|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jakie ciepłe,zmysłowe perfumy na zimę m polecicie?
No tak powinnam najpierw poszukać a nie zaśmiecać.
Dzięki za wyrozumiałość i pomoc!
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Ano, wyszukiwarka to naprawdę pomocne stworzenie
![]() Wątek połączę ze zbiorczym, jak już będzie nieaktualny. Z zapachów: jeżeli lubisz paczulę, to może spróbuj... męskiego A*Men ![]() Damskie: Flowerbomb Victor&Rolf, Rouge Avon, Kenzo Amour albo waniliowa seria Sephory.
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam:
Ode au Reve YR Mystery Naomi Campbell Shalimar Guerlain |
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
ja w zimie otulam się zapachem givenchy ange ou demon
|
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Prośba o podpowiedź zapachową ;-)
Witam Wszystkich serdecznie
![]() Właśnie się do Was dopisałam ;-) - i już widzę, że na pewno znajdę tu mnóstwo porad, podpowiedzi i pomocy kosmetycznej! ![]() Chciałam Was prosić o pomoc w kwestii zapachowej. czy ktoś mógłby mi choć w przybliżeniu opisać rodzaj, kategorię, jakieś nuty zapachowe dwóch "tytułów" - chodzi mi o 'Ven Vert' Balmaina oraz 'She' Gosh.Z opisów wynika, że są chyba w moim guście - ale nie mam możliwości powąchać 'na żywca' ;-). Mama za to możliwość okazyjnego zakupienia ich w ciemno, przez kogoś za granicą. Stąd mój dylemat.... Czy ktoś je może zna?... Ktoś ma?... Ktoś mi może podpowie?.... Z góry ogromne dzięki!!!
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o podpowiedź zapachową ;-)
Cytat:
She nie znam, niestety. Vent Vert- miałam kiedyś miniaturkę od Wizażanki- zielony, jasny, rzeczywiście wietrzny zapach, z nutką retro, dość wytrawny, niesłodki, podobał mi się. (lubię takie retro )
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Kota - OGROMNE dzięki!!!
Właśnie tak mi się wydawało, to, co napisałas, potwierdza moje nadzieje ;-) Uwielbiam takie zapachy - może niekoniecznie na zimę, ale okazji nie powinno się zaglądac w zęby, prawda?... ;-)A czy nie orientujesz się może - ten zapach w ogóle jest gdzies u nas dostępny?... Od dawna tylko o nim czytam, ale na żywo nigdzie go nie spotkałam... |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Bywa czasami na allegro, najczęściej w postaci minaturek.
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jakie ciepłe, zmysłowe perfumy na zimę mi polecicie?
Dzięki za info o promocji. Weszłam na stronę Superpharm i teraz w promocji są:
Kenzo Flower WDP - 30 ml za 99 zł przecenione ze 198!!! Pleasures Exotic - 119 zł Lolita Lempicka pomarańczowa brrrrrrrr - EDP 99 zł Espirit Conect 30 ml EDP 99 zł
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem, mieszkam z niejakim Toffiorem ![]() Jaka ta sieć mała!... I - jak miło spotkać w nowym miejscu kogoś znajomego.... |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w Super-Pharm widziałam Attraction Lancome, 50ml po 109,90 (z 290 około) i chyba podlecę dziś po pracy i kupię, bo lubię na zimę
Była też Lacoste Pour Femme 50ml po 129zł i wiele wiele innych, których nie ma w gazetce. Zaraz skrobnę coś we właściwym wątku
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
polecam Midnight poison lub euphorię - paczula
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
szukam zapachów dla siebie, w stylu i podobne do Cat Deluxe i Chanel Chance
witam,
ostatnio mam bardzo duzy poroblem,zeby znalezc perfumy dla siebie ostatnimi jakie mi sie podobaly,ale w lecie byly cat deluxe naomi campbell ale teraz lata juz nie ma chce cos cieplejszego,cos otulajacego ale takie tez zmyslowego i lekko drazniacego,ale bez nut wanilii!!musze zmienic zapach na zime,ale kompletnie nic mi nie odpowiada :| cena do 200zl pozdrawiam i z gory dziekuje za odp to znowu ja,ale watek na inny temat pomyslalam,ze tak bedzie lepiej...szukam jakiegos zapachu na ta zimna pore,mam obecnie lolite lempicka,ale jest dla mnie okkropna ;/ nie znosze nut wanili!szukam jakiegos cieplego,zmyslowego,otula jacego zapachu,lubie w sumie chanle chance ale jaki on jest?ciezko mi powiedziec jakie nuty lubie wiem,ze nie znosze ogorkowuch-wodnych-lesnych i wanilii!slodziaki lubie,ale ebz wanili ale nie znamz adnych cieplych,czy chanel chance jest cieply?i czy mozecie mi polecic zapachy poodbne do niego?lub w tym stylu?bo sama nie wiem czy go znowu chce,jest dla mnie przyjemny i w ogole,ale jak za to ceny prosty,poprostu mily ale nie jakos cudny,juz cat delux na mnie chyba lepiej dziala :P ale teraz potrzebuje cieplutkiego otulacza... pozdrawiam i z gory dziekuje za odp
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=640850 kosmetyki i ciuchy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post39170241 kozaki Puma Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-26 o 18:50 Powód: edycja spowodowana łączeniem dwóch wątków |
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel Chance-podobne i w tym stylu
Z całym szacunkiem, ale nie jest lepiej zakładać dwa niemal identyczne wątki. Najpierw pytasz o perfumy podobne do Cat Deluxe, teraz do Chance. Czego więc szukasz? Poza tym jest wiele wątków na temat zapachów słodkich, otulających, itp. Wystarczy przejrzeć pare stron albo skorzystać z wyszukiwarki.
