliena przetestuj też Azzaro Vizit, mają ze sobą coś wspólnego.A może Liberte Cacharel, to nowość, również słodkie. Promesse Cacharel - jeżynowa Huba-Buba + akacje, uroczy zapach, nawet jak dla mnie (a nie przepadam za słodziakami).
|
#2367 | |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje slicznie za pomoc, po jutrze jade do sephory, wiec napewno cos wybiore z waszych propozycji
Cytat:
Teraz sie przymiezam do zakupienia A*Mena
|
|
|
|
|
#2368 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Lukaszu, a może podpowiesz nam co Twoja dziewczyna już ma, wtedy mogłybyśmy się tym zasugerować
![]() obstawiam Lolitę Lempicką
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

z radości gdybym dostała taki prezent chociaż mam swoją setkę tego zapachu.

Zblizaja sie imieniny mojej dziewczyny i chcialbym jej jakis niebanalny flakonik kupic
. Chodzi o perfumy dla mlodej kobiety (20 lat), uwielbia slodkie perfumy. Chcialbym zeby byly to perfumy nie banalne, perfumy ktore swoim zapachem urzekaja, nie chodzi o taka zwykla slodycz ktorej pelno na bazarach(podrobki) tylko cos wyjatkowego