|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY)
AP używałam, i ja wyczuwam tu nute... starej pudernicy
![]() Napewno przetestuje pozostałe perfumy (szczególnie te z pompką)Jeżeli chodzi o butleczki kusi mnie Dolce Vita i JPG Classique... Tylko, że to właśnie mój problem jeżeli chodzi o perfumy. Jestem bardziej wzrokowcem, a w tym wieku wypadałoby zacząć używać perfum zgodnie z ich przeznaczeniem (do tej pory bardziej ozdabiały toaletke, niż mnie)..
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to opis wypiszwymaluj Boudoir Vivienne Westwood
Duzo Pudru i majty +kwiaty Moze nie do konca w tym typie ale szalenie kobiety jest The Parfum Jourdana Nat
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
a moze po prostu Cabaret Gresa? barrrdzo intrygujacy zzapach, z nutami fizjologicznymi wg mnie
sama reklama jest interesujaca ---> http://farm1.static.flickr.com/150/3...be6b74168e.jpg
"Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho Edytowane przez kokakola Czas edycji: 2007-09-08 o 00:33 Powód: link |
|
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie dobrać perfumy
Cytat:
JPG Classique to pierwsze co przyszło mi do głowy... dokładnie tak mi się kojarzy ten zapach,swoją drogą też lubię te klimaty
|
|
|
|
|
#2465 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Mnie przyszło do głowy Insolence Guerlain
![]() Nuta głowy: malina, fiołek, czerwone jagody Nuta serca: kwiat pomarańczy, róża Nuta bazy: irys, nuta żywiczna, bób tonka Słodki, pudrowy, wg mnie baardzo kokieteryjny i lekko wyzywający
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie baby doll YSL
|
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkich (po raz pierwszy, ale mam nadzieję, że nie ostatni
). Wprawdzie napisałam już kilka recenzji, ale na forum jest to mój debiut. Ale do rzeczy. Odpowiadając na pytanko TheCuteOne - myślę, że takimi "buduarowymi, burleskowymi i kabaretowymi" perfumami z pazurkiem są JPG "Classique". Tak mi się właśnie kojarzą. Może to kwestia całej ich oprawy - reklamy, wyglądu buteleczki, strojów sygnowanych nazwiskiem JPG... nie wiem. Ale jedno wiem na pewno - to zapach z klasą! A w dodatku ma w sobie coś retro (w sensie jak najbardziej pozytywnym).
|
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
jak widać każdemu kojarzy się to inaczej
ale myślę że Baby Doll jest za mało intensywna i nie ma tej "pudrowej" nutki |
|
|
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
Idąc dalej tym tropem (tzn. tropem buduarowych perfum, a nie pana Gaultier
), do kolekcji dołączyłabym również:- klasyczną D&G (jeden mój kolega skomplementował, że są "obłędnie pościelowe" i stanowią "tajną broń kobiety, bo jak nic naszpikowano je feromonami"), - Youth Dew EL, - Shalimar, - Joop!, - Buduar VW, - Pradę, - Coco Chanel. |
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Witam Drogie Wizażanki.
![]() już od dawna szukam moich wymarzonych perfum. takich, które raz na zawsze [a przynajmniej na długo] będą moim numerem jeden, od których się uzależnię i które będą pasowały do mnie idealnie. mój wymarzony zapach, to perfumy romantyczne, ciepłe, nie duszące, nie rześkie jak morska bryza ani też nie przypominające kadzidła. takie, które pasują na każdą porę roku i każdą porę dnia i nocy. jesienią i zimą otulające i poprawiające humor, a wiosną i latem wywołujące uśmiech na mojej twarzy. swego czasu tym ideałem były Lancome Miracle...zakochałam się w nich i chyba nadal to uczucie nie wygasło jednak nie kupuję, bo nie jestem 100% przekonana czy to na pewno TE JEDYNE. ostatnio oczarowały mnie Chanel Mademoiselle EDT, jednak to zauroczenie trwa zbyt krótko, więc na razie nie kupię. poza tym bardzo drażni mnie popularność tych zapachów. nie lubię pachnieć tak samo jak co druga kobieta lub, broń Boże, prawie każda 'lolitka'. czy w takim przypadku mogłybyście mi polecić perfumy pasujące do opisu [czy też podobne do miracle i mademoiselle], ale nie tak popularne? z góry dziękuję. pozdrawiam
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: coś pomiędzy Chanel Coco Mademoiselle a Lancome Miracle.
a po co szukać tych jednych ulubionych i się ograniczać?
![]() Do Twojego opisu ("romantyczne, ciepłe, nie duszące, nie rześkie jak morska bryza ani też nie przypominające kadzidła") pasują mi: - Gucci II, - Lacoste Pour Femme, - Angel Innocent - Elixir Amor - Pure Poison |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: coś pomiędzy Chanel Coco Mademoiselle a Lancome Miracle.
Przychodzi mi na myśl "Caline" Parfums Gres. Możesz poczytać o nich TUTAJ! Moim skromnym zdaniem są piękniejsze od wszystkich Miracle i Mademoiselle razem wziętych
, ale rzeczywiście z dostępnością w Polsce będzie mały problem, trzeba polować w sieci i na Allegro (choć w takim wypadku na pewno masz pewność, że nie pachnie nimi co 2 osoba )
|
|
|
|
#2474 |
|
Przyczajenie
|
Prezent dla mamy - pomóżcie:-)
Zbliżają się urodziny mamy, chciałabym Jej kupić coś dobrego. Mama przez długi czas miała słabość do Jill Sander Sun, choc jest kwiatowo-orientalny, a mama nie znosi kwiatowych zapachów. Może coś podobnego do Sun? Swoją drogą Sun jakoś trudno dostać, przeglądałam perfumerie internetowe i tylko w dwóch znalazłam..
