|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wybrać? Doradźcie.
Zaintrygowałyście mnie propozycją Dune.Może czas przypomnieć sobie jak pachnie i przetestować na nowo?
![]() W każdym razie "zawsze" bolała mnie po nim głowa i nie mogłam go strawić ![]() Być może będzie inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nowego dla mnie...
Cytat:
![]() znowu aż tak czesto nie mam okazji go czuć na ulicy.
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Teraz to juz nic nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Może chcesz magiczny programik zwany "Wybierz papu"?
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
a moze jeden flakon duzy i 2 miniaturki?
![]()
#2647 |
BAN stały
|
Hihi... Truskawa Nieobliczalna
![]() posta. ![]() ![]() słodkie. Nie żaden ulep, ale przyjemna, delikatna słodycz. ![]() Co do PP i Allure - też ładne. W tej sondzie wybieram jednak wydmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() A Gryx znowu próbuje nakłonić wszystkie kobiety do pachnięcia Dune... ![]() Na mnie robi się z niej ulepek, który trudno mi znieść ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Dune
![]()
#2650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dune i Allure obydwa fajne ale bardziej namawiam na Allure ![]() Dune nie jest jak dla mnie babciny ale zdarzyło mi się usłyszeć, że pachnę perfumami dla starszej pani. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że Allure. PP na drugim miejscu, a Dune na szarym końcu.
To się wyłamałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie zakup w ciemno. Wszystkie zapachy mi sie podobaja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Wtajemniczenie
|
Mi Allure wybitnie nie odpowiada :/ nie mogę znieść ani na sobie ani na innych. Straszliwie duszny i słodki (choć głownie ta duszność mnie drażni). Dlatego on u mnie odpada.
Wybierałabym pomiędzy Dune i Pure Poison. Na mnie też Dune jest bardzo słodkie i niestety nie na każdym pachnie ładnie (kiedyś uciekałam od pani która nim pachniała - tak był na niej ekspansywny). Jeśli szukasz czegoś umiarkowanie słodkiego, to z tego grona najmniej słodkie jest Pure Poison - no i baaaardzo trwałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Wyłamuję się i stawiam na Pure Poison
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Rozeznanie
|
Dune
![]()
#2656 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
czyli "wsystkie tsy" - i słusznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
Dot.: perfumy z pazurem
pure poison wlasnie mam... ale czuje ze pora na odstawke... bede szukac...
![]()
#2662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy z pazurem
![]() |
#2663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę zapisać. Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Miłego testowania
![]()
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
Moze któraś kochana doradzi :)
Az mi głupio pisać ze taka mało kobieca jestem i w ogóle nigdy własnych perfum nie miałam i nawet nie wiem co może mi sie podobać. Od samego czytania nazw na wizażu ( chyba sie uzależniłam od tego forum) kreci mi sie w głowie i w związku z tym prosiła bym o pomoc. Wiem ze to wirtualnie na pewno trudne ale może chodź trochę mnie ukierunkuje.
Ogólnie mam wielka awersje do czegoś czego nie znam ( tutaj w sensie perfumerii) , nie odezwę sie sama nigdy po próbkę produktu ( tak samo w aptece- ale przypadniem znalazłam taka w której po prostu dają ![]() Bardzo chciała bym mieć jakiś pierwszy swój ukochany perfum ( od czegos trzeba zacząć tą przygodę) i liczę na wiedzę wizażanek. nie lubie zapachu vanilliowego ( takiego jak np swieczki zapachowe, jakieś pachnidła samochodowe) ani kokosowego Może bardzej uogólniając nie lubię bardzo słodkich zapachow( po chwili zaczyna mnie bolec glowa, nawet mdłosci) Chciała bym zapach na wieczór tak żeby sie podobał mojemu Kochanie chociaż przypuszczam ze on nie odróżni zapachu z flakonika od torebki cukru waniliowego...jednak może by mnie mile zaszkoczył jakimś komplementem . Kiedyś gdzieś trafiła w moje rece buteleczka jakiegos bazarowego czegos co sie nazywalo Pure One ( z tego co pamieta)i nawet mi sie podobał-później gdzieś przeczytałam ze to ma mydlany zapach. W sumie nie wiem czy to dobrze czy zle. I chyba nie wyobrażam sobie siebie w zapachu typu..z indyjskiego sklepu ( jakieś kadzidła,drzewo sandałowe), cukierkowym i typowo owocowych. Nio nie wiem co jeszcze mogło by być istotne i czy to coś da chociaż liczę na jakaś minimalną pomoc( wasza wiedza czytając forum onieśmiela) Najbardziej właśnie interesuje mnie coś z serii " w ten zapach bym się ubrała jak bym chciała uwieść faceta" Może też któraś z was zna jakaś perfumerie w Poznaniu gdzie dziewczyny nie będą patrzeć z gory, wciskach byle nowości tylko doradzą może jakieś próbki , papierki żeby się w to wwąchać i sprawdzić czy mi nie zaszkodzi na głowę. Z góry dziękuję za pomoc a jeśli ten post jest jakiś nieodpowiedni to jakiś moderator może go usunąć |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moze któraś kochana doradzi :)
Przede wszystkim witamy na forum i więcej wiary w siebie
![]() Głupio to może być komuś kto wchodząc do perfumerii zlewa się od stóp do głów kilkoma zapachami a nie człowiekowi, który chce kulturalnie potestować perfumy ![]() ![]() Widać, że raczej nie lubisz ciężkich woni więc stawiałabym na zapachy lekki, delikatnie owocowe np. Gucci II, Bight Crystal, seria Aqua Allegoria Guerlain, Lacoste Pour Femme. Co do facetów to raczej nie kupowałabym zapachu specjalnie aby się ukochanemu podobały moje perfumy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moze ktoraś kochana doradzi :)
Pure One..hmm to musiała być podróbka CK One Calvina Kleina. Może spróbuj cK One jeśli nie trawisz słodziaków. A może coś Jesusa Del Pozo (Halloween, Esencia De Duende), Tommiego Hilfigera (wszystkie wersje Tommy Girl), Trussardi (Bianco, Jeans), Guerlain (Herba Fresca, Anisia Bella, a jeśli lubisz zapach groszku pachnącego - Foliflora), Happy Clinique, Cologne Thierry Muglera, czy chociażby najnowsze Versace.
#2668 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Wypróbuj ogródki Hermes'a: klik ---> Kosmetyk: Hermes, Un Jardin Sur Le Nil klik ---> Kosmetyk: Hermes, Un Jardin en Mediterranee |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Niezbyt słodkie, a mogące podpadać pod "oczarować faceta" są:
- Miracle Lancome'a - Attraction Lancome'a - Romance Ralpha Laurena Osobiście polecam ten ostatni, pachnie czystością, świeżością, delikatnymi kwiatami.
#2670 |
Raczkowanie
|
Miracle Lancome - myślę że na początek mogłyby się spodobać
Romance Ralph Lauren - bardzo kobiecy,delikatny,seksown y Nina Niny Ricci - słodycz z odrobiną jabłka i limonki Versace Woman lub Versace Bright Crystal - oba delikatne,lekko kwaskowe,urokliwe a i nie wstydź się wchdzć do perfumerii! masz prawo testować tam co tylko chcesz i spędzać tam tyle czasu ile chcesz - jesteś klientem i jesteś najważniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.