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy w stylu i podobne do Cat Deluxe
Myślę, że mogłyby Ci się spodobać Belle en Rykiel Sonia Rykiel w wersji wody toaletowej - flakonik z fioletową zawartością
Albo coś mocniejszego kalibru - Kenzo Jungle Elephant
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje przy najblizszej okazji sprawdze jak pachna,zeby ekspedienty na mnie niepatrzyly jak na nienormlana,ze nic mi sie nie podoba
![]() bo jak nieznajde czegos cieplego to zostane przy cat deluxe...tak przegladalam watki i te same osoby zakladaly tez osobny watek o podobny tylue dla tego zapachu wiec postanowilam zrobic to samo poniewaz te perfumy sie roznia,przegladalam i wszytskie maja wanilie,ktorej nie lubie ;/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=640850 kosmetyki i ciuchy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post39170241 kozaki Puma Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-10-27 o 23:13 Powód: post pod postem, PROSZĘ KORZYSTAĆ Z FUNKCJI EDYTUJ! |
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przepraszam, nieczęsto mi się zdarza ,,czepianie się"
, ale tutaj po prostu nie mogę.Mary Q, jak widzę nie jesteś nową użytkowniczką, napisałaś już wiele wiadomości na tym forum, a jednak nadal nie wiesz, że jeśli chcesz coś dodać do swojej poprzedniej wypowiedzi, możesz ją po prostu edytować, a nie pisać następnego posta ![]() Poza tym ekspedientki na pewno nie będą patrzyły na Ciebie jak na nienormalną, że coś Ci się nie podoba.To Twoja sprawa czy coś wybierzesz z oferowanych Ci zapachów ![]() Jeśli szukasz czegoś słodkiego bez wanilii, to może Diamonds Armaniego?Wydaje mi się, że tam jej nie ma. |
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Pomóżcie wybrać zapach:)
Uwielbiam perfumy
Postanowiłam kupić jakąś nową flaszeczkę na zimę i nie mogę się zdecydować. Może będziecie mogły mi pomóc? Za wszelkie sugestie i opinie będę wdzięczna![]() Szukam perfum na zimowe dni; ciepłych, kobiecych, głębokich i trwałych. Trochę słodkich na zimę lubię słodzsze zapachy), ale nie ulepków.Wyrazistych- lubię czuć, że pachnę, ale nie agresywnie narzucających się otoczeniu. Zauważyłam, że w perfumach lubię (kolejność przypadkowa): orchideę, różę, bób tonka, jaśmin, pieprz, frezję, wrzosy... Dotychczas używałam/ używam - Gucci Rush, Chanel Chance ( Chance au Fraische bardzo mi sie podoba, ale jeszcze nie posiadam), Alien, Sicily, Soir de Lune,Dune. Zastanawiam się nad: -Dolce Vita -Tumulte -Narcisco Rodriguez For her -Ange ou Demon Givenchy -Cristobal Christobal Balenciaga(niestety nie mialam okazji powąchać, sugeruję się opiniami z wizażu) -Lolita Lempicka Lolita Lempicka Który Waszym zdaniem będzie najlepszy?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)
Tumulte pachnie jak nadzienie z pączka.
Jestem zafascynowana Dolce Vita ale otulające i piękne jest Gloria Cacharela, "L" Lempickiej oraz piernikowe Belle de Minuit
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Glorii niestety nie miałam okazji powąchać. Boję się kupować w ciemno, a słyszałam, że jest naprawdę piękna.
Belle de Miniut postaram się gdzieś znaleźć ![]() Niestety L LL, jest dla mnei stanowczo za słodkie... Dziękuję i czekam na następne opinie
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Radzę też przetestować Cinema YSL - świetny na zimę otulający, migdałowy, słodki, ale nie ulepkowaty. No i bardzo trwały
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Cinema EDP cudo. Glorie można brac w ciemno, ciężko zdobyć, jest lagodniejsza od "L" i czasem mozna zdobyć zestaw z mgielką, balsamem, olejkiem do ciała. Fiu fiu
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
Już raz robiłam podejście do Cinema, ale to było jakąś cieplejszą porą..spróbuje jeszcze raz. A co sądzicie o zapachach, które wymieniłam?
|
|
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Właśnie skończyły mi się perfumy, których używałam wiosną i latem Lovely Sarah Jessica Parker. Teraz szukam czegoś na zimę ale tyle jest tego w perfumeriach i cięzko tam coś wybrac nie wpadając na łunę zapachów unoszących się wokół. Bardzo prosiłabym o jakąś radę. Nie lubię świeżuchów i perfum słodkich typu CK Euphoria, mam wrażenie,że takie ostatnio przeważają. Będę wdzięczna za sugestie.
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Kusi Cię Tumulte ale na mnie czasem dziwnie leży tzn. musze mieć dzień na noszenie tego zapachu. Mogę sie z Tobą wymienić w zastępczym atomizerku przepsikać 10ml albo sluze próbka.
Ja kupilabym Dolce Vita bo mi tęskno za nią
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Postawiłabym na Dolce Vita - na zimę jak znalazł, przemiły to otulaczek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Była też Lacoste Pour Femme 50ml po 129zł i wiele wiele innych, których nie ma w gazetce. Zaraz skrobnę coś we właściwym wątku
ostatnimi jakie mi sie podobaly,ale w lecie byly cat deluxe naomi campbell ale teraz lata juz nie ma chce cos cieplejszego,cos otulajacego
Postanowiłam kupić jakąś nową flaszeczkę na zimę i nie mogę się zdecydować. Może będziecie mogły mi pomóc? Za wszelkie sugestie i opinie będę wdzięczna