Z góry dziękuję
|
|
|
|
#2475 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Prezent dla mamy - pomóżcie:-)
Zapach pamiętam mgliście, jakoś dawno temu było mi dane go poznać, ale tak jakoś "kremowo" mi się kojarzy. Może Sicily D&G?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2476 |
|
BAN stały
|
A może Dune?
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez oddaje swoj glos na Dune
)
|
#2478 |
|
|
Gryx jak zwykle
Cały świat by "zadiunował"
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2479 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi. Teraz, nie moge się doczekać momentu w którym będę mogła je wszyskie wypróbować
. Przetestuje wszystkie poza YSL Baby Doll, bo już je miałam i na mnie pachną zbyt banalnie. Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję
|
#2481 | |
|
|
Cytat:
No, słucham, słucham
|
|
|
|
#2482 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2483 |
|
|
Dobrze już, dobrze, wrażliwcu
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Teraz i ja chciałam prosić o pomoc. Poszukuję dla siebie perfum, ale przyznam szczerze, że kompletnie się nie orientuję. Mam nadzieję, że dzięki forum trochę się dokształcę w tej dziedzinie ![]() Przechodząc jednak do rzeczy. Do tej pory zawsze stosowałam Susnet Naomi Campbell i teraz zastanawiam się czy czegoś nie zmienić. Wydaje mi się, że mogłabym znaleźć coś bardziej odpowiedniego (może trochę cięższego?) na jesienno-zimowe dni. Nie wiem nawet jakich nut w perfumach poszukuję, napiszę zatem coś o sobie. - młoda (19 lat) - uważana za ambitną i pewną siebie, ale zarazem za wrażliwą i romantyczną - zainteresowania: języki obce (francuski, angielski), literatura, muzyka, film psychologiczny - ulubiony kwiat: konwalia (ze względu na kolor i zapach); poza tym malwa, róża, lilia, magnolia... praktycznie wiele białych kwiatów, ze względu na kolor - kolory, w które lubię się ubierać: czerwony, zielony, brązowy, fioletowy, brązowy, czasem różowy (przybrudzony, nieintensywny) lub biały - styl: elegancki a jednocześnie też trochę romantyczny, dużą wagę przywiązuję jednak do jakości tkanin i wygody, stąd ubrania głównie z Reserved, Promoda a równocześnie i z Carry; makijaż raczej delikatny (podkład, tusz do rzęs, pomadka lub cienie) lub brak (latem); włosy średniej długości, zazwyczaj rozpuszczone, w kolorze jasnego brązu. gdy mam ochotę zmienić kolor stają się miedziane lub w odcieniu rubinu bądź kasztana (zawsze na krótko, bo korzystam z szamponów 6-8 myć) - filmy: Godziny, Amelia, Requiem dla snu - muzyka: bardzo zróżnicowana - od starego rocka zaczynając (The Beatles, Pink Floyd), poprzez alternatywę, muzykę islandzką (Mum, Sigur Ros), filmową, jazz; czasem też słucham muzyki klasycznej (Beethoven, Vivaldi), elektronicznej, metalu bądź reggae; ulubionym zespołem pozostaje Apocalyptica Przepraszam za tak rozwlekłą wypowiedź, chciałam jednak nakreślić mniej więcej mój obraz. Dziękuję z góry wszystkim, którzy doczytali do końca i mi pomogą
Edytowane przez Hollyhock Czas edycji: 2007-09-11 o 11:58 |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Sunset to perfumy, ktore maja w skladzie komwalie, roze, a takze owoce. wiec jesli idac tym tropem, to moze sprobuj potestowac:
I love love Moschino Escada Magnetic For Her Narciso Rodrigues La Rose Angel Par Amour Toujours Clarins AA Angelique Lilas Rush2 Hot Couture Givenchy Wsrod tych zapachow sa zarowno lzejsze, jak i mocniejsze. Tyle mi przyszlo na razie do glowy.
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
O, dziękuję bardzo
W czwartek wybieram się za zakupy to wpadnę do Sephory i na pewno przetestuję kilka z nich
Edytowane przez Hollyhock Czas edycji: 2007-09-11 o 13:05 |
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
TheCuteOne, wypróbuj też Trouble Boucherona. Na mnie ewoluuje może bardziej w stronę barokowej czerwonej sukni niż Roxie Hart, ale ma w sobie coś w klimaty czasów dawnych kabaretów.
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jeszcze dorzuciła Lovely Sarah Jessici Parker (chociaż są podobne do Narciso Rodrigueza). Pasują mi do Twojego opisu, a chłodne dni pięknie się rozwijają
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Classique Jean Paul Gaultier, ale w wersji toaletowej - czarna Coco Chanel - Agent Provocateur Insolence - owszem - jest puder, ale jest też wściekła malina i sztuczny fiołek, a co za tym idzie - jest murowany ból głowy i ja bym podziękowała... D&G Red - kiedyś używałam i wtedy ten zapach mi się podobał, niestety teraz, mimo swej intensywności i mocy, kojarzy mi się niestety z mydłem...
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
Nie potrafię nawet opisać jak wielką mam ochotę, żeby sprawdzić Wasze propozycje, szczególnie Classique.
Jak na złość mam katar
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Duzo Pudru i majty +kwiaty 
---> 

, ale rzeczywiście z dostępnością w Polsce będzie mały problem, trzeba polować w sieci i na Allegro (choć w takim wypadku na pewno masz pewność, że nie pachnie nimi co 2 osoba
Cały świat by "zadiunował"
Czepia się biednego chłopaka, który spieszy z pomocą pytającej...